1 Şubat 2013 Cuma

Semavii’den 2013 ŞUBAT AYI Burç Yorumları

Semavii’den 2013 ŞUBAT AYI Burç Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.)
2013 Şubat gökyüzü hareketleri ne durumda:
Güneş Kovada geziyor, 18 Şubatta Balık burcuna geçiyor. Merkür de Kovada şu an, 5 Şubatta Balığa geçecek ve 23 Şubatta Balıkta retro pozisyon alacak, ta ki 17 Marta kadar retroda kalacak.
 
Balıktaki retro Merkür yanlış anlama, alınganlık, bilgiyi çarpıtma, yanlış beklentiler, su, sıvılar, kimyasallar, ilaçlar konusunda dikkatli olmak gereken zamanlara işaret etmekte. Ayrıca hastalık teşhisleri vs konusunda dikkatli olmak gereken zamandır derim. Diğer yandan, tıpta önemli bir deney gerçekleştirilebilir bu dönemde. Tıpla ilgili gelişmeler konuşulur ama retro zamanı haber olan konular daha sonra çürütülebilir.
Venüs şu an Oğlakta, 2 Şubatta Kovaya geçiyor ve Kovada hızlı ilerleyip 26 Şubatta Balığa geçiyor.
Geçen ayın son günü, 31 Ocakta nihayet düz pozisyona geçen Jüpiter artık hiç retro pozisyon almadan İkizlerde ilerleyecek. Hızlı ilerleyen Jüpiter hızlı gelişmeler, hızlı fırsatlar demektir.
Kovada bulunan Mars 2 Şubatta Balık burcuna geçiyor. Anlayacağınız bu ay Balık burcu ağırlıklı bir yıldız yığılması söz konusu gökyüzünde.
2012 Ekimde Akrep burcuna geçen ve ilerleyen disiplin yıldızı Satürn Akrepte ilk retrosunu gerçekleştirecek bu ay; 18 Şubatta retro olacak ta ki 8 Temmuza kadar retroda kalacak ve Akrep burcunun 11 derecesinden 4 derecesine kadar gerileyecek.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Ruhsal dünya evinizde yani 12.evinizde Balıkta yıldız yığılması var bu ayın ortasında özellikle.
Bu ayın ikinci yarısı biraz köşenize çekilin, içsel hesaplar yapın, yaratıcı işlerle meşgul olun, belki bir yardım derneğiyle ilgilenin veya olasılıkla biraz boşalan plan, hayal gücü, dilek, istek bardağınızı doldurun demektir. Yani fikir, plan üretin.
Kimi Koçlar ise, sık seyahat edecek ay boyunca ve 23 Şubatta Merkür Balıkta retroya girdikten sonra, aksayan işleri, eksik işleri tamamlamak üzere seyahat edebilir.
Koçları seyahat esnasında sakarlıklara, aksiliklere karşı uyarmak isterim. Çıkabilecek aksilikleri çabuk halletmek için bilinçli ve çözüme odaklı olun derim.  
Bu ay güzel, sağlam planlar yapacaksınız, ruhsal olarak kendinizi adeta bütün hissedeceksiniz, kararlı, inançlı ve umutlu ve ne istediğini bilir.
İçinize sinen sonuçlar alacaksınız beklediğiniz konularda.
Sadece iletişim konusuna dikkat etmek gerekecek. Yanlış anlamalar mahal vermeyin derim.
Ayın ilk yarısı bir dileğiniz gerçekleşecektir. Dost Kovada ilerleyen bazı yıldızlar size istediğiniz bir şeyi getirecektir. Beklediğiniz önemli bir şey gerçekleşecek görünüyor.
Kimi Koçlar planlı, tarihi belli bir sağlık tedavisi, bir operasyon görebilir. Yıldızlar iyi görünmekle beraber, bazı yıldızlar beklenmedik aksaklık getirebilir. Hatta yanlış tedaviye bile neden olabilir, fakat gördüğüm o ki, güçlü yıldızlar, olası yanlıştan çabuk döndürür.
Bu ay iltihap kökenli rahatsızlıklara, gribe vs dikkat edelim derim. Ayaklara dikkat edin derim. Bir de baş bölgenizle ilgilenin derim, sinüzit, iltihap kökenli olan sorunlara karşı özellikle.
Bu ay bir dileğinizin gerçekleştiği, sonra elde ettiğiniz sonuca göre, geriye çekilip yeni bir plan yaptığınız ay olacak genel itibariyle. Hazırlık ayı olacak adeta. Kiminiz içinse, işleri, amacınızı gerçekleştirmenin ardında, dinlenme ve keyfini çıkarmak ayı ilan edeceksiniz.
Yaratıcı işlerle uğraşanlar için muhteşem bir zaman, ilhamlar ardı arkasına akacak adeta.
Kursa giden veya kurs vermek gibi çalışmalar yapanlar, eğitimle meşgul olanlar için bir hazırlık dönemi, perde arkasında sıkı çalışma dönemi diyebilirim.
Ödeme, parasal konular bu ay yine meşgul eder sizi, borç ödemeleriniz söz konusu ama para geliyor, ödeme işlerinizde moralinizi düzelten noktada. Kiminiz devlet yardımı, kredi vs başvurabilirsiniz, kiminiz bir aile üyesinden maddi destek alabilirsiniz, bütçeyi aşmaktan korkuyorsunuz, haklısınız ama bence borcu karşılayabilecek noktasınız merak etmeyin.
Aile ile ortak mal konusu bu ay yoğun gündemde kiminiz için, ve iyi bir noktada.
Aşk bu ay inzivada, baş başa yaşanacak gibi. Aşkta huzurlu ve mutlu görüyorum sizi. 
Çevrenizdeki insanların fazla beklentisi sizi yorabilir ama hiçbir şey keyfinizi kaçıramayacak.
Ayın ilk yarısı kimi Koçlar için bir kutlama söz konusu.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Epeydir Satürn etkisinde ilerleyen hayatınız, nihayet bu ay ondan biraz kurtulacak görünüyor. Beklediğiniz, beklettiğiniz işler hareket kazanacak, bunun için Balık burcuna yığılan yıldızlar size destek verecektir, özellikle ayın ikinci yarısında.
Tabii ayın ilk yarısında Kova burcundaki yıldızlar sizi germeye devam edecektir yine de, en azından ayın 20’sine kadar diyebilirim.
Bu ay hem açılma hem gergin meselelerle meşguliyet, “ikisi bir arada” bir hayat söz konusu.
Uzun zamandır planlayıp istediğiniz, niyet ettiğiniz bir iş size geri dönebilir. Belki olmayan, yarım kalan bir plan, proje, bir fırsat olabilir bu. Yeniden gündeme gelip, bu sefer olabilecek koşullar güzel sonuçları elde etmenizi sağlayabilir.
Sizi çok memnun eden koşullar olmamakla beraber, bence pozitif ve açık olun derim alternatif fikirlere, önerilere. Belki böyle daha iyi olabilir, bir düşünün derim.
Zaten kanımca çok da düşünmeyecek, olumlu yanıt vereceksiniz.
Çünkü hayatınıza ivme, bereket, vizyon katan bir şeylere ihtiyacınız var. İşte, yeniden gelen fırsat size bu imkanı verecektir. Geçici de olabilir, daha sonra bazı değişiklik, rötüşlerle kalıcı hale de getirilebilir bu iş, proje fırsatı. Zamana bırakırsanız, sabredersiniz kalıcı olabilecektir.
Boğaların bu ay bir dileği gerçekleşecek zaten. Kiminizin büyük bir dileği, kiminizin küçük ama önemli. En azından sizin için önemli bir dilek, bir istek bu.
Ayın ilk yarısı, resmi işler gene can sıkacak görünüyor. Özellikle 10 Şubat yeniay sizi önemli bir resmi meseleyi halletmek üzre, yerinizden kımıldatacak görünüyor. Yeniay yasal veya devlet, önemli kurum bazlı işlerle meşgul edecek sizi. Kiminizi de, otorite ile bir çatışmaya sevk edecek. Ayın ilk yarısı parçalı bulutlu hava devam ediyor anlayacağınız.
Ayın 18’inden sonra, keyfinizi yerine getiren bir süreç başlar. İçinizi açan güzel gelişmelerle moralinizi yükseltirsiniz.
Kiminiz dostlarla bir araya gelecek, hasret gidereceksiniz, kiminiz yakınlarınızla görüşecek, onlarla mutlu anlar paylaşacaksınız.
İş konusunda, dost kişilerle güzel işbirliği yapacaksınız, hem dayanışma, hem işbirliği keyif verecektir size.
İşbirliği konusunda küçük bir uyarıda bulunmak isterim, parasal konuda, ayrıca detay konularda anlaşmazlık doğabilir, bundan dolayı önceden konuşursanız detayları sorun çıkmayabilir, en azından sonradan çıkan sorunları çözmek daha kolay olur. Ayın ilk yarısında inisiyatifi ele alırsanız, güçlü siz olursunuz. Sonradan ipin ucu kaçabilir, bence baştan açık anlaşma yapmanız daha iyi olur.
Yine de, genel tabloya bakınca, sizin elinizin daha güçlü olduğunu görüyorum. Hatta bazı kişi/ler sizin dediğinize gelmek zorunda kalabilir. Dediğinizi kabul edebilirler yani.
Bazı Boğaların iş yerinde beklenmedik bir gelişme olabilir, kiminin ise, ev, ailede bir konu birden gündeme düşebilir. İyi yönetilmesi gereken bir kriz süreci olabilir açıkçası.
Ancak yukarıda dediğim gibi, kriz beraberinde önemli bir çözülmeyi, çıkış kapısını ve fırsatlarını da arkasından getirecek görünüyor.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Tepenizde yıldızlar… Bu ay önemli bir ay olacak belli ki sizin için.
Özellikle ayın ikinci yarısı gündeminiz yoğunlaşacak görünüyor Balık burcundaki yıldızların haritanızın tam tepesine yerleşmesiyle beraber.
Güneş ve Venüs’ün ayın ilk yarısı dost Kovada olması tabii sizi memnun eden gelişmeler getirmeye devam edecektir, geçen aydan beri devam eden olumlu bir süreci devam ettirecektir Kova yıldızları.
Ne konuda olumlu bir süreç derseniz, özellikle kariyerle alakalı derim.
Evet, kariyerinizde yılın belki en önemli aylarından birini yaşayacaksınız.
Geçen hazirandan beri burcunuzda gezen Şans yıldızı Jüpiter de nihayet retro’dan çıkıp düz pozisyona geçmişken, işleriniz beklentilerinize uygun bir şekilde gelişme gösterecektir.
Balık yıldızları ortalığı ayaklandıracak görünüyor, iş yeri ortamında şartları alt üst eden gelişmeler var gibi ancak, bu gelişme bir yerde henüz oturmamış, henüz tam sağlam bir şekilde sonuçlandırılmayan, bir süre sonra yeniden bir revizyon, değişikliğe gebe bir değişim gibi görünüyor.
Yani, ortalık birden ayaklanabilir, hareketlenebilir, fakat, erken horoz misali gelişmeler gibi..
Veya dediğim gibi, otorite, yönetim değişim yapacak birden, herkesi de yerinden zıplatacak, hareketlendirecek ama yönetim ne yaptığını bilir olacak mı derseniz, hayır, derim. Böyle bir süreç bu ay.
Yine de, kiminize ayın 10’ndan sonra başlayan ve ay sonu gibi tamamlanan bir iş, kariyer değişimi görünüyor. Bu belki bir pozisyon, görev değişimi şeklinde gelişebilir, geçici bir görev şeklinde gelişebilir.
Bu değişim ve gelişme sizi memnun eder mi diye baktığımda, hem evet hem hayır derim.
Çünkü en başta, kararın kendisi oturmamış görünüyor dediğim gibi. Yani, geçici olan bir görevi üstlenmek kiminizi belki mutlu eder, kiminizi ise etmez. Bireysel haritanıza göre durum değişir.
Özetle, kiminizi sevindiren, kiminizi bir süreliğine huzursuz eden bir gelişme bekliyor sizi.
Diğer yandan, dost Kova burcundaki yıldızlar sizi oldukça mutlu eden gelişmeler getirecektir. Keyifli seyahatler, yakınlarla keyifli görüşmeler, kiminiz ise, iş başvurusuna alacağını olumlu yanıtlarla sevineceksiniz.
Kova yabancılarla görüşmeler getirebilir ayrıca. Belki bir yurt dışı işi söz konusu olabilir kiminiz için. Kiminiz içinse, uzaklardan gelen güzel haberle sevinebilirsiniz. Dikkatiniz ayın ilk yarısında uzaklarda, yurt dışında, yeni işbirliği yapacağınız kişiler veya uzaklardaki yakınlarınızda.
Transfer gibi bir gelişme yaşayabilir kimi İkizler, işi bu tür bir gelişmeye müsait olanlar. Ancak dediğim gibi, kaygan bir iş zemini söz konusu, bir şeylerin henüz tam olgunlaşmadığı zamanlar, bu bakımdan iyi düşünün karar verirken derim. Zaten gelen öneri veya teklif sizi bir süre kitleyecek görünüyor. Hayal gerçekleşmesi ile kırıklığı arasında bir yerde olacaksınız. Yine de, doğru kararı verebileceksiniz.
Resmi bir yer veya kurumla işi olan kişiler, bu iş, sağlık, sınav, veya başka bir konu olabilir, ayın ilk yarısı başvuruları halledebilirsiniz.
Sağlık konusuyla ilgilenenler için fena görünmüyor durumlar.
Kiminiz bir yakını için endişe edebilir, bir yakın olabilir bu kişi.
Aşk ne durumdadır acaba sizin için.. Aşk ayın ilk yarısı hareketli ve sizi mutlu eden bir tabloda. İkinci yarıda aklınız iş ve başka meselelerde.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Ayın ilk yarısı Kovada yıldız hakimiyeti, ikinci yarısı ağırlıklı olarak dost Balık burcu hakimiyetinde.
Ayın ilk yarısı Yengeçler için ödemeler zamanı olsa gerek, vergi, sigorta, borç, kredi vs.
Ödemelerinizin bir kısmı sağlık üzerine olabilir kiminiz için. Öte yandan, sağlık konusunda güzel gelişmeler kaydetmeniz de mümkün görünüyor. Bir takım sağlık sıkıntılarını geride bırakmanız mümkün. Sadece 10 Şubat civarı yeniayın Kovada doğacağı zamanlar biraz dikkat etmekte fayda vardır diyebilirim.
Balık burcunda yığılan yıldızlar kariyerle ilgili güzel bir atak, girişim yapabileceğinize işaret ediyor.
Beklediğiniz haberleri alabilir, ona göre girişimlerinizi artırabilirsiniz. Ancak bu haberler beklediğiniz haberler olsa gerek, yeni bir şeyler değil. Şu an ve epey zamandır işi mutfak kısmında hallederken, ayın ikinci yarısında, yüz yüze insanlarla görüşmeler, randevular, somut işbirlikleri ile meşgul olmaya başlayacaksınız.
Ayın 23’ünden önce girişimler, başvurular ve yüz yüze görüşmelerinizi yaparsanız, sonrasında elinize geçen işlerle meşgul olmaya koyulursunuz. Yeni girişimleri artık gelecek aya bırakırsınız derim.
Sürpriz seyahatlar gündeme gelebilir. Bu seyehatler sizin inisiyatifinizde olan bir şey değil, işbirliği yaptığınız kişi/lerin iradesinde bir şey görünüyor.
Belki kiminiz kısa bir kaçamak seyahat planlayabilir.
Kimi Yengeçler ise, sürpriz bir ziyaretle şaşırıp sevinebilir.  
Bu ay oldukça hareketlenecek hayat sizin için. İlk yarıda oldukça durgun, rutin hayat birden canlanacak.
Eğitim, konferans, seyahat, iş görüşmeleri, çeşitli başvurular için oldukça iyi bir ay olacaktır.
Önemli bir işin altına imza atacaksınız ayrıca. Kiminiz önemli bir işi tamamlayacak, akabinde yoğun görüşme trafiği ile meşgul olacaktır. Özetle, kariyerde oldukça favori zamanlar diyebilirim.
Bütün bu aktif işler parayı da getirecektir beraberinde.
Yayın, reklam, tanıtım, işbirliği konuları oldukça iyi görünüyor ikinci yarıdan itibaren veya 10’ündan itibaren.
Tabii 23’ündeki Merkür retrosunu unutmayın, girişimleri, işleri vs o zamana kadar halledin derim.
Aşk için enteresan bir zaman. Kiminiz aşk için yolculuk yapacaksınız, belki sevgilinizin/eşinizin ailesini ziyarete gideceksiniz birlikte, belki aile ile bulunduğunuz ortamda bir araya geleceksiniz.
Bu ay uzaklarda bir kutlama, ailecek bir kararı paylaşma söz konusu görünüyor. Kiminiz için de dediğim gibi birlikte bir yol yapmak söz konusu olabilir. Seyahate tek başına çıkmak yerine birlikte çıkmanız mümkün.
Aşk bekleyenler için, aşk uzaklarda ama sanki kiminiz için bu kişi bildik, tanıdık biri olabilir…

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Ayın ilk yarısı zıt burcunuz Kovada yıldız hakimiyeti devam edecek, daha sonra ise Balık burcunda yıldız hakimiyeti olacak.
Evet, inisiyatif karşı tarafta ayın ilk yarısı özellikle.
Kiminiz de yüz yüze görüşmeler, randevular vs için bir yerlere gidip geleceksiniz. Yoğun görüşmeler var.
Aile ilgili gelişmeler yoğunlaşacak daha sonra. Aile ile ortak gelir, borç, vergi, sigorta ve sağlık masrafları ile meşgul olacaksınız. Sizden ziyade, aileden biri veya evliyseniz eşinizin ailesinden birinin sağlık konusu için parasal ve resmi işleri yoluna koymak üzre meşguliyet olabilir.
Bu arada, sizi ziyarete gelen uzaklarda yaşayan biri olabilir. Veya epeydir görüşmediğiniz biriyle yüz yüze görüşebilirsiniz.  
Yeni tanıştığınız ve giderek ilişkinizi geliştireceğiniz insanlar girecektir hayatınıza bu ay ayrıca.
Yeni bir aşk bekleyen varsa, 10 Şubat yeniay civarı, her an birine tutulabilirsiniz. Zaten aşka açık bir ruh halindesiniz.
Borçlar, ödemelere bu ay önem verin derim.
Bu ay ilaç, gıdalar, sıvılara özen gösterin, gereksiz veya bünyenize zarar veren ilaçları almayın derim.
Sağlık konusunda özellikle iltihabik ve alerjik olaylara dikkat edin derim.
Kimi Aslanlar bu ay ortak işbirliği atağına niyetli görünüyor. Kiminizin ise, aileden birinin başka kişileriyle işbirliği söz konusu ve sizi de etkileyen şartlar gelişiyor. Aslında sorunlar veya önce yapılan girişimlerin bir sonuca doğru gideceği bir ay diyebilirim daha çok. Yine de alınması gereken yol daha var görünüyor.
Kimi Aslanlar ise yabancı kişilerle işbirliği arefesinde. Yurt dışından kişiler veya yabancı, yeni kişilerle iş görüşmesi söz konusu. Dikkatiniz bu yeni işe, işbirliğine odaklanmış görünüyor.
Bu ay enteresan rüyalar gören olabilir. Rüyaların kimisi bilinçaltı yanılsaması sonucu olabilir. Kafa ve ruhsal yorgunluk bağışıklık sisteminizi etkileyebilir. Kafanız karışıkken en güzeli ruhsal sağlığınızı iyileştiren şeylere yönelin derim. Bu ay belki de kendinizi düşüncelerle vs ne kadar yorduğunuzu anlayacaksınız ve bazı şeyleri akışa bırakmaya karar vereceksiniz.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Ağırlıklı olarak ayın ikinci yarısı zıt burcunuz Balıkta yıldız yığılması gerçekleşecek, bu sizin hayatınızı hareketlendirecektir.
Kiminiz için zor bir ay olacak, kiminiz için tam tersi çok keyifli bir ay olacak.  
Zorluk yaşayacakları uyarmak isterim, beklenmedik rekabete, birilerinin beklenmedik çıkışına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmalısınız.
Kiminiz ise, kendinizi birine veya bir yere karşı savunmak durumunda kalabilirsiniz. İş veya dostluk cephesinde, yüz yüze görüşmeler, yüzleşmeler söz konusu.
Ancak, Satürn’ün zıt burcunuz Balıktaki yıldızlarla güzel açısı, ortaya sağduyulu, güzel bir enerji oluşturuyor. Bu da sizi, sonuçta işbirliğine, fikir birliğine varmaya sevk eden görüşme ve yüzleşmeler olacaktır bu.
Kiminiz de, çıkışı kendisi yapacak. Enteresan ve çok hareketli bir ay bu bakımdan. Sizi ve çalışmalarınızı öne çıkarak, ayrıca bazı hedeflerinizde olumlu sonuçlar, ürünler alacağınız bir zaman.
Bu bakımdan kimi Başakları popüler olmak bekliyor diyebilirim. Ay sonuna kadar işbirliği, toplum önünde işlerinizi sergilemek, kendinizi birilerine anlatmak, onay beklemek, yaptığınız somut işlerin maddi-manevi karşılığını beklemekle geçer, ay sonlarında dolunay burcunuzda gerçekleşince, inisiyatif sizde olur. Son sözü söylemek veya karşı taraf, partner/lere hizmet ettikten sonra, bu sefer siz taleplerinizi ortaya koyabilirsiniz ve onay alabilirsiniz.
Yani ay sonuna kadar inisiyatif karşı tarafta, muhatap olduğunuz insanlarda, ay sonu gibi sizde.
Ayın ilk yarısında, yeni bir işe giren olabilir. hemen akabinde hareketli günler sizi bekliyor. İşe hızlı başlıyorsunuz anlayacağınız.
Parasal bakımdan sizi memnun eden gelişmeler olacaktır işinizde.
Kiminiz içinse, ayın ortasında başlayan ve hızlanan işler ay sonunda memnun eden bir çizgiye gelebilir.
Kimi Başaklar ise, bu ay tamamen aşkla meşgul. Aşk başınızı döndürecek görünüyor. Ayın ortası gibi bir çarpılma, tutulma söz konusu, ayın sonlarında ise, hızla ilerleyebilir.
Tabii kiminiz de, sanki eski bir sevgiliyle bir yüzleşme yaşayabilirsiniz, yüz yüze görüşme yaşayabilir, bu görüşmenin ardından ay sonu gibi, kararınızı, duygularınız belli olur.
Aklınız pek başınızda olmayacak aşk konusunda.
Ayın ikinci yarısı, bol bol sosyal ortamlardasınız, gruplar içindesiniz, aktifsiniz. İş yaptığınız kişilerle çeşitli davetlere katılabilirsiniz. Hatta birlikte birileriyle bir seyahate bile gidebilirsiniz. Verimli çalışmalarla ayı iyi değerlendirmek sizi memnun edecektir.
Resmi konularda anlaşma sağlamak bakımından 23’ünden öncesi zaman gayet uygun görünüyor.
    
Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Bu ay önce Kova, sonra Balık burcunda yığılma var, bu da önce aşk, girişim, sosyal hayat, seyahat ve ardından iş, sağlık konusu ağırlık kazanacak demektir.
Venüs ve Güneş dost Kova burcunda iken, özellikle ayın ilk yarısı diyeyim, oldukça keyifli, aktif zamanlar geçirebilirsiniz.
Yurt dışından ziyaretçileriniz olabilir. Tanımadığınız veya yabancı kişilerle hoş dostluklar geliştirebilirsiniz.
Aşk hayatınızı hareketlendiren, belki çalkalandıran gelişmeler olabilir. Sevgilisi/eşi olanlar birlikte baş başa sosyal ortamlarda, dışarıda hoş vakitler geçirecek, bir kavuşma ve bir arada olmak söz konusu.
Bu ay kimi Teraziler için önemli bir ay olsa gerek, bu birlikte bir karar almak, ilişkisinin geleceği hakkında ciddi bir konuşma yapmak ve ortak kararı almak şeklinde.
Evet, yaza bir takım değişimlere hazırlık başlıyor anlaşılan.  
Kimi Teraziler ise, iş girişimlerine ağırlık verecek ay boyunca, dost kişilerin de yanınızda olacağı bir ortamda iş görüşmesi yapacaksınız, bu hem sohbet, hem işbirliği, iş konusunda fikir teatisi hem anlaşma yapmak şeklinde gelişebilir. Uzun zamandır beklediğiniz bazı şeyler için adeta zemin oluşabilir.
Fakat bu beklentiniz veya planınızdan biraz farklı, size yeni gelen bir işbirliği önerisi, girişimi, teklifi vs olabilir. Yine de, dikkatinizi çekecek ve evet demeye meyilli olacaksınız. Yani beklentileriniz farklı bir şekilde, farklı bir taslak, proje çerçevesinde gerçekleşebilecek.
Bu ay aslında beklemediğiniz görüşmeler, girişimler ya da dediğim gibi, size yeni gelen bir takım öneri/teklifler var gibi veya kiminiz için sosyal ortamlarda sohbet birden işbirliğine doğru gidebilir. Hatta şaka ciddiye binebilir.
10-20 arasında olası aksiliklere karşı dikkat edelim derim. Ne gibi aksaklıklar derseniz, sağlığınızı ihmal etmeyin derim en başta, sonra parasal bir konu beklenmedik şekilde önünüze gelebilir. Bu bir beklenmedik borç olabilir. Yasal bir işlem olabilir. Bir de tanıdığınız birinin sağlık sorunu sizi yakından ilgilendirebilir, siz direkt onunla ilgilenebilirsiniz.
Tabii siz de ilgilenin dedim sağlığınızla yukarıda. Sizin cephenizden ayın ikinci yarısı hassas diyebilirim, iltihabik, ilaç, alerji durumlarına özen gösterin derim. ayrıca doktora başvuranların bu ay doğru bir teşhis, tedavi alması biraz zor görünüyor, bence, sağlıkla ilgili önemli kararları yaza bırakın. Bireysel haritanız uygunsa bilemem, ama Terazilerin genel haritasına bakınca, yaz uygun diyorum.
Öte yandan, daha önceden yaptırmış olduğunuz teşhis, tedavi konusuyla ilgili gidişat iyi görünüyor. Yani önceden başlayan ve devam eden bir sağlık tedavi iyi durumda.
İşe girmek, işe başvurmak, yeni bir işe başlamak isteyenler için hareketli zamanlar. Bana göre ayın ilk yarısında start verdiğiniz bir iş iyi gider. İkinci yarıda bu işte, görevde yoğun çalışma dönemi başlar. Bir grup çalışması ağırlıklı bir işe benziyor bu. maddi hedeflerinizi karşılayan bir iş olsa gerek.
Ayın ilk yarısında iş ve aşk konusunda inisiyatif gösterin derim, yoksa sonra inisiyatif başkalarında olur, siz ona/onlara uymak zorunda kalırsınız.
Yayın, yaratıcılık iş konusunda iş yapanlar için kendini gösterme zamanı diyebilirim. Kiminiz de sanki bu tür bir konuda bir şeyin, altına imzayı atacaksınız ayın 5’den önce.   

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Ayın özellikle ikinci yarısı dost burç Balıktaki yıldız yığılması size güç, şevk ve pozitif enerjiler verecektir. Bu ay bu ayın geçen aya göre daha iyi geçeceğinin ilk işaretidir diyebilirim.
Özellikle girişim, aşk, çocuk, şans olayları konusu gündemini oluşturmakta.
Küs olduğunuz birileri varsa, bu ay bir barışma, bir araya gelmek mümkün görünüyor. Kiminiz içinse, uzun zamandır görüşmediğiniz, sevdiğinizi birileriyle görüşme mümkün görünüyor. Bir kavuşma, özlem giderme söz konusu. Kiminiz içinse, bir sorunu, bir ortak meseleyi birlikte halletmek amacıyla bir araya gelmek söz konusu.
Yaratıcı çalışma yapan, sanatla veya siyasetle uğraşanların parlama zamanı diyebilirim.
Kiminizin ise, özel bir konusu toplumca duyulabilir, bizzat siz değil, sizinle ilgili bir konu gündeme gelebilir.
Bu ay evli Akrepleri eşleri konusunda uyarmak isterim. Aslında ya kendisi ya eşi desem daha doğru olur, çünkü yıldızlar bu konuda ikilemli, bireysel haritanıza göre değerlendirin derim durumu; bir para meselesi eşler arasında sorun yaratabilir. Özellikle riskli bir işten para kaybetme veya kumar, içki vs tartışma yaratabilir. Bu tür durumlara dikkat etmekte fayda vardır derim. Veya duygusal/cinsel bir konu tartışma kaynağı olabilir kiminiz için de.
Yıldızlar güzel olmakla beraber genel itibariyle, öte yandan, ortamı çalkalandıran durumlar da getirebilir.
Kiminiz de beklemediğiniz para alıp şaşırabilirsiniz. Gerçekten bu ay Akrepler için şaşırtıcı, iyi beklerken kötü, kötü beklerken iyi şeyler olabilir.
Öte yandan, istikrarlı giden şeyler, sizin iradeniz dahilindeki konular diyebilirim. Planladığınız, çabaladığınız konuların ilerlemesi için iyi bir ay diyebilirim, planlara göre beklentilerin gerçekleşmesi söz konusu. Uzun süredir beklediğiniz bir şey gerçekleşebilir mesela. Hatta bunu sevdiklerinizle kutlayabilirsiniz.
Çok yoğun ve şaşırtıcı bir ay olacak, beklediğiniz şeyler ilerlerken, şaşırtıcı şeyler de olacak, enteresan bir ay sizin için.
Bazı Akrepler bol bol eğlence, dost, tanıdık ortamlarında olacak. Keyifli vakit geçireceksiniz.
Ancak masraflar kontrolden çıkabilir. Masraflar fazla olabilir, aman dikkat derim.
Riskli parasal işlere girme zamanı değil derim bu ay.
Çocuk bekleyen varsa, doğum erken olabilir görünüyor. Sağlık kontrolü lazım ve sağlık bakımından doğru bir doğum olayına özen göstermek lazım derim.
Parasal bakımdan çok şaşırtıcı, yani şanstan, hiç beklenmedik bir yerden para da gelebilir, yanlış riskli işlerden para kaybı da gelebilir.. Karışık bir zemindesiniz bu konuda bu ay.
Evle ilgili planlarınız var, bunu erken harekete geçirmek isteyebilirsiniz. Bir kısım planı yine de zamana yaymakta fayda var derim.
Aşkta hareketli günler sizi bekliyor. Ay sonu gibi küçük bir hayaliniz gerçekleşebilir. Bu işle ilgili bir gelişme olabilir. Bir de işten toplu para almayı bekleyen varsa, alabilir bu ay.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Yuva evinizde Balık burcunda yıldız yığılması olacak, özellikle ayın ikinci yarısında. Demek ki yuvada hareketlilik var.
Öncelikle evde herkesin öfkesi burnunda olabilir, alıngan, kırılgan olabilir. Bu ay evde kimse kimseyi çekemeyebilir, en iyisi bu uyarımı dinleyin, yelkenleri suya indirin şimdiden derim.
Ayrıca uzun zamandır özellikle evle, aileyle ilgili kenardan bekleyen sorunlar veya durumlar da ilerlemeye başlayacaktır. Bekleyen konuları halletmek için iyi bir zaman diyebilirim.
Ailede, duygu ve gönül birliliği var, ancak kafaları karıştıran, ya da her kafadan sesler de var. Özetle, bu ay karar alınacak bir ay değil, daha çok duygusal bütünlük, birliktelik sergilemek olsa gerek. Karşılıklı anlayış, duygusal hoşgörü çok şeyi çözecektir.
Kimi Yaylar bir taşınma arefesinde olabilir. Önceden planı olanlar için geçerli bu. Kiminiz de evde bazı misafirler ağırlayabilirsiniz ay boyunca.
İşe girmek, başvuru yapmak isteyenler için 5 Şubat son tarih diyebilirim bu ay. Bu konuda beklentisi olanlar ay sonunda somut gelişme yaşayabilir. Kiminiz de, eski bir yere dönüş yapabilirsiniz. Bu belki bir süre ara verdiğiniz bir iş olabilir.
Aşk konusunda bu ay dedikodulara var görünüyor. Enteresan bir gelişme bekleyin derim aşkta.
İş veya başka konuda haber bekleyen Yaylar için yoğun bir zaman. Özellikle ayın ilk yarısı. Yayın, haber, eğitim, iletişim konusuyla meşgul olanlar için beklentilerine uygun bir şekilde somut haberler, gelişmeler alacağı bir zaman diyebilirim ilk yarı. İkinci yarı ise, bununla ilgili işlerin, eksiklerin, yarım kalan işlerin tamamlanması zamanı.
Evde bir kişinin hastalanması ve hasta ziyaretine gelen olması söz konusu olabilir. bu ay özellikle iltihabik durumlara, alerji yapan ilaçlara vs karşı dikkatli olmak lazım derim. Ayrıca ödem, apse vs karşı dikkat lazım. Dinlenmeye zaman ayırın derim.
Bir de, evde ısıtma, sıvı vs sistemlerinin güvenliğine dikkat edin derim.
Kimi Yaylar gerçekten uzun sürerdir beklediği biriyle kavuşacak, sanki uzaktan gelen bir misafir olsa gerek bu kişi.
Parasal bakımdan, evde bir berekete söz konusu. Beklentiler, uzun süreli çabaların sonucu gelen paralar var.
Yeni parasal girişimler için uygun bir zaman değil, eldeki çalışmaları toplamakla meşgul olmak daha faydalı olur sizin için. Belki ayın 15’ine kadar yeni girişim, atak iyi sonuç verebilir bir ihtimal.
Aşk konusunda haberlerin geleceği zamanlar diyebilirim. Kimi Yaylar ise, ailecek tanışmak, görüşmek üzre harekete geçebilir. Sanki kapalı mekanda, evde sevdiğinizle bir görüşme olabilir.
Yakınlarınızdan birinin duygusal hayatıyla ilgili güzel gelişmeler olacaktır ayrıca.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Bu ay reklam, gezi, işlerinizi bulunduğunuz çevre veya yakın bir kentte vs tanıtmak, müşteri vs çevrenizi genişletmek için iyi bir dönem diyebilirim.
Bu konuda epeydir beklediğiniz ve hazır ettiğiniz planlarınızı eyleme dökeceksiniz. Gelen telefonlar, yapacağınız görüşmeler vs sizi harekete geçirecek.
İşinizi genişletmek adına alan çalışması yapacaksınız adeta. Yeni bir vizyon ihtiyacı ve isteği fikirler üretmeye ve bunu hemen akabinde uygulamaya sevk edecek.
Ama dediğim gibi daha çok önceden başlanan planlara, önceden düşünülen ve kararı verilen vizyoner fikirleri eyleme dökmeye gayret edin derim çünkü bu ay aklınıza gelen fikirler, başkalarından gelen öneriler gel-geç olabilir, en azından uygulama ayağında aksaklık, henüz pişmemiş fikir dedirten aksaklıklar olabilir.
Aklınız yeni ve cazip fikirlere atlamaya meyilli bu ay, bu bakımdan uyarımı yaptım. Vizyon şart ama pişmemiş işlerin arkası gelmez, güzel bir fikir, proje olsa bile, işlemek için zaman lazım onları.
Reklam, tanıtım konusu işinde önemli olan kişilerin bu ayı iyi değerlendirmesini tavsiye ederim. Zaten imkanlar gelecektir, değerlendirmesi size kalmış artık.
İş yerini taşımak konusu gündeme gelebilir kimi Oğlaklar için. Veya ofisini değiştirmek vs ile meşgul olabilir.
Kiminiz de iş arkadaşları veya otorite takımından biriyle farklı bir işe girişmek, yönelmek adına bazı araştırmalar, görüşmeler yapmak üzre harekete geçebilirsiniz kafa kafaya verip.
Kimi Oğlaklar ise, yasal bir konuda yakınlarıyla kafa kafaya verip önemli kararlar alacak. Bu beklenen bir şey olsa gerek. Olumlu bir karar gibi görünmekle beraber, bir şey var henüz tam içinize sinmeyen veya sizi uğraştıran. Veya konunun bir ayağı ancak bir zaman sonra halledilecek bir konu olabilir. Yani işin ilk ayağını bu ay tamamlayıp, ikinci ayağını bir süre sonra tamamlayabilirsiniz. Özetle, bir bekleme süreci var tam somut sonuç için.
Taşınma konusuna dönersek, enteresan, bu sizin inisiyatifinizde olan bir şey değil, sanırım mal sahibiyle alakalı bir gelişmenin sizi taşınma kararına sevk etmesi söz konusu olacak gibi.
Parasal bakımdan güçlü görünüyorsunuz ama öz yıldızınız Satürn biraz size muhalif durumda bu ara. Engelleyici kendi yıldızınız sözün özü. Bu kiminiz için resmi kanalların, kiminiz için önemli kişilerin işinize taş koyması demek.
Bu ay Balığa yığılan yıldızlar engelleri, tıkanan para kanallarını açacaktır biraz olsun. Siz sabırla ilerlemeye devam edin derim.
Bu ay yakınlarınızdan biri sizi ziyarete gelmek için kısa bir yol yapabilir.
Engellere rağmen, Venüs ve Güneş size gayretlerinizin karşılığınız verecektir parasal bakımdan.
İş veya işbirliği anlaşması yapmaya niyetli kişiler için 23’ünden önceki zamanı tavsiye ederim, yani Merkür retrosundan önceki zamanı.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Para evinizde bir yıldız yığılması var bu ayın ikinci yarısında, ilk yarısında ise, yıldızlar ağırlıklı olarak sizin burcunuzda olacak. İnisiyatif, güç sizde demek bu.
Güneşin burcunuzda olması en başta sizi oldukça güçlendirecektir bedensel, bilinçsel vs her bakımdan.
Öte yandan, 10 Şubatta burcunuzda gerçekleşecek yeniay biraz gergin açılar yapmakta, bu gün civarından daha dikkatli olalım, esnek ve uyanık olalım derim. Gerginlikle birlikte, iyi açıları var, girişimler için iyi bir zaman yaratabilecek açılar bunlar, yine de beklenmedik gelişmeleri de beraberinde getirebilir. Dış gelişmeler önünüzü kesebilir. Kendi hayatınıza çeki düzen vermek, geliştirmek, hayat alanınızı genişletmek ve daha iyi yaşamak adına plan ve girişimlerinizi desteklemekle birlikte bu yeniay, dediğim gibi dış şartlar bazı şeylerin daha hazır olmadığını size gösterebilir. Acele etmeyin, kafanızdaki planlar gerçekleşecektir merak etmeyin, yeter ki, zamanlama konusunda ısrarcı olmayın.
Girişim, iş vs derken, hayatın güzel yanlarından keyif almayı ihmal etmeyin, bir şey için bekleyeceksiniz, en iyisi güzel şeylere ağırlık verin, zamanı bu şekilde keyifli geçirin.
Çocuğu olan Kovalar, bu ay özellikle ayın ikinci yarısından sonra, onunla ilgilenebilirsiniz. Çocuğunuzun sağlığına özen göstermeniz gereken zamandasınız.
Ayın ikinci yarısında, Balık burcunda para evinizde yıldız yığılması var. Beklenmedik harcamalara hazır olun derim. Alışverişte acele etmeyin, sabırsız, acele kararlar vermeyin bir şey satın alırken. Ruh haliniz gel gitli olunca, hatalı alışveriş yapabilirsiniz.
İşte zor ama parlak bir süreçtesiniz. Yasal konular önem kazanmakta, yasal konulara azami özen gösterin bu süreçte derim, çünkü yerinizde gözü olan, kıskanç, kötü niyetli kişiler sizi yasal açığınızdan vurabilir. Bu konuda bu ay konuda sorun çıkmaz, ama dediğim gibi yine de dikkat edin derim.
Kariyerinizle ilgilenirken, hedefe odaklı olun, sıkı ve sağlam, ayakları yere basan güçlü bir planınız olsun, şartları ona göre adım adım ayarlamak için uğraşmaya devam edin derim.
Bu ay, kariyer ve para cephesi enteresan gerçekten.
Otorite, yönetim takımından veya resmi bir üst kurumdan güzel fırsatlar ayağınıza gelebilir. Kiminiz devlet veya resmi bir kuruma parasal güzel sonuçlar getirecek başvurular yapabilirsiniz. Kiminiz olmaz dediğiniz kariyerle ilgili bir fırsatın elinize geçmesiyle şaşırabilirsiniz.
Sanırım var olan yerinizden sizi uzaklaştıran veya kariyer alanınızı genişleten bir fırsat olsa gerek bu. Değerlendirmek size düşer, bana göre, ayın 5’inden önce kararınız neyse, o kararı fazla bozmayın derim. Beklentilerinize uygun fırsatı değerlendirin, onun haricinde gelen sürpriz ve cazip görünen ama ucu belli olmayan fırsatları beklemeye, gözlemeye alın derim, hemen karar vermeyin.
Beklediğiniz ve beklemediğiniz yerlerden para geliyor, parasal bakımdan iyisiniz, öte yandan harcamalar da fazla, ayarı kaçırmayın derim.
Aşk bu ay ilginç görünüyor. Venüs ayın 26’sına kadar burcunuzda iken, çekici olacaksınız.
Kovalar bir gizli hayranınız çıkabilir. Bakalım kimdi bu kişi..
Bu arada, perde arkasında hakkınızda geçen bazı konuşmalar kulağınıza gelecektir. Kiminiz de bir konuda haber bekliyor olsa gerek, bu konuda haberleri, gelişmeleri alacaksınız.
Ay sonu civarındaki Başak Dolunayı, sağlık konusunda dikkat gerek diyor, ayrıca özel ilişkinizde bir kırgınlık söz konusu olabilir. Mesele kıskançlık olabilir.
Kiminiz de, dolunay civarında para alacaksınız.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Bu ay güç sizde sevgili Balıklar, çünkü yıldızlar sizi parlatmaya niyetli. Özellikle ayın ilk yarısında.
Tabii küçük uyarımı baştan yapayım diyorum; Balık burcundaki yıldızlar İkizlerdeki Jüpiter’le biraz kavgalı açı pozisyonunda olacak, bu da dikkatli gitmek, yolunuzda bazı engel yaratan taşlar olacağını bilerek ilerlemek gerek demektir.
Burcunuzda yığılan yıldızlar size adeta enerji dopingi yapacaktır, yerinizde duramayacaksınız, bu sizi aşırı aceleci, fazla iyimser ve sabırsız yapabilir. İnsanları dinlemeye kapatabilirsiniz kendinizi. Gereksiz kaprislere girmeyin derim, yanlış anlamalara mahal vermeyin, bir de sorunların kısa süre sonra çözüleceğine güvenin derim.
Öte yandan oldukça güzel ve pozitif enerjilerin etkisi altında olacaksınız. Enerjik, canlı, umutlu ve somutta iş halleden, iş bitiren bir güçte olacaksınız.
Beklediğiniz şeyler nihayet yürümeye başlayacak, hızlı gelen fırsatları hızlıca değerlendirip kısa sürede sonuç alabileceksiniz.
Bu ay yaptıklarınızla gündemde olacak, dikkat çekecek, göz dolduracaksınız. Hakkınızda konuşturacaksınız.
Uzun süredir çaba gösterdiğiniz bir konuda hedefinize ulaşmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Yorulacaksınız ama sonuçlar istediğiniz gibi olabilecek.
Beklediğiniz bir konu netleşecek görünüyor.
Bu ay kimi Balıklar arkasından konuşulanları, geri planda olup bitenleri ve kendiyle ilgili bazı olayların açığa çıkmasını yaşayacak. Ya siz açık oynayacaksınız, kartlarınızı açacaksınız ya da birileri sizin bilgilerinizi açıklayacak gibi. Bu nedir derseniz, olumlu anlamda, içinizde birikenleri dışarı kusacaksınız, içinizden gelenleri açıkca belirteceksiniz, isteklerinizde cesur ve kararlı olacaksınız. Ayrıca dogru zamanlama konusunda da iyi olacaksınız.
Öte yandan başkası için, durum biraz daha farklı olabilir, birileri sizin bilgilerinizi açığa çıkabilir. Siz bunun üzerine, inisiyatifi ele alarak, yüzleşebilirsiniz. Bir yüzleşme var bu ay bazı Balıklar için özetle. Ama kozlar sizin elinizde..
Kimi Balıklar önemli kişilerle tanışabilir, önemli işbirlikleri için güzel bir zemin bulabilir. Dikkatler üzerinizde çünkü.
Bazı Balıklar sürpriz yapıp herkesi şaşırtabilir.
Aşk bu ay önemli görünüyor. Gizemli, çekici, flörtöz havadasınız. Kafanıza koyduğunuz kişiyi büyülemeniz zor olmayacak. Kalıcı, derinlikli bir ilişki beklentisi olanlara ayın ilk yarısını tavsiye ederim. Ayın ikinci yarısı, özelikle 23-25’den sonraki ilişkinin kalıcı olması veya derin bir aşk olması mümkün değil gibi. güçlü bir aşk için dediğim gibi, ayın ilk yarısı iyi, yoksa Mayısı bekleyin derim.
Bu ay sevgilisi/eşi olanlar şımartılacak. Sevgiliniz üzerinize düşecek bu ay. Bir arada ve mutlusunuz. Birlikte bir gezi, seyahat yapabilirsiniz. Veya sosyal ortamda birlikte boy gösterebilirsiniz.

Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder