3 Aralık 2012 Pazartesi

Semavii’den 2012 ARALIK AYI Burç Yorumları

Semavii’den 2012 ARALIK AYI Burç Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.)
Aralık ayı gökyüzü hareketleri hareketli ve herkesin beklediği 21 Aralık 2012 gününün de gelip çattığı zaman.
 
Bu konuyla ilgili yazdığım yazıyı okuyanlar bilir, 21 Aralık 2012’de 26 bin yıllık eski Büyük Döngü tamamlanıyor, yeni bir Büyük Döngüye giriyoruz. Dünya yeni çağlara girişe hazırlanıyor demektir bu, ve eski uygarlıkların takvim hesabına göre Balık Çağında tamamlanan eski döngü, yerini Yeni Döngüyle birlikte Kova Çağına bırakacak görünüyor.
Bu özel zamanı şimdilik burada bırakalım, ayın önemli gökyüzü hareketlerine bakalım..
Yay burcuna geçen Güneş 21 Aralık günü Oğlak burcuna girecek.
Akrepte gezen zeka yıldızı Merkür 11 Aralıkta Yay burcuna geçecek ve ayın son günü 31 Aralıkta Oğlak burcuna giriş yapacak, yine halen Akrepte gezen Venüs 16 Aralıkta Yay burcuna girecek.
Oğlakta gezen Mars 26 Aralıkta Kova burcuna girecek.
Geçen ay ağır ilerleyen ağır top gezegenlerden Neptün retro’dan çıkıp düz pozisyona geçmişti, bu ay ise yine ağır top gezegen değişim yıldızı Uranüs uzun sürelik retro’sunu tamamlayıp düz pozisyon alacak hem de Yeniay gününde!
Şans yıldızı Jüpiter retro’da kalacak ay boyunca.
Bu ayın yeniay-dolunay zamanlarına gelirsek;
Yeniay 13 Aralıkta 21.5 derece Yay burcunda gerçekleşecek, Dolunay ise 28 Aralıkta 7 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek.
Yeniay Yay, İkizler, Başak ve Balık burçlarını veya Yükselenleri ve ayrıca haritanın köşe evleri (1,4,7 ve 10.evler) bu burçtan olanları tetikleyecek, hareketlendirecektir. Dolunay ise, Oğlak, Yengeç, Terazi ve Koç burcu olanları, Yükselenleri bu burçtan olanları ve ayrıca köşe evleri bu burçtan olanları bir tamamlanma, işleri halletme, bazı konularda karar vermeye veya bir konuda hesaplaşma ve konuyu sonuca bağlamaya sevk edecektir.
21 Aralık 2012 ile birlikte, 26 bin yıllık döngünün bitmesine, yeni çağları başlatan bir yeni döngüye girişe şahit olacağız hepimiz, inşallah bu taze enerjiler dünyanın barışa, sevgiye karşı algılarını daha fazla açmaya yarasın ve dünyayı barışı ve sevgiyi hakim kılacak kişiler yönetmeye başlasın dilerim.
Aralık ayının enerjileri yolunuza ışık tutsun, güzel enerjilerle şans versin dileklerimle, ayın burç bazında detaylarına geçeyim…   

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Bu ay önemli görünen bir olay; yasal bazda veya ilerleme ve sonuç kaydetmek istediğiniz bir konuda, şartların sizi engellemesi ve bazı prosedurleri beklemek zorunluluğunuz sizi hayli çileden çıkarabilir. Kiminiz bir banka ile, kiminiz çalıştığınız kurumla yaşayabilirsiniz bu yasal ya da şartlara bağlı engellenmeyi.
Öte yandan yıldızlar, sorunu başka kanallardan halletme imkanı da vermektedir. Bunun için bence, Merkür’ün Yay burcuna gireceği 11 Aralığı bekleyin, ondan sonra harekete geçin derim.
Yolunuzun önündeki tıkanıkları açmak için bu ay dost kişilere başvuracaksınız, onların size alternatif yolda buldukları destekle işlerinizi çözeceksiniz.
Bu ay aslında tüm Koçlara keyifli yolculuklar görünüyor. Sevdikleriniz, yakınlarınızla sizleri buluşturan seyahatler.
Kiminiz ise, iş seyahatine çıkabilirsiniz, bu sürpriz bir seyahat olsa gerek, beklemediğiniz bir şey ya da geçen ay haberini aldığınız ama şartların sizi beklettiği yolculuk bu ay gündeminize geliyor.
Kimi Koçlar ise, bir yakının maddi bir sıkıntısına ya da yasal bir sıkıntısına el atacak, ona destek çıkarak sorunu halledecek.
Ay boyunca, dostlar, yakınlar arasında dayanışma içindesiniz.
Ancak, yakınları arasında sorunlar yaşayan Koçlara küçük bir uyarım; bir yakınınızın duygu sömürüsüne maruz kalabilir, kendi şartlarınızı zorlayan bir maddi destek çıkmaya kalkışabilirsiniz, bu da sizin tüm hesapları bozabilir, kendi planlarınızdan feragat etmek zorunda kalabilirsiniz. İki kere düşünün derim, bir maddi destek çıkma konusunu.
Borsa ile ilgilenenler, 26 Aralıkta Mars’ın Kovaya girmesiyle, frene basarak gitmenizde fayda vardır derim.
Genel itibariyle Koçlar için, işte sıkıntılı, sinirleri geren bir dönemde olmakla beraber, yeni şartları hayatınıza daha hızlı taşımak adına, fırsatların da açıldığı, sıkıntılı ve gergin ve zorlamalı enerjilerin gelen sürpriz fırsatlarla pat diye açıldığı, birden “oh be” dedirten güzel bir aydasınız.
Yeni işe girmeyi düşünenler, işbirlikleri düşünenler, yabancı ve yurt dışı işlerini geliştirmek isteyenler, yurt dışıyla ilgili resmi işlerini halletmek isteyenler, kitap çıkarmak isteyenler, yeni bir ürün satışına başlamak isteyenler için son derecek fırsat dolu, tam sizlik maceracı, eğlenceli enerjilerin, tatlı rekabetle yarışacağınız, hareketli ortamların yaşanacağı bir ay olacaktır. Hem açılan fırsatları değerlendirin hem kendini fırsatları açmaya teşebbüs edin derim özellikle 11 Aralıktan sonra.
13 Aralıkta Güneş, Ay ve Merkür’ün dost Yay burcunda fırsatların kapısını açan taze, girişimci, hevesli enerjilerle dolu zamanını iyi değerlendirin derim, atılım yapmak, girişimde bulunmak için iyi zaman derim.
Yılın son ayında, zorlukların devam etmesiyle beraber, değişime açık Koçlara fırsatları getiren bir ay olacaktır. Sağlam zemininizi kaydırmadan, değişimi yönetmeyi bilmek lazım, tabii bu değişimi pozitif kazanımlarla hayatınıza taşımanız için arada bir yıldız desteğine, şansa da ihtiyacınız olacaktır, işte bu ay bu tür şansları yakalayacağınız bir ay olacaktır.
Dikkat etmeniz gereken şeyler bu ay için, yakınlarınızla parasal konuda takışmamak, iş yerinde otorite takımı ile parasal ve yasal konuda anlaşmazlığınızı başka bir yoldan çözmeye çalışmak, işinizde maddi fedakarlık konusunda temkinli olmak, devletle, resmi kurumlarla işlerinizi yasal engelleri aşarak halletmek, yasal engelleri başka türlü halletmek vs.
26 Aralık ve ay sonuna kadar düşme, sakarlık konusuna dikkat edin derim.
Yeni iş düşünenlere, yeni başlangıçlar, girişimler yapmak isteyene 11 Aralık-25 Aralık arasını tavsiye ederim. 31 Aralık bir yol ayrımı getirebilir.
Parasal konuya bakınca, yeni girişimler para getirecektir, ekstra para, ancak bu paranın iş yerinde paylaşımı sıkıntı yaratabilir, biri bu paranın tamamına göz koyabilir, benden söylemesi.. Bazı anlaşmaları para kazanmadan önce, baştan yapın, resmi olarak da işi sağlama alın derim.
Reklam, propaganda, tanıtım için iyi zaman, ayrıca iş seyahatleri bir sorunu çözmek için iyi olur, bu ay iletişim kanallarını yeni girişimlere, yeni paralar kazanmaya odaklı olarak kullanın ve iyi değerlendirin derim, var olan şartları zorlamak yerine, yeni şartlarla açılıma gidin derim.
Ay sonu dostlukları tanıyacağınız tecrübeler yaşayacaksınız, kimlerle yola devam edeceğinizi anlayacaksınız.
Aşka bakarsak, dost Yay burcundaki yıldızlar sizi aşk için seyahat ettirecek, sevdiklerinizle kutlama yapmak için uzaklarda buluşturacaktır. Geçen ay uzaklara gitmiş olanlar ise bu ay sevdiklerinin yanına dönecektir.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Evet, sevgili Boğalar, geçen ayki güneş tutulması ve ondan kısa süre önce Satürn’ün Akrepe girişi derken, bu yıldız olayları size yoğun olarak ilgilenmeniz gereken konuları, hayat derslerini ve görevlerinizi elinize tutuşturmuştur. Şimdi neler yapmanız gerekenler belli olmuştur, iş başına.. Haydi kolay gelsin size..
Bence Mars 26 Aralığa kadar dost burç Oğlakta iken resmi veya girişim gerektiren işlerinizi halledin derim, 26 Aralıktan sonra Mars’ın Kova burcuna geçmesi sizi zorlayabilir çünkü, ondan öncesinde adımlarını atarsanız, sizi daha memnun eden gelişmeler elde edersiniz. En azından kozlar sizin elinizde olur, yol kat etmiş olursunuz ayrıca.
Yeni bir işe giriş yapmak, ortaklı bir iş yapmak isteyen veya tam tersi bugüne kadar ortaklı çalışıp da şimdi yolları ayırmak isteyen veya eski işini bırakıp yeni işe doğru rotasını çevirenler için şartlar oluşmuş gibi görünmekte, eyleme geçmenin zamanı.
İşbirliği için de iyi bir zaman görünüyor.
Sorunlarınızı dost kişilerle işbirliği yaparak çözebilirsiniz. Mars’ın size destek pozisyonu ise, hedefinize ulaşmak için kararlı yapıyor sizi, istediğiniz sonuçları alma gücü veriyor.
İş için veya bir ailesel mesele için yol yapması gerekenler olacaktır.
Ayın son günlerinde, birileriyle takışmadan işleriniz halledin derim. Bazı pürüzleri ve yanlış anlamaları gidermek isterken daha beter olabilir durum. En iyisi zamana yaymaktır bazı konuları derim.
Kafanızdaki değişimi harekete geçiren yıldızlar var gökyüzünde. Bir şeyleri geride bırakmanız, geçmişinizi, ayağınıza bağ olan şeyleri temizleyerek ilerlemeniz gerekecek.
Bu ay hem geçmişle hem gelecekle meşgulsunuz çünkü gelecek fırsatları sanki geçmişi temizlemeye bağlı gibi görünüyor, geçmişe işaret eden güney ay düğümün burcunuzda bulunması sizin yaşam planınızı, yaşam sahnenizi değiştirme arefesinde, geçmişi temizlemekle işe başlamak gerektiğine işaret ediyor. Ruhunuzda, kafanızda ve hayatınızda eskimişleri atıp hayatınızdan çıkarma zamanı..  Böylece bugünün ve geleceğin fırsatlarına daha ulaşır olacak daha somutta hissedeceksiniz fırsatların elinizde olduğunu..
Parasal konular bu ay hareketli. Yatırım evinizde Yay burcu yıldızları sizi ay boyunca, yatırım hesapları, alacak, verecek, kredi, sigorta, vergi gibi konularla meşgul edecek anlaşılan. Ancak merak etmeyin, 11 Aralıktan sonra işlerinizi hızla halledersiniz.
Bu arada kiminiz resmi bir şeye imza atarak bir şeyden vazgeçeceksiniz, resmi olarak bir şeyi hayatınızından çıkaracaksınız. Bu nedir derseniz, bir ortak hesap olabilir, resmi bir başka şey olabilir, belki ödemekte olduğunuz kredi bitebilir. Ödemeniz gereken borçlar, sigorta vs ile meşgul olup hızla halletmek için yoğun bir şekilde uğraşacaksınız ve halledeceksiniz.
İş veya özel bir amaç için hedefleriniz var, bunun için dediğim gibi bu ay 26’sına kadar girişim yapın, atağa geçin, daha sonra, Mars’ın zorlaması söz konusu olacak, zorlandığınız yerde bir mola lazım bence, ancak bu dönemde de parasal şartları lehinize çevirebilir, beklediğiniz paraları alabilirsiniz, sonrasında hedeflerinize tam ulaşmak için veya resmi bir konunun sonucunu almak için sanırım Şubat-Martı beklemeniz gerekecek. Bu kanımca Ağustostan bir planınızın sonucu olsa gerek.
Parasal durumlara baktığımda şans yıldızının para evinizde olduğu zamanlar en rahat ettiğiniz konu para, bu ay da bunun rahatlığını göreceksiniz. 
Hatta bu ay para konusundan beklediğinizden daha büyük işlere imza atabilir, iyi para kazanmanın kapısını açabilirsiniz. Beklenmedik yerlerden para getiren işlere imza atabilirsiniz. Ayrıca ödemelerinizi da rahatlıkla yapabileceksiniz, lüks harcamaları karşılayacak maddi imkanları çabuk oluşturacaksınız.
İşe girmek isteyenler ayın son günü Merkür’ün dost Oğlak burcuna girdiği zamandan itibaren girişimde bulunabilir.
Bu ay gerçekten işbirliği ve ortak çalışmalar için iyi bir zaman. Ancak yıldızlar her an anlaşmazlık yaratacak agresif enerjilere dönüşebilir, işbirliği yapacağınız insanlarla karşılıklı olarak haklara vs saygılı ve özenli davranmanız önemli. İşbirliğinin sorumluluk getireceğini bilip öyle onaylayın, girişim yapın derim, birilerine söz vermek istemiyorsanız, hiç girmeyin daha iyi.
Özetle, bu ara yapacağınız her anlaşmayı resmi olarak sağlam yapmanız ilişkilerinizin devamı için, işbirliğinin sağlıklı ilerlemesi için önemli. Satürn ilişkiler evindeyken, bir resmi küçük sorun ilişkileri sarsabilir. En iyisi karşılıklı olarak açık ve resmi bazda sağlam başlamak gerek.
Yeniayın ortak hesap, yatırım, alacak, borçlar evinde doğması bence size para getiren ekstra ve şanslı bir fırsat var diyor..
Aşka bakalım..   Bu ay aşk enteresan.. Ayın ikinci yarısında yeni aşk beklemeyin derim kalbi boşlara.. Öte yandan, 16’ına kadar zıt burcunuz Akrepte gezen Venüs kalbinizi birine kaptırabilirsiniz diyor.. Ve üstelik bu kişi hayatınıza kalıcı olarak giren bir kişi olmaya da aday görünüyor..
Kimi Boğalar ise, eski bir sevgili olarak iletişim kurma yolunda, bitmemiş bir şeyler var görünüyor, bence bu ilişkinin devam etmesi mümkün olabilir.. Kaldığınız yerden devam.. Ayın ikinci yarısı ilişkide yakınlaşma söz konusu..
Ancak size şunu da söyleyim, hayatınızın maddi ve sosyal alanında geçmiş temizliğini yaparken, duygusal hayatınıza da bir süpürge sallayın, tozlarını alın derim. Birşeyler eski alışkanlıklarla yürümez..

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Bu ay sizin için önemli bir ay olacak haliyle çünkü 21 Aralık 2012 Yeni Büyük Döngüye giriş zıt burcunuz Yay yıldızlar damgasını vuracak. Ayrıca 13 Aralıktaki Yeniay yine zıt burcunuz Yayda doğacak..
Bu ay özellikle partner, muhataplarınız, ilişkileriniz üzerinden değişimler yaşayacaksınız ve ayrıca kimileri için güzel sürprizli işbirliklerinin vakti olsa gerek, sürpiz teklifler bekleyin hatta hayatınızın teklifi bile olabilir gelen bir teklif.
Bol bol insanlarla bir ayara geleceksiniz anlaşılan, sosyal ortamlarda boy göstereceksiniz.
İşinizde dikkatleri üzerinize çekeceksiniz ayrıca özellikle 11 Aralıktan itibaren. 11 Aralık-20 Aralık arası hızlı gelişen sürpriz görüşmelerden sürpriz teklifler alarak dönebilirsiniz ve bu gelişmeler sizi yeni bir rotaya sevk edebilir, belki yeni bir iş, proje, işbirliğidir, belki de tamamen farklı bir yola giriş yapabilirsiniz. Kalıcı olarak düzeninizi değiştiren gelişmeler mi olur bunlar.. Belki yaşam düzeninizi kökten değiştirmez ama yaşam tarzınızı, sosyal hayatınızı çok değiştireceği kesin.
Parasal açından halledilmeyen sorunlara neden olan bazı uzun süreli kalıcı yıldız etkisi altındasınız epeydir, ancak diğer yıldızların burç ve pozisyon değiştirmesi size kesinlikle pozitif alternatif kapılar açmakta, parasal sorunlarınıza başka kaynaklardan elde edeceğiniz gelirlerle çözüm bulabilme imkanı vermekte size.
Zaten burcunuzda Haziran sonuna kadar kalacak olan şans yıldızı da size yeni fırsatlar, yeni kapılar açmak için sizi kışkırtmaya, teşvik etmeye geldi bence, Jüpiter burcunuzda gezerken yerinizde durursanız hata edersiniz, durmak yok, girişimlere devam..
Bu ay iyi bir ortaklık, işbirliği görüyorum size, çok verimli, yapacağını iş, proje neyse çok dallanıp budaklanabilir, beklediğinizin ötesinde geniş alana yayılabilir, iş büyüyebilir ve beklediğinizin ötesinden iyi ses getirebilir.
Sizin bu ayki yıldızlarınıza baktığımda, “ duranı Allah sevmez,” diyesim geliyor..
Çalışma alanını, popülerite alanını, iş yapacağı işbirliği ağını genişletmek isteyenler için güzel fırsatlarla dolu bir ay olacak görünüyor.
Bir de, fair play tarzı, karşılıklı fayda sağlayacağınız bir işbirliği görüyorum size. Win win durumları..
Jüpiter halen retroda iken bazı acele hızlı adımlar ters teper, hazırlıklarını yeterince yapmadığın işlerde aksama olur ama bunları kalıcı aksilikler olarak algılamayın, ve olaya tarafsız bakan kişilerin sözlerine kulak verin derim, çünkü sorun sizin acele etmeniz, bir şeyleri eksik bırakmanızdan olduğunu söyleyip tavsiyelerde bulunacak işi bilen kişiler olacaktır bu kişiler. Zaten retro Jüpiter de bunun için var, güzelim işleriniz, planlarınız bazı eksikler, acemilikler yüzünden gerektiği ilgi, kazanımı almaktan mahrum kalmasın istiyor yıldızlar bence, o yüzden yavaş davranmayım girişimcilik, görüşmeler, ilgili insanlara ulaşmak konusunda, kendinizi, işlerinizi vs tanıtmak ve beklentilerinize uygun karşılıkları almak konusunda, ama aksiliklerin olduğu yeri de dönüp düzeltmeyi, eksikleri tamamlamayı da ihmal etmeyin.
Bu ay gözleri üzerinize çekeceksiniz, havanız, popüleriteniz artacak, bir yerlerde iyi karşılanmak hoşunuza gidecek.
Ayrıca gerçekten bu ay “doğru” insanlara denk geleceksiniz. bir şeylerin askıda olmasını kurtaran sürpriz haberlerle sevineceksiniz.
26 Aralıkta Mars dost burç Kovaya geçtiğinde, uzaklardan sürpriz haberler gelebilir, siz hızlı bir kararla bir seyahate çıkabilirsiniz. Birinden alacağınız davetle gidebilirsiniz. Yollarda beklenmedik sakarlıklara, aksiliklere dikkat edelim derim, Kova etkisindesiniz, aşırı soğuk algınlığına dikkat edin derim. Tedbirli çıkın seyahate.
Resmi bir aksilikten dolayı, bir kurumla kavga edebilirsiniz, ama yine de çabuk halledersiniz. Hani ucu ucuna yetişir ihtiyacınız olan resmi kağıtlar, başvuru yazıları, evraklar vs.
Yeni işe girmeyi düşünenler ise, ya gelecek ayı beklerin derim ya da 20 Aralıka kadar çıkacak fırsatları değerlendirsin.
Aşk cephesi bu ay enteresan ve güzel olacağa benzer.. Karşılıklı bir etkilenme, önemli bir aşk randevusu, duygusal dünyanızı etkileyen hoş bir ilişki, bir karşılaşma söz konusu. Duygularınızı aniden coşturan, etkileyen ve karşılıklı olarak bir ilişki var, ve duygularınıza aynı karşılığı da göreceksiniz. Karşılıklı çarpılma söz konusu.
Kimi İkizler ise, bir karşılıklı anlaşma imzalayacak gibi görünüyor. Ancak bu sanırım Şubat ayını bulabilir, çünkü bir anlaşmazlık çıkacak gibi bu konuda, yani bu özel ilişkide yaşanacak bir durumsa, kanımca Şubat ayını bulur.
28 Aralık dolunay günlerinde sağlığınıza ve parasal hesaplarınıza dikkat edin.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Bu ay Yengeçler için iş, çalışma alanı iyi görünüyor. Yeni ayın çalışma evinizde doğmasıyla beraber taze, güzel, verimli işler yapmak için koşturursunuz.
Yeni işe girmek isteyenlere bu ayı iyi değerlendirmesini tavsiye ederim. Yeni ve keyifli çalışma ve iş ortamı sizi bekliyor, ayrıca kiminizin çalıştığı yere yeni gelen insanlar olacaktır, yeni kişilerle birlikte çalışma imkanı bulacaksınız.
Şartlar, kişilerin yapısı iyi görünmekle birlikte, fazla muhabbet tez ayrılık getirir sözünü aklınızda tutun derim, gerekli mesafe ve zamanı tanıyın kişileri tanımak adına.
Rekabet ortamında çalışanların hem muhatap olduğu kişiler güçlü hem rakip olabilecek kişiler güçlü görünüyor. Bence kendinizi kanıtlayana kadar diplomatik ve temkinli gidin, siz de zamanı gelince gücünüzü ortaya koyarsınız merak etmeyin.
Dost burçlarda bulunan Satürn-Neptün arasındaki güzel açı, kariyerinizde hayat amacınıza ve yaşam tarzınıza uygun bir vizyon, bir iş amacı yakalama şansı ve zamanı vermekte, gel-geç bir zamanda değilsiniz, sizin için bir şeyleri inşa etmek önemli olacak, bu ara yapacaklarınızı geleceğini etkileyecek çünkü.
Bu ay korkuları, endişeleri ve kısa vadeli hevesleri bir kenara bırakarak, sizin için anlamlı işlerle uğraşın, önemli işlerinize odaklanın derim.
İşe başvuru yapmak, işlerinizi hızlı ilerletmek için iyi zamanlar ayın ortası özellikle, yeniayın 13 Aralıkta Yay burcunda doğmasından itibaren.
Resmi bir anlaşmazlığını varsa birileriyle, bunu 11’ine kadar halletmeye çalışın derim.
Bir de bu aralar kendini gösteren ama daha sonra gizli, el altından gitmeyi seçecek bir kişi var sanki, bu kişi dost mu değil mi anlamakta fayda var derim. Ayın 26’sına kadar kendini gösteren, bir şekilde şüphe ettiğiniz birini hafife almayın derim..
Diğer Yengeçler ise, sanırı ay sonu sizi uğraştıracak bir yasal konu için, yakınlarınızla gizli işbirliği içinde bu sorunu çözmeye çalışacaksınız ve başaracaksınız.
Sağlık konusu bu ay iyi görünmekte, sadece 26’sından sonra daha dikkatli olun kendinize daha iyi bakın.
Ay sonunda beklenmedik borçları ödemekle meşgulsunuz, ama çözümünü beklenmedik şekilde bulacaksınız.
28 Aralık gibi, hem dolunay sizin burcunuzda hem zıt burcunuz Oğlakta bazı yıldızlar, sizi bir konuda bir yol ayrımına getirebilir, bu sizi bir şeyden fedakarlık yapmaya sevk eden bir gelişme olsa gerek.
Bu ay bir tanıdık kişinin sağlık sorunuyla ya da parasal bir sorunuyla ilgilenmeniz gerekebilir. Ya da tanıdık birinin sağlık haberi şaşırtabilir. Bu kişi kiminizin tanıdığı, kiminizin iş vesilesiyle tanıdığı biri.
Bu ay ayrıca kimi Yengeçler şaşırtıcı bir karşılaşma yaşayacak.
Önemli bir işe, bir olaya atılmak için zamanı derim. Satürn’ün size yetki ve itibar getireceği bir fırsatı tepmemeniz, onu görüp elinize almanız lazım. Bu kolay bir şey değil, fedakarlık ister, ama ilerlemek için başka yolu var mı..?
Ay sonunda önemli kişilerle tanışacaksınız. Bu kişilerle konuşmalarınıza dikkat edin derim, acele yanıtlar vermeyin. Ve kişiler hakkında peşin hükümlü olmayın, gözleyin şimdilik.
Genel itibariyle güçlü ve özel bir ay olacak sizin için, bu aya önem verin derim. sorunlara odaklanmayın, fırsatları, uzak vadeli fırsatları görün ve ona odaklanın derim.
Para için güzel bir ay olacaktır, gelen iş imkanları maddi beklentilerinizi de karşılayacaktır. Kiminizin iş yerinde işler açılacak kiminize yeni iş imkanları para kapısını açacaktır. Yine de, ay sonunda beklenmedik masraflar için bir kenara para ayırın derim…
Aşk nasıl.. Kalbi boş, aşk bekleyen Yengeçler, ay sonundaki dolunay size aşk duyguları yaşatan birini getirebilir, ne dersiniz..
Onun haricinde, ayın 16’sına kadar Akrep burcundaki Venüs kimi Yengeçleri var olan ilişkileriyle meşgul edecektir, kiminize de eski bir aşkı hatırlatacaktır..
Ay sonunda beklenmedik bir hamilelik haberi gelebilir, bu sizin mi yoksa bir tanıdığın mı acaba..

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Bu ay dost burç Yaydaki yıldızlar sizi hızla bazı konularda atılıma geçirecektir. Hem bir şeylerden kurtulmak için iyi bir ay olacaktır hem yeni bir şeyler katarak hayatınıza, taze enerjilerle canlanmak için iyi bir ay olacaktır.
Akrep burcundaki yıldızlar Aslanları hayli zorladı, kiminizi yuva, ev konularında kiminizi ise, iş, kariyer konusunda bir yol ayrımına getirdi.
Halen Akrep yıldızları hakim gökyüzünde, ancak özellikle 11 Aralık deyince, kendinizi dışarı atacak, eğlenecek, keyifli vakitler geçirecek ve son birkaç ayın sıkıntısını üzerinizden atacaksınız.
Kimi Aslanlara sürpriz bir yurt dışı seyahati çıkabilir, belki de yılbaşını yurt dışında geçirebilirsiniz..
Bu ay girişim ve farklı bir yola girme zamanı görünüyor sizin için. Anlaşılan önemli bir yola hazırlanıyorsunuz, bu yol nedir derken, kiminiz için aşk, işi tanınma, kendini topluma gösterme gerektiren kişiler için ön plana çıkacağınız sosyal içerikli ve yaratıcı çalışmalarla bir atağa kalkmak olabilir, kiminiz için bir taşınma olabilir…
Kiminizin evinde ise, birisi gidebilir gibi görünüyor..
Yoğun çalışma temponuzdan zaman ayırıp sosyal ortamlara girmek size iyi gelecektir, bu ay özellikle yeni ve hatta yabancı kişilerle tanışmak enteresan imkanları da beraberinde getirebilir. Ya da yurt dışında bulunan kişilerle yakın temaslarınız, farklı alanlarda çalışan kişilerle temaslarınız bir süre sonra yeni işbirliklerinin doğuşuna vesile olabilir. Birilerinden beklenmedik bir teklif, beklenmedik bir öneri alabilir, bunu düşünebilirsiniz.
Ayın ikinci yarısı hayatınız çok aktif, hareketli görünüyor. Çok kültürlü ya da çok değişik insanların bir arada olduğu ortamlardasınız bol bol.
Kimi Aslanlar ise, bir hobisini, bir yeteneğini işe çevirmek, bundan para kazanmak için atağa geçecek gibi görünüyor.
Para konusu nasıl diye bakarsak, para kazandıracak girişimler için çok iyi zamanlardasınız, birden fazla işten para kazanmak için ayrıca iyi zamanlar, ve beklemediğiniz bir yerden teklif almanız, bir iş fırsatı çıkması için çok iyi fırsat, adeta gökte ararken yerde bulacağınız bir fırsat gibi görünüyor bu, yani tam belli bir işten para kazanmayım derken yeni bir işten para kazanırsanız hiç şaşırmayı derim.
Ayrıca dediğim gibi, bir taşınma arefesinde olanlar var, kiminiz evle alakalı bir taşınma veya tadilatla meşgul olacak kiminiz de işle alakalı bir taşınma ile meşgul olacak görünüyor.
Öte yandan Satürn-Mars arasında bir gergin açı oluşacak 26’ından sonra, bu bir engel, bir sorun işareti vermekte, sizin ayağınızı bağlayan, fırsatları değerlendirmek, açılmak, atılım yapmak için ilerlemek istediğinizde, ayağınıza dolanan bir şeyler var olsa gerek.. Belki de henüz zamanı hazır olmayan bir şey var, bu bir yasal engel de olabilir, bunu halletmek ise, Şubatı bulabilir..
Bu ay kompliman alacaksınız bol bol, girdiğiniz hoş ortamlarda takdir edilecek, alkışlanacaksınız görünüyor. İşi ödül almayı getiren türden olanlar, beklemedikleri bir ödül alabilir. Veya güzel bir paye ile onurlandırılabilirsiniz. Kalabalık arasında dikkatleri üzerinize çekmeyi bileceksiniz.
Bu ay ayrıca merak ettiğiniz, tanışmak istediğiniz önemli biriyle de tanışabilirsiniz.
Yuva evinizde özellikle ekstra sorunlar ve sorumluluklar sizi biraz düşündürmekle beraber, bir dönem çekmeniz gereken gerçekler olduğunu anlarsanız, çözümlerini daha rahat bulur, sorumluluklarınıza alışırsınız, bu da sizi rahatlatır.
Kiminiz için çekeceğiniz bir sıkıntı değil, gönüllü olarak istediğiniz bir sorumluluk olabilir.. Beklediğinizden daha fazla gelebilir sorumluluklar size, bunu katlanır kılmanın yolların bulmak için biraz zamana ihtiyacınız var, hemen halledeceğiniz bir şey değil.. Bir-iki ay sıkın dişinizi.
İşten dolayı yorulmak bedeninizi biraz yorgun düşürebilir, bir de kiminiz işte birinin beklenmedik bir tavrına maruz kalabilir, bu kişiyle ay sonunda bir hesaplaşma yapabilirsiniz..
Bu ay para konusu kesinlikle şansla direkt bağlantılı.. Şanslı paralar, beklenmedik paralar kazanma zamanınız..
Aşk nasıl… Arkadaş ortamında ve ayrıca bu ay fazla derecede sosyal ve farklı ortamlarda bulunacaksınız.. Kiminize yetkili, önemli birinin aşk ilanı söz konusu olabilir.. Şaşırabilirsiniz buna.. Kiminiz ise, iş veya sosyal arkadaş veya ahbap olarak tanıdığınız biriyle birden romantik ortamda bulabilirsiniz kendinizi.. Romantik, hareketli, bol sohbetli, eğlencesi bol veya kültürel/sosyal bir ortamda aşka yelken açabilirsiniz.. Beğenilmek çok hoşunuza gidecek.. İlişkisi olanlar da sanırım romantik ortamlarda bir şeyleri kutlayacak birlikte.
Kimi Aslanlar ise, hayatlarından çıkarmaları gereken birini, ay sonundan itibaren çıkarmak için harekete geçecek.
Çok sürprizli bir aydasınız… Özellikle aşk ve şans konusunda..

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Bu ay sizi de etkileyen ve ilgilendiren önemli gökyüzü hareketleri var, yuva-iş evleri aksınızda, gündeminizi ve belki de yaşam tarzınızı değiştiren önemli bir aydasınız.
13 Aralıkta yeniay yuva evinizde doğuyor, 21 Aralık gününe damga vuran yıldızların büyük kısmı Yayda, yuva evinizde olacak ayrıca.
Yuva evinin zıttında kariyer evi vardır, dolayısıyla kiminiz bu önemli etkileri kariyer olayı üzerinden yaşayacaksınız.
Kafanızda sürüyle düşünceyle geziyorsunuz bu ara, bir sürü görüşmeler, yapıyorsunuzdur, planlar kuruyorsunuzdur, 11 Aralık gibi düşünceyi bırakıp eyleme geçiyorsunuz, şartlar, gelen haberler derken, sizi eyleme sevk edecek çünkü.
Hayatınızı temizleyen ve yeni şartları getiren bir süreçtesiniz.
Beklediğiniz bir iş haberi varsa birden gelebilir, siz kendinizi yeni işte bulabilirsiniz. Gündelik hayatınızı, evdeki şartlarınızı yeniden düzenleyeceksiniz. Bunu kiminiz işteki gelişmelere güvenerek yapacaksınız.    
Yoğun görüşmeler yapıp planlarını kurduğunuz işleri, projeleri tamamlamak için eyleme geçeceksiniz. Bekleyen işleri bitireceksiniz.
Bu ay girdiğiniz yoğun iş süreci sizi yaklaşık 6 ay sonra asıl önemli bir kariyer dönemecine getirecektir, şimdi adeta yola koyuluyor gibisiniz, yolculuk 6 ay sonra sizi önemli bir noktaya getirecektir.
Bu bakımdan bu aya önem verin çünkü hem yuva hem kariyerinizde ciddi değişim yaratacaktır yapacaklarınız.
Ayın ortasına yakın, evde veya iş yerinizde önemli iş toplantıları yapabilir, taleplerinizi ortaya koyup sonuçlarını kısa sürede alabilirsiniz. Kiminiz ise evinde önemli misafirler ağırlayabilir,  evinize yeni eşya alabilirsiniz.
Ayın sonlarına doğru kiminiz evini taşıma kararı alabilir, kiminiz ise, yoğun bir iş temposuna girebilir.
Verimli işler çıkarmak için çok koşturabilirsiniz, çok çalışıp sağlığınızı ihmal etmeyin derim, ayrıca iş yerinde, başka yerde koşturmaca içinde sakarlıklara dikkat edin derim, bir de soğuk algınlığından kendinizi koruyun.
İşinizde uyumlu çalışmanızı engelleyen, işinizi aksatan birileri olabilir, birilerinin işini de siz yapmak zorunda kalabilirsiniz, bunu bir süre daha çekersiniz ama sonra noktayı koyarsınız.
Eğer iş sahibiyseniz, bunu anladıktan bir süre sonra onu kişi/leri işten çıkarmaya karar verebilirsiniz.
Bu ay bazı önemli sınava giren ve sınav sonuçlarını bekleyen olabilir, güzel haberler alabilirsiniz.
Aileden birinin sağlığı bozulabilir onunla beraber doktora git-gel yapabilirsiniz, ay sonuna doğru düzelir sorun.
Bu ay kimi Başaklar, bir yerden önemli para alacak gibi görünüyor, bu adeta havadan gelen bir para gibi olabilir, birçok işiniz görecek bir para gibi.
Bu ay çoğu Başaklar için yeni bir yola giriş gibi, işlerinizi toparlama, ve ayrıca gelişen fırsat dolu, güzel şartlar vaad eden girişimlerle hayatınızdaki bir gündemi, bir dönemi geride bırakacaksınız, açılan yeni yol size beklediğiniz ve beklemediğiniz taze ve geniş imkanları getirecek gibi görünüyor.
Uzun süredir sizi alıkoyan, engelleyen şartları bir kenara bırakıyor, adeta sonu tam belli olmayan ama umut ve fırsat vaad eden büyük bir gemi yolcuğuna çıkıyor gibi hissedeceksiniz kendinizi.
Bir şeylere yeniden başlayacak, bazı eski defterleri kapatacak, yeni bir şeylerin adımını atacaksınız.
Sizden farklı olan gruplara, belki yabancılara ulaşacak, yeni birileriyle işbirliği, el birliği edeceksiniz.
Ay sonlarında bazı aksilikler olacaktır, bunu da gelecek aya bırakın derim, bu ay zorlamak bir sonuç vermez, hem ayrıca küçük birkaç aksilik olur ancak.
Eğlence, dost ortamlarda, sosyal aktiviteler vesilesiyle önemli kişiler arasında olursunuz bu ay, kiminiz yetkili kişileri evinde ağırlayabilir. Evde bir kutlama yapabilir.
Yeni aşk göremiyorum kalbi bol Başaklara, ancak tanıdığınız biriyle görüşebilirsiniz. Ancak tanıdığınız bir sevgilinizi görmeye gidebilirsiniz. Sevgilisi olan ve evli olan Başaklar evde mutlu bir kutlama yapabilir.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Parasal şartlarınızı düzelten, bu konuda sevindiren koşullar içindesiniz. Bu şartlar devam ediyor, çalışıp karşılığını alma, paraları toplama zamanı sizin için.
Ancak evde pek keyfiniz yerinde olmayabilir, evle ilgili meseleler hem sizi yormakta, hem zorlamakta olsa gerek.
Kiminiz evde tamiratla uğraşıyor olabilirsiniz, kiminiz evdeki bazı sorunların alevlenmesiyle, halledilmeyen meselelerle canınız sıkılabilir.
Bazı sorunlarınıza çevrenizdeki yakınlarınızın el atması sizi rahatlatacaktır, destek istemekten çekinmeyin derim, sorunları hızla geride bırakmak için bir telefon etmeniz yeterli adeta. Bu arada ne kadar sevildiğinizi de anlayacak mutlu olacaksınız.
Sağlıkla ilgili konuyla meşgul olanlar, sanki ay sonunda da yeniden sağlıkla ilgilenecek gibi. Bu aileden birinin sağlık sorunu olabilir, bence sağlıkla ilgili sorun yanlış yerde aranıyor olabilir, en iyisi bir başka doktora görünmektir bence.
Çocukları olanlar, çocukları için masraf yapabilir ay sonları gibi özellikle.
Kısa yol var bol bol. Bulunduğunuz şehir içinde veya başka yerlere. Kiminize ise, yurt dışında hareketli yollar var.
Ay ortasından itibaren gerçekten istediğiniz bazı şeyleri hızla elde etmek için gerekli kişilerle hızlı bir iletişim trafiği kurabilir, görüşmeler yapıp sonuçlarını da hızla alabilirsiniz. Üzerinizdeki yorgunluğu, tozu adeta silkeleyecek aktif hareketlilik ve beklentilerinizi karşılayan, hatta daha da güzel sürprizleri getirecek fikirleri, teklifler ve alternatif kazançlar daha da sevindirecektir sizi. Bir şeyler beklediğinizden de iyi olacak.
Bu ay kitap, yazı işleri, kültürel konular üzerine çalışan kişiler için adeta başarı zamanı gibi. Beklediğinizden daha iyi karşılanacak yaptıklarınız ve yazdıklarınız ses getirecek. Bu size yeni fırsatları, yeni iş kapılarını açabilir. Sesinizi daha geniş bir çevreye duyurmak, kendinizi göstermek adına verimli gelişmeler olacaktır.
Bir yerlerden bu konuda güzel teklifler alırsanız şaşırmayın derim.   
Ayın 26’ında dost burç Kovaya geçecek olan Mars sizi sosyal hayatın içine atacak, epeydir yapmadığınız şeyleri yapacak, eğleneceksiniz.
Bu arada tanıdığınız, dost veya aileden biriyle görüşüp yolunuzu kesen bir maddi veya yasal konuyu paylaşabilir, ondan beklediğiniz dost desteğini alırsınız.
Kredi almak isteyenler, bunun için başvuru yapanlar var sanki, kiminiz belki bir iş kurmaya yöneleceksiniz gibi, bu uzun süredir düşündüğünüz bir şey değil, kısa sürede, hızlı gelişmelerin önünüze getirdiği bir fırsat olabilir, hızlı ama umut vaad eden bir şey gibi görünüyor.
Bu asıl iş olmayabilir, sanki ekstra bir iş ama dallanan budaklanan bir tarzda iş gibi, iş iyi görünüyor, 11 Aralıktan sonra hızla bu işe adım atabilirsiniz. belki net üzerinde, iletişim ağını kullanarak yapacağınız bir şey olabilir. bir site kurmak da buna dahil olabilir vs.
Aşk nasıl derseniz, aşk var görünüyor sizlere. Yeni aşk bekleyenler aşkı yolculuklarda, sosyal ortamlarda,, iş görüşmelerinde yakalayabilir.
Beklemediğiniz bir anda, iş koşturması içindeyken, birden aşk çıkabilir karşınıza.
Sevgilisi olanlar ise, aile arasında bir araya gelip mutlu bir anı paylaşabilirsiniz, aileler arasın yakınlaşma yoğunlaşabilir.
Sevgilisi olanlar ve evli Teraziler ise, kısa seyahatler, hafta sonu gezmeleri ile rutinden çıkıp hoş vakitler geçirebilir.
Hafta sonu bir yere davetli olabilirsiniz birlikte.
Ay sonunda ailede bir büyüğün sağlığı endişe verebilir ama kısa süre sonra durum düzelir.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Bu ay Akreplerin para kazanma zamanı. Girişimlerini büyütme zamanı, kaybettiklerinizi geri kazanma zamanı diyebilirim.
Bu zaman olur para olur veya bir kişi olur, bir şeyleri geri getirmek için iyi zaman diyebilirim.
Bu ay sevdiğiniz insanların sizin için gayret ettiğini, sizin için bir şeyler yaptığını, sizin için çabaladığını görecek mutlu olacaksınız. Adeta birçok kişiyi etrafınızda toplayacaksınız.
Parasal bakımdan gerçekten moralinizi düzelten, şansınızı açan bir süreçtesiniz, verimli, fırsat dolu ve giderek dallanan budaklanan parasal işlerle meşgul olacaksınız, belki yılın en iyi kazancını bu ay kazanabileceksiniz.
Bu ay düşünceleriniz çok güçlü, kafanızdan çok öncü fikirler çıkabilir, önemli fikirleri kafanızda toplayıp netleştirebilirsiniz, bir disiplin etrafında onları plana dönüştürebilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız bazı tecrübeler fikirlerinizi değiştiren derin izler bırakabilir, kafanızda birçok şey aydınlanabilir.
Değiştirmek, dönüştürmek istediğiniz fikirleriniz olsun, yakın çevre ve ilişkileriniz olsun, bunları insanlara nufuz ederek, dediklerinizi kabul ettirebilirsiniz.
Çok önemli çalışmalar yapmak, projelerinizi, planlarınızı tanıtmak, güçlü bir reklam yapmak için çok iyi zamanlar. Şartlarınızı aşmayı başaracağınız, şartlarınızın ötesini aşan bir başarı yakalamak için çok iyi bir zaman sizin için.
Bazı Akreplerin ise, düşüncelerinde çok katı olması, dayatmacı olması mümkün, daha bir katılaşmanız mümkün, ancak ayın ortasından sonra bu dayatmacılığın ne kadar başarılı olduğunu, ne kadarının size zarar verdiğini anlarsınız.
Kimi Akrepler sanki birileriyle bir kavgaya hazırlanır gibi görünüyor. Bilemem belki de kavga etmeniz gerekiyordur istediğiniz hedefe ulaşmanız için. Ancak sert tavır insanları çevrenizden uzaklaştırabilir, hem de ay sonunda bunun sonuçlarını görmeye başlayabilirsiniz.
Burcunuza Satürn’ün gelmesi bence boşuna değil, size kavganın başka türü ve daha profesyonel, daha akılcı yolları var demek istiyor belki de.. Bence bir kavgaya, mücadeleye girişmeden önce iyi düşünün ki, Mars ve Plüton size keskin düşünme, olayların dibine inme gücü vermekte bu ara, olayları net görmek, tarafsız görmek gücü. Ama aynı yıldızlar olaylara yanlı ve katı bakmanıza, kinci bakmanıza da neden olabilir. Bu ayrımı iyi yapmanız lazım..Bence birilerini suçlamaya değil, amacınıza odaklanmaya bakın, o zaman kazanan siz olursunuz.
Böylelikle gücünüzü de doğru yerlerde, doğru miktarda gösterir, dikkat alınırsınız. İnsanlar da karşısında güçlü birini bulur, ona göre davranır. Yani insanları etkilemeniz zor olmaz, yeter ki doğru yöntemle yola çıkın.
Bu ay reklam, tanıtım gibi işleri olanlar için çok eylemci, iş bitirici ve somut başarılı sonuçları alma zamanı derim. çok güçlü insanları bile etkilemeniz mümkün bu ayki yapacağınız girişimlerle, iletişimle.
Ay boyunca kısa yollar da yapabilirsiniz. Ay sonunda ise, uzun yol yapmanız mümkün. Yakınlarınızla görüşmek adına veya kiminiz de iş adına.
Ay sonunda kimi Akrepler de, kış mış demeden, evle meşgul olacak görünüyor. Evle ilgili çıkan problemler gündeminizi meşgul edebilir, kiminiz bir taşınma ardından evi yenilemeyle meşgul olacak görünüyorsunuz. Kiminiz evde hararetli çalışmalar yapacak görünüyorsunuz.
Kiminiz ise, yaptığınız çalışmaları belli mekanlarda uygulamaya koymak, sahnelemek, göstermek, sunmak işine yöneleceksiniz.
Ay sonlarında sağlığını yıpratan Akrepler evde dinlenmeye çekilmek zorunda kalabilir. Ay sonlarında özellikle romatizma, soğuk algınlığı, zatürre gibi şeylere dikkat edin, önlem alın derim çünkü ay boyunca enerjiniz çok yüksek olacak, bu sizi tedbirsizliğe itebilir. Kendinizi düşünmeyi ihmal etmeyin derim.
Para bakımından gerçekten verimli bir aya giriyorsunuz, keyfiniz bu konuda yerine geliyor. Birden fazla yerlerden para getiren gelişmelerle mutlusunuz. Hatta kiminiz bu ay yapacağınız girişimlerle iz bırakan işlere imza atabilirsiniz.
Aşk nasıl derseniz, bu ay gözler üzerinizde, çekiciliğiniz yerinde, ve aktif, enerji yüklüsünüz adeta, energizer gibisiniz, enerjinizi atacak yerler arayacaksınız, bu hareketliliğinizle dikkatleri çekeceksiniz, etkileyeceksiniz insanları. Sevgilisi olan ve evli Akrepler aşklarını romantik ortamlarda demlendirecekler, derinleştirecekler, belki birlikte ortak bir şeyler almak için kafa kafaya verecekler hatta. İlişkilerini kutsayan bir şeyler yapacaklar. Yeni sevgili bekleyen Akrepler ise, dediğim gibi insanların dikkatini çekeceksiniz kuvvetli enerjiniz ve çekim gücünüzle ve bu ay biraz da gözü pek olacaksınız, kafanıza koyduğunu birini etkilemek isteyebilirsiniz ve bunu da başarabilirsiniz. Tavlayıcısınız bu ay özetle..

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Bu ayın ortasında gözler sizin üzerinizde olacaktır sevgili Yaylar, bir yıldız gibi parlayacaksınız.
Çünkü ayın iki önemli gökyüzü hareketine ev sahipliği yapacak burçlardan birisiniz. Hatta başı siz çekiyorsunuz diyebilirim.
21 Aralık 2012’de 26 bin yıllık büyük döngünün son gününde sizin burçta ağırlıklı olarak yıldızlar yığılacak.
Bundan önce ise, 13 Aralıkta Yeniay burcunuzda doğacak.
Ve zaten galaktik düzlemde yıldızların aynı hizada sıralanması da bununla başlayacak bence. Çünkü 11 Aralıkta Merkür burcunuza giriyor, 16 Aralıkta Venüs giriyor, Güneş zaten burcunuzda derken enerjinize tavan yaptıracak çok hoş enerjiler saçacaksınız etrafınıza.
Bu ay her şeyden önce ruhsal dünya evinizde biriken ve size zaman zaman sıkıntılar veren Akrepteki yıldız birikmesinden kurtulacaksınız, içinize sıkıntı veren, endişeler veren düşüncelerden de kurtulacak, bir oh diyeceksiniz.
Bu ay sizin sıranız, tabiri caizse. Gözler sizin üzerinizde olacak. Ortamlar içine gireceksiniz, kendinizi göstereceğiniz, gerek yeteneklerinizle gerekse çekiciliğinizle göz dolduracaksınız.
Size taze girişimler yaptıracak, yeni kapılar açacak, bazı konularda yeni bir sayfa açtıracak bir zamandasınız.
Ulaşmak istediğiniz kitleye veya kişilere ulaşacaksınız, inisiyatifi ele alacak, taleplerinizi bildireceksiniz. Bir karşılıklı anlaşma, dayanışma, karşılıklı bir anlaşma yapmanız mümkün birileriyle.
Yeni insanlara ulaşacaksınız, yeni işlere el atacasınız ayrıca. Belki yaptığınız bazı çalışmaları farklı kişilerle yapmaya, farklı kişilerle yola devam etmeyi seçebileceksiniz. Veya yine aynı kişiler olabilir işbirliği içinde olacağınız kişiler ama alacağını yol, yöntemde taze ve farklı bir şeyler yapacaksınız.
Hakkınızda konuşturacaksınız bu ay. Yaptığı işlerle göz doldurmak, dikkatleri çekmek isteyenler için çok verimli, fırsatların aratarak geleceği bir zaman, siz bir adım atın gerisi hızla aksın derim o derece yeni enerjilerle dolu bir zamandasınız.
Para ve yasal bazda sizi zorlayan şeyler var görünüyor hala, ancak, aşamalı olarak bu süreçten de uzaklaşacaksınız.
Hatta yasal konularla meşgul olanlarınız varsa ki var görünüyor, ay sonlarına yakın, özellikle 26’sı gibi, bu konudan kurtulmanızın zamanı gibi olabilir. Hani ne derler, yorgun savaşçı gibisiniz o günlerde.. Yorgun ama kazanan, yorgun ama haklılığını kanıtlayan falan..
Ruhsal dünya, geçmişle alakalı sıkıntılara işaret eden evde Satürn var, ruhsal dünyanızın yeni misafiri.. Bu bir şeylerin zamanının gelmesinin biraz daha uzun sürmesine neden olabilir.. Bazı konularda zamanınızı beklemeniz gerekebilir, ama bunu bir hazırlık, sabreden derviş dönemi olduğunu düşünürseniz, bu dönemi bir kazanca çevirebilirsiniz.
Hatta gücünüzü daha farklı ve daha kuvvetli bir yöntem bularak gösterebilirsiniz. Haklı olduğunu bir konuda dolaylı veya farklı bir yöntem istediğiniz hedefe sizi götürebilir.
Derin çalışmalar yapmak için iyi bir dönem sizin için.
Kiminiz için de geçmişi ayıklamanın vakti, bugünün güzel inşası geçmişe perde çekmekle başarılabilir ki, bu ay sizin burcunuzun hakimiyetindeki büyük döngünün tamamlanması ve yeni döngüye girmemizin de sizin anlamı bu olabilir. Söz değil eylem zamanı bence.
Yazı, kitap, medya işinde olanlar için yoğun, derinlikli çalışmalar yapacakları dönem. En derin çalışmalarla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
Başka bir yerde yaşamak isteyenler için de bu ay sanki bir dönüm noktası gibi, sanki bir takım dış gelişmeler içinize doğanları gerçekleştirecek gibi.. Belki de dilinizle söylediğiniz bir şeyler bu ay gerçek olacak, siz bile şaşacaksınız..
Yeni işe başlamak isteyenler önce ellerindeki işleri bitirmek zorunda kalabilir, yeni iş bundan önce gelip sizi sıkıştırabilir, ama siz aktifsinizdir, iki işi birden halledebilirsiniz. Yine de elinizi çabuk tutun derim, yeni konuya, işe odaklanmanız için.
Ayın 11’inden sonra hakkınızda konuşulan konuşmaların kulağınıza gelmesi mümkün, bazı konularda gerçekleri öğrenmeniz, merak ettiğiniz soruların cevaplarını almanız mümkün. Sanki gözünüzde bir şeyler uyanacak, netleşecek, yolunuz da böylelikle belirecek.
Bu ay müjde gibi bir haber almanız mümkün. Sizi çok sevindirecek bir haber bu. Kiminize bir hediye, kiminize bir aşk, kiminize işle alakalı bir müjde olsa gerek bu. bekleyip de ummadığınız bir şey olabilir, beklediğinizden farklı bir şey de olabilir bu ama ne olursa olsun sizi sevinçten havaya uçuracağı kesin.
Ay sonunda ise, azıcık can sıkan bazı detay resmi işleriniz olacaktır, bu kiminiz için bir doktor kontrolü olabilir, kiminiz için resmi bir işin sonuna gelmek olabilir, biraz masraflı, sabır çatlatan bir süreç ama sonuna da gelmişsiniz, bitecek ay sonu deyince, belki de daha önce.
Yeni işe, yazıya, reklama, yola hazırlananlar için bence 26’sından sonrası iyi zamanlar diyebilirim, gerçi Satürn biraz engel teşkil ediyor ama bu engeller neyse onu da bir süre sonra aşarsınız.
Aşk nedir derseniz, bu ay gözler üzerinizde, çekiciliğiniz de, beğenileceksiniz, sizin de beğenme, aşk yaşama, maceracı ruhunuz uyanıyor, keyif alacaksınız dikkatleri çekmekten ve ayrıca gönlünüze hitap eden birileriyle tanışmaktan. Belki de size uzak olan bir sevgiliden haber alıp sevineceksiniz.
Bir aşka yelken açmak için iyi bir zaman…

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Yoğun bir aya giriyorsunuz siz de sevgili Oğlaklar.
21 Aralık günü büyük döngünün sizin ruhsal dünya evinizde Yay burcundaki yıldız yığılmasının ağırlıklı etkisinde ve aynı gün hemen akabinde Güneş’in sizin burcunuza geçtiği zamanda tamamlanması bana anlamlı geldi sizin adınıza.
Sanki sizin dışınızdaki olaylar döngüyü tamamlayacak ama yeni döngü sizin inisiyatifinizde başlayacak gibi geldi bana.
Zaten, genel dünya astrolojisi  yorumlarımda, Oğlak burcu yeni dünya düzeninin dünyaya getirecek, öncü burçlardan biri diyorum kaç kez, çünkü en büyük dönüşümü sağlayan Plüton sizin burcunuzda, yeni dünya düzenine girerken, bunun bir anlamı olsa gerek değil mi..? Değişim ve dönüşüm sizin burcunuzdan çıkan/çıkacak liderlerin de yer alacağı bir siyasi-ekonomik oluşum içinde gerçekleşecektir. Değişimin öncü ayaklarından biri de sizin burcunuz özetle.
Bireysel bazda bakarsak bu döngünün tamamlanması ve yeni bir döngünün açılması zamanına, gerçekten sizin için sizin de inisiyatifinizle, girişimlerinizle yeni bir düzen, yeni bir sayfa açılıyor diyebilirim.
Aslında bu düzen değişikliği çoktan başladı farkındasınız ya da değilsiniz, hayatınızın yapı taşları değişti ve değişiyor, artık daha farklı yaşıyorsunuz hayatı, daha farklı beklentiler, istekler, kaygılar içindesiniz.
Giderek daha bilinç ötesi dünya, akıl ötesi dünya ile ilgilenecek kimi Oğlaklar.. Bu yaptıklarına ve yaşayacaklarına yansıyacak.. Siz Oğlaklar tipik Oğlaklıktan çıkacaksınız biraz adeta, kiminiz daha dindar olacak, kiminiz daha ruhsal, daha vizyoner, daha farklı enerjileri algılıyor olacaksınız. Sınırlarınızı aşmanıza vesile olan olaylar ve insanların içinde olacaksınız bol bol. Bu çerçeveden bu aralar başladığınız bir proje, iş vs olabilir, bunu Mart gibi tamamlayabilir, çok farklı, sizin de beklentinizin ötesinde bir çalışma çıkarabilirsiniz. Eski alışkanlıklarınızdan çıkmanız gerekecek, bu sizi zorlayacak ama ulaşmak istediğiniz daha geniş ve daha ileri hedefe ancak bu şekilde ulaşırsınız. Unutmayın kalıpları kırma zamanı bilakis, daha fazla tutunma zamanı değil..
Gelelim bu aya..
Bu ay dostluğu da düşmanlığı da yoğun yaşamış olmalısınız. Ayrıca yakınlarınızın bazı sorunlarıyla ilgilenmiş olabilirsiniz.
Epeydir görüşmediğiniz ama sizinle iş veya proje, grup, dernek, aktivite vs gibi bağlantıları olan kişilerle bir araya geleceksiniz bolca ve ideallerinizi, yapmak istediklerinizi netleştireceğiniz zamanlardasınız. Kafanızda bazı soruların yanıtlarını bulacaksınız.
Dava, mahkemesi olanların sonuç alacağı zamanlar olabilir. haritanızın bir kısmı sıkıntılı gözükse de, sonucu etkileyen bölümlerinde hafifleyen, güzel enerjiler mevcut bu da sonuç sizi memnun eden bir sonuç olabilir dedirtiyor.
Sizi zorlayan, canınızı sıkan şeylerle bu ay somut olarak ilgilenip sonladırabilir, derin bir oh çekebilirsiniz. Tatsız ama tatsızlığa bir son veren, bitiren bir dönemdesiniz. Bence sonuç sizden yana görünüyor.
Böylece geçmişe bir sünger çekip yeni bir yola girme hazırlığına girebilirsiniz.
Yuva evinizdeki Uranüs’le diğer yıldızların etkisini düşününce, yuva, ev koşullarınızı olumlu yönde etkileyen bir süreçtesiniz. Beklenmedik kısmetler gelebilir bu ay size. bu ay hayal edin Şubatta gerçekleşsin..
Gönlünüzden kopan yaşam, yuva, mekan konusundaki özlemleriniz, beklentileriniz adeta bu ay kabaracak, dualar edeceksiniz, bir şeyleri çok derinden dileyeceksiniz galiba, ki, sanki birkaç ay sonra bunları gerçekleştiğini göreceksiniz gibi geldi..
Bu ay sezgileriniz fazla mesai yapacak adeta.. Rüyalarınız çok önemli.. Merak etmeyin güzel rüyalar göreceksiniz, başka ve güzel rüyalar..
İş konusunda bu ay dikkat çeken şey; fikrinizi değiştiren bir süreçtesiniz, ve sizi özellikle farklı çevrelerle yoğun ve geniş bir yelpaze de iletişime sevk eden bir işle ilgilenecek, meşgul olacaksınız.
Kiminiz de eski işine yeni bir kimlikle, yeni bir boyutla geri dönecek gibi.. Eskiye yeni bir merhaba..
Bu arada, gerçekten sanatla, vizyoner çalışmalarla meşgul olan Oğlaklara kesinlikle bu ay hayal dünyasından bol ve şaşırtıcı derecede bereketli bir şekilde fışkıracak ilhamları değerlendirmesini tavsiye ederim, çok farklı ve çok derin ve ses getiren bir çalışma, bir ürün çıkarabilirsiniz.
Yani aranızdan, çok iyi bir yazar, besteci, yönetmen, yayıncı vs çıkabilir bu ay veya yakın bir zamanda.. Ve adından bahsettirebilir.  
İş adamı olan Oğlaklar da yeni mecralara açılacak bu ay, tavsiye ederim kesinlikle, çünkü yeni veya eski bir şeyi yeni bir paket, orijinal bir sunumla satan kişiler için karlı, kazançlı bir zaman diyebilirim. Özellikle uzaklarda olanlara ulaşmanız size yeni kapılar açacaktır.
Para konusuna bu ayın sonlarında önem verin derim, para alıp verirken, yasal ve parasal işleri yaparken dikkat edin derim. İhmal etmeyin bazı parasal konuları derim. ayın sonlarında bir şeyler için kesenin ağzını açmanız gerekecek. Başta zorlanabilirsiniz ama halledeceksiniz bir şekilde.
Yeni işe girmek isteyenler için güzel bir ay bence, önemli ve iyi niyetli insanların gizli destekleri üzerinizde olacak, bunu belki size fark ettirecekler, belki siz fark etmeden sizin adınıza bazı işleri halledecekler.
Ancak yeni bir iş düşünenlere yine de sanırım gelecek ayı tavsiye edeceğim. Bu ay hayal kurun bol bol çekinmeyin, sınırsız hayaller kurun..
Aşk nasıl.. Aşk ya kafanızda bu ay ya uzaklarda bir yerde.. Ayın ilk yarısında, grup ortamından aşk, ilişki durumları olabilir ama sonra, aşkı biraz hayale, biraz sanala taşıyacaksınız gibi, gerçekte yaşamak için biraz yakınınıza, karşınıza bakmanız gerekecek.. Ya da biraz beklemeniz..

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Tepenizde yıldız yığılması devam etmekle beraber ayın ortasında yıldızlar Yay burcuna sizin ideal, amaçlar evinizde kayınca, beklentilerini elde edip derin bir oh çekeceksiniz. Tepenizdeki sıkıntıları beklediğiniz güzel gelişmelerle dağıtacaksınız.
Hayırdır, bazı Kovalar nişan, nikah gibi bir şeylerle mi meşgul acaba?.. Bu belki de bir yakının düğünü vs olabilir.
Ancak bazı Kovaları ay sonlarına yakın mekan değiştirirken, başka yere yerleşirken görüyorum, demek ki bazı Kovalar dünya evine girecek anlaşılan.
İş konusunda, kariyer konusunda sıkıntılarınız var görünmekte halen, ama yine de kariyer hedeflerinizi netleştirmek, hedeflere yürümek için iyi zamanlar başlıyor, ayın 11’dinden itibaren hedeflerinizi hızlandıran bir süreç başlıyor, ardından 26’sında Mars burcunuza girince bir başka hızlandıran bir süreç derken, kariyerinizi netleştireceğiniz ve sağlamlaştıracağınız bir döneme girmişsiniz.
Kimi Kovalar ayın ortasından itibaren, dost ve çeşitli gruplarla bir araya gelecek, bu belki bir iş toplantısı, belki çoklu grupların bir araya geleceği bir seminer, konferans gibi bir şeyler olabilir.
Bu vesileyle hem eski hem yeni insanlarla tanışacak, yeni dostluklara yelken açacaksınız.
Bu ay işinizde güzel kazançlar elde edebilirsiniz, bazı kazançların altına imza atabilirsiniz. Geliriniz artıracak işlere yöneleceksiniz.
Kendi işini yapanlar, yeni müşteri portföyü elde edebilir, yeni ve farklı bir alanla ilgilenebilirsiniz. Bu da size prestij kazandıran kapılar açabilir.
Mars ruhsal dünya evinizde sizi zaman zaman sıkan, bunaltan şeyler devam ediyor anlaşılan, hatta beklemediğiniz birilerinden düşmanlık görebilirsiniz, buna dikkat edin derim bu ara. Birileri sizin arkanızdan konuşuyor olabilir mesela.. Hatta arkanızdan iş çeviriyor da olabilir..
Ay sonları gibi ortaya çıkar bu, dostlarınızın da ne kadar çok olduğunu anlayacağınız bir zamandasınız. Yani sizin bileğinizi bükmek bu koşullarda kolay olmayacak birileri için..
Ancak siz de derdinizi paylaştığınız kişilere net ve açık olun derim, sonra kafalar karışmasın, hatta bugün sorunum var dediğiniz biriyle, ertesi günü samimi, kanka modlarında görünüp dostlarınızı hayal kırıklığına uğratabilirsiniz, bu da onların size desteklerini çekmesine neden olabilir.
Özetle, bir konu veya kişi sizi gerçekten rahatsız ediyorsa ilgili dostlardan destek alın derim ama bugün kötü yarın iyi olacaksınız, boş yere yaygara koparmayın, bu hoş olmaz çünkü.
Kalıcı ve önemli iş isteyenler için önemli zamanlar. Kiminiz bu ay girişimde bulunacağınız bir iş, yer başvurusunun sonucunu birkaç ay sonra alacaksınız ama merak etmeyin, istediğiniz kalıcı ve misyonunuza uygun bir işse, o sizin olacak..
Zaten bu ara küçük işlerle zaman kaybetmeyin, büyük amacınıza odaklanın derim.
Bu ay ya sizin ya bir yakınınızın güzel bir şeyini kutlama var kesinlikle. Sevinçli gelişmelerle mutlu olacaksınız. Bozulan sinirlerinizi de düzeltecek bu güzel gelişme.
Yeni bir iş, meslek, ideale yönelmek isteyenler için ayın 11’inden sonraki zamanı kesinlikle öneririm. Ufkunuzu çok açacak ortamlar girebilir, hayatınıza, beklentilerinize hizmet eden, sizi yeni ufuklara sevk eden çalışma grupları içinde bulabilirsiniz kendinizi.
Bu ay sürpriz paralar gelebilir.
Bu ay özellikle 20-31 Aralık arasında yollara, sakarlıklara dikkat edin derim.
Aşkta nedir durumlar.. Kalbi boş Kovalar dost ortamlarda, farklı faaliyetlerin yapıldığı ortamlarda, yurt dışı bağlantılı ortamlarda, sanalda tanıştığı biriyle vs birden çok hoş bir arkadaşlıkla başlayan sonra keyifli sürprizli bir birlikteliğe dönen bir ilişki söz konusu olabilir.. İdealinize uygun biriyle karşılaşabilirsiniz.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Sevgili Balıklar, bu ay Yay yıldızlarının tepenizde yığıldığı bir zamandasınız..
Bu ayın önemli olayı 21 Aralık büyük döngünün tamamlanması ve yeni döngüye geçiş sizin haritaya göre tepede gerçekleşecek.
Demek ki eski döngüyü tamamlamak özellikle kariyer alanında gerçekleşecek sizin için.
Bu ay dostlarla, grup çalışmaları içindesiniz bol bol anlaşılan. Dostlarla, ortak amaçlarınız çerçevesinde önemli çalışmalar yapanlarınız var..
Ancak dost grup içinde birinin ya da birilerinin değişmesi gerekebilir, birileriyle yola devam edemeyeceğinizi anlayabilirsiniz.
Bu konu sizi düşündürecek ama bunu nasıl halledeceğinizi başta bilemeyebilirsiniz ama sonra dış gelişmeler size bunun kapısını açabilir.
İlerlemek istiyorsanız açılmanız lazım, açılmak için de açılmanızı engelleyen koşulları görmeniz gerek ve sanırım aşmanız gerek, geride bırakmanız gerek..
Bu ay işte somut başarılar, kazançlar elde etmeniz çok mümkün, hızlı ve yeni işler, fırsatlar doğuran, işlerinizi çok geniş çevreye tanıtmanıza yardım edecek ve gerçekten ufkunuzu genişletecek işler yapabilir, önemli ve farklı, yeni insanlarla bir araya gelebilirsiniz.
Önemli çevrelerde sözünüzü dinletebilirsiniz. Yaptığınız çalışmalarla göz doldurabilirsiniz.
Sizin ısrar ettiğiniz bir şey var, bu kişi olabilir, bir konu olabilir.. Benim gördüğüm; bu iş olmaz onunla!.. Ay sonunda demek istediğimiz anlarsınız…
Bu kişi ya da konu her neyse, kısa vadede iyi görünüp uzun vadede zararlı bir şey olsa gerek.. Size düşman çekecek, ya da işlerinize taş koyduracak biri.. Bilemem, benim böyle bir şey görmem söz konusu yıldızlardan, yorumlamak size kalmış…
Kariyer, işbirliği, önemli kişilerle görüşmeler, resmi ve önemli başvurular için önemli bir dönemdesiniz, başarıla bir şeyler tamamlamak için iyi bir yola girmişsiniz, amacınıza odaklanmanıza yardım eden yıldız etlileri altındasınız.
İşinizi daha profesyonel boyuta taşımak için atılımlar yapacaksınız, bir taraftan hızlı ve bereketli sonuçlar alacağınız yeni ve farklı işlerle meşgulken diğer tarafından kariyerinizi derinleştiren, sağlamlaştıran işbirlikleri içindesiniz. Hedefinizi doğru koymak için iyi bir zamandasınız.
Öte yandan paralar kazanmak için sanırım biraz sabretmeniz gerekecek. Aslında Aralık ortasında imdadınıza yetişen hatta beklediğinizden de fazla paralar kazanabilirsiniz. Ancak bu size göre ek iş, sizin hedefiniz daha büyük kazanmak olsa gerek, bunun için sabırla ilerlemeniz gerekecek, bu bakımdan çabalarınızın en erken sonuçlarını gelecek ay alabilirsiniz. Bu gidişatınızın bir dökümü olacaktır.  
İş başvurusu, yeni iş için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir ay sizin için. Hem çok farklı, hem beklediğinizin ötesinde bir işe girebilirsiniz, yetkili kişilerin çok geniş görüşlü, girişimci olduğu ve size yepyeni kapılar açacak bir iş olacaktır bu. elinizi çabuk tutun, bu ay tembellik etmeyin derim, iş başvurularınızı yapın mutlaka. İş size yurt dışı gezileri bile getirebilir, çok uluslu veya çok ortaklı bir şirket olabilir. Büyük bir şirket olabilir, ya da devlet kurumu gibi önemli bir kurum olabilir.  
Aşk nasıl bakalım sizin için.. Bu ay kafanız işle meşgul ama siz aşk insanısınız, aşka hayır demezsiniz.. Bakalım belki çalıştığınız yerde ya da bir eğitim kurumunda, kültürel bir ortamda aşk karşınıza çıkabilir.
Aileler arası bir tanışma yaşayacak, bu şekilde ilişki yaşayacak birileri de olabilir aranızda..
Uzaklara işaret ediyor yıldızlar bazı Balıklar için.. Hayırdır inşallah..


Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder