3 Mart 2014 Pazartesi

DOĞUM HARİTASINDA EVLER

DOĞUM HARİTASINDA EVLER
Bir gezegeni yorumlamak için, en başta, haritada bulunan “evler”i ve onların anlamlarını bilmeniz gerekir.
Ben size hemen pratik ve kestirme yoldan anlatayım:

Yıldız haritası 12 evden oluşur. Harita tam bir daire şeklindedir. Birinci ev Yükselen Burcumuzun denk geldiği evdir ve saatin ters yönünde 2, 3…10, 11 ve 12 diye devam eder. Birinci evden 7.eve kadar olan bölüm dairenin alt kısmında kalır, 7.ev ve 12.eve kadar olan bölüm de yukarısında.


Evlerin Anlamı:

Birinci Ev: “Maskemiz”i anlatır. İmaj evimizdir adeta. Dışarıda, insanların gözünde nasıl biriyiz, davranışlarımız ve bazı karakter özelliklerimiz, alışkanlıklarımız.
Yükselen burç bu evdedir. Dolayısıyla yükselen burcumuz bizim imajımızdır bir yerde.

İlk çocukluk yıllarımızı da anlatır bu ev, 4.evle birlikte.

Peki, bu ev, hayatımızı nasıl etkiler?
Burası yeni eylem, yeni başlangıçlar ve kendi çabamızla kurduğumuz çevre ve yaşantımızı anlatır. Yeni aşk, var olan bir aşkın evliliğe gitmesi, yeni bir iş veya yere yerleşmek vs.

Bir örnek: Diyelim Transit Mars (yani, doğum anındaki değil, şu sıralar hareket halindeki Mars) 12.ev üzerinden çıkıp 1.eve geliyor olsun. İşte, bu an yeni eylemler için yoğun ve aktif mücadele zamanıdır! Bu birebir ve aktif mücadele bizi yorar, sonuçta açılara göre ve bizim mücadele tarzımıza göre, buradan ulaşmak istediğimiz amacımıza ulaşır veya ulaşamayız. Çünkü bu aktif gezegen, kavgacıdır aynı zamanda. Siz eğer pozitif eylem yerine kavgayı seçerseniz, ona göre sonuç alırsınız, diyeyim kısaca.

İkinci Ev: Para ve her tür maddi imkanlarımızın evidir. Harcamalarımızı, harcama biçimimizi. Ayrıca para kazanma tarzımız ve şansımızı gösterir. Ve bunları kullanma tarzımızı. Hayat için somut olarak ne kazanmaya çalıştığımızı anlatır; para mıdır amacımız, yeni buluşlar mıdır, yani somutta ne yapmaya çalışıyoruz?

Bu ev ayrıca bizim kendimize ne kadar “değer” verdiğimizi, değerimizi ne şekilde, hangi yollarla göstermeye çalıştığımızı anlatır. Bu evin yönetici yıldızı ve evin içinde bulunan gezegenler kendi değerimizi ortaya koymakta başarılı olduğumuz ve olamadığımız noktaları anlatır.

Ben, ayrıca, bu evin aşkı da bir anlamda temsil ettiğine inanırım. Aşkın somut, gerçekçi boyutunu anlatır bana göre.

Üçüncü Ev: Düşünce ve iletişim evidir. Kısa yollar, yeni mekana taşınma, kardeşler, yakın komşular, eğitim, iletişimin ve iletişim araçlarının hayatımızdaki yerini anlatır.
Çok fazla kısa seyahatler mi yaparız? Telefonu ne sıklıkla kullanırız, vs? Düşünceleri ifade biçimiz, eğitim durumlarımızı gösterir.

Dördüncü Ev: Yuva ve aile evidir. Yaşadığımız ev ortamını, yuvada mutlu-mutsuz oluşumuzu, baba-annemizi, bizim yuvadaki durumumuzu, aile, eş vs ile yaşantımızı anlatır.
4.ev "baba" evidir genel olarak.
Ayrıca ilk çocukluk ve yaşlılık yılları zamanını da anlattığı kabul edilir.
Bu evde yaşanalar önemlidir. Bu evin bizim önümüze çıkardığı engelleri aşmadan, hayatta ilerlememiz zordur. Çünkü yuvadan, köklerimizden aldığımız güçlü ve zayıf yanlarımızı anlatır, zayıf yanlarımızı aşmadan ileri gitmemiz zordur.

Beşinci Ev: Bizi mutlu eden ve zevk veren şeyleri ifade eder. Hobilerimizi, sosyal faaliyetlerimizi, şans ile kazanılan parayı (borsa, kumar, piyango), sosyal hayatı yaşayış tarzımızı ve sosyal çevremizi, her tür sportif ve sanatsal aktivitelerle ilgimizi, ün ve popülarite durumumuzu vs.
Ve aşk evidir burası! Aşk hayatımızı anlatır. Nasıl bir aşığız? Aşkta şanslı mıyız?
Ayrıca çocuk evidir. Çocuklarımızla, genel olarak çocuk ve gençlerle iletişimimizi anlatır. Bu evin üzerine gelen herhangi bir transit gezegen, evin temsil ettiği alanları harekete geçirir. Ne şekilde geçirdiği de gezegenin özellikleri ve yaptığı açılara bağlıdır.
Bu ev ayrıca mutluluk duygumuzu, mutluluk anlayışımızı, hayatla ve kendimizle ne kadar barışığız, ne kadar mutlu bir ruha sahibiz vs anlatır.

Örneğin: Her ne kadar en büyük şans gezegeni denilse de, Jüpiter, bu evin üzerine geldiğinde, sert açılar alıyorsa, şans ile yapılan yatırımlarda kişiyi büyük iflasa sürükleyebilir.

Altıncı Ev: Sağlık, günlük hayat ve gündelik koşturmalar, gündelik görev ve sorumluluklar, iş, ofis ortamımız, iş arkadaşlarımız, patronumuz vs ile iletişimimiz. İşte başarımız, işimizin tarzını anlatır.
Buraya gelen transit bir gezegen bazı hastalıkları başlatabilir veya yeni bir sağlık bakım diyetine gireriz mesela.
Bu ev ayrıca, akraba evidir, onlarla ilişkilerimizi anlatır.

Yedinci Ev: Evlilik evidir her şeyden önce. Evlilik durumumuz, evlilikte mutlu olup-olmadığımız, eşimizin tipi, karakteri. (Tabii sadece burası eş tipini belirlemez.)
Ayrıca en yakın olduğumuz, bire bir iletişim kurduğumuz insanları, her tür ikili ilişkileri temsil eder. Arkadaşlıklar, ortaklıklar, hukuk, mahkeme, topluma karşı duruşumuz, kendimizi ifade biçimimizi anlatır.
Buraya düşen doğum anındaki gezegenler bize bu hususlarda önemli bilgi sunar.
Bu evin üzerine düşen transit gezegenler ise, ilgili alanları harekete geçirir.
Bu evin bir diğer çok önemli anlamı ise; düşmanlık evidir. Açık düşmanlık. Burada açıkça mücadele ettiğimiz kişiler vardır. Garip gibi görünse de çok doğrudur. Bazen en yakın dostumuz veya çok sevdiğimiz eşimiz gün gelir, en yakın düşmanımız olur çıkar. Hayat bu…

Örneğin: Transit Satürn bu ev üzerine geldiğinde, yakın bir dostluğu bitirebilir. Veya yeni bir ortaklık zamanıdır.
Sekizinci Ev: Büyük yatırım, borçlar evidir. Gizli alem, derin düşünce evidir.
Ve ölüm, yıkım ve yeniden doğuş evidir. Bizi kendi içimize, derinliklerimize götürür, ve sorgulatır. “Ben kimim gerçekte?” İşte bunu söylemeye başladığınız an eski “siz”i yok ettiğiniz, yeni “siz”i doğurduğunuz andır.
Bazı gizli ilişkiler, seks hayatımız da bu evin temsil alanına girer.
Ve eşin maddi durumunu ve hayatınızdaki diğer maddi gelirleri anlatır, miras, kredi gibi.

Dokuzuncu Ev: Kültür ve yüksek eğitim, dünya görüşümüz ve hayat felsefemiz ve bunları hayatımıza aktarma biçimimizi anlatır.
Din hakkındaki görüşümüzü de ifade eder. Sekizinci ev inançlarımızı, bu ev ise din hakkındaki duruşumuzu anlatır.
Uzun yollar, büyük ticaret, basın-yayın, yayıncılık ve yabancılarla, yabancı yetkililerle iletişimimizi anlatır. Yabancı derken, bizim gündelik hayatımızda yerleri olmayan, bir vesile ile hayatımıza giren kişileri kastediyorum.
Uzak yerler, yurt dışı evidir ayrıca.
Bu evin bir diğer önemi, geldiğimiz entelektüel seviyemizi ve entelektüel sezgimizi göstermesidir.
Ayrıca yaşam standartımızı ve yaşam stilimizi anlatan evlerden biridir.

Onuncu Ev: Haritanın zirvesi, tepe noktasıdır ve bu bakımdan çok önemlidir. Bizim hayatta erişebileceğimiz en üst noktayı gösterir.
Geniş toplumda sahip olduğumuz yeri, kariyerimizi, her tür toplumsal “sıfatlarımız”ı anlatır: Makine Mühendisi Ahmet Bey, İyi Aile Babası, Anne, Müdür, Patron, Ünlü Şarkıcı vs vs aklımıza gelen gelmeyen toplumsal sıfatlarımızı ifade eder. Toplum önündeki yaşantımızı anlatır.
Ve her tür otoriteyle ilişkilerimizi anlatır. Buna aile içinde en çok sözü geçen veya kişilik ve karakterimizi etkileyen anne/babamız da dahildir.

Haliyle, bu evin üzerine gelen bir transit gezegen çok büyük önem taşır. Bu gezegenin ve onun açılarının getirilerini hayata katmak, kendi lehimize çevirmek bizim ustalığımıza bağlıdır. Hazır değilsek bu getirilere, elimize geçen önemli şansı savurmakla kalmayız, kendimiz de bir süre savruluruz. Ee, tepede durmak, onun rüzgarına dayanmak kolay iş değildir.
Bu ev ayrıca "anne" evidi genel olarak.

On Birinci Ev: İdealler, büyük amaçlar ve büyük hayaller evidir.
Ve amaçlarımıza uygun içine girdiğimiz sosyal grupları temsil eder. İnsanlık için yaptığımız çalışmaları anlatır. Ortak amaç gruplarıyla iletişim tarzımızı, onları kendi çıkarlarımız için kullanıp kullanmadığımızı veya onlar tarafından kullanılıp kullanılmadığımızı anlatır.
Ayrıca zevkler ve hobiler için bir araya geldiğimiz grup arkadaşlığını anlatır.
Bu evin diğer bir önemli anlamı ise, dostlar evi olmasıdır. 7.ev her tür ikili ilişkiler evidir, bu ev en yakın dostlarımızın evidir. Dostluk evidir.

Bu eve bir transit gezegen geldiğinde, küçük veya büyük bir amacımızı, bir idealimizi gerçekleştirebiliriz. Mesela, uzun zamandır istediğimiz bir kitabı almak veya bir çocuk sahibi olmak vs.


On İkinci Ev: İç dünyamızın, ruhsal yapımızın, psikolojimizin, bilinçaltımızın evidir. Son ve birinci evden önce gelen ev olması sebebiyle; birinci ev nasıl ki ilk görünen, başlangıç yaptığımız olayları anlatır, bu ev de herkesçe “görülmeyen”, ruhsal dünyamızdaki başlangıçları, iniş-çıkışları, kısacası “içerde” ne yaşadığımızı anlatır.
Kişiliğimizin “gece”sidir adeta. Pasif görünür, ama aslında bizi 1.evdeki başlangıçlara hazırlayan yerdir.
Ayrıca gizli düşmanlar, gizli yaşanan olaylar, bizim arkamızdan yaşanan, farkında olmadığımız olayları anlatır.
Hastaneler, hapishaneler ve yardım kuruluşlarını da temsil eder. Bu kuruluşlarla ilişkimizi anlatır.
İlhamlarımızı, 6. hissimizi, bizi gizlice koruyan şeyleri da anlatır.
12.evden geçip 1.eve yönelen bir gezegen, bizim farkında olmadığımız gizli bir olayı öğrenmemizi sağlayabilir veya gizli işleri açığa çıkarabiliriz.

Parlak şans yıldızı sizinle olsun..!
Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder