30 Haziran 2017 Cuma

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN HAZİRAN AYI BURÇ YORUMLARI


Haziran Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları

Transit Güneş İkizlerde, 21’inde Yengeç burcuna geçecek.

Merkür halen Boğa’da, 6’ında İkizlere geçiyor ve arkasından 21’inde Yengece geçiyor.  

Uzun süredir Koçta gezen Venüs nihayet 6’sında kendi yönettiği burçlardan biri Boğaya geçiyor. Ay boyunca Boğada kalacak.  

İkizler’de olan Mars 4’ünde Yengece geçiyor ve ay boyunca burada kalacak.

Terazi’de retroda olan Jüpiter nihayet 9’unda retrodan çıkıp düz pozisyona geçip ilerlemeye başlıyor.    
 

Satürn Yayda Retro, 25,5’den 23,5 dereceye geri dönüyor ay sonunda.

Koçta düz ilerleyen Uranüs hızını alamayıp ay sonu 28 dereceye ilerliyor.

Plüton Oğlakta Retro ay boyunca 19-18 derecede.

Neptün Balıkta düz ilerlerken 15’inde Retro harekete geçiyor 14 derece iken. 

Ay düğümleri Aslan-Kova aksında 27-26 derece arasında. (Bu arada, bilmeyenler için not düşeyim, Ay düğümleri gezegenlerin aksine, her zaman burcun sonundan-başına doğru Retro yani geri harekette ilerler.)



Haziran Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri

1-Dolunay 9’unda Yay burcunda gerçekleşecek.



2-Yeniay ise 24’ünde Yengeç burcunda gerçekleşecek.



Yeniay ve Dolunayın etkilerini burç yorumları içinde bulabilirsiniz.



3- Bir süredir Retro olan Terazideki Jüpiterin bu ayın 9’unda düz pozisyona geçmesi önemli olaylardan biri. 9’unda aynı zamanda Yayda dolunay da var. İkisinin aynı günde olması enteresan. Jüpiteryen konularda bir ilerleme ve tamamlanma sağlanması bakımından harekete geçiren etkiler taşımakta bu göksel hareketler.



“Jüpiteryen” konular derken ne olabilir… Hem Jüpiterin genel olarak temsil ettiği konuları hem Terazinin temsil ettiği konuları katarsak… Yasal konular, mahkeme, dava, girişimler, işbirlikleri, ortaklıklar, ilişkilerde anlaşma veya ortak yol bulmak, görüşmeler, imza, anlaşma, fırsatların canlanması, evlilik-nişan vb kutlama veya anlaşmalar, basın-yayın, yazı işleri, kültürel konular, sanat, seyahatler, yüksek eğitim, terfi, tayin vb gibi işler, yeni bir şey öğrenmek, taşınma-seyahati destekleyen gelişmeler vs.





ASTROLOG SEMAVİİ’DEN HAZİRAN AYI BURÇ YORUMLARI



(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)





Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Sevgili Koçlar burcunuzu yöneten gezegen Mars 4’ünde Yengeç burcuna geçiyor, ay boyunca burada kalacak ve sizin Güneş’le kare açı yapacak. Ay sonu itibariyle de Oğlakta bulunan Plüton’a karşıt/sert açı yapacak. Demek ki, bu ay en başta Marsiyen enerjinizi akıllıca kontrol etmeniz lazım. Yani, öfke, saldırganlık, kızgınlık, ani ve düşünmeden hareket etmek, duygusal tepkiler vermek, sakarlık, kaza, taciz, şiddete eğilime sevk eden yakıcı duygular vb dikkat etmek gereken bir aydasınız.

Yengeçte Mars duygusal tepkilere neden olabilir. Ayrıca Mars dip evde gezecek, sizi sıkacak, rahat ve özgür hareketinizi kısıtlayabilecek. Bu durumun geçici olduğunu düşünürseniz, bu dönem katlanmanız gereken ve sağlıklı bir şekilde kontrol etmeniz gerektiğini bilirseniz, başınıza can yakan ve pişmanlık duyacağınız herhangi bir sıkıntı gelmez merak etmeyin.

Özetle, bu ay sabrınızı sınayan durumlar olabilir. Buna göre esnek ve sabırlı davranmak yerinde olur. Evde, dışarıda vs sakarlık, kaza, kavga vs dikkat etmeli.

Ayrıca ev güvenliğine de dikkat edin, hırsızlık, evi su basması, evde aletlerin bozulması vs karşı özenli olmak lazım. Ve su, denizden gelebilecek sıkıntıya da dikkat etmeli vs öfkeli iken denize girmemek lazım vs.

Bu ay yapılacak en güzel şey, aile veya arkadaşlarınızla baş başa yemek, sohbet etmek, duygusal anları paylaşmak, aile ile yakından ilgilenmek, uykunuzu düzenli almak, dinlenmek, tatil yapmak, evde tamir edilecek şeylerle ilgilenmek vs olsa gerek.

Bunun yanı sıra, taşınmak isteyen olabilir bu ay. Ev aramak konusunda acele etmeyin. Mars-Neptünle uyumu aradığınız evi bulmanız konusunda destek verirken, Jüpiterden gelen kare/kare sert açı alışveriş yapacağınız kişilerle anlaşmazlık olabilir diyor. Onun için sabırla işi sonuca götürmek, acele karar vermemek gerek.

9’unda Yayda dolunay gerçekleşecek. Satürn de Yayda retroda halen. Bu uzun bir dönem devam eden bir sıkıntının son bulmasının işareti ve zamanı olabilir sizin için. Dolunayın enerjisi çok rahat ve pozitif olmamakla beraber, yine de, hedefinizde olan beklenti neyse onu elde etmeniz mümkün görünüyor. Sonuçta dolunayın dost burç Yayda olması ve bazı diğer yıldızlarla destek içinde olması, ayrıca Venüsün uzun süredir burcunuzda olup yeni burcunuzdan çıkarken, size güzel bir sürpriz bırakabilir. Yani, hedeflediğiniz önemli bir konuda beklentilerinize uyan bir sonuç alabilirsiniz. Sıkıntılı bir dönemin geride kalmasının da işareti olacaktır bu. Özellikle, resmi iş, resmi bir prosedür, mahkeme, dava, eğitim, yurt dışı, uzaklar, bir girişim planı, uzun soluklu bir proje vb bir konuda olabilir.

Para konusuna gelirsek, bu ay şanslı olduğunuz konuların başında geliyor diyebilirim. Venüs para evinizde bulunan Boğa burcuna geçiyor nihayet 6’ında ve aynı gün Merkür de İkizlere geçiyor. Her ikisi de kendi yönettiği burçlarda, güçlü enerjilerini hayatınıza yayacaktır. Bir taraftan hızlı işler yapacak ve güzel paralar kazanacaksınız.

Tabii Venüsün 6’ından öncesine kadar burcunuzda olmasının size katkıları, nimeti olacaktır. Mesela, Venüs’ün özellikle Satürnle üçgen/olumlu açısı, gerek özel hayatınızda gerekse iş ve gerek genel hayatınızda anlaşmazlık yaşadığınız kişilerle barış sağlamanız, hedeflerinizde beklentilerinizi karşılayan olumlu sonuçlara ulaşma imkanı verebilecektir. İş konusunda güzel ve uzun soluklu bir anlaşma için önemli kişilerle el sıkışabilirsiniz. Bu belki de uzun süredir üzerinde çalıştığınız bir hedef veya iş olabilir. Ve akabinde, Venüs Boğaya geçtiğinde de, gelsin paralar dönemi. Venüs ay boyunca Boğada güçlü enerjisini parasal kazançlarınız üzerinde hissettirecektir, size güzel paralar getirecektir.

Bir işi bitirmek, tamamlamak mümkün. Bu önemli bir iş olsa gerek.

Kiminiz için işten ayrılmak, bir yerden ayrılmak, başka bir yere geçmek gibi bir gelişme var. Bir işten istifa etmek veya bir görev yerinden ayrılmak, hemen akabinde başka yere geçmek, başka bir yerle anlaşma yapmak gibi bir durum olabilir. Bu belki de bir süredir beklediğiniz birşeydi.

Diğer yandan, dış koşulların getirdiği gelişmeler kiminizi yine de bir süre daha bekletebilir, sonuç alınmış ve imza atılmış olsa da.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

İlişkisi olanlar için iyi zaman diyebilirim. Anlaşmazlıkları çözüp sevgi bağını güçlendirmek için iyi zaman. Birlikte belki seyahat etmek, tatil mutlu edecektir. Eş veya sevgilinizle ilgili beklediğiniz güzel bir gelişme varsa güzel haberler gelebilir. Ancak biraz daha beklemek de gerekebilir tam sonuç için.

 Sağlık cephesine bakalım. Mars Yengeçte stres, öfke vs duygularınızı hassaslaştıran etkiler taşırken, stres ve gerilimden uzak durmak, kalp, migren, tansiyon vb şeylere dikkat etmek gerekir.

Araba, lüks konut vs almak için biraz masraflı ve yanlış bir zaman olabilir. Bireysel haritanız uygunsa olabilir ama genel yıldızlara bakınca, astarı bezinden pahalı alışveriş yapmamaya, olduğundan fazla para vermemeye bakın. Uyanık olun bu konularda.







Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Boğalar bu ay yüzünüzü güldüren birkaç önemli yıldız enerjisi var. Bunların başında sizin gezegeniniz Venüsün uzun süredir Koçta gezdikten sonra nihayet burcunuz Boğaya geçmesi 6’ında. İlginç ve güzel olan şey, aynı gün Merkürün de kendi yönettiği ve sizin de para evinizi yöneten İkizlere geçecek olması.

Bunları bir araya getirdiğimde, girişimler, iş, para, yeni hedefler ve istediğiniz şeyleri almak vs konusunda şanslı bir ayda olacağınız anlamına geliyor.

Güneş halen para evinizde geziyor zaten, 21’ine kadar kalacak. Merkür de para evinize girince, parasal anlaşma, sözleşme, kontrat vs ile meşgul olabileceksiniz.

Satürn’ün Yayda olması, 9’unda Yayda dolunay olması sizi yine parasal konularda meşgul edeceğe benziyor. Önemli bir işi, bir planı son haline getirmek, olgunlaştırmak, vergi, sigorta, kira, banka işlerini halledip sonuçlandırmak mümkün.

Sağlık sorunu yaşayan varsa, Venüsün Koçta Satürnle iyi açı yaptıktan sonra, burcunuza geçmesiyle birlikte, hızlı bir iyileşme, hızla olumlu dönüşüm almanız mümkün. Bunun için yepyeni bir tedavi yöntemine başvurabilirsiniz de.

Venüsün Boğaya geçmesiyle birlikte, giyim kuşam, bedensel form vs daha dikkat etmeye yönelebilirsiniz. Güzel olmak, yeni şeyler almak vs sosyal ortamlarda beğeni toplamak hoşunuza gidecektir. Venüsün etkisiyle daha hoş ve güzel ortamlarda bulunmak isteyebilir, içinizde istek ve keyif almak duygusu yükselince, yaşama sevinci yüzünüze yansıyabilir. Beğenilmek hoşunuza gidecektir ayrıca.

Venüs herşeyden önce kendinizi sağlıklı hissetmek adına harekete geçirecektir. Kilo sorunu olanlar forma girebilir, sağlık için daha özenli olmak adına tedbirler alabilir, beslenmenize daha dikkat edebilirsiniz. Kendinize yöneleceksiniz bu ay ve kendinize bir dip köşe bakım yapacaksınız özetle.

Mars 4’ünde Yengece geçtiğinde, yer yer sert açılar yapacak bazı gezegenlerle ancak genel itibariyle sizin Güneşinize olumlu açısı, başkaları tarafından desteklenmek adına size iyi gelecektir.

Mars ayrıca enerjinizin yükselmesini sağlayacaktır, koşturma, seyahat, iş görüşmeleri, gündelik hayat aktivitelerini canlı bir enerjiyle yapabilecek, her yere yetişebileceksiniz. 21’inde Güneşin de Yengeçe geçmesi ve aynı gün Merkürün Yengece geçmesiyle birlikte koşturma, yoğun bir tempo sizi bekliyor olacaktır.

Mars’ın 4’ünden itibaren Yengeçte olmasıyla birlikte, ay boyunca koşturma, acele işlerden dolayı oluşabilecek sakarlıklara dikkat etmek gerekir. Özellikle dışarıda, trafikte, seyahatte aksiliklere karşı sakin olun. Araç kullanırken vs sakin olmalı. Hızlı ama uyanık olmak iyi olur. 24’ünde Yengeçte yeniay dönemin de de bu türden sorunlara karşı tedbirli, sağduyulu olmak yerinde olur.

Marsın Güneşinize iyi açısı ve Merkür ve Güneşin de 21’den itibaren iyi açısı, ihtiyacınız olan sağduyu enerjisini, uyanık, kendinden emin, sakin ve kararlı bir tutum içinde olabileceksiniz. Hedefe odaklı ve koşturup işlerinizi çarçabuk halletmek mümkün olacaktır.

Bu arada, iş yerinde, evde, evin yakınlarında güvenlik konusuna dikkat etmeli derim. Özellikle 21’inden sonra.

6’ında Merkürün İkizlere, Venüsün de Boğaya geçmesi, kiminize anlaşma, sözleşme konularında bir hareket getirecektir. Yeni işe girmek isteyenler için 21 öncesi daha iyi görünüyor. Hatta 15 Haziran öncesi. Yine de, anlaşma, sözleşme vs imza atarken, iyi okuyun, bir hata yapmayın derim.

İşten çıkmak isteyen olabilir. İşini değiştirmek isteyen olabilir. Ancak bu dönem anlaşma adına çok da iyi değil. Yer yer iyi olmakla beraber, hata yapma, yanlış zamanlama ihtimali olabilir. Olası sorunları görmezden gelmemek, acele etmemek kaydıyla olabilir derim anlaşma ve imza konusunda. İşten çıkmak isteyenler içinse, yeni işe girmek için açıkçası olasılıkla 15 ve öncesi iyi bir fırsat doğabilir. İş belki tam istediğiniz gibi olmayabilir ama parası yine de iyi olabilir.

Bu ay parasal açıdan şanslı ve bereketli görünüyorsunuz. Bereketi, parayı, şansı kendinize çekebileceğiniz bir dönem.

Parasal alışveriş yaptığınız kişilerle bu konuda anlaşmazlık vs dikkat etmek gerek. Ancak işi güzel bir çözüme götürmeniz mümkün. İnisiyatif ve güç sizde görünüyor.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Venüs 6’ında Boğada olunca, göz dolduracak, beğenileceksiniz. Ayrıca aşk ve sevgi enerjisi saçacaksınız, bu ilişki, aşk, tutku, heyecanı tetikleyen olayları tetikleyebilecektir. Mars’ın Yengeçte Venüsün Boğada olması yakın çevrenizde birinin sizinle irtibat kurması, görüşmek istemesine işaret ediyor.

Diğer yandan, Venüsün Plütonla güzel açısı asıl önemlisi. Bu güçlü bir aşk ve sevgi işareti taşıyor. Eski veya tanıdığınız biriyle aranızda güçlü bir sevgi alışverişine işaret ediyor. Ya eski bir sevgili veya daha önce tanıdığınız biriyle aranızda heyecan, aşk ve tutku canlanabilir.

Diğer yandan Mars-Jüpiter karesi ve akabinde Merkürün Plütonla yapacağı sert kontaklardan dolayı dilin keskin olması, öfke, karşılıklı bir anlaşma zorluğu ve farklı beklentiler sorun yaratabilir. Bu konularda oluşabilecek gerginliği yine sizin sağduyulu tavrınız ancak yumuşatabilir. Ayrıca herşeyin konuşulmasının zamanı vardır, erken konuşmak veya geç davranmak vs gibi durumlar da sorun yaratabilir. Bunları zamana yaymakta fayda var.

Evli olanlar için de genel olarak iyi bir ay. Birlikte sevgiyi güçlendirecek paylaşımlar mutlu edecektir. Ancak ailenin konu olduğu bir sorun aranızda tartışma yaratabilir. Sorun neyse iyi yönetmek gerekir. Bir de para meselesi sorun yaratabilir.

9 Haziranda Yayda dolunay sağlık konusunda dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Yorgunluk, stres karaciğer, safra, ödem, dalgınlık vs neden olabilir. Ayrıca Mars-Jüpiter sert kontağı da, apandisit, mide, böbrek, fıtık, eklem, bel ağrısına karşı tedbir ve önlem gerekir. Yine de, genel itibariyle, sağlık bakımından iyi diyebilirim, en başta sizin gezegeniniz Venüsün ay boyunca burcunuzda olması, başlı başına bir korumadır. Dikkat ettiğiniz takdirde, sağlığınız gayet iyi olur.





İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

İkizler Güneş burcunuzda geziyor 21’ine kadar. Bu size enerji ve inisiyatif gücü verecektir. Yapmak istediğiniz şeyler, bekleyen işler ve görevler ne varsa daha hızlı ve aktif bir şekilde yaparsınız. Özellikle 6’ında Merkür de burcunuza geçince, hızla bir sürü işi yapar elden çıkarırsınız.

Önemli hedefleri, planları ve işleri tamamlamak için iyi zaman 9’unda zıt burcunuz Yayda dolunayın gerçekleşeceği zaman diyebilirim.

Ancak dolunay sizi biraz gerecek gibi görünüyor. Dolunay bir tamamlanma, bir anlama, durumu ortaya koyma zamanı diye düşünürsek, aslında gerçeklerden ayaklarınızı çekmezseniz, gerçekçi bir bakış açısı içinde olursanız, kafanız da net olur, neler sizin için faydalı, neler gereksiz anlar, ona göre bir sadeleşme, eleme yapıp zamanınızı daha pozitif ve hayatınıza katkısı olan şeylere ayırmayı bilirsiniz. Dolunayın etkisindeki gerilimi fırsata çevirmiş olursunuz böylelikle.

Bir süredir Mars sizin burcunuzda. 4’ünde Mars burcunuzdan ayrılıp Yengeç burcuna geçecek. Evet, gelsin para harcaması. Yengeç para evinizi yönetince, Mars deyince hemen akla masraflar gelir. Masraflar ardı ardına gelebilir, elinizden para gelir gider bu dönemde. Parayı tutmak zor olabilir. Evle ilgili masraflar çıkacak anlaşılan. Tabii kiminizin ise iş yeriyle ilgili masrafları olabilir. Sağlık harcaması yapacaklar da olacaktır bu dönemde ayrıca.

21’inde Güneş ve Merkür de Koça geçiyor, o zaman para akışı, gelişi daha fazla olur, en azından beklediğiniz paraları alırsınız, bu bir rahatlama yaratır size.

24’ünde Yengeçte yeniay gerçekleşecek. Para kazanmak için daha iyi bir dönem olacaktır sizin için.

24 Haz Yeniay parayla ve işle ilgili önemli parasal hedefleri gerçekleştirmeniz için beklediğiniz güzel haber ve gelişmeleri size getirebilir. İşin dışarıdan veya başkalarından kaynaklı sıkıntıları olacaktır. Sizin ve başkalarının hedef ve niyetlerinde farklılık anlaşmazlık yaratabilir ancak ana hedefe, sonuca odaklanırsanız, detaylara takılmaz, amacınıza da ulaşabilirsiniz. En azından orta yol bularak olumlu sonuca ulaşma imkanı bulabilirsiniz. Bunun için bu hedef veya işten kendi çıkarınız, kendi iyiliğinize göre davranın, bunu bozacak detay sorunlara takılmayın. Yani, biraz faydacı düşünmek ve başkalarının fikir ve isteklerinin farklı olacağını kabul etmek lazım bu ay kazanmak için.

Aksi taktirde hedef ve idealden çıkılabilir Merkür Yengeçte ay sonunda ilerleyip Uranüsle kare yapmaya başlayacak, ki, bu fikir ve istek çatışmasının büyümesi, ilişkilerin ve hedefin bozulması riskini getirebilir.

Venüs 6’sına kadar Koçta ve sonra Boğaya geçiyor.

Venüs Koçta iken kafanızda doğan, olgunlaştırmak ve eyleme dökülmeyi bekleyen fikir, plan ve istekleri gerçekleştirmek için size yepyeni fırsatlar, sürpriz imkanlar ve sürpriz ilişkileri hayatınıza çekmiş olabilirsiniz. Yani, bir şeyi yepyeni bir yolda yapmak veya olan bir şeyi yeni insanlarla yapmak imkanı çıkış yolu gibi. Bir şey olmuyorsa, başka bir bakış açısından bakmak, başka bir yoldan girmeyi denemek gerek dedirten, bu yeni deneyimlerin size kayacağı güzel şeyleri almak için farklı düşünmek, ezberlerinizi bozmanız gerek. Ve farklı düşünen insanlara ulaşmak gerek ayrıca.

Bu dönemde eğitim alan veya yapan kişiler için güzel bir tamamlanma dönemi diyebilirim. Bir eğitimi başarıp bir dönemi tamamlamak, belki sonuçlandırmak zamanı olabilir bu ay.

Venüs 6’ında Boğaya geçtikten sonra artık o güne kadar elinize geçen yeni fırsatlar neyse, elinize geçmiş olur, onlarla yola devam etmek, elinizdekileri işlemek, devam ettirmek, sonuçlandırmak için var olana odaklanmak zamanı diyebilirim. Yeni fikir, yeni fırsat, yeni insanlar ve arkasından bunlarla ne yapacağınıza odaklanma zamanı.

Venüs Boğaya geçtiğinde, güzel şeyler için hazırlık zamanı. Size değer katacak, maddi değer de getirebilecek maddi-manevi yatırımlara yönelmek zamanı.

Bu dönemde, yaratıcı çalışmalar yapanlar için çok ilhamlı, kaliteli güzel eser, ürün çıkarmak için çok yaratıcı bir dönem olacaktır. Merkür de burcunuzda olacak 21’ine kadar. Kısa zamanda süper eser veya ürün çıkarabilirsiniz. Sonra 24 Yengeç yeniayında da onu ortaya sürebilir, tanıtım için harekete geçebilirsiniz. Tabii bu yaratıcı ürün çıkarmak süresi kiminiz için birkaç ay daha uzayabilir.

Bu dönemde yani 6 Haziran sonrası, kiminiz de içinde yaratıcılık olan bir işe imza atabilirsiniz.

Bu ay yeni işe girmek, yeni bir projeye girmek, var olan plan veya projeyi yenileyip üzerinde çalışmak için iyi zaman. Ancak yeni bir iş veya projeye girmek için tüm zaman iyi sayılmaz.. işin uzun soluklu olması için kanımca 6-15 haz arası yıldızlar destek verir, sonrasında yapacağınız bir iş veya atacağınız bir imzanın uzun soluklu olması için riskler mevcut. Bireysel haritanız bu riskleri bertaraf edecek durumda olabilir o zaman sorun yok ama genel yıldızlara baktığımda, 15 sonrası imza, anlaşma vs iyi düşünün, iyi hesap edin öyle atın derim.

Çünkü bu dönem bir taraftan iyi olmakla beraber, diğer yandan, önemli dönüm noktaları yaşatan, keskin ayrılık veya farklılık, anlaşmazlıkların da yaşanacağı bir dönem. Yol ayrımındasınız bazı konularda. Onun için hangi yola gideceğinizi iyi düşünüp seçmekte yarar var derim.

Genel olarak her tür ilişkinin gerilimden geçeceği bir dönem diyebilirim. Hani, bundan böyle ya birlikte ya ayrı denilebilecek bir zaman.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

İlişkisi olanlar için kritik ama olumlu bir zaman da diyebilirim. Merkür İkizlere girdiğinde 6’sında, bir yandan ilişkilerde anlaşmazlığı körüklerken, diğer yandan Jüpiterle iyi açısının etkisiyle, bir anlaşma yolu bulmak imkanı olabilir. Yani, Jüpiter burada kilit.

Jüpiter Terazide ilişkide fikirler, zevkler farklı olabilir, insanlar birbirini kabul ederse, o zaman bu farklılıklar sorun değil renkliliğe dönüşür. İlişkiyi yürütmek, ilişkiyi devam ettirmek farklılıklara rağmen bir olabilmeyi öğrenmek. İşte, bunu başaran ilişkide sorunları geride bırakacaktır. Başaramayan ise, yok ben yapamıyorum, buraya kadar diyebilir. Evli olanlar bu dönemde özellikle kritik bir zamandan geçiyor bu bakımdan. Yol ayrımı mı, birlikte yola devam mı, karar sizin.

6’ına kadar Venüs aşk ve ilişkide beklenmedik sürprizlere açık yapıyor sizi. Her an bir aşk, tutku, heyecan fırtınası yaşamanız mümkün. Venüs Boğaya geçtiği zaman ise, bu konuda kendinizi sorgulama zamanı. Ayrıca olan ilişkinizi derinleştirmek zamanı diyebilirim.

Kiminiz bu dönemde eski bir aşka yönelebilirsiniz.

Yeni aşk ve flört için 6’ına kadar sürprizli dönem uygun görünüyor. 9’unda dolunay ise, bir gerçekle yüzleşme zamanı olabilir.

Güneş, Merkür ve Satürn arasında karşıtlık varken bu ay, bedensel sağlığınıza dikkat edin. Özellikle 6’ından sonra.







Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçler 4’ünde Mars burcunuza giriyor. Ayrıca 21’inde hem Güneş hem Merkür burcunuza giriyor. Demek ki, bu ay sizi hareketli günler bekliyor.

Ondan öncesinde İkizlerde, 12.evinizde ruhsal dünya evinizde hareketlilik var. 12.ev ruhsal dünyanızı bir arındırmak zamanı gelmiş diyor. İçinizdeki düşmanlar, çatışmalar, çözümsüzlükler, korku, öfke ne varsa sanki uyanacak gibi. Tek tek gelin dedirtecek bir öfke, kızgınlık, korku sarmalı içine girebilirsiniz bu dönemde. Neyse ki, Mars hemen 4’ünde İkizlerden çıkıp burcunuza geçiyor.

Bu ay önemli bir şey öğrenebilirsiniz, bunu idrak edebilirsiniz; insanın en büyük düşmanı kendidir.

Kendinizle düşmanlığı kesip, bir barış anlaşması imzalamanın vakti gelmiş görünüyor. Neyse, size düşmanlık yapan huy, alışkanlık, düşünce, duygu, davranış, işte ona veda edin ve kendinizle barışın. Aksi takdirde, bu ay gerçekten canınızı yakan bir olayın arkasından bu gerçekle yüzleşebilir, ciddi pişmanlık duyacağınız bir olay yaşarsınız. Ondan sonra anlarsınız ama bir konuda tren de kaçmış olabilir.

Diğer yandan, iş, kariyer hayatında düşmanlık veya sorun yaşayan olabilir. Çözümü diyalog ve herkesin kendi çıkar ve hedefini belirlemesi, sınırda kalması, haddini aşmaması gibi görünüyor. Siz karşınızdaki insanlara verebileceğinizi verin, fazlasını değil, onlardan da verebileceklerini bekleyin, fazlasını değil.

Biriyle veya bir kurum, yetkili kişi vs ile sorun yaşıyorsanız, araya bir dostun girmesiyle sorunu birden farklı bir yoldan çözmeniz mümkün olabilir. Bu bir sürpriz olabilir sizin için.

Ama en önemlisi de sorunu ve çözümü kendinizde arayın bu ay. Çünkü dışarıda aramak, doğruyu görmenizi engeller. Kendinizde ve hedeflerinize odaklı olduğunuzda, sorunu, kaynağı ve çözümü de cam gibi görür, ne yapacağınızı bilirsiniz ve ondan sonra işler kolaylaşır sizin için.

Uranüs önemli faktör bu ara yaşadıklarınız üzerinde.. Uranüs özgürleşme, değişme demektir. Demek ki, aşırı aidiyetten, aşırı bağlılıktan veya bağımlılıktan, başkasını siz sanmaktan, sizin onun üzerinde yetkisi onun sizin üzerinizde yetkisi olduğunu düşünmek, fazla iç içe geçmişlik ilişkileri yıpratır, hatta çürütür ve bireysel olmak, bireysel özgür alanın kalması, kişileri geliştirmez hale gelir. Sanırım bu ara, başta Uranüs olmak üzere yıldızların size gösterdiği şey bu olsa gerek. Çıkın fazla aidiyetten, fazla bağımlılıktan.

Zaten yıldızlar da size bu ara belli bir süre bitebilecek ilişkiler getiriyor olsa gerek. Kiminizin iş yaşamında kiminizin dostluklar, kiminizin ise aşk yaşamında. Bu size bir şey anlatıyor olsa gerek. Nedir? İnsanlar gelir gider, baki olan ideal, amaç ve sevgidir. Herkesin hayatınızda ömür boyu kalması gerekmez. Bunu öğreniyorsunuz. Bu geçici diye, onunla ilişki kurmamanız gerektiğini söylemez. Geldiyse o kişi, bir sebebi vardır, gidecekse de bir sebebi var.

Bu ay fevri çıkışlar yapmak, kavga, kızgınlık vs gibi duyguların pişmanlık yaratabilecek zararları olabilir. Onun için sağduyu ve olgunluk zamanı. Çevrenizde kızgın insanlara mesafe koyun bu ay. Ayrıca içinizdeki öfke ve kızgınlığı da uzaklaştırın derim. 4’üne kadar dalgınlığa, farkında olunmayan duyguların bir anda patlamasına dikkat etmek lazım. Onun akabinde 4’ünden sonra, sizden kaynaklı öfke, kızgınlık, sakarlık, kaza veya şiddet eğilimine dikkat etmek lazım. Tabii herkes buna dikkat etsin demiyorum, bu konularda sakin ve olgun olanlar, bunu öğrenenler vardır ama yine de, sizler de çevrenizdeki kişilerden gelebilecek öfke ve fevri çıkışlara dikkat edin.

Bu ay ayrıca şiddet içerikli ortamlarda da bulunmamak, sakin yerlerde olmak gerekir.

6’ında Venüsün Boğaya geçmesiyle birlikte, bu ayki gergin enerjilerin yumuşaması mümkün tabii.

Venüsün Boğada burcunuzdaki Mars ve akabinde Güneş, Merkürle güzel kontakları, içinizdeki güzel duygulara canlılık verecektir, sizi mutlu eden şeylere yönelmek isteyeceksiniz. İşte, içinizdeki bu sese kulak verin, o ne dedi, ne yaptıyı boşverin. Bir de eski dostlar, arkadaşlar, sevdiğiniz yakınlarla da görüşün. İyi gelecektir size.

İş, kariyer alanında da gerginlik yaşamanız mümkün bu ay. Biraz gevşemek, tatil yapmak, başka şeylere zaman ayırmak, dinlenmek, gerilim, sorun vs bir askıya almak gerekir. Herşeyin çözüm zamanı vardır, sabretmek ve hayatın başka güzelliklerine yönelmek gerekir bu arada.

Bu ay iş bakımından, yine de 6’ına kadar Boğada olan Merkür size yarayacak diyebilirim. 6’ından sonra Merkür olan işleri düzeltmek, hazırlıklar yapmak için iyi olabilir. Ayrıca dinlenmek, gezmek için iyi zaman.

Başka yerden gelen teklifler olabilir, sizin beklemediğiniz bir şey olabilir bu. Bu tür şeyleri de incelemek, düşünmek için iyi zaman. Karar vermek için gelecek ayı beklemek daha doğru olabilir. Veya ayın ilk yarısında karar verseniz de, başlamak için sonraki ayı beklemek mümkün olabilir. Hatta sizi bekletecek durumlar olacaktır.

Ev, alışveriş, tatil, gezmek, birilerini ziyaret vs için masraflar çıkabilir. Güneş ve Mars bu konuda masraflar var diyor, hatta beklediğinizden fazla olabilir.

Aşk ve ilişki cephesinde ne var..?

İşte, bu konu oldukça hareketli görünüyor. Venüsün Boğaya geçmesi, kendinize değer duygusuna odaklanmanızı, ilişkileri kendinize değer ölçüsünde değerlendirmenizi sağlayacaktır. Yani, bu ay kendinizden yanasınız ve güçlü duygularınızı açık ifade etmeniz mümkün olacaktır. Ancak Venüs Boğada garanti veya aşırı güven takıntısına dikkat derim.

Venüs Boğada Plütonla güzel açıda, var olan biri, tanıdığınız biri veya eski bir aşkla karşılaşmanız veya görüşmeniz mümkün. Ancak Marsın burcunuzda olması, sizi biraz agresif veya fazla talepkar ve fazla duygusal tepkilere sevk edebilir. Bu konuda rahat ve esnek olmak faydalı olacaktır. Aksi takdirde, Mars-Plüton karşıtlığı sertleşmek, haşin tutuma neden olabilir. Taciz vs dikkat. Aynı zamanda siz de söz veya duygusal olarak taciz edici, kontrolcü tutum içinde olmayın derim.

Herşeye rağmen, yoğun duygusallık, romantizm, tutku yaşamanız mümkün ama arkasından büyük beklentilere girmek için erken derim.

Evli olanlar da aşırı sahiplenmek ve kıskançlık krizine dikkat derim.

Bu ay çocuğunuzun bir meselesini çözmek isterken, çatışma, anlaşmazlığa dikkat.

Sağlık bakımından, bu ay kalp, tansiyon, mide, sakarlık, eklemlere dikkat etmek gerekir. Kendiniz ve ailede sağlık önemli, temkin ve özen lazım.

Duygusal güzel şeylere, hedefe odaklı olmak, bir hayali düşünerek mutlu olmak, bir dileğinizi gerçekleştirecek olmanın güzel duygusuna odaklanın. Yani, bu ay olumlu duygular sizi olumsuzlardan gerçekten uzaklaştıracaktır. Olumlu duyguların değerini anlayacaksınız.





Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Sevgili Aslanlar sizi hem kolay, rahat hem zor bir ay bekliyor diyebilirim. Bu belki de size bağlı olacak yani kolay mı zor mu geçeceği.

4’üne kadar Mars İkizlerde sizi zorlamakla beraber, güç veren bir enerjisi de var. Güçlü bir şekilde eylem kabiliyetinizi, dediğinizi yaptırma gücünüzü yükseltiyor. Ancak İkizlerdeki Mars biraz sözlere dikkat etmek gerektiğini de söylüyor. Sözler ilişkileri yıpratabilir. Ayrıca güzel ve yerinde bir söz de düzeltir. Özellikle birlikte çalıştığınız, proje, iş, vs yaptığınız insanlarla ilişkilerinizi geliştirmek için insanlarla aktif olarak ilgilenin, güzel sağlıklı ilişkiler kurun çünkü herkesin gün gelir insana ihtiyacı olur. Ben yalnız da yaparım demeyin, önemli bir başarının veya bir hedefi başarmanın arkasında insan desteği vardır her zaman. Bunu anlamak için de zamanı zaten. Çünkü zaten bu ay bir şeyi tek başına yapamazsınız, insana ihtiyacınız olacaktır.

6’sına kadar Venüs Koçta sonra Boğaya geçecek. Venüs Koçta dost kişilerle işbirliği adına iyi bir dönem diyebilirim. Ayrıca kariyerle ilgili veya başka bir konuda planlarınızı gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz. Bu bakımdan İkizlerde gezen Güneş ve akabinde 6’ında İkizlere geçen Merkür size bir plan, bir hedefinizi veya bir isteğinizi gerçekleştirmede güç verecektir.

Kiminizin isteği ve planı ilişki veya evlilik üzerine olabilir. Bu bakımdan yıldız desteği devam etmektedir. Karmik Kuzey ay düğümü de burcunuza geçmiş ve burcunuzda ilerliyorken, hayatınızı yenileyen, geliştiren ve yükselten önemli bir hedefinizi gerçekleştirip, güzel bir sürece girebilirsiniz, yaşantınızı daha güzel ve kaliteli yaşama imkanı oluşturabilirsiniz.

Tabii yukarıda bahsettiğim, gerçekten ne istediğini bilen ve doğru ilişkiyi kuran kişiler için geçerli.

Diğerleri için çok da kolay olmayacak bir ay diyebilirim. Çünkü İkizlerde bulunan güneş, Merkür ve onun zıt burcunda bulunan Satürn arasında ciddi bir karşıtlık enerjisi var. Bu bir ayrılık, bir yol ayrımını doğurabilir. Belki hayatınızda gitmeyen, olmayan bir şeyden vazgeçmek demek olabilir bu. Kabul etmek, gerçekçi olmak ve herkes kendi yoluna demek gerekebilir. Buna dur diyecek kişi de siz olabilirsiniz, Güneş sizi güçlendirmekte, hayatınız için doğru olan şeyleri anlamak ve onun için inisiyatif almak gücü vermekte size.

Ancak şunu bilin ki, ister olumlu gelişmeler ister sorun yaratan olaylar üzerinden bir karar vermek zorunda kalın, bu ay hayatınızda bir ayıklama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Birileri ile yol ayrımı gerekebilir.

Hasır altı ederseniz önemli bir sorunu hemen arkasından bunun bedellerini görebileceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz bu ay. 4’ünde Mars Yengece geçince, arkasından 21’inde Güneş ve Merkür aynı gün Yengece geçince, bu yıldızlar sırayla Jüpiter ve Plütonla sert kontaklar yapacak. Bu ay gizli husumet, gizli kapaklı işler, gizli düşmanlık, gizlenen gerçekler, gizlenen veya görmezden gelinen duygular, gizli dolapların sert etkileri olabilecek demektir. Gizli işleri başkası mı yapar, siz mi, kim yaparsa yapsın, bu ay bunun negatif etkileri olacak görünüyor.

Ben bunu beklemiyordum demeyin.. Çünkü bu bir birikimin sonucu, aniden, beklemediğiniz anda patlaması sadece bir teferruat. Yani, kim yaparsa yapsın hata veya kötülüğü, bu ay bedel ödeten yıldız enerjileri var.. Öfke eken sevgi biçmez dedirten bir zaman..

Diğer konulara bakalım.

İş ve kariyer aslında güzel görünüyor. Venüsün Boğaya geçmesiyle birlikte 6’ında, yapacağınız işlerle parlamanız, saygı görmeniz veya destek, takdir görmeniz mümkün. İş toplantıları, iş yemekleri vs keyifli geçebilir ve istediğiniz sonuçları almak için uyumlu, güzel ortamlar oluşacaktır. Sadece şunu yapmanız önemli, doğru işbirliği veya işbirliğinde doğru davranışlar.. Bu sizin de yapmanız gereken başkasından da beklemeniz gereken bir tavır. Yoksa, bugün güzel başlayan işler, işbirlikleri kısa süre sonra bozulabilir. Bu ayın ikinci yarısı bu bakımdan kritik bir süreç diyebilirim.

Yeni işe adım atmak isteyen, bir hobisini işe çevirmek isteyen veya yeni bir iş kurmak isteyen olabilir. Bu bakımdan aslında fena değil enerjiler ancak ayın ilk yarısında. Belki imza atılır, başvuru yapılabilir ama yine de en iyi zaman sizin için Ağustos görünüyor. Yine de, siz bilirsiniz. Ayın 2.yarısı imza atarken iyi düşünmek gerekir.

Bu ay seyahatte sakarlık, kaza, denizde kaza vs dikkat etmek lazım. Uçak veya deniz yolculuğunda da dikkat etmeli derim. Genel olarak iyi ancak yine de temkin iyidir. Belki programlar değişebilir, bir seyahat planınızı aniden değiştiren gelişmeler olabilir.

Bir operasyon veya ameliyat olma durumu olabilir. Hastane vs tedavi durumu olabilir.

Ayın 2.yarısı dinlenmek, tatil vs iyi gelecektir.

Para durumuna bakalım. 6’ında Merkürün İkizlere geçmesiyle birlikte Jüpiterle güzel kontağı para getirecektir işbirliklerinden, işlerden. İyi kazanç imkanı var bu ay. Güneş İkizlerde bunu destekler ayrıca 21’ine kadar. Ancak 15 Haz sonrası yeni işbirlikleri veya olan işbirliklerinde acele adımlar yapmamak, olmayan beklenti içine girmemek gerek. Daha çok kendi kazancınıza, kendi gücünüze güvenmeniz gerek bu dönemde. Hatta bu bakımdan 9 Haz Yay dolunayı da size uyarıcı gelişmeler getirebilir.

21 sonrası vergi, borç, ödemeleri halletmek bakımından iyi. Borçlanmak için iyi zaman değil ancak.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

İlişkisi olanlar için oldukça iyi diyebilirim. Karar almak, evlilik planı yapmak veya evlilik, nişan vs için iyi zamanlar var bu ay. Özellikle ayın ilk yarısında.

Yeni aşk için de ayın ilk yarısı iyi diyebilirim. Diğer yandan 6’ından sonra eski aşk veya eski ilişki gündeme gelebilir kiminiz için.

Diğer yandan ilişkide sorun yaşayanlar için kritik ay diyebilirim. Evlilerin özellikle dikkat etmesi gerekir bu ay.

Sağlık bakımından Marsın Yengeçte olması ve Merkür vs Plüton ve Jüpiterle sert kontakları ani gelişebilecek sağlık sorununa karşı tedbirli olmakta fayda var derim. Varsa sorununuz doktora gidin ihmal etmeyin. Siz ve ailede eril kişilere dikkat etmek lazım. Kalp, tansiyon, mide, apandisit, safra veya karaciğere iyi dikkat etmek lazım. Ayın 2.yarısı daha dikkat etmek lazım.





Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Başaklar 4’üne kadar Mars İkizlerde işte, genel hayatta sabrınızı taşıran olaylar yaşatabilir. Her an bir kavga veya tartışmanın içinde bulabilirsiniz kendinizi. Bunu bilerek, öfke, duygu vs sağlıklı bir şekilde kontrol etmeniz faydanıza olacaktır.

Özellikle işte, seyahatte, yetkili kişilerle iletişimde çıkabilecek aksiliklere karşı sabırlı ve güçlü durun. İnisiyatifi ele alın ve yapacağınız işe, halledeceğiniz meseleye odaklanın. O zaman iyi bir kriz yönetimi yaparsınız.

Bunları başarmanız için Merkür size dost burç Boğadan destek olmakta. Bir anlaşma, bir işi sonuçlandırma, bir konuyu düzeltme, bir işi olgunlaştırma veya biriyle bir meseleyi açık ve çözüme yönelik şekilde çözmek sizi destekliyor. Sakin, ne dediğinizi iyi bilen ve açık bir tavır içinde olabilecek, derdinizi karşıdaki insana iyi anlatabileceksiniz. Ayrıca ne istediğinizi iyi bileceğiniz için sizin için önemli olan bu olacak. O zaman kendinize güvenerek adım atacak, istediğinizi açıkça belirteceksiniz. O ne düşündüye pek de aldırmadan. Bu tutum belki de olan ilişki problemlerinizi kökten çözebilecektir.

6’ında Boğaya giren Venüs de ayrıca destek verecektir size. Özellikle her tür ilişkinizde taşları yerine oturtmak, ne istiyorsanız ona göre harekete geçmek ve kendinize güveneceksiniz. Ne istemediğinize değil, ne istediğinize odaklanacaksınız ama bunun öncelikle size sorumluluk ve inisiyatif görevi verdiğini bilecek, bu gücü içinizde duyacak. Kendi değerlerinize göre isteklerinizi ortaya koyacaksınız. Ve bunun için herşeyden önce ne istediğinizi anlayacaksınız bu ay.

Bu ay işbirlikleri yapabilirsiniz ancak bence bu ay işbirliğine en açık olmayan, kendi yolunuzda, kendi başınıza işleri halletmenin zamanı diyebilirim. Yani, biriyle ne yapabiliriz değil, ben ne istiyorumu koyun, kendi plan, proje vs ortaya koyun, buna uygun kişilerle işbirliğine yönelin derim. Yoksa, belki de tek başınayken yapmayacağınız bir işe evet deyip sonra da pişman olabilirsiniz.

Sanki hayatınızı toparlamanız lazım görünüyor. Onun, bunun, şunun isteklerine koşmak yerine, bir kendi hayatınıza bakıp, toparlamanız gerekebilir. Kendinize yönelmenin zamanı.

Bu ay özellikle parasal konuda işbirliklerine dikkat etmeli derim. Parasal hedefinize ulaşmanız mümkün ancak olmayacak parasal beklentilere karşı kontrollü olmak, yeni ve para gerektiren işbirliklerine mesafeli olmak, sizden para isteyenlere de mesafe koymak gerekecek. Başkasından gelen parayı da iyi değerlendirmek gerek çünkü astarı bezinden pahalı şeylere yönelmek, pahalı alışveriş, gereğinden fazla borçlanmak vs dikkat.

Bu ay herşeye rağmen, sizin parasal kazancınızı güçlendirmekte. Asılın işlere ve alın paraları derim. 

Bu ay biriyle parasal hesabınızı görüp, alacaklarınızı alıp bir hesabı kapatabilirsiniz.

Yaptığınız bir iş veya üzerinde çalıştığınız bir plan, bir proje bu ayın ilk yarısında iyi bir noktaya gelebilir. Elinizdeki işi bitirdikten sonra bu yeni işe el atabilirsiniz.

21’inde Güneş ve Merkürün Yengece geçmesiyle birlikte bir hedef, bir dileğinize ulaşmanız mümkün. Neptünün de güzel açı desteğiyle, çok istediğiniz bir şeyi gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz.

Yine de, Marsın Jüpiterle sert kontağına dikkat etmeli, aşırı parasal bir şeyin altına imza atmamalı derim. İmza atarken, anlaşma yaparken, alışveriş yapacağınız kişileri iyi seçin.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Enteresan bir ay olabilir sizin için bu bakımdan. Önce Merkürün sonra Venüsün Güneşinize güzel açısı duygusal heyecanı yükselten güzel bir ilişki işareti verebilir. Ancak yeni aşk veya yeni ilişkiden ziyade, bu sanki var olan bir ilişkinin yeniden canlanması olabilir. Veya daha önceden tanıdığınız kişiyle aranızda yeni duygusal heyecanlar olabilir. Kiminizin eski aşkıyla teması söz konusu görünüyor. İlişkiyi akıllıca yönetirseniz ve duygularınızı sağlıklı bir şekilde ortaya koymayı başarırsanız bu ay ilişkiniz güzel gidebilir. Yoksa 24’ünde Yengeç yeniayı sizi ilişkide zorlayan ve çatışma, ayrılık yaratan bir duruma getirebilir. Çok beklenti kurmamak ve duygusal denge yararınıza olur.

Sağlık bakımından, genel olarak iyi görünüyor ancak Mars Yengeçte bazı yıldızlarla sert açıda, bu sağlığa dikkat etmeli dedirten bir açı özellikle ayın 2.yarısında. Özellikle, mide, tansiyon, kramp, kalp vs ani rahatsızlığa dikkat etmeli.





Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Teraziler bu ay sizin gibi hava grubu burç İkizlerden gelecek güzel enerji desteği altında olacaksınız. Bu iyi haber.

Ancak 4’ünden itibaren Yengece geçen Mars ve akabinde 21’inde yine Yengece geçen Merkür ve Güneşin burcunuzda gezen Jüpiterle ve Oğlaktaki Plütonla sert kontağına dikkat etmeniz gerekecek.

Bu sert açıların etkisinde, en başta sağlık konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyebilirim. Kalp, tansiyon, vb ani rahatsızlıklara dikkat etmeli derim. Ayrıca kemik, eklem, mide vs dikkat etmek yerinde olur. Özellikle ayın 2.yarısında daha özenli ve temkinli olun bu konuda.

Diğer yandan sağlık sorunu olup da daha önceden, ilgilenenler için 21’ine kadar Güneş İkizlerde desteği var. Bu güzel bir gelişme. Ayrıca 6’ında Merkür İkizlerde yine sağlıkla ilgili tedavi vs için oldukça umut veren, iyileşme, şifa veren bir etkisi var. Demek ki, bu ara özen gösterir ve kendinizle ilgilenirseniz iyileşme mümkün olacak, şifa alacaksınız.

Yeni tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz ama bence bildiğiniz ve güvendiğiniz yöntemde devam edin bu ay. Ayın 2.yarısı özellikle doktor vs değiştirmeyin. Ama önce tabii doğru tedavi ve doktor bulduğunuzdan emin olun.

Sağlık konusuyla başladım çünkü yıldızlar sağlığı hassas olanlar için bu ay hem iyi hem uyarıcı nitelikte. Sağlık sorunu olup hafife alanlar özellikle kalp, tansiyona dikkat etsin, bir şey olmaz diyerek savsaklamak doğru olmaz bu ay.

Diğer yandan, dediğim gibi sağlık bakımından iyi olmak için de oldukça güzel zamanlar diyebilirim. Yengeç yıldızlarının sert açılarına rağmen, sağlık evinde bulunan Neptünle Yengeç yıldızlarının güzel kontağı bir konuda şifa, hatta birden iyileşme mümkün bile olabilir. Belki de bir sağlık tedaviniz başka bir şeye de iyi gelecektir. Yine de, Jüpiterin burcunuzda olup Marsla sert açısı ilgi ve özen şart diyor ay boyunca.

Sağlık bakımından en iyi sonuçları Ağustosta alırsınız gibi geliyor bana, hatta tam iyileşme ve şifalanmayı.

Bu yazdıklarım tabii sağlıkta sorun yaşayanlar için geçerli. Hemen herkes korkmasın. Zaten iyi yıldız açıları iyileşme işareti de taşıyor. Bu bakımdan Jüpiter-İkizler Güneş arasındaki açı gerçekten çok iyi, şifalı bir açı.

Venüs 6’ında Boğada.. Bu kiminize parasal konuda gelişmeler yaşatırken, kiminize yine sağlık bakımından etki yapacaktır. Sağlığı güçlendiren ve destek bir açı yapıyor ay boyunca 6’sından itibaren.

Venüsün Boğaya geçmesiyle beraber, parasal konularda canlanma, olumlu gelişme gelebilir. Kredi çekmek, başkasından para gelmesi, ortak mal veya işbirliği ile kazançlardan yana şanslı olabileceğiniz bir dönem.

Alışverişte, kredi çekmek, mal alım satımda vs karşı tarafı güçlendiren bir etkisi var Venüsün diğer yandan. Yani, yüksek faizle borç almayın derim, başkasına alım-satımda kazandırırken siz zarar etmeyin derim. Bu bakımdan 24 Haz Yengeç yeniayı size güç verebilir. Bir şeyi değerinde almak-vermek bakımından daha akıllı karar ve tutum içinde olabilirsiniz. Yoksa bu ay acele etmeyin.

Bir yerden para bekliyorsanız bu ay gelebilir. Venüsün güçlü olması herşeye rağmen, size de yarayacaktır. Önemli bir para girişi olabilir hanenize.

İkizlerde Güneş ve Merkür seyahatler getirebilir gündeminize. Gezmek, seyahat etmek, tatil iyi gelebilir.

Kiminiz iş seyahatleri yapabilirsiniz bu ay. Yeni kişilerle, müşteri veya yetkililerle görüşmeleriniz olabilir, önemli işleri halletmek, imza atmak, büyük işleri sonuca bağlamak mümkün.

Resmi iş, mahkeme, dava, terfi vs gibi konularla meşgul olanlar için hem iyi hem biraz sıkıntılı diyebilirim. Anlaşma yoluna gitmek, olayları büyütmemek lazım belki de. Veya daha sonraki zamana bırakmak doğru olabilir. Yoksa maddi-manevi bedeli fazla olabilir size. 

Diğer yandan, 21 haz öncesinde, güzel bir haber veya sonuç almanız da mümkün.

İş veya evi taşımak, başka yere yerleşmek düşüncesinde olanlar olabilir. Masraflı görünüyor bu tür işler. Belki sonraki 1-2 ayı beklemek doğru olabilir bu bakımdan.

Parasal konuda olumlu gelişmeler olabilir bazı sert yıldızlara rağmen. Bu konuda beklentileri ortaya koymadan önce önce durumlara bakmak, çaba göstermek, çalışmak, ürün ortaya çıkarmak gerekli belki de. Yani hizmet etmek sonra onun karşılığını almak lazım.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Bu konuda ani gelişmeler var görünüyor. Yengeç yıldızları da sizi hareketlendirmekte ancak gerilimli açıları var bazı yıldızlarla. Bu ay yeni aşk veya ilişki arayanlar sabit bir ilişki beklentisi içinde olmasın derim. Ani git-geller yaşanabilir. Birden çok beğenmek sonra çatışma, farklı yapıların yarattığı uyum sorunu olabilir.

Evli biriyle aşksal veya tutkusal heyecan söz konusu olabilir kiminiz için ancak bu da bir süre sonra sorun getirebilir. Yani, bu ay sabit, uyumlu bir ilişki beklemeyin derim ne yeni aşk arayanlar ne ilişkisi olanlar için.

Bu ay bir sorunu aşmak  veya ilişkinin geleceğini konuşmak için partnerinizle konuşmak telaşına da düşmeyin. Çünkü birbirinizi anlamakta zorlanabilirsiniz çünkü duygusal ihtiyaçlar veya bakış açısının farklı olması birbirinizi anlamanızı zorlaştıracak gibi. Bu ay gelişmeleri yaşayıp görmek dönemi. Yaşa gör, gözle gör dönemi.

Diğer yandan, gerçekten duygularınızı etkileyen duygusal heyecanlar da olabilir bu ay. Flört için iyi zaman. İlişkinin gidişatını düşünmek için erken.

Venüs-Plüton arasındaki güzel açı ne söylüyor size peki? Evet, bu ikisi arasındaki güzel açı, duyguları derinleştirmek, seksüel, tutkusal çekimi yaşamak adına iyi bir açı diyebilirim.





Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Akrepler bu ay gergin açılara neden olan yıldızlardan ikisi sizin burcunuzu yöneten Mars ve Plüton olunca, demek ki, bu ay en başta dikkat etmesi gereken burçlardan biri sizsiniz.

4’ünde Mars Yengece geçip ilerleyince, Yengecin zıt burcu Oğlakta gezen Plütonla sert açı yapacak. Buna 21’inden sonra Merkür ve Güneş de katılacak. Demek ki, bu ay herşeyden önce sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Tansiyon, kalp, mide, göğüs vs dikkat etmeli derim. Ani rahatsızlık yaratabilecek sıkıntınız varsa hafife almayın bu ay ve doktora gidin iyileştirin kendinizi ve sağlığınızı güçlendirin.

Sorunu olmayanlar bu uyarımı dikkate almasın. Ama sorun olanlar da sorununu hafife almasın derim. Ay boyunca kendinize özen gösterin, stres, gerilim yaratan ortamlarda, insanların arasında durmayın. Olayları büyütmeyin, çözülmezse sonra çözülür olaylar merak etmeyin. Yaşadığınız sıkıntılar varsa, bunlara duygusal tepki verebilecek, gözünüzde büyütebileceksiniz. Yani, aslında duygusal bakış açınızda sorun olabilir. Bakış açınızı değiştirmenin vakti gelmiştir belki de sizi geren bir konuda.

Bu ay yapabileceğiniz en iyi şey, dinlenmek, kendinize zaman ayırmak, sizi rahatlatan ortamlarda bulunmak, mutlu eden şeylere ağırlık vermek olacaktır. Bu hem ruhsal dengenizi korur hem gerginliğinizi alır, huzur ve esneklik kazandırır.

Tabii gündem sadece gergin olmaz bu ay.. Güzel yıldızlar da var..

Venüs size göz kırpıyor 6’ında zıt burcunuz Boğaya geçince. Zaten duygusal mutluluk, zevk ve keyif veren şeylere ağırlık vermeniz için size destek olan yıldız da bu olacak.

Venüs en başta gerek iş veya başka tür ilişkilerde ilişkilerdeki enerjiyi yumuşatan, esnekik kazandıran güzel bir şekilde işi tatlıya bağlamayı sağlamanıza yardım edecek bir enerji. Ama siz ısrarla egoda kalır, duygusal tepkiler vermekte ısrar ederseniz, o zaman Venüsün iyi yanlarından yararlanamaz, onun da gölgesine düşersiniz yani, sevgi, uyum, huzur ve ahenk yerine, burnundan kıl aldırmaz tavır, aşktan, sevgiden kaçıp tutku, gel gel heveslere kaçış vs yaşarsınız. Be duygusal olarak bir büyüklenme, gurur vs gibi gölge duygular, yakıcı duygular sizi daha fazla negatifleştirebilir aman dikkat.

Neyse ki, Venüsün burcunuzu yöneten yıldızlardan Plütonla ve ayrıca diğer yıldız Marsla güzel açısı, herşeye rağmen, güzellik ve uyumu yaratmanın imkanını verebilecektir size.

Bu ay sevgi, huzur ve uyuma yönelmek size kazandırır!

Aşk bakımından iyi etkiler bunlar. Venüsün Plütonla, Marsla güzel açısı, anlaşmakta zorlanma olsa da, bir şekilde duygusal yakınlık kurmak, duygularınızı ortaya koymak, sevgi, tutkunun güzelliklerini yaşamak imkanınız olabilir. İlişkisi olanlar için iyi enerjiler bunlar. Veya eski aşkı canlandırmak için iyi zaman diyebilirim. Veya bir süredir beğendiğiniz ama henüz ilişki kurmak, iletişim kurmak adına gelişme yaşadığınız biriyle karşılaşma, görüşmeniz mümkün olabilir.

Baktığımda yıldızlara… Bu ay biri sizin kalbinizi fethedecek gibi görünüyor gerçekten.. Ancak acele etmek, agresif olmak ve sabırsızlık doğru olmaz. Yumuşak, ahenkli ve uyumlu tavır güzel karşılık alır.

İş seyahati gündeme gelebilir Mars 4’ünde Yengece geçince. Güneş ve Merkür de 21’inde Yengece girecek. Seyahatleri artırabilir. 24’ünde Yengeçte yeniay da bir iş, proje vs için iyi bir başlangıç zamanı olabilir. Ancak işi geliştirmek, olgunlaştırmak için acele etmeyin. Girişime başlayın ve bir gözlem, fikir edinmek için gelişmeleri yaşayın öyle karar verin yeni bir işe başlamadan önce.

Var olan işler için 9’unda Yay burcundaki dolunay size para getirebilir. Ayrıca 21 öncesinde İkizlerde olan Güneş de başkalarından para kazanmak, başka kişi, kurumdan para gelmesi için sizi destekleyecektir. Çok işe atlarsanız yoğun tempo ve dağılma riskiniz var. Önemli işlere yönelin. İşlerin öncelik sonralık sırasına özen gösterin.

Kredi çekmek vs isterseniz ayın ilk yarısı olabilir. Ödemeler yapmak, vergi, sigorta, vs için para çıkışı mümkün olabilir ancak zorlanmadan ödersiniz.

21’inden itibaren seyahatlerde aksiliklere, sakarlık vs dikkat edin ay sonuna kadar. Hedefe odaklı ve sabırlı olursanız dalgın ve öfkeli olmazsınız zaten.

Yasal veya resmi bir problem olabilir. İşbirliği veya ortaklıkta parasal veya anlaşma bazında sorunlar yaşanabilir. Sabırla ve acele etmeden çözmek gerek. Ne kestirip atmak doğru ne de acele etmek. Acele anlaşmalar sonra sıkıntı yaratmasın. 21 ve sonrasında bir imza atarken, anlaşma, sözleşme yaparken, bir şey alıp-satarken vs, iki kere düşünmek yerinde olur olmadı beklemek doğru olur.

Dost ve tanıdık kişilerle işbirliği, destek için iyi zaman. Ancak dostluklarda da karşılıklı beklenti ve çıkarlara saygılı olmak gerekir.

Ay sonu seyahatler veya görüşmeler biraz tantanalı olabilir. Belki programınızı değiştiren gelişmeler olabilir. Ayrıca seyahatlerde olası sıkıntılar yaşarsanız sakin olmak, acele etmemek gerekir. Bu bu dönem akışta ilerlemek en iyisi. Planlarınızı netleştirebilirsiniz ama uygulama için doğru zamanı bekleyin.

Bu ay gelecek paraları yatırıma dönüştürmek iyi olur. Elden çıkmaması için banka, vs yatırıma yönelin. Birikim yapın. Veya bir mal vs alabilirsiniz ama Marsın etkisi de pahalı alışveriş riski vermekte. Yine de, ayın ilk yarısı iyi bir alım-satım işi yapmanız mümkün.

Ay sonu yakınlarla görüşmek, bunun için seyahat etmek mümkün. Ancak anlaşmazlık, karışıklık yaşanabilir. Küskünlük vs dikkat.





Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Sevgili Yaylar zıt burcunuz İkizlerde yıldız hakimiyeti var bu ayın 21’ine kadar. Ayrıca 9’unda sizin burç Yayda dolunay var. Bu ay sizin için önemli bir ay demektir.

Bu ay ilişkiler cephesi gerilimli ve hassas olabilir. Gerek iş gerekse yakın ilişkilerde dikkat etmek gereken bir dönem diyebilirim.

Satürn ve Jüpiterden güç alırsanız, ne istediğinizi bilerek hareket etmek, amacınızdan çıkmadan istediğiniz sonuca gitmeye çalışmaktan vazgeçmezseniz o zaman ilişkilerde olası krizleri de aşarsınız. Yani, durduğunuz yeri iyi bilin, hiçbir şeyin sizi amacınızdan veya sizin için sağlıklı yoldan çıkarmasına izin vermeyin.

Diğer yandan size iyi gelebilecek yeni ilişkiler kurabilir, yeni kişilerle tanışabilirsiniz bu ay. İlişkilerde hızlı davranmamak, önce tanışıp görmek gerek. Ama yine de, yeni ilişkiler iyi olacaktır sizin için.

9’unda burcunuzdaki dolunay sizi gerçeklerle yüzleştirecektir. Planlarınızı, genel hayatınızı düzene koymak için iyi zaman. İşleri toparlamak için iyi zaman ayrıca.

Bu ay Yengeç yıldızlarının ağırlığı sizi öncelikle parayla meşgul edecektir. Banka hesapları, vergi, kira, sigorta ve diğer ödemelerle meşgul olursunuz. Evle ilgili masraflar olabilir. Eve eşya almak, veya evi yeniden düzenlemek, tadilat vs adına masraf yapmak mümkün.

İş sahibi olanlar ise, iş için bazı yatırımlara yönelebilir, bunun için para harcayabilir. Alım-satım, ev vs almak adına masraf yapan da olabilir bu dönemde. Ancak Yengeç yıldızlarının Jüpiterle sert açısı, evdeki hesap çarşıya uymaz misali pahalı ve beklediğinizden de masraflı olabilir yapacağınız alışveriş ve yatırımlar. Belki bir hedefinize ulaşırsınız ama masrafı da bol olur açıkçası. Büyük yatırım ve büyük paralı işler için birkaç ayı beklemek daha yerinde olabilir bu durumda. Ancak beklemeyen, acil işler de olacak görünüyor. Yapacak bir şey yok o zaman, masrafı göze alacaksınız.

İşten memnun olmayanlar olabilir. İşten çıkmak, tazminat almak vb düşünen olabilir. İşte sorun yaşayan işten çıkma ihtimali olabilir. Bu ay en iyisi eldeki işe sahip çıkmak lazım derim. Tatil, dinlenme bir mola iyi gelecektir.

Yeni iş için iyi zaman değil zaten sizin için bu ay.

Venüs 6’ından itibaren Boğada.. Bu gayretlerinizin, çabalarınızın para kazandırmasına destek olacaktır. Yani, iyi para kazanmanız da mümkün.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Zıt burcunuz İkizlerdeki yıldızlar ilişki cephesini hareketlendirecektir. Merkür’ün İkizlere geçmesiyle birlikte daha fazla hareketlilik olabilir. Ancak Venüs vs bakınca, bu ay sizin için pek de ilişki ve aşk ayı diyemem.

Ancak var olan ilişkide önemli gelişmelerle meşgul olabilirsiniz. Olası sorunları görmek, anlamak, idrak etmek mümkündür. Çatışma yaratan problemleri görmek mümkün ama çözüm zamanı bu ay değil. Zamana yaymak lazım. Aksi takdirde, ısrar etmek, sorunun üzerine gitmek ters tepebilir. Satürn-Güneş ve Merkür karşıtlığında inat etmek veya dayatma gibi tutumlar aksi sonuçlar doğurabilir. Bu ay özellikle evli kişilerin ilişkisine bu bakımdan dikkat etmesi, gerginliği büyütecek tutuma girmemesi gerekir. Yoksa ilişkide kopuş, ayrılık vs olabilir. Jüpiter ve Merkür arasındaki güzel etkileşim karşılıklı anlayışı, barışı mümkün kılabilir, durumları yumuşatabilir. Konuşarak iletişim kurarak anlaşmak iyi gelir. Ilımlı olmak kazandırır.

Öte yandan 21’inden sonra Merkür Yengeçte, Mars Yengeçte duygusal taşkınlık, küskünlük, alınganlık, öfke, kıskançlık gibi duygusal tepkilere dikkat etmek lazım. Bu dönemde iletişim de kolay olmaz. En güzeli zamana bırakmalı, sakin olmalı.

Yeni aşk arayanlar için 6’ına kadar Venüsün Koçta gezmesi ve Uranüsle kavuşumu, sürpriz aşka açık olduğunuzu gösteriyor halen. İkizler yıldızları da flört için güzel fırsatlar gelebilir diyor.







Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Sevgili Oğlaklar bu ay sizin için de zor yıldızlar var. En güzeli şimdiden sağduyu, sabır, tarafsız ve olgun tutuma yönelmek iyi olur. Çünkü olası krizleri iyi yönetmek lazım yoksa kavga, öfke, şiddet vs bakımından pişmanlık yaratabilecek ve can sıkacak durumlar yaşanabilir. Onun için olgunluk zamanı diyorum.

Tek tek gelin dedirtecek sert yıldızlar açısı söz konusu. Birileriyle takışmak, düşmanlık, husumet, öfke kontrolünün zor olduğu ortamlarda bulunmak vs mümkün.

Ayrıca başkasından gelebilecek sıkıntı, tehlike vs de dikkat etmeli derim. Birilerinin hışmına, öfkesine maruz kalmanız da mümkün. Bu ay sadece siz değil, çevrenizdeki insanlar da gergin olabilecektir. Bunun bilinciyle hareket etmek lazım. Akışta olmak, sorunu çözmeye veya en azından bertaraf etmeye odaklı olmak gerekir.

Ve tabiri caizse deliyle deli olmamak gereken bir zaman aynı zamanda. Ayın ‘ünde Marsın zıt burcunuz Yengece girmesiyle beraber tetiklenen, akabinde 21’inde Yengece Güneş ve Merkürün girmesiyle tırmanabilecek olaylara veya soruna karşı temkinli olmak lazım derim.

Bunlar birileriyle çatışma, düşmanlık veya kavga yaşamanız mümkün diyor. Çatışmayı büyütmemek, çözümün bu ara mümkün olmadığını da görmek lazım. Hatta gelecek ay da genel olarak böyle devam edebilir. Ağustos deyince iyi koşullar gelebilir. Sabırlı olmak yerinde olacaktır.

Trafik, sokakta gezerken de uyanık olun, kalabalık ve tehlike içeren yerlerde bulunmayın bu ay.

Tabii bu yıldızlardan herkes mi sıkıntı yaşar veya sıkıntı, sorun büyük mü olur, hayır. Güzel yıldızlar da var hem de şahane destek açılar verecek size. Demek ki, sağduyu ve akla yönelmek işi çözer.

21’ine kadar Güneş İkizlerde, 6’ında Merkür de İkizlere geçiyor. Bu iki yıldız sizi iş, çalışma alanında hızlı ve yoğun bir tempoya sevk edecektir. Ancak işlerinizi hızla bitirmek için yüksek bir enerji ile çalışacaksınız. Motivasyonunuz iyi olacak. Eldeki işleri yapıp bitirmek için iyi enerjiler bunlar. Yeni işler için çok da elverişli sayılmaz.

Venüs 6’ında Boğaya geçiyor ve burcunuzda gezen Plütonla çok güzel açı yapıyor. İşte bu sizi koruyan, kollayan ve ilişkileri ve olayları uyum ve sakinlikle ve lehinize halletmenizi sağlayacak yıldız açısı. Ancak buna rağmen yine de zorlayacaktır yıldızlar sizi onu da belirteyim.

Yeni işe giren olabilir bu ay. Bunun için eski yerinden istifa etmek, yeni yere geçmek için harekete geçebilirsiniz.

Kiminiz de ev veya iş yerinin taşınmasıyla meşgul olabilirsiniz. Mars Yengeçte sizi bu konuda hareketlendirebilir.

9’unda Yayda dolunay seyahati gündeme getirebilir. Ancak seyahatte yediğiniz içtiğinize dikkat edin derim.

Venüsün Boğada olması sevdiklerinizle birlikte güzel ortamlarda bir araya gelmek, yemek içmek, güzel paylaşımlar yapmak sizi mutlu edecektir.

Sosyal aktivitelere katılmak, bir yeteneğinizi geliştirmek için faaliyet yapmak, daha önce yaptığınız veya ilgilendiğiniz sanat veya başka alanda bir hobinize dönmek, üzerinde çalışmak isteyebilirsiniz. Bu konuda planlar yapabilirsiniz. Bu tür şeyler size iyi gelecektir.

Parasal bakımdan neler var bakalım.

Yengeç yıldızları sizi ayın 2.yarısı görüşme, randevulara sevk eder. İş görüşmeleri yapabilirsiniz ancak tatmin edici sonuçlar almak için erken. Acele etmemek gerekir.

Ondan öncesinde Merkürün önce Boğada olması, sonra 6’ında İkizlere geçmesiyle birlikte yaptığınız işten gayretlerinizle kazanç sağlamanız mümkün. Ancak çok büyük para kazanmak için uygun bir ay değil. Büyük kazançlar için sonraki ayları bekleyin.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

6’ında Venüs Boğada burcunuzda bulunan Plütonla üçgen/olumlu açıda. Var olan ilişkiyi güçlendirmek için çok iyi zaman. Sevginiz derinleşecektir, partnerinizle birlikte olmak, dışarıda romantik ortamda birlikte, baş başa olmak mutlu edecektir. Belki bir yemek daveti veya bir program yapabilirsiniz onunla.

Diğer yandan yeni ilişki ve aşk için çok elverişli zaman değil bu ay.

İlişkisi olanlar belki nişan, nikah vs için ev bakmak, birlikte bu tür bir kutlamanın masraflarını konuşmak, kararlar almak için bir araya gelebilirsiniz.

Ancak Yengeç yıldızlarının sert etkisine de dikkat etmek gerek. Alınganlık, küskünlük veya kırgınlık yaratabilecek durumlara izin vermemek gerek. 24’ündeki Yengeç yeniayı ilişkilerde gerginlik yaratabilir. Bu günlerde daha dikkatli olmalı.







Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat ) 

Kovalar bu ay bazı sert yıldız enerjileri sizi de etkileyecektir ancak genel itibariyle bakarsak, size destek yıldızlar daha fazla diyebilirim.

En başta Güneşin dost İkizlerde olması 21’ine kadar size enerji ve pozitif bir güç verecektir. Heves ve yenilik isteğinizin artmasıyla birlikte hayatınızda sizi yavaşlatan veya sıkıntı yaşatan meselelere odaklanmayı bırakacak, zamanı iyi değerlendirmek için pozitif bir çaba içine gireceksiniz.

Bu ay genel olarak kendinize döndüğünüz, yakın çevrenizle ilgilendiğiniz, sevdiklerinizle birlikte olmak istediğiniz bir zaman olacaktır. Eve davet edecek, yemekler yapacak, özlem gidereceksiniz. Evde veya dışarıda, yakın çevrenizdeki insanlarla görüşmek mutlu edecektir sizi.

Uzaktan bir yakınınız da gelebilir ayrıca. Venüs 6’sında Boğaya girecek, ev ve aileye odaklanacak, evi süslemek, evde vakit geçirmek, evde tanıdıkları ağırlamak mutlu edecektir.

Güneşin İkizlerde olmasıyla beraber tatil yapmak, seyahat etmek de mümkün olabilecektir. Ama sanki bir yakının yanına gitmek veya tanıdık bir yere gitmeniz, tanıdık insanlar arasında tatil yapmanız mümkün.

Tabii bu ay taşınma fikri olan, taşınmaya niyetli olan da olabilir. Belki ev belki iş yeri. Ancak bu ay uygun zaman değil. Belki taşınma daha önce gerçekleştiyse, tadilat, eve eşya almak vs ile ilgilenmeniz mümkün olur. Yeni taşınmak isteyenler için plan yapmak mümkün ama zamanı henüz değil gibi.

İşte yoğun tempodan sıkılmış olabilirsiniz. Belki dinlenmek için zaman ayırmak lazım. Diğer yandan, Marsın Yengece geçmesiyle birlikte 4’ünden itibaren, ay boyunca, yine de işten kurtulmanız veya uzun kaçmanız çok mümkün olmayabilir. Ancak 21 öncesi belki tatil kaçamağı mümkün olur ve iyi gelir. 21 ve sonrasında çalışma, yoğun iş temposu içinde olacak gibisiniz.

İşte değişiklik, terfi vs düşünenler için fırsat gelebilir. Ancak bu çok da sizlik olmayabilir. Daha iyi bir fırsat için beklemekte yarar vardır. Yoksa olanı kabul edebilirsiniz. Parası iyiyse kabul edin derim çünkü beklediğiniz büyük terfi belki mümkün değil henüz ama parasal açıdan iyi olabilecek bir fırsat gelirse hayır demeyin.

İş yerinde sorun yaratan biri varsa veya bir sorun varsa o sizi uğraştırabilir. Belki çalışanların tavrı belki iş yerinin mevkisi veya düzeni, eşyası vs ile ilgili bir mesele varsa, bu sizi de etkiler. Bu dönemde özellikle işte uyumu bozan, işini yapmayanlara karşı tedbir almakta fayda var aksi takdirde sonra çalışanlar arasında problem büyüyebilir.

Belki de uzun süredir çalıştığınız yerden ayrılma zamanı gelmiş olabilir kiminiz için.

Parasal bakımdan bakınca, bir bölüşme, paylaşımla alakalı bir durum olabilir. Kiminiz belki eski işinden para alıp arkasından yeni işe adım atabilir. Kiminiz belki de emeklilik vs.den faydalanmaya başlayabilirsiniz. Özetle, başkasından veya bir kurumdan gelen bir para durumu var görünüyor.

İşten kazanç konusunda da fena değil ayın ilk yarısı. İyi kazanabilirsiniz. Ama 2.yarıda riskli parasal konularda temkinli olun derim. Hele çalışanlar için ayın 2.yarısı birinin dolduruşuna gelip kavga etmek doğru olmaz, işten çıkarılma riski olur. Aman dikkat buna.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Güneş ve Merkür 21’ine kadar İkizlerde sizi flörte, tutkusal, aşksal heyecanlara sevk edebilir. Ancak Satürnün Yayda olup İkizlerdeki yıldızlara karşıt açısı, uyum sorunu olabilir diyor. Ciddi kararlar vermek için erken.

Venüsün Boğada olması sevdiğiniz kişiyle evde veya başka bir yerde baş başa kalmak, derin duyguları, tutku ve arzuları paylaşmak için iyi etkiler veriyor. İlişkisi olanlar için özellikle ilişkiyi güçlendirmek için iyi zaman. Sevgi bağını güçlendirmek için iyi zaman.

Ancak yeni ilişkiye girenler acele etmesin, flörtün tadını çıkarsın derim. 21 sonrasında ilişkide olası pürüzler için erken davranmamak, sabretmek gerek. Partnerinizle iletişim kurmakta, karşılıklı birbirinizi anlamakta zorluk yaşayabilirsiniz bu dönemde. Şartları zorlamamak lazım.









Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 

Balıklar bu ay oldukça sert yıldız açıları var. Sizi de etkileyecektir haliyle. Ancak güzel yıldızlar da var tabii.

9’unda Yay burcundaki dolunay burcunuzda gezen Neptünle kare/sert etkileşimde olacak. Gerçekçi olmak zamanı diyebilirim bir konuda. Ne olabilir konu? Kariyer konusunda olabilir, kişisel hedefleriniz konusunda olabilir. Ayrıca kiminiz de evde, ailede bir mesele yaşayabilirsiniz ve çatışma olabilir bir aile büyüğü ile aranızda. Gerilimi tırmandırmak doğru olmaz gibi.

Kariyerde, işte zorlayıcı bir dönem diyebilirim. Kiminizin iş yoğunluğu, kiminizinse, iş yerinin yapısal problemi sizi de etkileyecektir. Özellikle otorite, yönetim takımında yaşanan olası durumlar çalışmalarınızı da aksatmanıza da neden olabilir.

Bu dönemde kiminiz çalıştığınız yerle uzlaşma, anlaşma sağlayamadığınızı düşünüp, iş değişikliği yapmak isteyebilirsiniz. Kiminizse, özellikle iş sahibi olanlar, işte yeni bir yapılanma atağına girişmek isteyebilir. Bir elemeden geçirmek, yeni bir düzen oturtmak isteyebilirsiniz ancak bunları bu dönemde sağlamak, başarmak çok da kolay olmayacaktır. Dış koşullar veya işte birlikte çalıştığınız insanlar ya da yaptığınız işin türü belki de engel teşkil edebilir. Tabii engel teşkil eden şey yasal, anlaşma, sözleşme veya yasal düzenler de olabilir.

Bu bakımdan bakınca, bu ay eksikleri, sorunları, çıkmaza neden olan meseleleri tespit etmek için iyi zaman olabilir ancak akabinde yeni ve köklü değişimler yapmak için zamanı değil gibi. En azından erken zaman bakımından.

İşten ayrılmak, yeni işe girmek isteyen olabilir dedim. Tazminat almanız belki mümkün olabilir. Ancak yeni iş için yine bence çok iyi zaman değil. Beklemek gerek yeni iş için derim.

Girişim için dost kişilerle konuşmak, reklam, tanıtım, yaratıcı işler, toplum önünde olmayı gerektiren işler yapanlar için fırsatlar doğacaktır.

Tanıdık dost kişilerle işbirliği veya ortak bir plan, projede yer almak için güzel fırsatlar gelebilir özellikle 21 sonrasında. Belki de eski bir işe dönmek isteyen olabilir. Ancak bu ay dediğim gibi, görüşme olabilir, güzel fikirler paylaşılabilir ancak yeni bir adım atmak, yeni iş için doğru değil gibi zaman.

Yakınlarla ilişkiler bakımından iyi bir zaman diyebilirim. Eski dost kişilerle bir araya gelmek belki bazı konuları konuşup rahatlamak, hatta aydınlatmak, birlikte güzel kararlara varmak mümkün. Bu kişiler birlikte çalıştığınız kişiler de olabilir. Yani hem dost hem iş arkadaşı.

Ancak Yengeçteki Mars, akabinde 21’inde Yengece geçecek Güneş, Merkürün Oğlakta bulunan Plütonla sert açısı bir konuda da sizi uyarmakta gibi. Yani, bir taraftan dost kişilerle yakınlaşmanız söz konusu iken, diğer yandan bir başka kişilerle ciddi ayrılış, kopuş hatta çatışma, düşmanlık yaşamanız da mümkün. Aranızda bir kavga, bir çatışma olabilir, bu durum tırmanabilir aman dikkat. Şiddet, öfke, kavga vs şeylerin sonucu pişmanlık veya üzüntü getirebilir. İstenmeyen tatsız şeylere izin vermemekte fayda var derim. Olası riskleri önceden görmek, ona göre sağduyulu ve akıllı adımlar atmak gerek derim.

Herşeye rağmen, Yengecin sizin burcunuza dost enerji olması size destek olacaktır. Yani, sizden yana enerjilerin desteğini alıp, akıllı tutum ve kararlarla olası sorunları daha rahat bir şekilde aşmanız da mümkün.

Ancak duygusal konularda abartıya kaçarsanız yani duygularınıza hakim olamazsanız, kontrollü ve akılcı davranmakta zorlanabilirsiniz onu da belirteyim.

Bu ay özellikle Mars-Jüpiterin karesinin etkisiyle dışarıda, trafikte, insanlar arasında ve sokakta riskli ortamlara girmeyin, araç kullanıyorsanız dikkat edin, kendinize veya başkasına zarar vermemek için.

Duygusal tepkiler içinde olanlar için özellikle doktor desteğini tavsiye ederim.

Tabii bu ayın yıldızlarına baktığımda, en güzeli gergin ortamlardan uzaklaşmak, tatil yapmak diyenler varsa, en doğrusu bu derim.

Ayrıca yaratıcı çalışmalar yapmak, hobilerle uğraşmak da iyi gelebilir size. sanatsal işlerle uğraşanlar veya el işi, zanaatla uğraşanlar için oldukça verimli, çalışmalarınızla dikkat çekmeyi başaracağınız bir ay olabilir. Sanatsal olarak takdir görmeniz mümkün.

Bir yeteneğinizi veya hobinizi ileride meslek edinmek adına güzel bir adım atabilirsiniz. Bu belki yeni bir yetenek olabilir. Yani, yeni bir yeteneğinizi keşfedip, onun üzerine ilhamlar almak, geleceğe dair güzel fikir ve planlar kurmak mümkün.

Bir işi veya yeteneğiyle toplum karşısına çıkan, tanınan, ünlenen, alkış alanlar da olacaktır ayrıca bu ay. Bu bakımdan iyi bir zaman.

Kendinizin ve ailenin sağlığına özen göstermek de iyi olur bu ay. Özellikle yaşlı aile üyesinin sağlığı önem kazanabilir, tedbir ve ilgi lazım olabilir.

Bu ay diğer yandan bir yakınınızın doğum müjdesini alabilirsiniz.

Parasal cepheden baktığımda, bu ay lüks harcama konusunda kendinizi tutamayabilirsiniz. Gerek tatil yapmak, gerekse masraflı alışveriş yapabilirsiniz. Ama bazı istediklerinizi de almış olursunuz.

Bu ay arkadaşlıklar arasında veya işte vs kıskançlığa dikkat etmek gerek ayrıca. Kıskançlık yaratabilecek durumlara izin vermemek gerek.

Para kazanmak bakımından çok ideal zaman değil görünüyor. Olan kazançları korumak lazım. Aşırı masrafı kontrol etmek de lazım. Diğer yandan yine de çok zorlanmazsınız, en azından aile desteği gelebilir.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Bu ay yeni aşk için ideal zaman değil. Olan ilişkiyle ilgilenmek, ilişkiyi güçlendirmek için baş başa vakit ayırmak iyi gelecektir. Duygusal yakınlık, romantizme yer vermek, sosyal ortamlarda duygusal paylaşımın yaşanması, romantik yemek vs iyi gelir.

Sevdiğiniz veya eşinizle birlikte aile ziyaretleri de yapabilirsiniz ayrıca. Bu da iyi gelir.

Bu ay taciz vs dikkat etmek lazım. Ayrıca ilişkide bir konuda dayatma, ısrar da doğru olmayabilir.

Daha önce tanıdığınız birinden aşk mesajları, yakınlaşma talebi olabilir. Bu iyi bir ilişkiye evrilebilir zaman içinde. Ancak karar vermek için erken davranmamak lazım.



Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder