25 Ağustos 2015 Salı

BURÇLARIN ELEMENTLERİ VE NİTELİKLERİ NEDİR?

BURÇLARIN ELEMENTLERİ VE NİTELİKLERİ

Burçlar element bakımdan 4 gruba ayrılır:

Ateş: Koç, Aslan ve Yay
Toprak: Boğa, Başak ve Oğlak
Su: Yengeç, Akrep ve Balık
Hava: İkizler, Terazi ve Kova


Ateş elementi burçların ortak özellikleri (Koç, Aslan, Yay); girişimci, atak, ateşli, tutkulu, canlı, dışa dönük yapılı, sezgisel, insanları ve olayları sürükleyen coşku ve şevk, cesur, yaşamaya odaklı.

Toprak elementi burçların ortak özellikleri (Boğa, Başak, Oğlak); sağlamcı, düşünüp planlayan, sabırlı, inatçı, kararlı, gerçekçi, içe dönük ve tutucu.

Su elementi burçların ortak özellikleri (Yengeç, Akrep, Balık); duygusal, sezgisel, duygularıyla ve hisleriyle yaşayan, duygusal git-gelleri olan, ortam ve kişilerden çabuk etkilenen, sıcakkanlı, becerikli, bereketli ve içe dönük.

Hava elementi burçların ortak özellikleri (İkizler, Terazi, Kova); düşünsel, akılsal, bilgi ve eğitime önem veren, hayata farklı yaklaşan, yenilik sever, değişime yaktın ve dışa dönük.
Aynı elementten olan burçlar birbirine “dost” burç kabul edilir ve aralarında 120 derece üçgen yani uyumlu/olumlu açı vardır.

Kişinin doğum haritasında element olarak hangisi ağırlıklı ise, o elementin özellikleri kişiliğinde ve yaşantısında daha belirgin olur.

Örn; bir kişinin haritasında Venüs Balık’ta, Güneş (öz burcu) Kova’da, Mars’ı Akrep’te ise, kişi Hava grubundan yani Güneş’i Hava elementinden Kova burcu olmakla beraber, Su elementinden fazla etkiler almış demektir. Bu kişinin özellikle duygusal yaşantısında duygusal özellikleri daha belirgin olur. Hava elementi Güneş burcuna rağmen, bu kişi genel olarak Su elementi ağırlıklı kişidir deriz.

Burçlar nitelik bakımından 3’e ayrılır.

Öncü: Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak
Değişken: İkizler, Yay, Balık ve Başak
Sabit: Boğa, Akrep, Kova ve Aslan

Öncü grubun genel yapısı (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak); adı üstünde öncülük etmektir. Öncü ruhlu, lider kişilikli, başlatan, inisiyatif alan, yöneten ve organize eden kişilerdir.

Değişken grubun genel yapısı (İkizler, Başak, Yay, Balık); esnek olmalarıdır. Her türlü ortama çabuk adapte olurlar, değişik tecrübelere açık yapıları vardır. Öte yandan, çok yönlü becerilerinden dolayı hangi konuda ilerleyecekleri üzerine kararsız kalabilirler.

Sabit nitelikten burçlara  (Boğa, Akrep, Aslan, Kova) “Mahşerin dört atlısı” denir. Onların düşmanlığından korkulur. Bu kişilerin en belirgin özelliği kararlı ve inatçı yapılarıdır. Fikirlerinden vazgeçmez, dediğim dediktirler, çok dayanıklı ve sonuna kadar giden kişilerdir.

Aynı nitelik grubundaki burçlar birbiriyle “çatışmalı” burçlardır.  Aynı niteliğe sahip burçlar birbirine ya 180 derecelik zıt/ayrıştırıcı ya da 90 derecelik kare/gergin açı yaparlar.

Örn; Öncü gruptan Koç ile Oğlak arasında 90 derece kare açı vardır, birbiriyle çatışabilirler. Çünkü ikisi de öncü ruhludur, biri “önce ben liderim” der, diğeri “Hayır, lider benim,” der.

Bu arada, şu noktaya açıklık getirmek isterim; aynı nitelikte burçların çatışmalı enerjiye sahip olmaları birbiriyle hiç anlaşamayacakları demek değildir. Rekabet ortamlarında çatışma yaşayabilirler ama örneğin, iki ayrı cins kişi arasında, aynı nitelikte burçlara sahip olmak, kişiler arasında güçlü bir cazibe, çekim de verir. Yani çatışmalı enerjiye rağmen, iki aynı nitelikte burçlar FREKANS olarak aynı oldukları için birbirlerine çok güçlü çekim duyarlar.

Doğum haritasında, kişinin yıldızları ağırlıklı olarak hangi nitelikte toplanmışsa, kişilik ve yaşantısında o niteliğin izleri daha baskın görülür.

Örn; bir kişi Sabit gruptan Aslan burcu olabilir yani Güneş burcu Aslan olabilir ama diğer yıldızları ağırlıklı olarak Değişken yapılı burçlarda ise, o zaman kişinin Değişken niteliğe ait özellikleri daha belirgin olabilir. Bu kişiye Değişken niteliği baskın kişi deriz.

Tabii, kişinin doğum haritasında, ağırlıklı element ve nitelik başka olsa da, yine de, kendi Güneş burcunun element ve niteliği de onda güçlü olarak etkilidir. Yani, bir kişinin Güneş burcu Başaksa, Başak Toprak elementi ve Değişken nitelikte bir burçtur, temel kişilik yapısı bunların etkilerini taşır.

Bundan dolayı, doğum haritasını bilenler, bu yazıyı hem haritasındaki ağırlıklı element ve niteliğe hem Güneş burcunun element ve niteliğine göre okusun. Doğum haritasını bilmeyenler ise, Güneş burcunun element ve niteliğine göre okusun, bu da yeterlidir, genel itibariyle kendini element ve nitelik bakımından anlamak için.

Yıldızlar rehberinizdir!..

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder