24 Aralık 2014 Çarşamba

DRAKONİK HARİTA: RUHUN/ÜST BENLİĞİN HARİTASI

DRAKONİK HARİTA: RUHUN/ÜST BENLİĞİN HARİTASI

İngilizce adıyla, “Draconic Chart” ve Türkçe adıyla “Drakonik Harita.”
Nedir Drakonik harita?.. Neyi anlatır?..
                              ASTROLOG SEMAVİİ'NİN DRAKONİK HARİTASI 
 
Adından pek bahsedilmeyen ama Astrologlar ve Astroloji severlerce içten içe merak edilen, çok enteresan bir harita tipi benim de merakımı cezp etti ve bunun üzerine Türkçe Astrolojik kaynaklardan pek bir şey bulamayınca, İngilizce kaynaklara yöneldim ve çok önemli, şaşırtıcı ve bir o kadar da düşündürücü, “Acaba öyle ise… o zaman…” dedirten bilgilere rastladım.
Ve düşünmeye başladım bunun üzerine…
Kişilik/benlik yapısı ile ruhsal yapı farklı olunca, kaçınılmaz olarak iki ayrı Astroloji dalı doğmuş, Egzoterik ve Ezoterik Astroloji diye. Analiz teknikleri haliyle çok farklı.
Herkesin bildiği Doğum haritası dediğimiz harita üzerinden, hem Egzoterik hem Ezoterik Astrolojik bulgular bulunur, kişinin fizik dünyadaki yapısı ile ruhsal seviyede yapısı üzerine ayrı ayrı analizler yapılır.
Yani, aynı harita üzerinden Egzoterik ve Ezoterik Astrolojik analizler farklı farklı yapılır.
“Egzoterik” kelime anlamıyla, “dış, harici” demek.. Yani fizik dünya, madde dünyası anlıyorum buradan.. “Ezoterik” de kelime anlamı ile “içsel, gizli bilgiler” yani herkes tarafından anlaşılması zor gizli, derin bilgiler, ruhsal bilgiler.
Egzoterik Astroloji fizik dünya ile Ezoterik Astroloji ise ruhsal dünya ile ilgili Astroloji.
Drakonik harita üzerine inceleme ve araştırma yaptıktan sonra kafamda bazı sorular oluşmaya başladı…
Acaba Natal/Doğum haritamız sadece bizim fizik dünyadaki Beşer insan haritamız yani alt benliğimizin haritası, Drakonik harita ise ruhumuzun ve üst benliğimizin haritası olabilir mi?
Beşer insan derken, henüz madde dünyasına fazlasıyla bağlı, benlikten/egodan hareket eden ve ruhsal varlığını henüz yeterince algılamaktan uzak veya ona karşı ilgisiz kişiyi kastediyorum. Çoğumuz aslında Beşeriz. Çünkü madde dünyasında yaşamanın gereklerinden biri ve kaçınılmaz olarak böyleyiz, ta ki ruhsal seviyemizi üste çıkarana kadar…
Doğum haritası Egzoterik harita, Drakonik harita Ezoterik harita olabilir mi?
Böyle bir ayrım yapabilir miyiz?
Bunun cevabını tek başına vermem zor ama fikrimce, bu şekilde bir ayrım yapmak doğru değil. Çünkü doğum haritası öyle derin ve devasa bilgiler içeren, gizemli bir harita ki, bu harita üzerinden benliğin de ruhun da yapısı ve amaçları, görevleri analiz edilip ortaya çıkarılabiliyor yüzyıllardır.
Yani, doğum haritası Egzoterik içerik haricinde ayrıca Ezoterik içeriği olan bir harita ve bu yüzden belki de ayrıca bir başka haritaya gerek bile yok Ezoterik analiz yapmak için.
Öte yandan insanoğlunun merakı ve bilgi arayışı bitmez, yeni bulgular, yeni bakış açıları içeren teknik bilgiler bulunmaya devam edilir insanlık devam ettiği sürece.
İşte, bana göre, Drakonik haritayı kim bulmuşsa, – tarihi çok eskilere dayanıyor, Kadim zamanlarda bulunan ve kullanılan bir harita – o kişinin acaba Doğum haritasının haricinde, sadece ruhu veya üst benliği anlatan, “Ruhun haritasını” bulabilir miyiz, düşüncesi ve merakı ile yola çıkmış olsa gerek diye bir sonuca varıyorum.  
Drakonik harita, kişinin Natal/Doğum haritasından türetilen bir harita bu arada.
Doğum haritasındaki Natal Ay düğümlerinin 0 derece Koç ve Terazi noktasına getirilmesi ve buna göre, tüm gezegenlerin ve Aksların derecelerinin ona göre yeniden yerlerinin oluşturulması ile çıkarılan bir harita. Tekniğini anlatmayacağım burada, kabaca bahsettim.
Ay düğümleri bilindiği üzere, “Ruhsal yolculuğun” rotasını anlatır, geçmişten-geleceğe, geçmiş yaşamlardan-bu yaşama doğru giden ruhsal yolculuğumuzun yapısı ve hikayesini ortaya koyar.
Drakonik haritanın Natal Ay düğümlerinden yola çıkarak yeniden oluşturulmasının nedeni budur. Yani, ruhla ilgili olmasından dolayı.
Evet. Kişinin ruhsal yapısını, üst benliğini, ruhunun yolcuğunu Doğum haritası üzerinden çok detaylı ve derin bir şekilde analiz edebiliyoruz zaten.
Ama bir de, ruha ve ruhsal yolculuğa başka bir harita tipi üzerinden ve başka bir cepheden bakmak hiç fena değil, diyenler için Drakonik harita nedir, neyi anlatır, birlikte bakalım.
Bu konuyu çeşitli yabancı kaynaklardan araştırdım, araştırıp bulduğum hemen hemen tüm bilgilerin toplam özetini Amerikalı bir Astrolog Lauren Delsack yapmış. Lauren Delsack bu işe kafayı takmış ve üşenmemiş, bir de bunun üzerine 10 seri video anlatım hazırlamış.
Şimdi, Drakonik harita üzerine aşağıda paylaşacağım bilgileri onun seri video anlatımlardan alıntı yapacağım. Yer yer kendimce özetlesem de, bilgilerin tamamı Delsack’ın anlatımından çeviridir.
Bu arada, bir süredir Tekamül, Karma ve Spiritüelizm üzerine dersler almaktayım. Oradan şu ana kadar öğrendiğim bilgiler çerçevesinde, “Acaba Drakonik harita bizim “ruhumuzun” haritası değil de, “enerji bedenimizin” haritası mı?” diye kendime sormadan edemiyorum…
“Enerji beden” ne demek? Kısaca, ruhun madde üzerinde tezahür eden bedensel yapısını kontrol etmek, yönetmek için kullandığı bedenin dışında ve üzerinde oluşturduğu süptil bir enerji alanı..
Drakonik harita yoksa enerji bedenimizin haritası mı?.. Mesela yani… Bence güzel bir soru…
Herneyse.
Şimdilik sözü bu konuda Kadim zamanlardan beri gelmiş bilgileri araştıran ve derleyen Astrologlara bırakıyorum.  
Astrolog Lauren Delsack’a göre “Drakonik Harita” Nedir ve Nasıl bakılmalıdır?


                              MICHAEL JACKSON'IN DRAKONİK HARİTASI 
Drakonik harita bizim “ruhumuzun,” “yüksek benliğimizin” veya “gerçek benliğimizin” haritasıdır.
Ayrıca bu hayata enkarne olduğumuzda (yeniden doğduğumuzda), ne derece veya hangi konuda ruhumuzun geliştiğini gösterir.
Doğum/Natal harita fiziksel bedenimizin, beynimiz ve kişiliğimizin haritasıdır.
Drakonik harita ruhumuzun (doğumdan önce bedene giren) haritasıdır.
Natal/Doğum haritası ve Drakonik harita birlikte, bu enkarnasyondaki maddi varlık ve ruh varlığımızı temsil eder.
İki haritayı birleştirdiğimizde, hayatımızın amacını, takip etmemiz gereken yolu anlatır ve sürekli (bazı hayatlar boyu) tekrar eden temaları verir ve hayat içinde gitmemiz gereken istikameti anlatır.
Ayrıca bu hayatta aşmamız gereken zorluk, tıkanıklık yaratan alanları da anlatır. Enerjimizi en çok nereye, hangi konulara odaklamalı ve geliştirmeliyizin de cevabını verir.
Drakonik haritada özellikle bakılması, incelenmesi ve analiz edilmesi gereken noktalar:
1-YÜKSELEN BURÇ
Natal/Doğum ASC (Yükselen Burç):
Kimliğimizi, kişiliğimizi dışarı nasıl yansıtıyoruz (sosyal kimliğimiz) ve toplumla, dış dünya ile nasıl etkileşim içindeyiz.
Başkalarından beklediğimiz onaylar ve insanlar bizi nasıl görüyor dışarıdan.
Amaçlarımızı gerçekleştirmek için dış dünyaya nasıl adım atıyoruz, neler yapıyoruz.
Drakonik ASC (Drakonik Yükselen Burç):
Sezgisel/İçsel kimlik.
Ruhumuzun kendini dünyada var etme biçimi, dünyaya adım atma şekli.
Evrimsel yolunda ruhumuzun dünyaya yaklaşım biçimi.
Analiz yaparken, önce Drakonik ASC’inizi, burcunun özelliklerini ve yönetici gezegenini analiz edin. Sonra Natal/Doğum ASC ile Drakonik ASC ve her ikisinin yöneticilerini birlikte analiz edin.
Astroloji bilginiz yeterli değilse, sadece Drakonik Yükselen burcunuzun özelliklerini bilmeniz bile size bir fikir verecektir.
Yükselen burcunuzun özelliklerini sitemde yer alan “Yükselen Burçlar” Bölümünden okuyabilirsiniz. 
2- MC (HARİTANIN TEPE NOKTASI)
Natal MC:
Dünyada ve toplum içinde neredeyiz, dünyadaki ve toplumun gözündeki yerimiz, konumumuz.
Kendimizi toplum içinde nerede görmek istiyoruz, konumumuz ne olsun istiyoruz.
Uğruna çalıştığımız amacımız ne, statümüz, tanınma, ün ve Mesleki/Kariyer yönelimimiz.
Drakonik MC:
Süper bilinç, üst bilinç üzerinden baktığımızda, ruhumuzun kimliği ne.
Ruhumuzun ilahi/ruhsal misyonu ne ve neyi arıyoruz.
Drakonik MC incelerken, yöneticisine de bakınız.
3-KOÇ NOKTASI (0 derece Koç Kuzey Ay düğümü)
Drakonik haritada, Koç noktası, yüksek benliğimizin en görülebilir yoğunlaşmış modeli/kalıbıdır.
Geçmişte ruhun yolculuğu boyunca öne çıkmış yanı. Gerçek kimlik/benliğimizde gizlenen, yanımız.
Bir gezegen veya Aks vs, 0 derece Koç noktasına dokunursa 2 orb ile, bu önemli.
Örn: Prince
Koç Noktası-Neptün kavuşumu. Yüksek benliğinin ifadesi çok Neptünyen.
Bu arada, “Akslar” haritada ASC-DESC, MC-IC de dediğimiz, haritayı ortadan 4’e bölen  çizgilerdir.
4-FINAL DISPOSITOR (Son Dispozitör)
Dispozitör bir gezegeni dolaylı yöneten gezegen demektir. Kısaca bir gezegenin yönetici gezegeni diyelim.
Örn: Kişinin Doğum haritasında Venüs Aslan’da olsun. Venüs’ü dolaylı olarak yöneten gezegen Aslan’ı yöneten yönetici gezegendir. Aslan’ı hangi gezegen yönetir, Güneş. Dolayısıyla, Aslan’da bulunması sebebiyle, Venüs’ü dolayı yöneten gezegen Güneş’tir.
Final dispozitor (son yönetici) nedir, açıklaması biraz uzun. Ben size pratikten işinize yarayacak bir şey söyleyim, final dispozitör nedir ve haritanızda final dispozitör var mı yok mu anlayın.
Doğum haritanızda bir gezegen kendi yönettiği burçta ise, o gezegen ya haritadaki tüm gezegenlerin ya da bazı grup gezegenlerin final dispozitörü, yani “hakim yönetici gezegeni” olur. O gezegenler üzerinde güçlü etkisi vardır, onun iradesi diğer gezegenler üzerinde yüksektir.
Örn 1: Yukarıda Aslan burcunu yöneten gezegen ne dedik, Güneş. Eğer kişinin doğum haritasında, Güneş Aslan’da ise, kendi yönettiği burçta demektir. Bu kişinin haritasında Güneş final dispozitördür, ya tüm haritadaki gezegenlerin ya da bazı grup gezegenlerin final dispozitörü, yani diğerlerine hakim olan, hakim yönetici gezegendir.
Örn 2: Mars hangi burçları yönetir, Koç ve Akrep’i.
Kişinin haritasında Mars’ı Koç’ta ise, o zaman Mars final dispozitördür.
Tabii, final dispozitörün daha detaylı ve başka açıklamaları da var ama kısaca bunu söyleyim size.
Yine de, Astroloji meraklılarına şu ek bilgiyi de vermeden geçemeyeceğim; doğum haritanızda karşılıklı ağırlama (mutual reception) gezegenler varsa, onlar da final dispozitör kabul edilmektedir.
Konumuzla bağlantılı olarak final dispozitör;
Drakonik haritada final dispozitör bir gezegen varsa, kişinin hayatına hakim olan bir yaşam tarzının itici gücü olabiliyor.
Örn: Drakonik Venüs Boğa’da. Bu kişi olasılıkla sanatçı olarak doğan bir ruh demek olabilir. Hayatındaki en güçlü tema “sanat” olabilir.
Natal ve Drakonik harita karşılaştırmasında, final dispozitör gezegeni ve yönettiği evi de inceleyiniz.
5-MIDPOINTS (MP- ORTA NOKTALAR)
Aksların MP’si önemli.
Gezegenlerin MP’si de önemli. Ama özellikle Güneş/Ay MP önemli.
ASC/MC MP = ruhumuzun kimlik gelişimini gösterir.
Orta noktaların Sabiyen sembollerine de bakınız.
Final dispozitör + ASC/MC ve Güneş/Ay MP ve Sabiyen Semboller = kişinin ruhsal hayat yolunda çok güçlü itici gücü.
Şimdi, Natal/Doğum haritanızı ve Drakonik haritanızı tek başına inceledikten sonra, iki haritayı karşılaştırmalı incelemede nelere dikkat edeceğiz, görelim.
NATAL/DOĞUM HARİTASI VE DRAKONİK HARİTA KARŞILAŞTIRMASI


MICHAEL JACKSON'IN NATAL/DOĞUM VE DRAKONİK HARİTA KARŞILAŞTIRMASI
1-Natal/Doğum haritası içte, Drakonik harita dışta olacak.
2-Drakonik gezegen & Natal Akslar ve gezegenler arasındaki açılara bakın.
3-Kavuşum açısı en önemlisi, ondan sonra karşıt açı önemli. Ve sonra kare açı önemli.
Kavuşum için orb 7, karşıt için 4,5, kare için orb 3.
4-Natal Ay düğümleriyle Drakonik gezegenlerin açısına bakın.
5-Drakonik Güneş ve Ay, gerçekten kim olduğumuzu anlatan çok önemli iki gezegen. Bu       ikisinin kombinasyonu nedir, birlikte analiz edin.
6-Drakonik ASC (Yükselen) ve Natal ASC karşılaştırması yapın, her ikisinin yönetici gezegenlerini dikkate alarak.
7-Natal MC ve Drakonik MC karşılaştırmasını yapın, yine yönetici gezegenleri ve konumlarını dikkate alarak.  
Örn: Madonna
Natal MC İkizler, yöneticisi Merkür Başak’ta 1.evde, Drakonik MC Akrep, yöneticisi Plüton (ve ayrıca Mars). Drakonik Plüton Kova’da 12.evde.
Fizik dünyada Merküryen bir iş yapmaya gelmiş, kendini Merkür işiyle tanımlıyor, toplum da keza öyle. Merkür Başak’ta. Şarkı söylemek Merkür işlerinden biridir, Venüs ile beraber tabii. Özellikle ASC üzerinde bir Merkür kendini iletişim, ses, seslendirerek dış dünyaya göstermek istediğini anlatır.
Drakonik MC’ne ve yönetici gezegeni Plüton’un Kova’da bulunması vs baktığımızda, bu dünyada ruhunun misyonunun, sekse dair toplumdaki algıları kırmak olduğunu görüyoruz, aykırı ve devrimci bir misyonu ve ruhu var! Sekste ve cinsiyette kalıpları kırmak için gelmiş.
8-Drakonik ev yöneticileri de önemli, bakın.
9-Koç noktası ve Akslar, gezegenlerle açısını karşılaştırırken,  +/- 2 derece orb alarak bakın (yani 28 derece Balık, 2 derece Koç arasında).
10-Koç noktasının Akslara veya gezegenlere kavuşum, karşıt açısı var mı, bakın.
Koç noktası yüksek benliğimizin en görünen modeli. Yani buradan benim anladığım, hayatımızın en aktif ve en meşgul, görünen alanı.
11-Final dispozitöre de bakın, hem Natalda hem Drakonikte.
12-ASC/MC ve Güneş/Ay Midpoint (ortanokta) de önemli.
13-Natal/Drakonik harita karşılaştırmada, Drakonik gezegenlerin Natal haritadaki Akslar ve gezegenlere kavuşum ve karşıtlıkları birinci sırada önemli. Kareye de bakın sonra.
Orb için, yeniden not edeyim; kavuşum 7 derece, karşıt açı için 4.5 derece, kare için 3 derece alın.
14-Natal Ay düğümlerine kavuşum/karşıt yapan Drakonik Akslar veya gezegenlere bakın.
15-Drakonik gezegen açı kalıpları/modelleri – Natal Ay düğümleri Aksları arasındaki duruma bakın. 
Astrolog Lauren Delsack’tan çevirerek, alıntı yaptığım bilgiler böyle.
Drakonik harita hakkında Astroloji makalelerini ciddi ve önemli bulduğum Astrolog Pamela Rowe ve onun sitesi www.astrologycosmobiology ‘deki bir makalesinden aldığım bazı bilgileri de eklemek isterim.
Drakonik-Natal Harita Üzerine İlave Notlar
Astrolog Pamela Rowe’den alıntı:  
1-Drakonik harita karmik, ruhsal/spirituel, bilinçüstü, reinkarnasyonla muhtemelen bağlantılı. Ruhun amacını anlatıyor.
2-Ayrıca nereden geldiğimizin izleri var (atalarımızın ve bizim Drakonik/Natal veya Drakonik/Drakonik haritasını kıyaslayınca gördüğümüz) ve nereye gittiğimizi anlatır (çocuklar ve eşlerin haritasıyla kıyaslayınca görürüz).
3-Drakonik harita transitlere de hassas, önemli transitlerde Drakonik haritaya ayrı olarak bakın.
4-Natal&Drakonik haritası aynı veya benzer olanlar, ruhunun amacıyla direkt temas edenlerdir. Yani bu dünyaya ruhunun amacını bilerek gelmiş kişilerdir.
5-Drakonik ASC, içsel kimliğin yanı sıra, bazı genetik faktörleri de anlatır.  
6-Natal MC, egonun kendini ifade ediş biçimi, kariyer, dünya veya toplumdaki statümüz, bir aile büyüğü ve mentörleri (yani akıl hocalarımızı) anlatır.
Drakonik MC, ruhun ilahi amacını, arayışını, süper-bilinci anlatır.
7-Drakonik harita tek başına da analiz edilebilir. Ayrıca Natal harita ile karşılaştırmalı analiz edilebilir.
8-Bir diğer kişi ile sizin haritanızın karşılaştırmalı analizinde, hem Drakonik/Natal, hem Natal/Natal, hem Drakonik/Drakonik harita karşılaştırmasının analizi yapılabilir.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun.
Astrolog Semavii

11 yorum:

  1. Astrolog Pamela Rowe ve onun sitesi diye verdiğiniz link açılmıyor yalniz

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş. referans verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim. 🙏

    YanıtlaSil
  4. Tesekur ederim harika çalişmamız için

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, doğum haritamız ile droconik doğum haritasındaki gezegenler aynı burçta ise; nasıl bir anlam yükleyebilirim? Değerli bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Astrolog Pamela Rowe’den alıntı: kısmı 4. madde ye istinaden diyebilirim ki ; bilmiyorum hala arıyorum. iki haritam arasında sadece 10 derecelik bir fark var.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar iki kişinin drakonik ve natal karşılaştırmalı haritasında çok sayıda kavuşum varsa bu ilişki nasıl ilerler

    YanıtlaSil