4 Mayıs 2020 Pazartesi


AY DÜĞÜMLERİ DÜNYAYI VE BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?


Ay düğümleri 5 Mayıs 2020'de Burç Değiştiriyor 


Şu an dünyada yaşananları Astrolojik olarak en iyi anlatan astrolojik gösterge kadersel/karmik Ay düğümleridir.

Dünyada olup biten önemli toplumsal olayların genel olarak göstergesi Plüton ve Satürn gibi kitlesel gezegenlerdir. Satürn ve Plüton gibi kitlesel gezegenler gerçekleşen ve gerçekleşecek somut önemli toplumsal olaylara işaret eder. Ancak o olayların en dibinde ve en arkasındaki Plan nedir, işte onu kadersel Ay düğümleri gösterir.



Ay düğümleri gerek dünyanın gidişatı gerekse insanların hayatında o kadar önemli yer eder ki, bunu insanların anlaması ve herkesin kendi Ay düğümleri hakkında bilgi edinmesi için astrolog arkadaşım Berna Atay’la birlikte “Astrolojide Karmik Ay Düğümleri” kitabını yazdık.



2018’de Yengeç-Oğlak aksına geçen Güney ve Kuzey Ay düğümleri 5 Mayıs 2020’ye kadar bu burçlarda kalacak ve 5 Mayısta İkizler-Yay aksına geçerek, 1,5 senelik yolculuğuna bu burçlarda devam edecek.

Dünyada iyice kızışan savaş olayları, ekonomik çalkantılar ve bu ara tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına Astrolojik cepheden baktığımızda, Yengeç-Oğlak aksında gezen Ay düğümlerinin hareketleri dikkatimizi çekiyor.


2020 Yeni Dünya Düzenine Geçiş Zamanı


Bazı Astrologlar dahil, ben de 2020 yeni dünya düzenine geçiş zamanı diye yorumlar yaptım. Bu sene bu konuda zirve yıl yani eski düzenin yıkıldığını ve yeni dünya düzenine geçişin başladığını göreceğimiz yıl. Bundan dolayı toplumsal, siyasi ve ekonomik olaylar pik yapacaktır.

Yeni dünya düzenine geçişin astrolojik göstergeleri yapılanma, düzen ve devletleri anlatan Oğlak burcunda toplanmış olan çok önemli kitlesel gezegenlerdir, Plüton, Satürn ve Jüpiter Oğlakta toplanmış durumda 2020 başından beri.

Bu gezegenlere 2018’den beri eşlik eden Yengeç-Oğlak aksındaki kadersel Ay düğümleri yeni dünya düzenine geçişin arkasındaki kadersel planı temsil etmektedir.

Daha da önemlisi, en derinde, ruhsal plan, İlahi Plan ne, bunu anlatır Ay düğümleri.

Transit Ay düğümleri hangi burçlardaysa, o dönemde o burçlarda Güneş ve Ay tutulmaları gerçekleşir. 2018’den beri Yengeç-Oğlak burçlarında tutulmalar gerçekleşmekte haliyle.

Bütün bu göstergeleri bir araya getirdiğimizde, dünyanın köklü olarak yepyeni bir Çağa adım attığını ve bunun için eski düzeni yıkma çalışmaları başlattığını söyleyebiliriz.

Peki, tutulmalar, Oğlak burcundaki Plüton, Satürn ve Jüpiter yeni dünya düzenine geçişi anlatırken, Ay düğümleri ne söylüyor burada? Büyük Planı temsil eden Ay düğümleri...

Gezegenler fizik plandaki somut olayları anlatırken, Ay düğümleri olayların arkasındaki Ruhsal Planı anlatır.

2018’den beri Yengeç-Oğlak aksındaki Ay düğümlerinin dünyaya mesajı neydi ve dünya bu mesajı aldı mı?

Ruhsal Plan beraberinde kadersel/karmik dersleri içerir. Kaderi planda yapmamız gerekenler, almamız gereken dersleri ve bizi ileri götürecek şeyleri anlatır.

Dünya geneli bağlamında, 2018-2020 Mayısa kadar Güney Ay düğüm Oğlakta, Kuzey Ay düğüm Yengeçte, bize ve dünyaya dersi ve mesajı nedir diye baktığımda şunları söyleyebilirim:

Güney Ay düğüm -geçmişten getirdiğimiz öğrenilmiş doğru şeylerin yanı sıra, öğrenemediğimiz dersler, karmik düğümler ve karmamızı anlatır. Öğrenemediğimiz şeyler ayağımızı bağlar, karma üstüne karma ekleriz.

Kuzey Ay düğümü ise, bugün ve gelecekte bizi ileri götürecek olumlu şeyleri gösterir. Ruhsal olarak ileri gitmemiz için yapmamız ve öğrenmemiz gereken şeyleri anlatır. Bunlar aynı zamanda geçmişten yani Güney Ay düğümünden getirdiğimiz karmalar ve takılıp kaldığımız derslerden de çıkarıp ileri gitmemizi sağlayan şeylerdir. Kısaca, Kuzey Ay düğüm burcu hem hayat içinde hem ruhsal planda ‘İleri Gitme Noktası’dır.

Tam da İleri gitme noktası Kuzey Ay düğümü Yengeçteyken, salgın yüzünden insanlara verilen mesajın “evde kalın” olması çok anlamlıdır. Evde kalmak hayat kurtarır, evde kalmak faydamıza… Dedim ya, Kuzey Ay düğümü, bizi ileri götüren, faydamıza olan şeyleri anlatır… Yengeç burcunun, ‘aile, yuva, ev’i temsil ettiğini düşününce, bu mesaj anlamlı hale geliyor.

Tabii, bu görünen yüzü… Evde kalmak bizi salgından korur… Görünmeyen, arka plandaki ruhsal/ilahi mesajı nedir Kuzey Ay düğüm Yengecin?

Yengeç, ruhsal planda, ‘birlik’ demektir. Kuzey Ay düğüm Yengeç dünyaya ‘Birliği’ hatırlatmak istiyor! Bencillikten çıkıp bir olun, birliği hatırlayın. Çünkü bütün dünya hepiniz bir ailesiniz! En derin ruhsal planda ise, Tevhidi hatırlayın!

Komşun, arkadaşın, eşin, kardeşin hasta olursa sana da bulaşır. Senin iyi olmanın yolu sadece kendinle ilgili değildir, başkası iyiyse, sen de iyisin. Onun için başkasını da düşünerek yaşa. Çünkü birine bir şey olduğunda, bu bir başkasına da zarar verir.

Kuzey Ay düğüm bize çıkış yolunu, ileri gitme yolunu gösterirken, diğer yandan baktığımızda, başımıza ne geldiyse aslında Güney Ay düğümün bize göstermeye çalıştığı dersleri alamadığımızdan dolayı geldi!

Güney Ay düğüm Oğlakta, dünyaya ne anlatmak istiyor? Geçmişten alamadığımız karmik dersler nedir? Yeni dünya düzenine geçerken eski düzen neden yıkılıyor?

Çünkü eski düzen insanlığa ve dünyaya artık çok zarar veriyor ve bundan dolayı yıkılması lazım yoksa dünya yıkılacak yani küçük kıyamet kopacak…

Dünyanın Güney Ay düğüm Oğlak’tan yani geçmişten getirdiği ve başarmadığı en önemli ders nedir derseniz, ‘Adalet’ derim. Oğlak her şeyden önce, “Adaleti’ temsil eder. Fizik planda Adaleti, Ruhsal Planda İlahi Adaleti.

Dünyada birçok devlet ve siyasetçiler ‘Adaletle’ o kadar çok oynadılar ki, dünya artık bunu kaldıramaz noktaya geldi.

Ayrıca adaletle oynarsan, her seferinde daha ağır dersler gelir ve İlahi Adalet tecelli eder!

Maalesef, adaleti bozarsan, vicdanları kanatırsın…

Adaletin olmadığı yerde devlet de düzen de olmaz… Bunlar tam da Oğlak burcunun temsil ettiği şeylerdir…. Haliyle, artık eski düzen yıkılmalı, diyor kadersel Ay düğümleri!

Plüton Oğlak transiti üzerine yıllar önce yaptığım önemli astrolojik tahminlerimden biri, ABD’nin küçüleceği ve süper güç olmaktan çıkacağı yönündeydi. Plüton Oğlak, ‘süper güç’ kavramını tarihe gömecek… Çünkü en başta ABD Adaletle çok oynadı…

Adaleti eğip bükersen, gün gelir sana lazım olur…

Bu arada Plüton Oğlak transiti 2008’de başladı ve 2024’de bitecek.

Güney Ay düğüm Oğlağın, en derindeki Ruhsal Planı, ayrıca, dünyada, din üzerinden siyasetin bitişiyle alakalı diye düşünüyorum. Ruhsal öğretilerin de işaret ettiği gibi, astrolojik olarak Güney Ay düğüm dini siyasete alet etme döneminin bitişini göstermektedir.

Güney Ay düğümden dersleri alabilmemiz için Kuzey Ay düğüm bize yardım eder. Birliği hatırlatarak, başkasını da düşünmeyi, başkasına da kalpten bakmayı hatırlatarak, ailenin, birliğin manasını hatırlatarak ve ‘dünyanın bir aile olduğunu’ hatırlatarak… Yani, Adaletin önemini anlamak için, Birliğe gidin, diyor… Birliği bilen adil de olur…

Maalesef, yeni dünya düzeni tatlı bir şekilde gelmeyecek gibi görünüyor çünkü dünyanın dersleri birikti, birikti ve halen de ders almamış görünüyor, dünya siyasetini yönetenler en başta…

Onun için 2020 çok zor bir yıl… Ve daha durun, dahası var, virüsten daha zorlu dedirten olayların yaşanacağı Temmuz ve sonrası var... Üzülerek söylüyorum, savaş görüyorum. ABD-İran savaşı olabilir.. Ülkemizde de şartları kökten değiştirecek, sarsıntı yaratacak önemli olaylar olacak diye tahmin ediyorum.

Ülkemizde Adalet can çekişirken, bu önemli çağ değiştiren zamanda payımıza şeker düşmeyecek… Adaleti bozan devleti bozar, bunun bedeli ve dersi de ağır gelir… Kuzey Ay düğümü Yengeç, “Birlik sizi kurtarır,” diyor! Birliği başarırsanız, Adaleti de düzeltme imkanınız olur, diyor kadersel/ruhsal Ay düğümleri. İnşallah tüm siyasetçiler bu çağrıya uyar.

Güney Ay düğüm Oğlak-Kuzey Ay düğüm Yengeç ayrıca devletlerin karması ve siyasetçilerin karmasıyla ilgilidir.

Ay düğümleri 5 Mayısta burç değiştirdiğinde, Mayıs itibariyle, Corona virüs salgınının gündemden çıkacağını, sokakların normalleşeceğini tahmin ediyorum. Kaderi plan değişince, gündem de değişecektir haliyle.


Ay Düğümleri İkizler-Yay Aksına geçiyor


Transit Ay düğümleri İkizler-Yay aksında 1,5 sene kalacak.

5 Mayısta artık Ay düğümleri İkizler-Yay aksına geçecek, dünya olarak ruhsal/kaderi planda bu burçların temsil ettiği önemli olayları yaşamaya başlayacağız. Bu burçların temsil ettiği ruhsal dersleri görüp, ileri gitmek için verilen mesajı alıp uygulamamız gerekecek…

Yay burcu, ‘inançlar, farklı kültürler, felsefe, din’i temsil eder. Ayrıca bir bakımdan adaletle ilgilidir çünkü ‘Yargılamakla’ alakalıdır.

Güney Ay düğüm Yay geçmişten getirdiğimiz, alamadığımız dersleri ve karmaları anlatır, düşüncesinden baktığımızda, yukarıda saydığım konular üzerinden sınavlar gelecektir dünyanın önüne.

Güney Ay düğüm Yayda dünyanın önüne gelecek en büyük dersi, din ve inançlar konusunda fanatizm üzerine olabilir… Bu konuda aşılamayan dersler ağır olaylar yaşatır dünyaya.

Güney Ay düğüm Yay’ın en büyük dersi nedir derseniz, aslında, ‘kibir’ derim. Büyüklenme ve kibir dersinin bedellerini yaşatır dünyaya ve bize…

Peki, Güney Ay düğümden alamadığımız dersleri aşmamız için bize yardım edecek, takıldığımız yerden çıkarıp ileri götürecek şeyler nedir? Bunun için İleri Gitme Noktası Kuzey Ay düğüm İkizler’in rehberliğine bakmamız gerek.

Kuzey Ay düğüm İkizlerde iken, bizi ‘ileri götürecek’ şeylerin başında, ‘bilinçli insan olmak’ gelir.

İkizler, eğitim, bilinçli olmak, araştırmak, bilgilenmek, soru sormak, düşünmek, başka fikirleri de hesaba katmak ve her tür fikre ve inanca saygı duymakla ilgilidir. Demek ki, düsturumuz bunlar olmalı bu süreçte.

Güney Ay düğüm Yay, cehaletin, inançta, her tür siyasi görüşte fanatizmin zararlarını toplumsal bazda bizlere gösterecektir ne yazık ki… Dünya bu konuda ne kadar geride kaldıysa, ne kadar ders alamadıysa, o derece sert olaylar ile…

Cehalet, fanatizm ve kibirden çıkmamızın yolu, bilinçli insan olmaktan geçiyor… Güney Ay düğüm Yay-Kuzey Ay düğüm İkizlerin, yaşayarak göreceğimiz, bize anlatacağı kadersel/ruhsal öğreti bu olsa gerek özetle…

Türkiye’ye göre Yay-İkizler aksındaki kadersel/Ruhsal Ay düğümlerini dikkate aldığımda, güzel şeyler yaşamakla birlikte, maalesef olumsuz deneyimler de yaşayacağız doğal olarak.. Bunların başında, sanırım deprem geliyor. İkizler-Yay aksındaki Ay düğümleri ülkenin Ay düğümleri ve Ay burcunu kare açıyla tetikleyince, deprem zemini yaratır. İstanbul depremi 2021’de olabilir diye tahmin ediyorum. Tabii bu benim astrolojik yorum ve tahminim. İnş yanılırım tahminimde. İnş olmaz veya hafif olsun geçsin gitsin diyelim.


Kuzey Ay Düğüm İkizler’in Sloganı: Sokağa Çık! 


Kuzey Ay düğüm Yengeç’in sloganı, “Evde Kal!” idi, Kuzey Ay düğüm İkizler’in sloganı ise, “Sokağa Çık!” olacaktır diye düşünüyorum.

Kuzey Ay düğüm İkizler, corona salgınını gündemden düşürerek, bizi eve tıkanmaktan kurtarıp sokağa çıkaracaktır nihayet.

İkizler, bilinçli insan olmak demektir dedim ya, bilinçli insan nasıl olur? En başta sosyal olur, gezer, insanlarla iletişim kurar, konuşur, dinler, araştırır, sorar, öğrenir, bilgi edinir, insan tanıdıkça ve bilgilendikçe de bilinçli insan olma yolunda ilerler.

Bilinçli insan önyargısız ve hoşgörülü olur, her tür fikre ve inanca karşı açık görüşlü ve saygılı olur. Hayatın ve medeniyetin fikir ve inanç zenginliğiyle ilerlediğinin farkında olur.

İkizler, iletişim, konuşmak, dinlemek, soru sormak demektir! Soru soran insan düşünen insandır.

İkizler ‘sokağı’ temsil eder dedim ayrıca, sokakta, hayatın içinde olmak, aktüel, güncel olmakla alakalıdır.

İkizler Kuzey Ay düğümü kelimelerin önemini bize anlatır ruhsal temelde…. Bir kelime fikir açar, bir kelime insanı ipe götürür, bir kelime hayat kurtarır!..

Güney Ay düğüm Yay-Kuzey Ay düğüm İkizler ayrıca ‘meslek karmasıyla’ ilgilidir. Mesleğini etik olarak yerine getirenler ödüllerini alacaktır. Mesleğine ihanet eden, mesleğini şahsi çıkar ve kötü emelleri için kullananlar ciddi karmik derslerle karşılaşacaktır. Tabii geçmişten gelen meslek karması olanlar da vardır… Bu süreçte, mesleğini etik bir şekilde yapmak, iyi amaçlar için icra etmek önemlidir.

Meslek karması deyince, sanırım en önemli karma din ve inanç mesleğini edinenler bu konuda önemli sınavlardan geçecektir…

Kuzey Ay düğüm İkizler meslek olarak en başta Gazetecilik ve habercilikle ilgili. Sanırım bu konuda fırsatlar gelecek ve gazeteciler bu süreçte önemli aktörler olacaktır dünya genelinde.

Kuzey ay düğüm İkizler, ayrıca teknolojik gelişmeleri de yaşatacaktır bolca.


Ay düğümlerinin Yay-İkizler Aksında Bireysel Etkileri 


Bireysel bazda, İkizler-Yay aksındaki Ay düğümleri belki de insanlara, sizi ileri götürecek şeylerden biri de, ‘doğru iletişim kurmayı bilmek,’ diyor…

Sözlerinize dikkat edin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun, diyor Kuzey Ay düğümü İkizler.

Ayrıca doğru iletişim ve kendini doğru ifade etmeyi bilmek, bir ilişkiyi kurtarır, ilişkiyi geliştirir ve ileri götürür. Kuzey Ay düğüm İkizlerin bu düsturunu uygulayan kişi bunun ödüllerini alacaktır. Önyargılı tutum yanlış ilişki kurmaya götürür ve ilişkiyi bozar…

Güney Ay düğüm Yay’dan getirip aşamadığımız ‘önyargı, cehalet, abartı, kibir’ derslerine dikkat etmeliyiz ve bunları aşmak için Kuzey Ay düğüm İkizlerin, kafanda yorum yapmadan önce sor, soruştur, konuş, anla, dinle, bilgilen, ondan sonra karar ver ve yorum yap, mottosuna kulak vermeliyiz…

Kuzey Ay düğüm İkizler-Güney Ay düğüm Yay transiti süresince, yaşayacağımız olayların arkasındaki kadersel/ruhsal plan bize bu konularda derslerimizi hatırlatacak ve ileri gitmemiz için çeşitli fırsatlar da sunacaktır. İleri gitmemiz için fırsatlar Kuzey Ay düğüm İkizler yoluyla gelecektir…

2018- 5 Mayıs 2020 arasında, Kuzey Ay düğüm Yengeç-Güney Ay düğüm Oğlak bize adaleti, düzeni bozmanın bedellerini yaşatmakta, derslerimizi göstermekte ve ileri gitmemiz, çıkış yolu için birliği hatırlatmaktadır. Bireyse bazda, bu süreçte, Kuzey Ay düğüm Yengecin düsturunu dinleyenler, ailesiyle daha çok yakınlaştı ve ilgilendi, aile, yuva konularına önem ve ağırlık verdi, ev, yuva sahibi olmak, aidiyet duygusunu geliştirmekle ve birliğin önemini anlamakla meşgul oldu. Bunların kendisine iyi geldiğini ve kendisini ileri götürdüğünü gördü ve ödüllerini yaşadı.

5 Mayıs 2020-19 Ocak 2022’ye kadar Güney Ay düğüm Yay-Kuzey Ay düğüm İkizler etkisini yaşayacağız. Bu süreçte kadersel sınavlarımız, alamadığımız derslerin bedeli ve ruhsal/kadersel planda bizi ileri götürecek şeyleri uygulamak, bunun getireceği ödüller vb ile meşgul olacağız.

Bu süreçte, Güney Ay düğüm Yayda alamadığı dersleri önüne gelecek kişilerin… Dersleri almak veya aşmak için, çıkış yolu olarak, Kuzey Ay düğüm İkizlerin düsturunu dinleyecek mi, bunun ödüllerini alacak mı vb eylem ve seçimleri bunu gösterecektir.

Bireysel haritanıza göre, Yay-İkizler doğum haritanızın hangi evindeyse, Yay-İkizlerle ilgili olayları ve dersleri o evin temsil ettiği alanında yaşarsınız daha çok.

Pratik bir tüyo.. O evin temsil ettiği konuyla, Yay-İkizlerin konularını harmanlayın, ve kendinize göre, derslerinizi ve ileri gitmek için yapmanız gerekenleri analiz edin.



Örn: Yükselen burcu Yay olan birinin, 7.ev ilişkiler evi İkizlerdir. Demek ki, bu süreçte bu kişi, geçmişten getirdiği abartı, kibir, önyargı vb derslerini kişisel hedefleri üzerinden yaşayacak çünkü Yükselen burç 1. evi yönetir, 1.ev kişisel hedefler evidir. İleri gitme noktasında, ilişkiler önem kazanacaktır. Hayatına ileri gitme konusunda destek olacak kişiler hayatına girecektir. Doğru iletişim, kendini doğru ifade etmek, bilinçli insan olmak deneyimini ikili ilişkilerinde yoğun olarak yaşayacaktır. Başarınca ödülleri gelecektir.

Bu arada, Kuzey Ay düğüm ayrıca ‘kaderi fırsatlar’ getiren bir noktadır. İkizler haritanızda nerdeyse, kaderi anlamda hayatınıza anlam katacak, geliştirecek fırsatlar da o alanlarda gelecektir.

Özetleyecek olursak, bu süreçte hepimizi bilinçli insan olmak ileri götürecektir! Bunun gereklerini uygulayıp, ilerleyelim ve ruhsal/kaderi planın ödüllerini keyifle yaşayalım derim!



Astrolog Semavii

6 yorum:

  1. Sizin yorumlarınıza çok güveniyorum Ayrıca yükselen burcumu bilmediğim için sizin güzel yorumlarınızdan yararlanamıyorum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum güzel bir yazı olmuş bloğunuzda tekrar yazı paylaşmanızda harika

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler emeğinize sağlık sema hanım bilgileriniz bizler için çok değerli ilgiyle takip ediyorum her yazınızı...

    YanıtlaSil
  4. Yükselen boğa olarak 2. Evim ikizler.. Gelsin para mı diyelim

    YanıtlaSil
  5. Benim kuzey ay düğümüm yay ve 4.ev güney ay düğümüm ikizler. Ve ben nasıl yay olabileceğimi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel yazmışsınız benim de yükselenim yay ve ayrıca güneş burcum ve Venüs üm de ikizler. sanırım önemli bir döngüye girdim.

    YanıtlaSil