31 Ekim 2016 Pazartesi

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN 2016 EKİM AYI BURÇ YORUMLARI

NOT: AYLIK BURÇ YORUMLARIMI PDF KİTAP OLARAK SATIN ALANLAR YORUMLARIMI BİLİR. AYRICA BENİ ESKİDEN TAKİP EDENLER AYLIK BURÇ YORUMLARIMI İYİ BİLİR. 
BENİ YENİ TAKİP EDENLER İÇİN GEÇTİĞİMİZ EKİM AYININ PDF-KİTAP OLARAK ÇIKARDIĞIM YORUMLARI AYIN SON GÜNÜNDE PAYLAŞAYIM DEDİM, BİLMEYENLER GÖRSÜN, OKUSUN BAKSIN, BAKALIM EKİM AYINDA YAŞADIKLARIYLA YORUMU KARŞILAŞTIRSIN GÖRSÜN, YORUMLARIMI TANISIN DEDİM. 
BU ARADA KASIM YORUMLARINI YAZMAYA DEVAM EDİYORUM HALEN. KASIM YORUMU PDF KİTAP OLARAK SATIN ALMAK İSTEYENLER LİNKE TIKLAYIP BAKSINLAR. BLOĞUMDAKİ AYLIK BURÇ YORUMU PDF SATIŞ DUYURUSUNUN LİNKİ (BLOĞUMDA AYLIK BURÇLAR BÖLÜMÜNDE VAR YAZI, BURADA DA LİNKİNİ PAYLAŞIYORUM).

 http://astrologsemavii.blogspot.com.tr/2016/09/duyuru-astrolog-semaviiden-aylik-burc.html 

İYİ OKUMALAR. 
ASTROLOG SEMAVİİ


ASTROLOG SEMAVİİ’DEN EKİM AYI BURÇ YORUMLARI
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.
Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)


Ekim Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları
Transit Güneş Terazide halen, 22’inde Akrep burcuna geçecek.
Merkür 7 Ekime kadar Başak burcunda ve 7 Ekimde Terazi burcuna geçiyor, 24’nde Akrep burcuna geçiyor.
Venüs Akrep’te halen, 18’inde Yay burcuna geçecek.
Mars ay boyunca Oğlak burcunda gezmeye devam edecek.
Jüpiter geçen ay Terazi burcuna geçti, artık 1 sene boyunca bu burçta kalacak. Ekim ayı içinde 4 dereceden 10 dereceye kadar ilerleyecek.
Satürn Yayda ilerlemeye devam ediyor. Ekim ayı sonunda Yayın 14 derecesine kadar ilerleyecek.
Koçta Uranüs ay boyunca retro.
Plüton Oğlakta düz pozisyona geçmiş durumda. Ekim ayı içinde 14-15 derece arasında.
Balıkta gezen Neptün ay boyunca retro’da.

Ekim Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri
Ekimde tutulma olayı yok.
1 Ekimde Terazi burcunda Yeniay var. 16 Ekimde ise Koçta Dolunay gerçekleşecek.
16 Ekimdeki dolunay, bir ay tutulması değil, ama ay tutulması kadar önemli bir dolunay gibi görünüyor. Uranüs’le kavuşum açısında olacak Koç Ay dolunayı, şaşırtıcı olaylara hazır olun, diyor bizlere. Beklenmeyeni bekleyin, diyor.. Dolunayın burçlara etkilerini hem burçlarda yazacağım hem ayrıca bir yazı yazacağım. Haydi hayırlısı. 
1 Ekimdeki Terazi Yeniayı genel itibariyle iyi görünmekle birlikte, Mars’ın Oğlak burcunda olup Jüpiterle kare yapması, bir güç savaşı yaşatabilir. Bu konuda dikkat etmek, gücünüzü sınamak adına fevri hareket yapmamak, aşırı güvenle ihmalkar olmamak, kibire kaçmamak gerek. Bu tür şeylerin bedeli olur çünkü.
Ayrıca Jüpiter-Mars kare açısı sakarlıklara dikkat etmek gerek diyor herkes için. 10 Ekime kadar dikkat ederseniz, sert açı etkisi geçer gider.
Ayrıca para konusunda da akılcı olmak gerekir bu sert açının etkisinde.
“Hoşgörü ve esneklik çok şeyi yener,” sözü bu ay doğruluğunu kanıtlayacak gibi. Bunu anlayacağımız olaylar yaşarız.
Bu arada, Ekim ayında 2 yeniay var.. 1 Ekimdeki Terazi yeniayı haricinde, 24 Ekimde Akrepte yeniay doğuyor ayrıca.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Sevgili Koçlar bu ay sizi direkt etkileyecek yıldız etkileri altında olacaksınız. Onun için bu ay yüksek irade önem kazanıyor.
Yönetici gezegeniniz Mars Oğlak burcunda. Yani güçlü durumda, gücünü iyi göstereceği burçta. Ancak sizin burca kare/gergin açı yapacak Oğlakta kaldığı 9 Kasıma kadar. Bu birileri arasında bir güç savaşı yaşayabilirsiniz demektir. Bir kişi olabilir, bir girişim veya kurum olabilir.
Marsın sizi zorlaması ne demektir, dirençle karşılaşacaksınız, iradeniz ve sabrınız sınanacak demektir. Kararlı, hedefe odaklı olur, zamanını beklerseniz, o zaman istediğinizi koparırsınız. Özellikle kariyer ve iş konusunda size stres veren bir konu olabilir, büyük bir hedefinizle ilgili aksilikler canınızı sıkabilir, ancak hedefiniz net görünüyor. Yayda gezen Satürn sizin kariyerinizi yöneten gezegen olarak, Güneşinize olumlu destek açısıyla, aslında, merak etmeyin, her şey zamanında ve istediğinizi gibi olacak mesajı veriyor. Onun için gereksiz sabırsızlık yapmayın. Aşırı hırs veya öfke size zarar verir bu ay, bunlara dikkat edin. Pozitif hırs lazım ama gözü kara bir hırs zararlı.
1 Ekimdeki Yeniay ilişkiler, işbirliği evinizde gerçekleşecek. İşbirlikleri sizi zorlayabilir, karşı tarafın talebi size fazla gelebilir. Kendi istek ve taleplerinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz veya çıkarınız için şimdilik biraz sessiz kalabilirsiniz. 
Öte yandan, bu ay zorlandığınız yerde, dost kişilerin desteğini alacaksınız. Ne olursa olsun, işbirliğinin yine de size karlı ve kazançlı olduğunu göreceksiniz ve işbirliği, insanlarla iyi ilişkilerin faydasını daha iyi anlayacaksınız.
7 Ekimde Merkür Teraziye geçtiğinde, anlaşma, imzalar, işbirlikleri konusunda detaylar daha net bir şekilde ortaya çıkar. Bu bakımdan 16 ekimdeki dolunay önem kazanıyor. 16 ekimde sizi şaşırtan bir olay olabilir, ani bir gelişme ardından bir konuda gidişatı netleştirebilir görünüyor. Aslında sıkıntılı, gergin zamanlar yaşarsınız ancak gerilimin de bu tarihten sonra geride kalması zamanı.
15-20 Ekim arasında anlaşma, imza vs için çok uygun değil, dikkatli imzalayın anlaşma vs.
Para konusuna bakınca, Venüs 18’ine kadar Akrepte, yatırım, alacak, borç ödeme vs konusunda rahat görünüyor durumlar. İşte ve işbirliklerinden kazanç iyi görünüyor. Maddi açıdan güçlü kişilerden kazancınız var. Diğer yandan yatırım, veya işbirliği, işler için vs parasal harcama yapıyorsunuz. Bir konuda kazanmak için önce yatırım yapmak durumda görünüyorsunuz. Yapacağınız masraflar size daha fazla kazandıracaktır. 18’inden sonra yeni işten, proje veya müşterilerden parasal kazanç söz konusu olabilir. İşler daha net ve daha sağlam ilerler, kazancınızı sağlamlaştıran yeni işler yüzünüzü güldürecektir. Ancak Venüs ve Satürn kavuşum açısı, yavaş ve sağlam kazanca işaret etmekte, hemen hızlı kazanç beklemeyin. Ekim 24’den sonra daha hızlı ve iyi kazanç sağlamanız mümkün.
Ekim son haftasında seyahat olabilir. Ani önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Sakarlıklara dikkat edin ekim son haftasında, sokakta vs birileriyle tartışmayın.
Sağlık konusunda sorun yaşayan varsa, bu ay tedavi için masraf yapabilir. Mars’ın açısı sizi zorlamakta ancak diğer yandan 16 ekimdeki sert etkiler geçtikten sonra iyi sonuç almanız mümkün. 15-16 ekimdeki Koç dolunayı sağlık konusunda zorlayıcı görünüyor ayrıca, onun için sağlığınızla ilgilenin. Ani sağlık sorununa karşı dikkat edin ve ihmal etmeyin varsa sorununuz. Sağlık sorununuz yoksa, o zaman gerilimi olasılıkla iş konusunda yaşarsınız.
Aşk konusuna bakalım.
Bu ay Venüs Akrepte aşktan ziyade tutkuya odaklısınız. Duygu ve istekleriniz güçlü. Aşkta akılcı, istediğiniz koparan bir ruh halindesiniz. Ancak duygularınızla yüzleşmek, sırrınızı veya duygularınızı yakın birine açmak rahatlatacak ve mutlu edecektir. 18’inden sonra mevcut ilişkiniz sağlıklı ve iyi ilerliyor görünüyor.
Diğer yandan, partnerinin hayatında bazı önemli gelişme olanlar için, partneri üzerinden bir karar vermek zamanı gibi görünüyor.
Bu ay evlilik teklifi olabilir. Veya geleceğe yönelik birliktelik üzerine önemli kararlar alabilirsiniz sevgilinizle veya eşinizle. Nerede ve nasıl yaşamak istediğiniz üzerine konuşacak, geleceğe dair planlar yapacaksınız. Hatta yakın zamanda bu kararları eyleme geçirmek isteyebilirsiniz birlikte. Kimi bekar Koçların evlilik zamanı yaklaşmış görünüyor.
Yer değişikliği, başka yere yerleşmek isteyen Koçlar bunun için 16 ekimden itibaren harekete geçebilirsiniz. Kiminiz bu kararı aile veya partnerinizle birlikte alabilirsiniz. Belki arada bir gideceğiniz bir yerden ev, vs alabilirsiniz. Çevre değişimi, farklı yaşam tarzı adına adımlar atacaksınız.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Ekim Terazide yığılan yıldızlar iş ve çalışma evinizde. İş ortamınıza yeni enerjiler girmeye başlamış, bu sizi hareketlendirecek, tozunuzu attıracaktır adeta.
İşte, yeni hedeflerinize göre, yeni bir anlayış ve çalışma tarzı ve yeni bir program yapmanız yararınıza olur. Çünkü geçen ay Teraziye geçen Şans ve fırsat yıldızı Jüpiter sizi iş ve çalışma evi üzerinden 1 sene boyunca etkileyerek, parlamak ve güçlü olmak istiyorsanız, önce hedeflerinize ve işinize hizmet edin, işinizi severek yapın, diyor. Çalışma koşullarınızı buna göre yeniden organize etmeniz yararınıza olacaktır.
Sağlığa, bakıma, gezmeye, kendinizle ilgilenmeye ayrıca dengeli bir zaman ayırmanız lazım. Sağlık bakımından, bel, böbrek, dizlere dikkat. Daha sağlıklı koşullar için özen gösterin. Sonra bel ağırısı, fıtık vs sorunundan yakınabilirsiniz. Sağlık sorunu yaşayanlara, Jüpiter şifa için destek olmaya başladı. Bu ay yine de özenli olun kendinize.
1 ekimdeki Terazide doğan yeniay iş, çalışma, sağlık ve gündelik hayat evinizde doğuyor. Bu sizin işleri tetikler, hızlandırır, hızlı bir koşturma içinde bulursunuz kendinizi. Ancak Terazi ahenk, denge ve uyum burcudur, hızlı olmakla birlikte, ahenkli ve uyumlu çalışmak, keyifle çalışmak hem işlerinizi daha rahat yapmanızı sağlar, hem işbirlikleri ve insanlarla güzel ilişkiler içinde güç ve iş paylaşımı yaparak işleri daha ileri götürme imkanı bulursunuz.
Estetik, bakım adına bir şeyler yapmak isteyen olabilir. Bunun için uygun zaman görünüyor genel itibariyle. Venüs zıt burcunda ama Plüton ve Neptünle vs güzel açısı fena değil diyor, estetik, bakım, tarz yenilemek ve stil geliştirmek için. Yeni kıyafetlerle kendinizi yenilemek moral verecektir ayrıca.
16 ekimdeki koç dolunayı biraz çalkantılı, sürprizli görünüyor. Ani gelişmeler olabilir, sizden değil, dış koşullardan kaynaklı, ani çıkan olaylarla meşgul olmanız, bunun için çok koşturmanız gerekebilir.
15-16 Ekimdeki yıldızların dalgalı etkilerinden dolayı, sağlık ve estetik, bakım konusunda da dikkatli olun, bu tarihleri seçmeyin mümkünse sağlık sorununuz varsa, bu günlerde ihmal de etmeyin.
Ekim ilk yarıda, kaliteli, şık ortamlarda iş yapmak, önemli kişilerle iş görüşmesi yapmak adına güzel dönem. Ayrıca medya vs ile işi olanlar için oldukça favori güzel fırsatlar çıkabilir, kaliteli ve önemli yerlerle iş veya işbirliği mümkün olabilir. Ekim 24 itibariyle işte daha gözde bir takım aktiviteler içinde olabilirsiniz. Kendinizi daha iyi gösterebilecek, yaptığınız iş ve tavrınızla takdir kazanabileceksiniz.
Mars Oğlakta gezerken, Güneşinize iyi açı yapacak ay boyunca ve 9 kasıma kadar oğlakta kaldığı sürede. Bu ay özellikle gerek iş, gerek eğitim, seyahat, resmi işler, bir işte yetki almak, başarı kazanmak veya önemli bir projeyi eyleme dökmek için Mars size kararlılık ve doğru zaman ve eylem için güç verecektir. İstediğinizi almanız ve başarı kazanmanız zor olmayacaktır bu güzel açının desteğiyle. Hırslı, azimli, kararlı ve başarılısınız. Başarınızı özellikle 24 Ekim sonrası daha iyi gösterebilecek, karşılığını daha iyi alabileceksiniz.
Marsın Oğlaktan Uranüsle sert açı yaptığı 15-30 ekim arası, sadece sakarlık, yolda aksilikler, kaza riskine dikkat edin derim. Bu dönemde kalabalık ortamlarda da bulunmayın mümkün mertebe. Güneşinize güzel açısı sizi korumakta, yine de temkin iyidir.
Para konusuna bakalım.. Para evinizi İkizler, Merkür yönetiyor. Ayrıca yatırım, borç, alacak vs evinizi Yay, Jüpiter yönetiyor. Bu ay 7-24 Ekim arası Jüpiter ve Merkür aynı burçta Terazide transit gezecek, bu iki yıldızın Güneşle birlikte desteği size iyi para kazandırabilir ancak gayretleriniz sonucu parasal kazancınızı yükseltmeniz mümkün. Gayret ve çabayla gelen güzel kazanç söz konusu.
Bir konu var kafanızı karıştıran, kariyerle ilgili olsa gerek.. 16 ekim koç dounayı bu konuda ani gelişmeyle sizi bu konuyla uğraştıracaktır. Belki size zaman kaybettiren bir konudan vazgeçmek eğilimi olabilir. Kiminiz de birilerinin gizli husumetiyle bir kısmet, fırsatınızın elinizden alınması riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Peki, bu tür bir durumun sonucu ne olur diye baktığımda, akıllı bir strateji ile kazanan siz olabilirsiniz. Sonuçta Marsın desteğini almaktasınız. Ay sonu da yıldızlar sizi desteklemekte.
Diğer yandan, yeni bir iş fırsatı geldiğinde bu ay iyi düşünün, planlayın, size gerçekten bir fayda verecekse kabul edin.
Bu ay yatırım, işbirliğinden maddi kazanç var ayrıca. Aile veya başkalarıyla birlikte kazanç görünüyor. Halledilmeyen resmi bir sorun veya meseleniz varsa, ay sonundan itibaren halledilmesi mümkün görünüyor.
Aşk ve ilişki cephesinde neler var bakalım.. Aşk bakımından zıt burcunuz Akrepteki Venüs, Mars Oğlak, Plüton vs, Ekim 30’daki Akrep yeniayı sizi bir aşksal gelişmeye sevk edebilir. Çevrenizde biri var gibi, beğendiğiniz, hoşunuza giden biri var gibi. Birini daha yakından tanıma imkanı bulacaksınız. İyi mi kötü mü, size göre mi değil mi, anlayacaksınız. Beğenseniz bile ayaklarınız yerde olacak. Zorlayıcı ama sevginin derin olduğu bir ilişki var..
Kiminiz ise, geçmişten gelen bir aşkla meşgul olabilirsiniz. Aranızdaki duygusal etkileşimin bitmediğini görebilirsiniz. Ancak, karşınızdaki kişi, çok kendinden yana, dediğim dedik biri gibi. Kiminiz içinse, sanki partnerin kendi yaşamından kaynaklı sorunlarından dolayı bir tereddüt yaşayabilirsiniz.
Aşk ve ilişkide sorun yaşayan varsa ve bitmesi gereken bir ilişki içindeyseniz, bırakmak için Mars size güç verecektir. Bu bakımdan 16 ekim dolunayı bir dönüm noktası olabilir. Ya devam ya bitiş şeklinde.
15-20 ekimde ailede birinin sağlık veya başka bir problemiyle ilgilenmeniz gerekebilir ayrıca. Sorun ciddi olabilir, ilgilenmek gerekir o kişiyle. Sorun sizinse, kendinizle ilgilenin o zaman.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Ekim yıldızları genel olarak size iyi gelecek görünüyor. Şans ve fırsat yıldızı Jüpiterin dost Teraziye girmesinin ardından, 1 sene boyunca Jüpiterin şans desteğini hayatınızda hissedersiniz. Bu ay da bu güzel şans desteğini hissedeceğiniz zamanlardan biri.
1 Ekimde Terazide yeniay doğacak, 7 Ekimde de Merkür teraziye geçecek, 24 ekime kadar terazide kaldığı sürede, çok başarılı, girişimci, hareketli ve keyifli bir döneme giriyorsunuz.
Dost kişiler ve ayrıca aile tarafından desteklenecek ve sevildiğiniz hissedeceksiniz bol bol. Terazide bulunan yıldızlar, yeni girişim ve projeler için, yeni bir kursa başlamak için, yeni bir eseri veya yaratıcı çalışmayı sunmak için, dikkatleri çekmek, toplum önüne çıkmak için, popülerite ve ün kazanmak için iyi bir zaman. Ayrıca kiminiz yaptığınız bir işle bir ödül kazanabilirsiniz veya ilgili çevrelerden takdir, alkış alabilirsiniz.
İşi, kariyeri ün ve tanınma gerektiren kişiler için son derece şanslı bir ay olacaktır. Satürn de Yayda Terazi yıldızlarıyla güzel açısal desteğiyle, önemli kişi veya kurumun desteğini arkanıza alabileceksiniz.
İşi yurt dışı bağlantısı, yurt dışı seyahati veya yabancı kişi veya mekanlarla iletişim, işbirliği gerektiren kişiler için de oldukça güzel gelişmeler olabilir. Güzel bir teklif arkasından kalıcı, güzel ve itibarı yüksek bir işe veya işbirliğine adım attırabilir sizi.
İşinizde yetkinizin yükselmesini istiyorsanız, gerekli kişilerle görüşmek için, talebinizi söylemek için gayet iyi bir zaman diyebilirim, özellikle 7-24 ekim arası çok iyi.
Yalnız 15-16 ekimdeki Koç dolunay dönemi biraz karışık görünüyor. Bu günlerde mümkünse adım atmadan önce iyi düşünün, dış koşullara bakın, öyle hareket edin. Diğer yandan Koç dolunayı aslında sizi destekleyen bir dolunay görünüyor ancak başkalarının problemleri sizi beklemek durumda bırakabilir.
Koç dolunayı normalde çok iyi olabilir size ancak Marsın oğlakta olması vs biraz problemli görünüyor onun için temkinli olmak iyi olur bu dönemde. Dış koşullarda ani gelişmeler şaşırtabilir, onun için mümkünse kalabalık ortamlarda bulunmamak gerekir bu günlerde, hatta 15-16 ekim ve 24-31 ekim arasında. Tansiyon, kemik, eklem vs gibi sağlık sorununa karşı da dikkat etmekte fayda vardır.
Kiminiz için de, bu günler parasal bir konuda veya resmi bir konuda pürüz çıkması mümkün. Halletmek için sabırlı olmak gerekir. Alışveriş yaparken, çok açılmamak, hesaplı olmak gerekir ayrıca 15-31 ekim arasında. Bu günlerde arkadaş, dost kişilerden birinin yaşadığı bir sorun da sizi biraz üzebilir. Ancak 24 ekimden sonrası daha iyi merak etmeyin.
Yeni arkadaşlıklar edinmek için çok iyi zaman. Hayatınıza yeni ve kaliteli insanlar girecek. Yaşam tarzınızı yükseltecek ve tam gönlünüze göre, ortak zevk ve uğraşıları olan insanlar olacaktır. Kimisi kalıcı dostluğa dönüşebilir.
Jüpiter bu aydan itibaren hayatınıza lüksü daha fazla katmaya niyetli, siz de kendiniz için gayret ederseniz, yaşam kaliteniz bu aydan itibaren yükselmeye başlayacaktır.
Hobilerinizi geliştirmek için harekete geçin, kurs, eğitim alın gerekirse. Ayrıca hobi ve yeteneklerinizi parlatarak, hayatınızı canlandırmak mutlu edecektir. Mutlu olmak, hayatı daha iyi yaşamak isteği duracak, bu istekle canlanacak, harekete geçeceksiniz. Hatırı sayılır güzel bir sosyal çevre edinmeye başlarsınız bu aydan itibaren. Bu ay baya sosyalsiniz, dışarıda ve canlısınız.
Mars Oğlaktan sizi zorlamasaydı, tek kelimeyle muhteşem bir ay diyebilirim. Marsın sert açı yaptığı 15-16, ve 25-31 ekim arasında dikkat ederseniz büyük sorun yaratmaz hayatınızda. Hem 24’ünde Akrep burcuna geçecek Güneş ve Merkür Marsı dengeleyeme başlayacak.
Para bakımından iyi bir ay olacak diyebilirim. Masraf olacaktır, mars hatta banka, hesaplar, yatırım, alacak vs konusunda sıkıntılar getirebilir ancak diğer yıldızların iyi olması vs bakınca, her bakımdan yine de kazançlı bir ay diyebilirim. Diğer yandan bu ay yapacağınız işlerin kazancını özellikle gelecek aydan itibaren daha iyi yaşarsınız, maddi karşılığını gelecek ay daha iyi alacaksınız.
Aşk ne durumda..?
Kalbi boş olanlar için oldukça şaşırtıcı bir ay olacağa benziyor. Terazi-Koç arasındaki yıldızlar, 1 Ekimde Terazi yeniayı ve 16 ekimde koç dolunayı sizi ani bir aşka hazırlar gibi. Birden karşılıklı bir kalp çarpmasıyla yıldırım aşkı bir aşk gündeminize girebilir. Bu güzel bir aşka benziyor. Ancak bazı yıldızların etkisi, bu aşk kalıcı olur mu, onu görmek için biraz zaman gerekir diyor.
İlişkisi olanlar için ise, yine enteresan bir zaman. Kiminiz bir ilişkide sonuca yaklaşmak, duygularınızın değiştiğini görmek, arkasından belki de bu ilişkiyi bırakmak meylindesiniz. Koç dolunayı olsun terazi yeniayı olsun sizi sanki yeni enerjilere hazırlıyor ve var olan ilişkinin enerjisinden uzaklaşmaya başlıyorsunuz gibi. Kiminiz ise, belki de bir evlilikten özgürleşme yoluna gidebilirsiniz.
Diğer yandan, kiminiz de tam tersi, 18’inden sonra Venüsün Yaya geçmesiyle beraber, Aşk ve ilişki hayatınızda ciddi bir döneme girebilirsiniz. Belki de bir evliliğin kararını verebilirsiniz partnerinizle birlikte. Jüpiter ve Satürn arasındaki güzel açısal etkileşim sizi evlilik kararına götürebilir. Düğün, vs masrafı yapabilirsiniz.
Bu ay beklenmeyeni bekle dönemi.. Kiminize bir ilişkiden özgürleşme getirirken, kiminizi bir ciddi ilişkiye sevk ediyor gibi. Haydi hayırlısı.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Ekim yıldızları sizin aile, yuva, başlangıçlar, vs evinizde toplanıyor ağırlıklı olarak. Yıldızlar sizi biraz içe kapatabilir, kendi başınıza kalmak, dinlenmek, yaşadıklarınızı gözden geçirmek, yeni başlangıçlar için düşünmek, görüşmek, kararlar almak ve ilk adımları atmak için bazı hazırlıklar yapmak isteyebilirsiniz.
Kiminiz içinse önemli başlangıçların zamanı gibi görünüyor 1 ekimdeki Terazi yeniayı ile birlikte hayatınıza giren gelişmeler.
Bir seyahat yapmanız mümkün. Marsın Oğlakta zıt burcunda bulunması sizi bir seyahate sevk edebilir. Bu seyahat biraz iş veya bir sorundan dolayı olabilir. Belki de bir sorunu halletmek üzre olabilir.
Ev hayatınızda bazı değişiklikler gündeme gelebilir. Bu ay sizi ziyaret gelen olabilir. Kiminizin evine daha uzun bir süre kalacak biri gelebilir.
Yeni bir işe giren olabilir. İş ve kariyeri etkileyen gelişmelere açık bir aydasınız. Ancak yıldızların 24’üne kadar sizi biraz germesi mümkün. bu tarihten önce mümkünse bir işe girerken, yeni bir girişime adım atarken, iyi düşünün taşının derim. Kafanızı karıştıran, canınızı sıkan detayları görmezden gelirseniz sonra daha fazla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Sanırım en güzeli 24 ekimden sonra karar vermek sizin adınıza daha iyi olabilir.
Tabii girişim veya bir işe başlama kararı ve adımları daha önce atılmış bir işin durum aynı değil. Daha önce başlanmış bir konuda, yeni adımlar atmanın heyecanı ve gerginliğini yaşayabilirsiniz. Her şey başta istediğinizi gibi gitmeyebilir, aksaklıklar stres yaratabilir. Zorlamayın, adım adım çözün meseleleri derim.
24 ekimde Güneş ve Merkür dost akrep burcuna geçince, her şey daha rahat ilerleyecektir. Tam rayına koyamadığınız işleri yoluna koyabilirsiniz. 30 Ekimde akrepte yeniay var.. Bu tarihten itibaren artık yeni iş düzenini veya yeni girişimler için şartlar daha iyi olacaktır.
Kiminiz mevcut ev ve aile yaşamından sıkılmış olabilirsiniz. Bu ay ev eşyalarınızı yenileyerek taze kan gelmesini isteyebilirsiniz. Evinizi daha çok sevmek, rahat etmek için kesenin ağzını açabilirsiniz ev için. Lüks masraflar yapabilirsiniz.
Kiminiz de evdeki aile üyeleri için masraf yapacaksınız. Biraz fazla masraf olacak ama kontrollü olursanız problem olmaz.
Diğer yandan, 16 ekimdeki koç dolunayı hayatınızı bir süre etkileyecek, programınızı değiştirecek bir gelişmeye de işaret ediyor. Bu işte ani gelişen bir takım olayların mevcut düzeninizi bozması, planlarınızı bozmasına neden olabilir. Gelişmeler hoşunuza gitmeyebilir. Ama şartları aşırı zorlamak da doğru olmaz. Gelişen durumlara göre, esnek ve akılcı bir karar vermek gerekir. 24’üne kadar gelişmeleri takip edip ondan sonra karar vermek gerekir.
Kiminiz için 16 ekimdeki koç dolunayı aniden bir işten çıkmak şeklinde bir gelişme getirebilir. Eğer yeni bir iş düşünüyorsanız, o zaman önceden hazırlanın, arayın yeni bir işi ki, birden gelişen durum sizi hazırlıksız yakalamasın. Bir olay sizi sarsabilir veya çok şaşırtabilir..
Ailede biri veya sizin için bir sağlık tedavisi mümkün olabilir. Sağlık konusunda bir taraftan yıldızlar olumlu destek verirken, diğer yandan ani rahatsızlıklara açık bir hal vermekte. İlgilenin, gerekli tedavileri yaptırın. O zaman daha iyi olur her şey sizin için.
Parasal açıdan fena görünmüyor genel itibariyle. 18’ine kadar kazanç bakımından fena değil. Masraflar çıkabilir. Daha önce aldığınız maddi destek gelmeyebilir veya biraz daha az kazanabilirsiniz ama yine de fena değil. 18 itibaren başkalarından maddi destek alabilirsiniz. Kazancınız daha iyi olur genel olarak.
Aşk ve ilişki cephesinde neler var?..
Venüs Akrepte 18’ine kadar, Güneş 24’ünde Akrepte.. Mars zıt burcunuzda.. Bunlar güçlü ama pek de kolay olmayan bir ilişkiye işaret ediyor. İlişkinin gidişatı konusunda henüz önünüzü görmeniz zor bu açıların etkisiyle. Ayrıca partnerinizin bazı yanlarını görüp şaşırabilirsiniz. Önce onu tanıyın derim.
İlişkisi olan veya evli olanlar için partnerle bir konuda anlaşmazlık yaşanabilir, sorunu büyütmemek gerekir çünkü partneriniz inatçı ve siz de aksi tutum alabilirsiniz bu ay. Anlaşmakta zorlanacağınız ama duygusal olarak etkileneceğiniz bir zaman.
Yeni aşk için çok uygun görünmüyor yıldızlar.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Sevgili Aslanlar Ekim yıldızları sizi genel itibariyle iyi etkiliyor. Ancak diğer burçları olduğu gibi, sizi de oğlakta bulunan Mars bir konuda zorlayacaktır.
1 Ekimde terazi burcunda yeniay doğacak. Terazi Yeniayı sizin 3.evinizde gerçekleşiyor. Eğitim, staj, kurs, yeni bir beceri kazanma, plan, düşünce, proje, iletişim, medya, yakın çevre, kardeşler, kısa yollar evinizde.. Bu konulardan birini tetikleyecektir yeniay ve beraberinde hayatınızı hareketlendirecek gelişmeleri getirecektir.
Bir konuda reklam, pazarlama, tanıtım veya işleri geliştirmek adına farklı bir çıkış yapmak isteyebilirsiniz, bunun için yıldızlar size destek olacaktır. Özellikle 7 ekimde Merkürün de Teraziye girdiği zaman bu konularda daha hızlı, akıcı ve başarı kazandıracak bir ivme kazanabilirsiniz.
Resmi iş, anlaşma, sözleşme imzalamak adına 7-24 ekimde Merkürün terazide olduğu, jüpiterin de terazide olduğu ve satürnle her ikisinin iyi açıda olduğu dönemde bu konularda istediğiniz sonucu almanız mümkündür, imza için uygun zamanlardır ancak 15-16 ekimde koçtaki dolunay şartlarda ani değişimlerin işleri bozması riskine işaret etmekte, bir yerden karşı çıkış alabilirsiniz, bazı kişi/kurumların beklediğiniz desteğini alamayabilirsiniz veya gelişen dış koşullar engeller çıkarabilir. Onun için özellikle 15-20 ekim arasında dikkat etmenizi, uzun vadeli işlerde risk gerektiren adımlar atmamanızı tavsiye ederim.
Bir konuda eğitim almak istiyorsanız tam zamanı. Merkürün de desteğini alarak, hızlı ve başarılı bir eğitim için 7-24 ekim arası gayet uygun.
Araba almak veya yenilemek isteyen olabilir ancak gelecek aya veya üçdört ay sonraya bırakmanızı tavsiye ederim. merkür vs güzel ancak marsın sert açısı araç almak veya yenilemek için pek de iyi değil. Bireysel haritanız uygunsa ancak belki olabilir o zaman.
Eğitim aldığınız ve hazırlandığınız bir konuda bir iş veya girişim başlatmak isteyen olabilir. Bu tür girişimler için iyi görünüyor yıldızlar. Sağlam güzel bir adım atmak adına şartlar lehinize gelişebilir.
Mars sizi baya çalıştıracak, koşturacaktır. İş ve çalışma evinizde, yoğun bir tempo sizi bekliyor olsa gerek. Diğer yandan girişimler için iyi görünürken, bir konuda canınızı sıkabilir. Biri veya bir kurumun size karşı olumsuz tavrı zorlayabilir. Büyük bir engelle karşılaşabilirsiniz. Hatta kiminiz belki de resmi olarak suçlanabilirsiniz. Eğer haksızlık olarak görürseniz o zaman hakkınızı aramak için yasal yola başvurmanız daha mantıklı. Sorunu yasal ve açık şekilde çözmek daha iyi olur.
Kiminiz için Marsın sert enerjisi başka bir gelişmede can sıkabilir. Bir yakınızın sağlık veya başka bir tür bir konuda sorunu sizi üzebilir, bir anda endişe ettirebilir. Uzaktan biraz üzen bir haber alabilirsiniz. 24 ekimden sonra şartlar daha farklı ve daha rahat, dengeli enerjiler hakim.
Kiminiz bir seyahat yapabilirsiniz ani gelişmelerin arkasından. Bu bir iş veya kariyer dolayısıyla olabilir. Bu konuda ani gelişmeler sizi hareketlendirebilir.
Taşınma, ev veya iş yeri değişikliği düşünen olabilir aranızda. Biraz tantanalı bir taşınma olur. Mümkünse gelecek aya bırakmak daha iyi olabilir.
Para konusuna bakalım.. 24 ekimde yeniay akrepte doğuyor. Bu masraf, alacak-verecek dengesi bakımından daha iyi. Yatırım yapmak, aileden veya başka yerden maddi destek almak, ödemeleri rahat yapmak için daha iyi. Diğer yandan, 24 ekim öncesi terazi yıldızları girişimler, büyük para kazandıracak işleri yapmak, yeni adımlar atmak, başarı kazanmak için daha iyi görünüyor sizin adınıza.
Sağlık bakımından ayın 15ine kadar daha özenli olmak gerekir.
Aşk ve ilişki cephesine baktığımda..  Sizin için pek de aşsal enerjiler barındıran bir ay değil ancak 18’inden sonrası var olan ilişkide daha ciddi bir birliktelik için, sevgide bağlılığı güçlendirmek için yıldızların desteğini alacağınız bir zaman.
Kiminiz de olmayan bir ilişkide bir tamamlanma, sonlandırma durumu yaşlayabilirsiniz. Duygularınızın artık bittiğini düşünebilirsiniz.
Yeni bir ilişki olabilir kiminiz için. Ancak önce flört, beğenme, mantıklı bir şekilde ilişkiye başlamanız mümkün. Bir tanışayım, göreyim şeklinde.. Sonrasında aranızda bir aşksal heyecan gelişebilir. Bu da bir ihtimaldir..

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Ekim yıldızları para evinizi şenlendirecek. Yaşadınız Başaklar…
1 Ekimde yeniay para evinizde doğacak. Satürnle Terazi yeniayı arasındaki güzel açısal ilişki ve arkasından 7 ekimde Teraziye giren merkür sizi gerek parasal konularda gerekse iş konusunda olumlu etkileyecektir.
Merkür 7-24 ekim arasında Terazide iken, özellikle 7-12 ekim arasında imza atmak, sözleşme, alım-satım, yeni bir işe girmek için gayet iyi enerjiler oluşturuyor. Merkür kariyer evinizi de yöneten yıldız olunca, yapacağınız işlerde hem iyi para kazanır hem keyifle çalışır hem başarı elde edersiniz.
Kiminiz içinse, güzel ve uyumlu işbirliklerinin kapısını aralayabilir terazi yeniayı ve 7 ekim itibariyle merkür teraziye girmesiyle beraber.
Mars genel olarak tüm burçları sert etkilemekle beraber sizin Başak Güneşe olumlu açısı, bir yerde dost desteği alacağınızı gösteriyor. Sıkıştığınız yerde destek geliyor.
Diğer yandan 16 ekimdeki koç dolunayının mars ile kare/gergin açısı can sıkan bir olaya da işaret etmekte. Bu para konusunda olabilir, iş, veya bir sağlık konusu olabilir. Bir işten ayrılmak ve bunun aniden gelişmesi söz konusu olabilir kimi Başaklar için. Belki de bir süredir sizi uğraştıran ve artık bitmesi gereken bir şeydir ama siz biraz daha sürmesini beklerken daha erken olabilir.
Kiminiz de beklediğiniz bir parayı alamamaktan dolayı strese girebilirsiniz. Alacak, verecek işlerinde pürüz yaşayan olabilir.
Kiminiz de sağlık sorunu yaşayabilir. Sağlığa dikkat etmek lazım. Ailede veya sizde bir sağlık sorunu varsa, ihmal edilmemesi gerekir. Aniden rahatsızlanma vs karşı dikkat etmek iyidir.
24 ekimde güneşin ve merkürün akrepe geçmesiyle beraber sorun yaşanan konuda şartlar daha iyi olacaktır merak etmeyin. Venüs de Yayda, Terazideki jüpiterle güzel açısıyla beraber sağlık ve para konularındaki olası sorunları geride bırakmak adına olumlu gelişmeler üzerinden destek verecektir.
Başaklar için genel olarak yeni bir dönemin başlangıcı gibi görünüyor. Bu olasılıkla işle alakalı görünmekte. Ya işte yeni bir görev alabilirsiniz, yetkiniz artabilir veya yeni bir işe adım atabilirsiniz. 15-16 ekim ve 20-31 Ekim arasında ara ara gergin yıldızlara rağmen, yine de yeni başlangıçlar iyi gelebilecektir size.
Para bakımından gayet iyi görünüyorsunuz. Hatta birçok burçtan daha iyi olabilir parasal kazancınız.
Pürüzlü konuları çözmek içinse 24 ekimden sonrasına bırakın derim hatta gelecek aya. Siz size kazanç getirecek ve hızlı halledeceğiniz konulara odaklanın.
24ünde, marsın yer yer sert açısına rağmen, iyi işbirlikleri, başarılı işler için iyi zaman. Yeni girişimler için gayet iyi. İnsanlardan destek almak, karşılıklı güzel işler yapmak için oldukça iyi zaman. Başarılı ve tuttuğunu koparan kişilerle iş yapabilir ve birlikte iyi kazanabilirsiniz. Kiminiz de, bu dönemde başarınızla takdir kazanabilirsiniz. Yeni teklifler alabilirsiniz, iş ağınızı genişletip güçlendirebilirsiniz.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım.
Kapalı kapılar ardından, baş başa zaman geçireceğiniz ilişki söz konusu. Kiminiz eşinizle baş başa olmak isteyebilir, ilişkinizi tazelemek, birbirinize zaman ayırmak isteyeceksiniz. Gelecek konularını birlikte konuşmak mutlu edecektir. Ancak gereksiz kuruntulardan dolayı birbirinizi yanlış anlamanız mümkün bazı konularda. Dinlemek, açık iletişim kurmak gerekir.
Kimi Başaklar için yeni bir aşk ve ilişki olası görünüyor. 18’inde Venüsün Yayda olması, bir ilişkinin başlamasının işareti olabilir. Diğer yandan partnerin bir konuda bazı olayları gizlemesi söz konusu olabilir. Ne zaman açık olur, 24’ünde daha rahat ve açık olabilir. Kuruntuları veya beklentileri geride bırakabilirseniz ilişki güzel ilerleyebilir.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Sevgili Teraziler Ekim sizin ayınız diyebilirim, gerilimli gelişmeleri ve iyi gelişmeleriyle birlikte..
1 Ekimde burcunuz Terazide yeniay doğuyor. Yeni girişimler için oldukça umut verici bir enerji taşıyor sizin için. Parasal kazanç getirecek işlere adım atmak, yeni proje, atılım, işbirlikleri için gayet iyi zaman. Özellikle 7 ekimde Merkür de burcunuza geçince, sizi tutana aşk olsun.
Yapacağınız yeni veya mevcut işlerinizde kısa sürede parasal kazanç olarak size dönecek işler yapacaksınız. Venüs para evinizde gezerken 18’ine kadar, Jüpiter zaten burcunuza girmiş durumdayken, çok favori ve şanslı bir dönemde olduğunuzu söyleyebilirim başarı, parlak işler yapmak ve parlak iyi paralar kazanmak için. Yıldızlar sizin için adeta kesenin ağzını açıyor tabiri caizse.
Daha önce başlattığınız iş ve kariyer alanında büyümek için önemli adımlar atabilirsini bu yeniayda. 7-24 ekim arasında genel olarak yeni anlaşma, sözleşme, imza vs için oldukça iyi zaman.
Yalnız 15-16 ekim ve 24 ekime kadar yer yer sert açılar var, bir anlaşma imzalarken dikkat edin yine de bu tarihlerde. Ayrıca olumlu giden bir konuda ani gelişen sorunlardan dolayı aksama olabilir veya gündelik hayat ve işlerinizi aksatacak, ani dış gelişmelerden dolayı işlere yetişmek problemi yaşayabilirsiniz. En iyisi 15’inden itibaren esnek olun, gelişen ani şartlara göre ne yapacağınızı bilmek için gelişmelere karşı uyanık olun.
Yine de, her halukarda sizin karlı çıkacağınız durumlar olacaktır. Yükselen kendinize güveniniz ve istek ve atılım gücünüz ne yapıp edip istediğinizi almanız konusunda size güç verecektir. Koşulları ve gelişen ani şartları irade ve insiyatif gücünüzle iyi idare edecek, başkalarına bırakmak yerine, siz yönlendirebileceksiniz durumları.
Öte yandan Marsın oğlakta olması ve Uranüsle sert açısı çok kolay bir enerji değil.. Bir konuda size de sorun çıkarabilir bu açı. Mars yuva, aile, başlangıçlar evinizde gezerken, Uranüs ilişki evinde, sizi biriyle çatışma, gerilim noktasına taşıyabilir. Bu aileden biri olabilir, işten veya sevgili/eş olabilir. Bir anlaşma sağlamak için çaba göstermek gerekir.
15-16 ekimde koçtaki dolunay kiminizi iş, kiminizi ilişki kiminizi ise ailevi bir konuda etkileyebilir.
Ailede yaşlı birinin sağlık veya başka bir problemi gündeme gelebilir. Ani gelişen sorun bir süre stres yaşatabilir. 15-31 ekim arası sağlık konusu önemli genel olarak. 24’inden itibaren daha ılımlı enerjiler devreye girmeye başlıyor.
İşte problem yaşayanlar için, ne tür bir problem olabilir diye baktığımda, bir konuda anlaşmazlık, açık bir çatışma yaratabilir. Belki sizi rahatsız eden konu için bir süre sessiz kalmanız mümkün, çünkü 24’ünden önce çözüm üretmek kolay olmayabilir. Veya belki de uygun değilse, bir süre erteleyebilirsiniz işi veya işbirliğini. Gördüğüm kadarıyla, bir işten vazgeçmekten ziyade, anlaşma temelde ok ama para vs detay konuda veya zamanda problem olabilir. Bunun gibi bir problem çıkarsa, bunu zamana yaymak daha iyidir. 24’ünden sonrasına, hatta 9 Kasımdan sonrasına bırakmak daha iyi olabilir.
Bu arada, ev güvenliğine, evde bir probleme de dikkat etmek gerekir. Yapısal bir soruna karşı dikkat etmek lazım. Evle ilgili birileriyle tartışma yaşayabilirsiniz. Kiminiz de ev güvenliği konusunda pürüz yaşayabilirsiniz, güvenliği sağlama konusunda dikkatli olmakta fayda var derim.
Eğer iş vs bir konuda ciddi sorun yaşıyorsanız 16 ekimdeki koç dolunayı bu konuda gerçeklerle sizi yüzleştirecektir. Akabinde ne yapacağınızı daha iyi görebilirsiniz. Parasal kayıp riski taşıyan bir iş veya yatırım konusunda dikkat etmeniz gerekir ve koç dolunayı sizi uyandıracaktır bu konuda.
Bitmesi gereken bir iş varsa, şak diye bitirebilir 16 ekim dolunayı.. Ancak bitmesini istemediğiniz bir işse, o zaman önceden gelen krizi görmek, ona göre ne yapacağınızı önceden düşünmek doğru olacaktır.
16 ekimde bir uyanış yaşamak konusu kiminizin ilişki hayatında olabilir. Her türlü ilişki.. Aşk, evlilik, arkadaşlık, iş arkadaşlığı, aile vs.. Sizi ileri götürmeyen ilişki/leri gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Keskin sirke olmadan ilişkilerinizi yeniden gözden geçirmeniz ve ona göre yeniden düzenlenmeniz gerekir.
Bir kişiyle veya yerle yolları ayırmanız da mümkün 16 ekim dolunayı civarı.
Parasal kazancınız çok iyi hem ayın ilk yarısında Venüsün para evinizde bulunmasından dolayı, hem 24’ünde güneşin ve merkürün akrepe para evinize geçmesiyle birlikte. Ayrıca 30 ekimde akrepte yeniay doğunca, parasal kazanç için ayrıca çok başarılı, iyi kazanç getiren işler yaparsınız.
Ay boyunca dikkatleri çeken, gözde pozisyondasınız. Popüler olmak, tanınma ve ün için oldukça favori enerjiler var. İşi tanınma gerektiren kişiler için çok güzel bir zaman. Parlarken, başarınızı kıskanan olabilir, dikkat edin gereksiz kişilere mesafe koyun.
Aşka bakalım.. Ayın ikinci yarısından sonra güzel bir ilişki dönemi olabilir. Ancak yeni bir ilişki için çok da iyi bir zaman değil. Mevcut ilişkinizi geliştirmek adına iyi bir zaman. Birlikte plan yapmak, bir seyahat etmek için güzel bir fırsat doğabilir. Belki kısa bir gezi yapabilirsiniz.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Ekim ayının önemli gökyüzü hareketleri 24 ekime kadar sizi 6 ve 12.ev aksınız üzerinden etkileyecek öncelikle.
1 ekimde Terazideki yeniay sizin 12.evinizde gerçekleşecek. Sağlık sorunu için önemli ve dikkat etmek gereken bir dönem her şeyden önce varsa sağlık sorununuz. Ayrıca 16 ekimdeki koç dolunayı zamanında da yine sağlığa dikkat etmek gerekir. Tabii sağlık sorunu olanlar için geçerli bu. Bir sorununuz yoksa hemen telaşlanmayın gereksiz yere.
Sağlık sorunu olanlar 1-2 ekim ve 15-15 ekim döneminde ani gelişebilecek sağlık sıkıntısına karşı dikkat etsin derim, tansiyon, kalp, vs dikkat edin. Ayrıca kemik, eklem, fıtık, sırt, bel ve böbrekler konusuna da özenin varsa şikayetiniz.
Diğer yandan, 1 ekimdeki terazi yeniayında bir konuda önemli hazırlıklara başlayabilirsiniz. 24 ekimde güneş ve merkür burcunuz Akrepe geçmeden önce önemli iş planları, hazırlıklar, hatta iş seyahati düşünebilirsiniz.
Peki bütün bunlar için uygun mu şartlar acaba, zaman doğru mu diye bakıyorum.. Fena görünüyor durum genel itibariyle.
Sizin ötenizde, başka insanların inisiyatifinin dahil olduğu bir takım işlerle meşgul olabilirsiniz. Ancak mars oğlakta sizi bazı anlaşmazlık yaratan konularda sinirlendirebiliri, sert tutum içine girebilirsiniz. Değişen program, randevu vs öfkelendirebilir. Yine de, sorunları soğukkanlı bir şekilde halletmek doğru olur aksi takdirde işler daha fazla çıkmaza girebilir. 24 ekimde güneş ve merkür burcunuza geçince, inisiyatifinizi daha fazla kullanabileceksiniz, işler de daha rahat ilerleyecektir.
Yıldızlar sizi zorlayacak, ancak sonunda bir amacınıza veya isteğinize de kavuşabileceksiniz. Eğer ki sinirlerinize hakim olur ve krizleri iyi yönetir ve sabırla yol kat ederseniz.
30 Ekimdeki Akrep yeniayında girişimler, işler için daha iyi bir zaman başlıyor sizin için.
Mars Oğlakta reklam, tanıtım, medya işleri veya işleri büyütmek adına yapılacak işler için size güç vermekte.. Ancak yıldızların sert açılar içinde olması kolay ilerleme kaydetmenizi mümkün kılmıyor. Demek ki, sabırla, çelik bir iradeyle ilerlemeniz gereken bir dönemdesiniz. Yoksa sağlığınız etkilenir gerilimden, bu sefer sağlıkla ilgilenmek durumunda kalırsınız. En iyisi sabırla çabalamak ve zamanını beklemek.
Parasal konuda ilginç bir döneme girmişsiniz. Başkalarıyla kazanma zamanı. Başka kişi, başka yer, kent veya ülke vs üzerinden kazancınızı artırmak dönemine girmişsiniz. İşleri belki daha farklı mekan veya ortama taşımak mümkün.
Satürn para evinizde geziyor, teraziye geçen jüpiterden destek alarak, başka yer ve kişilerle yapacağınız işlerden kazanç kapısını açıyor size. Ancak kimlerle işbirliği yapacağınızı da bilmeniz gerekir. İşbirliğinde karşılıklı anlayış lazım bunun için bu ay gerek siz gerekse partner veya işbirliği yaptığınız kişiler sınanacak yıldızlar tarafından adeta. 15-16 ekim bu bakımdan gergin durumlar olabilir, bir olası kriz anlaşmaları bozma riski ile karşı karşıya getirebilir sizi. Gelmeden önce krizi görüp, ne yapmanız daha doğru olur önceden bilerek davranın.
Her şeye rağmen, bu ay iyi para kazanacak burçlardan biri sizsiniz. Venüs 18’ine kadar burcunuzda sizi destekliyor, akabinde 18’inde para evinizde bulunan Yay burcuna giriyor. Yetenekler ve işlerinizden yavaş ama sağlam güzel kazançlar geliyor.
Kiminiz sanki bir alım-satım işiyle meşgul olacaksınız. Kiminiz de bir borcu ödeyip bitirmek isteyebilir. Başka yerden ev vs almak düşüncesinde olan var gibi.. Bunun için biraz daha beklemek gerekebilir. Bireysel haritanız uygunsa bu ay da uygun olabilir.
15-31 ekim arasında trafikte sorun yaşamaya dikkat edin. Ayrıca işte dikkatli çalışın, bir sakarlığa sebep olmayın.
Aşka ve ilişkiye bakalım.. Beğeniliyor, seviliyorsunuz. Venüs sizi parlatıyor. Oğlak Mars ve Plüton Oğlakta, gücünüz ve enerjinizle insanları çekebilirsiniz. Ancak fazla sert tavır içinde olunca, fazla sert görülebilirsiniz.
Yeni bir ilişki veya aşk için 18’ine kadar Venüs size güzel fırsatlar getirebilir. Mars Oğlakta ayrıca sizin de ilgileneceğiniz, beğeneceğiniz biriyle flört, görüşme başlayabilir.
İlişkisi olanlar için gayet iyi bir dönem. Partnerinizden beklediğiniz ilgiyi alabilirsiniz. Sevilmek mutlu edecektir. Çekiciliğiniz üzerinizde olacak ay boyunca.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Ekim yıldızları sizi genel olarak iyi etkiliyor.
1 Ekimde Terazide doğacak yeniay sizi 11.eviniz üzerinden etkileyecek. 11.ev ideal, istek, dilek, dostlar, projeler, grup çalışmaları, kariyerden gelen kazançları temsil eder… Bu konulardan birinde yeniayın güzel enerjisini arkanıza alacak ve bir istediğinize ulaşacaksınız.
Jüpiter de Terazide olunca, ki, jüpiter sizin yıldınızdır, size vereceği şans desteğiyle çaba gösterdiğiniz veya yaptığınız bir iş, proje veya girişimle dikkatleri çekebilir, takdir alabilir ve hatta bir ödül bile alabilirsiniz. Önemli kişilerin desteğini kazanabilirsiniz ayrıca. Dost ve önemli kişilerden hedeflerinize ulaşmak konusunda destek gelecektir.
Ayrıca bu ay gireceğiniz sosyal ortamlar oldukça kaliteli, hoş ortamlar olabilir. Sanatsal, siyasal veya çeşitli entelektüel ortamlarda bulunabilir. Bu vesileyle yeni insanlarla tanışabilir, yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.
Kiminiz belki de sanat veya başka alanlarda tanınmış biri/leriyle tanışıp görüşebilir, yakın arkadaşlık kurabilir.
1 Ekimdeki yeniay sizi önemli ve yeni bir girişim, proje veya aktivite yapmak üzre bazı kişilerle bir araya getirecektir. Yani bu bir işbirliği, bir grup çalışması, ekip işi olabilir. Bu tür konularda yıldızlar başarı vaat ediyor bu ay size. Oldukça favori yıldız açıları mevcut gerek işinizde başarı kazanmanız için gerekse başka bir aktivite veya proje çalışmalarında yer almanız konusunda.
7 ekimde merkür de teraziye geçtiğinde, başarılarınız daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Bu ay süper görünüyorsunuz. En aktif, canlı, yerinde duramayan, tuttuğunuz koparan, hedefe odaklı ve gözü peksiniz.
16 ekimde koçta dolunay sizi iyi etkilemekle beraber, dolunayın Marsla sert açısı sizi de haliyle sert etkileyecektir bir bakımdan. Belki siz değil ama çevrenizdeki insanlardaki gerilim size yansıyabilir.
Koç dolunayı 5.evinizde gerçekleşecek. 5.ev girişim, tanınma, ün, aşk, çocuk evidir. Bu konulardan birinde bir kriz yaşayabilirsiniz. Ancak yıldızlar genel itibariyle sizden yana gözüktüğü için, aslında kriz fırsata da dönebilir.
Kriz belki dışarıdan gelen olayların etkisiyle olabilir veya bir kişiden kaynaklı olabilir ancak sizin lehinize gelişecek ve iyi bir sonuç almanız mümkün olacak. Ne yapacağınızı iyi bilir, durduğunuz yerde sağlam durursanız bu krizden karlı çıkan siz olursunuz.
Yıldızlar tepede, sizin kimseye eyvallahınız yok tabiri caizse. Güçlüsünüz, bunu biliyorsunuz. Biri/lerine resti çekebilirsiniz.
Diğer yandan, 16 ekim koç dolunayı kiminize de güzel ve ani gelişen olayların etkisinde bir takım kriz durumu çıkarabilir. Yani, bir konuda aniden gelen başarı, aniden sürpriz bir şekilde bir olaya damga vurmanız, beraberinde dikkatleri çekebilir, başarınızı patlatabilir, birden ani ve başarılı bir çıkış yapabilirsiniz ve bu ani parlama ve başarınız gündelik işlerinizi ve hayatınızı karıştırabilir, programlarınızı alt üst edebilir. Bundan kaynaklı bir telaş vs kriz doğurabilir. Yani, kiminiz özetle tatlı bir kriz, tatlı bir telaş içinde olursunuz.
Kimi Yaylar belki de ailesi ve çevresine sürpriz yapıp, ani bir kararla evlenebilir de. Kiminiz de bu şekilde bir sürpriz yapabilirsiniz. Gerçekten Yaylara baktığımda ekim ayı için, oldukça sürprizli bir ay olacağa benziyor. Haydi hayırlısı diyorum.
Koç dolunayı iyi olmakla beraber, yine de sizi de uyarmak isterim sağlık ve para konusunda. Sağlık sorunu olan varsa, 15-20 ekim arasında dikkat etsin ani sağlık sorununa karşı. Para konusunda pürüz yaşayan varsa, bu konuda hesaplarına dikkat etmesi lazım. Ancak mars oğlakta güçlüdür, iyi kazanç sağlamanız da oldukça mümkün. Venüs 18’inde Yaya geçtiğinde, kıyafet, ev vs için alışveriş yapabilirsiniz.
Aşk ve ilişki cephesine baktığımda… Kiminiz de bu konuda beklenmeyeni bekleyin derim. Aşk konusunda duygularınız aniden değişebilir, birine gönlünüzü kaptırabilirsiniz. Hatta daha da ötesi, biri size gönlünü  kaptırabilir. Sizin de duygularınız karşılıksız olmaz ona karşı. Duygularınız ani ve dalgalı. Her an değişebilir durumda.. Siz bile kendinize şaşırabilirsiniz.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Sevgili Oğlaklar ekim yıldızları haritanızın tam tepesinde toplanmış durumda. Gergin ama çok sıradışı, çok başarılı olabilecek bir zamandasınız.
1 Ekimde Terazi burcundaki yeniay kariyer evinizde doğarak, kariyerinizde sizi parlatmaya niyetli görünüyor. Şans ve fırsat yıldızı Jüpiter de Terazide olunca, başarınızın parlak olması kaçınılmaz. Haydi hayırlısı diyorum. Bu güzel yıldızları iyi değerlendirin ve epeydir aradığınız veya epeydir gelmeyen güzel şans ve parlak başarı fırsatlarını değerlendirin, büyük hedeflerinize hızla ulaşın. Hedefi 12’den vurun!
Mars sizi burcunuza girdi geçen ayın 27’inden itibaren. Mars sizi biraz agresif, öfkeli yapabilir. Ancak mars burcunuzda yücelimdedir, güçlüdür. Eylem gücünüzü ve strateji kurma yeteneğinizi ve çelik iradenizi tam kullanma zamanı. Çevrenizde olan olumsuzluklara aldırmayın, sağlam hedeflerinize odaklanın ve Marsın size verdiği gücü sonuna kadar kullanarak başarılarınızla fark yaratın.
Yine de uyarayım. Mars yine burcunuzda bulunan Plütonla kavuşum yapacak, ayrıca 16 Ekimde Koçta dolunay olacak, bunların hepsi arasında oldukça sert açılar yapacak. Onun için dikkatli olmak gerekir. Öfkeli çıkışlar yapmak ciddi zarar verebilir aman dikkat. Sağduyu ve sabır şart. Dediğim gibi, dolduruşa gelmeyin, öfke veya başka duygularınıza hakim olun. Kendinize, bir hedefinize veya başkasına zarar vermeyin ani öfke patlamaları ile vs, özellikle 15-31 ekim arası. 24 ekimde daha ılımlı enerjiler veren yıldız açıları oluşacak. Yine de ay sonuna kadar duygularınıza iradenizle hakim olun, kendinizi ve şartları iyi yönetin.
Diğer yandan, gerçekten çok başarılı bir dönemdesiniz. Hatta kiminiz çok büyük ve parlak bir çıkış yaparak tüm dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Hakkınızda konuşturacaksınız, ayın gündem kişisi siz olabileceksiniz.
Önemli çevrelere girecek, önemli kişilerle görüşme, işbirliği veya işler yapacaksınız. Bir süredir üzerinde çalıştığınız işler için önemli kişilerden gerekli destekleri alabilirsiniz veya iş yapacağınız doğru ve kaliteli insanları bulabileceksiniz.
24 ekimde güneş ve merkürün akrep burcuna girmesi ve 30 ekimde akrepte yeniayın doğmasıyla birlikte, bir dileğiniz, çok istediğiniz bir şey daha gerçekleşebilir. Bu sizinle birlikte başkalarını da ilgilendiren bir şey olabilir.
İşten, kariyerden para kazanmak için iyi zamanlar tüm ay boyunca mümkün. Ancak 18’inden sonra kazanıcınız daha iyi olabilir ve 24’ünde Akrepe Güneşin girmesiyle birlikte büyük iş ve girişimlerden parasal kazançlarınızı almaya başlarsınız.
Mars oğlakta sakarlık ve kazaya açık yapabilir insanı onun için ay boyunca dikkatli olmakla beraber, özellikle 15-31 ekim arası daha dikkatli olmak gerekir.
Taşınma veya yer değişikliğini tetikleyen yıldızlara bakınca, kiminiz bir taşınma yaşayacaksınız gibi görünüyor.
İşten çıkmak, iş değişikliği yapmak isteyen var olabilir aranızda. Ancak gergin yıldızları görünce, rahat bir dönem adına birkaç ay beklemek daha doğru görünüyor. Bu ay yeni işe girmekten ziyade, işbirlikleri, grup çalışmaları, önemli kişilerle görüşmek, işleri büyütmek ve parlatmak adına güzel dönem diye düşünüyorum sizin için.
Yine de iş değişikliği düşünün ve isteyen varsa, o zaman 12 ekime kadar fena değil yıldızlar. Bir de 30 ekimdeki akrep yeniayı iyi bir iş fırsatı getirebilir size diyebilirim.
Aşk ve ilişki cephesinde gelişmelere bakacak olursak… Venüs akrepte 11.evinizde, çevrenizde sizi beğenenler olacaktır. Ama siz daha çok kendinizden yanasınız. Mars oğlakta sizi güçlendiriyor, bu ara istediğiniz kişiyi etkilemeniz mümkün. Dikkatleri çekecek, karizmanızla etkileyeceksiniz insanları. Bir hayranınız veya gizlice sizi takip eden biri olabilir. Belki de biliyorsunuz bunu. Şu an eylem için uygun görünmemekle birlikte, içten içe kıpırdanmalar olabilir.
Kiminiz de sanki bir seyahat esnasında biriyle tanışabilirsiniz.
Gözlerden ırak ama karşılıklı güzel duyguların yaşandığı bir ilişki mümkün olabilir.
İlişkisi olanlar kıskançlık durumlarına dikkat etmeli. Birbirinizi ihmal etmeyin, zaman ayırın birlikte, baş başa görüşmeye. Partneriniz şikayet edebilir bu konuda.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat) 
Ekim yıldızları dost Terazi burcunda olacak genel olarak. Dolayısıyla sizi iyi etkileyecek görünüyor. En azından bazı sıkıntı, stres yaratan durumlardan kurtulabileceksiniz.
Uranüs Koçtan terazi yıldızlarıyla sert açı içinde, bu bir ikilem ve yol ayrımına sevk edebilir sizi. Ama önceden akıllıca görürseniz olası krizi ve nedenlerini, doğru karar vererek, size gereksiz baskı yapan bir şeyleri bırakır, özgürleşirsiniz veya baskı yapan konuyu zamana yayarak çözmeye yönelir, en azından psikolojik baskıyı kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.
1 Ekimde Terazide yeniay doğuyor. Terazi yeniayı sizin 9.evinizde gerçekleşecek. 9. Ev yurt dışı, yabancılar, uzaklar, uzaktaki yakınlar, uzun yollar, resmi işler, resmi prosedürler, mahkeme, dava, kariyerde yükselme-terfi veya tayin durumları, eğitim, sınavlar, iletişim, haber, vs temsil ediyor. Yeniay sizi bunlardan bir konuda harekete geçirir. Kiminiz resmi işlerinize hız verir, sonuç almak için çaba harcarken, kiminiz yurt dışı veya kent dışı seyahat planlayabilirsiniz, kiminiz ise uzaktaki aile üyeleriyle bir konuda görüşebilir, onlarla bir meseleyi halletmek için çaba sarf edersiniz vs.
Para ve resmi işlerde istediğiniz sonuçları almanız için genel olarak ay boyunca yıldızlar oldukça iyi görünmekle birlikte, 1-12 ekim arası ve 24-31 ekim arası daha iyi görünüyor.
Bu tarihlerde kazancınızı artırabilir, para konusunda olası sorunlarınızı çözmek için güzel fırsatlar yakalarsınız.
Özellikle 24 ekimde güneşin ve merkürün akrepe geçmesiyle birlikte para evinizde bulunan neptünle güzel açı yapması, 30 ekimde akrepte yeniayın doğması ve Venüsün da Yaydan Güneşinizi desteklemesi vs size oldukça hatırı sayılır paralar kazandırabilir. Vergi, sigorta vs kazanç gelebilir veya ileride size kazanç sağlayacak bir takım adımlar atabilirsiniz.
16 Ekimde Koçtaki dolunay sizi bir konuda gerebilir. 3.evinize olacak dolunay.. Bir haber, bir gelişme canınızı sıkabilir. Aslında belki de birden fazla işle uğraşmak, koşturmak da yorabilir sizi. Stres yapmadan tek tek halletmeye çalışın yoksa öfke, yorgunluk vs hasta olabilirsiniz aman dikkat.
15-20 arasında sakarlık, kaza veya sağlık konusuna siz de dikkat edin derim. Satürnün pozisyonu ve terazi yıldızlarının desteği oldukça güzel, bir sorun çıkacağını sanmam ama temkin iyidir yine. Sorunları büyütmemeniz de size yardımcı olur.
Mars oğlakta 12.evinizde gezecek ay boyunca ve hatta 9 kasıma kadar. 12.evdeki mars insanı agresif yapar, eylemsiz kılması öfkelendirebilir, aşır beklenti veya korkular dikkatsiz ve dalgın yapabilir. Seyahatlerde bazı aksilikler çıkabilir. Bunların hepsi için sabretmek lazımdır. Ve spor, yoga gibi şeylerle enerjinizi dengelemeniz yararınıza olur.
Bazı önemli plan veya işler için hazırlıklar yapmak için mars oğlak 12.evde gayet iyi bir enerji verir size. ama her şeyin hemen olmasını beklemeyin, sabırsızlık zararınıza çalışır.
Diğer yandan Terazi yıldızları oldukça umut verici gelişmelerin işaretlerini taşıyor sizin için. 7-24 ekim arası merkürün de terazide olduğu dönem oldukça parlak ve size ivme kazandıracak, başarı kazandıracak girişimlere başlamak için çok iyi zaman.
Resmi işlerinizi halletmek için de iyi zaman. Terfi, vs düşünenler için ufukta güzel fırsatlar doğabilir. Yurt dışı vs bağlantılı işler için de iyi zaman. Mahkem, dava bakımından zorlu olmakla beraber, Satürnle güzel bağlantısı olumlu gelişme vaat ediyor.
24 ekimden sonra başarılı sonuçlar almak adına iyi dönem.
15-20 ekim ve 27-31 ekim arasında riskli işlere atılmayın, tehlikeli ortamlara girmeyin, dikkatli ve uyanık olun. Sağlınıza da dikkat edin bu dönemlerde.
Aşk ve ilişki bakımdan nasıl bakalım sizin için…  Venüs Akrepte kariyer evinizde geziyor 18’ine kadar. Tutkuyu öne çıkarmak isteyebilirsiniz. Pek aşktan yana değilsiniz bu ay. Venüs 18’inden sonra Yayda bir grup içinde, çevrenizde biri sizi beğenebilir. Ancak sizin gönlünüz pek de oralı olmayabilir.. Yine de bir tanışıp görüşmek iyi olabilir.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Ekim yıldızları sizi hem sert hem iyi etkilemekte.
1 Ekimde Terazide yeniay var, sizin 8.evinizde gerçekleşecek. 16 Ekimdeki koç dolunayı da 2.evinizde olacak. 2-8.evler para evleridir, 2.ev sizin kazanç evinizi, 8.ev işbirliği, ortaklık, eş veya aileden, kurumdan vs gelen kazançlar, alacak-borç, vergi ve ayrıca sağlık evidir.
Sağlık sorunu yaşayan varsa, hemen uyarımı yapayım. Bu ay sağlığınıza daha fazla özen gösterin. Jüpiter terazide sağlık durumunuzu daha iyi yapabilir, şifa verip koruyabilir ancak sizin de kendinizi ihmal etmemeniz gerekir.
Ailede birinin sağlık soru varsa, yaşlı bir aile üyesi özellikle, gerek kendiniz için gerekse aileden biri için, 7 ekimden sonra sağlık bakımından daha iyi olabilir şartlar. Yine de, Marsın oğlakta bazı yıldızlarla sert açısından dolayı, dikkatli ve özenli olmak gerekir derim.
Tabii marsın sert açısının etkisini kiminiz para kiminizse dost, arkadaş çevresinde bazı çatışma, problem üzerinden yaşayabilirsiniz.
Bir şeylere kızıp işten çıkma ihtimaliniz var. Ekim yıldızları bu konuda sizi tahammülsüz ve öfkeli yapabilir. Kiminiz de işten birileriyle anlaşmazlık yaşamanız ve bundan dolayı işten çıkarılma durumunuz olabilir. Eğer işinizden çıkmak istemiyorsanız, koruyun işinizi derim. Sizi zorlayan kişilere karşı da zamanını bekleyerek sabredin, hedefinize odaklanın, birileri yüzünden işinizden olmayın, değmez.
Yetkili kişi sizseniz, iki kişi arasında kalabilirsiniz. Onların sorunlarının işe taşınması canınızı sıkabilir. Bu durumda birinden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz.
Marsın oğlakta olması en çok bu ay arkadaşlıklar, dost dediğiniz insanlar konusunda sizi sınayacak gibi görünüyor. Kimi gerçek dost iken kimi düşman çıkabilir. Kimin ipiyle kuyuya indiğinize iyi bakın. Olur olmaz insanların fikrine göre hareket etmeyin. Ve çıkar çatışmasının yarattığı düşmanlıklara karşı kendinizi koruyun derim.
Resmi problemi olan varsa, bu ay ancak 24’ünden sonra olumlu bir takım gelişmeler olması mümkün. Ancak Marsın Jüpiter vs sert açısı, sonra Uranüsle sert açısından dolayı bu ay bu konuda çok da olumlu gelişme olması kolay değil. Yine de, 24’ünde güneş ve merkürün dost akrep burcuna geçmesiyle beraber, burcunuzda bulunan Neptüne güzel etkileri ve ayrıca 30 ekimde akrepte yeniay doğması vs derken, bunlar size çıkmazda olan konularda yardım eder görünüyor. Ufukta güzel çözümler, fırsatlar doğabilir.
24 ekimden itibaren yeni işe girmek isteyenler için güzel fırsatlar gelebilir. Ondan öncesinde araştırma yapın, görüşün, başvuru yapın vs.
Para konusunda Venüsün dost akrepte olması size uzaklardan gelen maddi destek veya işinizden gelen maddi desteği göstermekte. Venüs 18’inde Yay burcuna geçecek ve 2.ev para evinizde bulunan Uranüsle iyi açıda olacak. Bu parasal açıdan daha iyi olabilecek şartlar sağlıyor. Yavaş ama sağlam paralar kazanabilirsiniz. Parada bu ay macera yapmayın. Elinizdekini tutmaya çalışın.
Diğer yandan Yaya geçen Venüs sizi işte veya kariyerde parlatabilir. Önemli kişilerin dikkatini çekmek, başarı kazanmak, birilerini ikna etmek için güç alacaksınız, insanlarla yakın kontak kurmayı, desteklerini almayı başarabileceksiniz.
Aşk ve ilişki durumuna bakayım… Venüsün 18’ine kadar Akrepte olması size aşk ve ilişki bakımından destek verir durumda. Ancak jüpiter ve merkürün terazide iken mars ile sert açısal kontağı pek de kolay bir ilişkinin işareti değil.
24’ünde merkür ve güneşin akrepte olması ve 30 ekimdeki akrep yeniayının neptünle güzel açısı belki ilişkide desteklenme, aradığınız duygusal yakınlığı bulma imkanı verebilir.
Kalbi boş olanlar için bir aşksal heyecan olabilir özellikle bu verdiğim tarihlerde…

Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder