25 Nisan 2017 Salı

GÜNEŞ/MC BAŞARI HARİTASI


Sizlere eğlencelik bir yazı daha!

Drakonik Astroloji duayeni Pamela Crane’nin “Draconic Chart” kitabını incelediğim sırada, bir başka Astrolojik konu için ilginç bir notu dikkatimi çekmişti.

Güneş/MC Haritası Nedir?

Şöyle diyordu Crane: “Güneş/MC haritası ve onun Yükselen burcu “başarı”ya karşı kişinin tavrı ve başarı elde etmek için yapacağı katkıları çok iyi ifade eder.”

Güneş/MC haritasında başarı konusunda kişinin ulaşabileceği zirveyi de görürüz.

Özetle, bu harita ile kişinin hangi konuda kariyer edineceğini, kariyerdeki duruşunu, kariyeri için yapacaklarını ve kariyeri üzerine genel başarı potansiyelini anlarız.  
Örnek: Mozart'ın Güneş/MC Haritası


Kariyer ve Başarı Potansiyelini Anlamak Üzerine Birçok Alternatif Yol

Aslında kişinin başarı potansiyeli ve kariyerini incelemek ve anlamak için doğum haritası tek başına yeterli bir haritadır. Ancak nasıl ki bir yere ulaşmak için birçok alternatif yol vardır ve bunlar arasından seçtiğimiz bir rotadan varmak istediğimiz yere ulaşırız. Astroloji de bir konuda detaylı bilgi almak için birçok alternatif sunar bizlere.

Başarı ve kariyer potansiyelini anlamak için de birçok yol vardır.

Birincisi, kişinin net doğum saatiyle oluşturulan kişinin temel doğum haritasıdır en başta. Bireysel doğum haritası başarı ve kariyer konusunda çok detaylı bilgi vermektedir.

Başka yollar nedir, peki?

Mesela, bunlardan biri saygın Astrolog Noel Tyl’nin bulduğu “Midheaven Extension Process”dir. Bu Midheaven (Kısa adı MC olan) yani Kariyer Noktasıyla ilgili, kariyer uzantı sürecini gösteren bir yöntemdir. Bu yönteme göre, kişinin kariyer yolunu ortaya koyabiliriz. Bir diğer yol ise, Astrolog Alice Portman’nın Tyl’ye ait yönteme “Duad”ları ilave ederek oluşturduğu “Career Flow Chart” adını verdiği yöntemdir. Bu yöntemle kişi hangi kariyeri seçecek ve başarı potansiyeli ne vs anlarız. Bir başka yol ise, kişinin doğum haritasında MC yani “Kariyer/Zirve Noktası”nı Yükselene çekerek yapılan inceleme tekniğidir.

İşte, bu yollardan biri de, Güneş/MC haritasıdır.

Güneş/MC Haritasının Farkı Nedir?

Güneş/MC haritası kişinin kariyer ve başarı konusundaki potansiyelinin ve kariyer yoluyla ilgili olarak çok özel ve önemli bilgilerin adeta altını çizer gibi önümüze koyar. Hatta kişinin hangi konuda kariyer edineceğini en iyi gösteren haritaların başında gelir, diyebilirim. Bu bakımdan çok değerli bir haritadır.

Doğum saatini bilmeyenlere müjde!

Güneş/MC Haritası İçin Doğum Saatinizi Bilmeniz Gerekmez!

Güneş/MC haritasının şöyle iyi bir yanı daha vardır; kişi doğum saatini net bilmiyorsa, kariyer ve başarı potansiyelini bu haritadan rahatlıkla öğrenebilir.

Çünkü Güneş/MC haritası saat 12:00’ye göre çıkarılan bir haritadır. Yani, Güneş’in o gün zirveye ulaştığı zamana göre.

Bundan dolayı, Güneş/MC haritasının diğer adı “Noon Chart” yani “Öğlen Zamanı Haritası’dır.

Buna göre, doğum saatinizin bir önemi ve gereği yoktur. Noon haritanızı çıkarmak için yapmanız gereken işlem şudur: astro.com veya yorumcu.com sitesinden, free/ücretsiz doğum haritası bölümünden, doğum bilgilerinizi yazıyorsunuz, doğum saati kısmına 12:00 yazıyorsunuz. Bu kadar.

Kendi haritamdan örnek vereyim.

Örnek: Benim doğum bilgilerim; 20.5.1967, Sivas, 20:00. Şimdi, Güneş/MC haritamı çıkarmak için ne yapmam gerekecek? Doğum bilgilerimi aynen yazacağım ama sadece net doğum saatim yerine 12:00 yazarak Güneş/MC veya diğer adıyla Noon haritamı elde edeceğim.

Şimdi sizlerle doğum haritamı ve arkasından Güneş/MC haritamı paylaşayım. Bakın bakalım, benim Astrolog olacağımı hangi harita üzerinden daha iyi göreceksiniz?..

Doğum Haritam


Güneş/MC Haritam


Güneş/MC haritam Astrolog kariyer kimliğimin nasıl altını çizerek gözümün önüne seriyor!

Konuyu birkaç örnekle renklendirelim.
Şimdi başarı ve kariyer potansiyellerini görmek için, ünlülerin haritasından örnekler paylaşayım.
Fatif Sultan Mehmet'in Doğum Haritası
Fatih Sultan Mehmet'in Doğum Haritası, bir Lider ve Devrimcinin haritası olduğu işaretini veriyor açık bir şekilde. MC Kariyer Noktası Oğlak. Oğlak'ı yöneten gezegen Satürn Kova'da. Yenilikçi  bir lider diyebiliriz. Ama Satürn Kova ve Güneş-Uranüs kavuşum vurgusu onu bir bilim adamı da yapabilirdi pekala. Neden bir Sultan ve Fatif oldu?

Bu sorunun yanıtını aşağıdaki Güneş/MC Haritasından daha net olarak görebiliyoruz.

Fatih Sultan Mehmet'in Güneş/MC Haritası

Fatih Sultan Mehmet'in Güneş/MC Haritası onun bir Lider ve Öncü/Fatih olarak doğduğunu çok açık bir şekilde gözümüzün önüne seriyor. Güneş/MC haritasının Yükseleni Aslan ve Aslan'ın yönetici yıldızı Güneş yüceldiği burç Koç'ta ve Uranüs'le kavuşumda! Fatih Sultan bir Öncü ve Fatih olmasın da ne yapsın bu haritayla!.. :)
Audrey Hepburn'nin Doğum Haritası
Audrey Hepburn'nin Güneş/MC Haritası



Audrey Hepburn'nın Güneş/MC haritasında, Aslan Neptün 1.evde, bir ikon veya vizyoner olma işareti. Yükseleni Aslan, Aslan'ın yönetici yıldızı Güneş Boğa'da ve Jüpiter'le kavuşumda. Bu ilginç bir kavuşum, çünkü doğum haritasında MC Kariyer Noktası Yay, Yay'ın yönetici gezegeni Jüpiter'dir. Jüpiter-Güneş kavuşumu ona bir ün getirecekmiş belli ki. Ama hangi alanda ün, siyaset mi sanat mı?.. Güneş/MC Haritasında, Aslan Yükselen parlak bir ün vadediyor, çünkü Aslan'ın yönetici yıldızı Güneş Jüpiter'le kavuşumda. Her iki haritada Güneş vurgusunu, Aslan vurgusunu ve Boğa-Venüsyen bir etkiyi düşünürsek, sanat alanında ün kazanacağını anlarız. Boğa Güneş'inin yönetici gezegeni Koç'ta bulunan Venüs ile 1.evindeki (kişisel görünüm ve hedefler) Aslan Neptün olumlu üçgen açısı güzellikle ilgili bir vizyon veya güzellik sembolü diye yorumlayabiliriz bunu.

9 yorum:

  1. Açıklamalarınız gerçekten çok bilgilendirici, yalnız bişey benim kafamı çok bulandırdı benim Mc burcum Aslan, ama Satürn ile karşıt açıda. Sizce başarı benim için çok zor mu olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10.ev hangi burç ve onun yöneticisi nerede bunu da söylerseniz daha doğru bir cevap verilebilir

      Sil
  2. MC aslanda hala hedefledigim yere varmadim ama aslada yılmadım burcum akrep yükselen ay burcum akrep yükselen terazi Merkür'üm akrep

    YanıtlaSil
  3. Mc Koc Güneş Boga burcunda ve Merkür ile kavusumda Merkür yanık ve retro. Asc Aslan 0°de ve Pluto 0° Akrep ile kare yapıyor ayrica 25°Ay Oglak ile de kare yaparak T kare oluşturuyor. 1-4-6 aksinda T kare var. Ayrica Güneş dispozitoru de yani Venüs zararda ve Koc burcunda. Isler baya zor yani anlayacağınız.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Noon haritada mc 27 derece aslan ve yöneticisi Güneş de 10 evde başakta

    YanıtlaSil
  6. Yaaa harikasınız yazınızı inceleyip instagram hesabınıza hemen takipçi oldum.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba mc oğlak 10.ev oğlak yöneticisi 1.ev satürn yükselen boğa satürn de boğa 12.ev balık yöneticisi 10.ev neptün yönetiyor ve kovada sizce asla bulamıyorum alanımı

    YanıtlaSil