25 Ağustos 2015 Salı

ŞANS YILDIZI JÜPİTER BAŞAK'A GEÇTİ!

ŞANS YILDIZI JÜPİTER'İN BAŞAK'TA GENEL ETKİLERİ 


(Akşam Gazetesi Pazar Ekinde çıkan yazımın linki: http://www.aksam.com.tr/pazar/sans-yildizi-jupiter-basaka-geciyor/haber-430358 )

Şans Yıldızı Jüpiter 11 Ağustosta Başak Burcuna Geçti!

Şans, bereket, bolluk ve genişleme yıldızı Jüpiter 11 Ağustos 2015’de Aslan burcundaki yolculuğunu tamamlayıp Başak burcuna geçiyor!

Jüpiter yaklaşık 1 sene Başak’ta kalacak. 

Jüpiter Başak’tayken Neler Olabilir?

Klasik Astrolojiye göre, Jüpiter Başak’ta zayıftır, yani özelliklerini pek de rahat gösteremediği bir burçtadır.

Çünkü Başak titiz çalışma, mükemmeliyetçilik, detaya odaklanma ve hizmet demektir, Jüpiter ise tam tersi, girişimcilik, açılım, genişleme, detaya takılmadan, tablonun bütününü görmekle alakalı yıldızdır genel itibariyle. Başak burcunun Jüpiter’in rahatlık, girişimcilik ve genişleme enerjisini kısıtladığı düşünülür.

Öte yandan, Başak burcu sağlık, bakım, doğal gıda ve şifalı otlarla da ilgilidir. Bu yanını düşünürsek, Jüpiter’in Başak’ta olması faydalı olur, çünkü bu Jüpiter’in bir başka özelliği olan “şifa” ile örtüşmektedir. Dolayısıyla, Jüpiter Başak’ta sağlık, bakım, şifa konularında destekleyici olacaktır.
Başak bakım, estetik, formda kalmak, sağlıklı beslenmekle ilgili olunca, doğal olarak, Jüpiter’in Başak’ta olduğu dönemde, insanlar, özellikle kadınlar sağlık, bakım, estetik ve doğal ürün merkezlerine akın edebilir. Bu tür yerler daha fazla rağbet görebilir ve bu konuda yazılan kitaplar yılın favori kitapları olabilir.

Jüpiter’in Başak’ta kaldığı dönem, ülkemize ve dünyamıza yapacağı en güzel katkı, doğal ürünlere geri dönüş olsa gerek. İnsanlar doğal ürünlerin değerini daha fazla bilmeye başlayacaktır. Doğal, katkısız ürünlerin daha geniş toplumsal alanda talep edilmesine, bu konuda toplumun her kesiminde bilincin yükselmesine katkısı olacaktır. Herkes kendi çapında bu konuda sağlığı ve gündelik hayat kalitesini yükselten çarelere başvuracaktır.

Hububat ürünlerinde GDO sorgulaması yasal kanala taşınabilir. Kişiler bireysel bazda resmi şikayetler yapabilir, kurumları, ilgili bakanlıkları, firmaları dava edebilir ve davayı kazanabilirler. İnsanların GDO kullanılmasına tepkisi dünyada ses getiren protestolara yol açabilir.

Tıp dünyası giderek doğal, alternatif tıbbı daha çok kabul edebilir ve hatta alternatif tıpla beraber çalışma koşulları resmi olarak organize edilebilir, bu konuda yasalar çıkartılabilir.

Ayrıca eski geleneklerden gelen, doğal şifa yöntemleri daha fazla rağbet görebilir. Mesela, Şamanik şifa tarzı şeyler moda olabilir.

Jüpiter’in Başak’ta kalacağı 1 yıllık sürede, insanların rağbet edeceği alanlardan biri, psikolojik ve ruhsal terapi merkezleri olabilir. Başak burcu psikolojiyle alakalı burçlardan biridir.
Günlük hayatın getirdiği stres, yoğun tempoda çalışmak, bir sürü sorumluluk ve görevleri bir anda yapmak bazı insanlarda artık sinyaller verebilir, bir tükenmişlik, yorgunluk, bıkkınlık ve psikolojik çöküşten dolayı çalışamaz hale gelmek durumu hayatlarını kitleyebilir, bu durum onları terapi almaya sevk edebilir.

Psiko-terapi üzerine farklı teoriler veya yöntemler bulunabilir ayrıca.

Başak’taki Jüpiter’in Balık’ta gezen transit Neptün ve Kiron’la sert etkileşimi ise, ülkede ve dünyanın çeşitli yerlerinde gıda, ilaç gibi şeylerden zehirlenme riski doğurabilir. Ayrıca bu yıldız açıları bir salgın hastalık riski de taşımaktadır.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve sağlık merkezleri daha titiz ve yoğun çalışmalar yapabilirler.
Devlet ve özel hastanelerle ilgili yeni düzenlemeler yapılabilir.

Tıpta özellikle, kadın doğum, sinirler, bağırsak, mide, organ nakli alanlarında tıbbi çalışmalar hız kazanabilir, bu konularda yeni buluşlar ve düzenlemeler insanlara umut olabilir.

Bundan başka, Başak hizmet sektörü demektir. Jüpiter genişleme ve daha iyi şartları temsil ettiğine göre, Jüpiter, Başak’ta kalacağı 1 yıllık süre zarfında, hizmet sektöründeki şartların daha iyi olması için gerekli girişimlere, hedeflere destek verecektir. Bu bakımdan, çalışan hakları, sağlık, maaş vs şartlarının daha iyi olması amacıyla bol bol işçi grevleri, yürüyüşlere tanık olabiliriz. İnsanlar çalışma, yaşam, sağlık, bakım haklarını daha güçlü bir sesle talep edebilir hükümetlerden. 

Jüpiter’in Neptün’le sert etkileşimi ayrıca kaos ortamları doğurabilir, düzenden rahatsızlık, düzene karşı eleştirilerin yükselmesi ve bunun sokaklara taşması söz konusu olabilir. Düzen dayatılmasına isyan doğabilir.

Başak burcu ayrıca değişken burç olmasının getirdiği yapıdan dolayı, insanların birlikte, karşılıklı haklara saygılı bir şekilde çalışmasıyla ilgilidir. İşbirliği ve birlikten kuvvet doğar anlayışının daha fazla hakim olması gereken zamandır. Bu çerçevede düşünürsek, Jüpiter’in Başak’ta kaldığı sürede koalisyon hükümeti kurulabilir ülkemizde veya dünyanın çeşitli yerlerinde veya hükümetler çeşitli uluslar arası kuruluşlarla işbirliği içinde önemli faaliyetler gerçekleştirebilir.

Ayrıca işçi örgütleriyle de alakalıdır Başak. İşçi hakları için çalışan kurumlar, işçi ve çalışanların haklarını savunmak adına çalışan örgütler daha aktif çalışmalar yapabilir. Veya bu örgütlerin pasifliği insanlar tarafından eleştirilebilir, yoğun tepkiler alabilirler. Bu da arkasından örgütlerin kendilerine çeki düzel vermesine yol açabilir.

Jüpiter Başak dönemi yeni bir “occupy wallstreet” vakası doğurabilir..!

Moda… Başak modanın hizmet, tekstil, fabrikasyon kısmını temsil eder… Tekstil sanayi Başak etkisindedir diyebiliriz. Bu dönemde, moda ve tekstil alanında krizler doğabilir, krizlere çözüm üretmek şart olabilir, çünkü Başak hizmet sektörü ve çalışanları temsil ettiği için, artan işsizlik riski ülkemizde ve dünyada ekonomik kriz sinyalleri verebilir, hükümetlerin acil somut çözümler üretmesi kaçınılmaz olabilir. Bu alanda yasal haklar ve üretime dayalı iyileştirme çalışmaları, buna dair tedbirler faydalı olacaktır.

Moda alanına Jüpiter Başak’ın iyi katkısı kıyafetlerde de görebiliriz. Bu alanda çalışan kesime yönelik moda tasarım ürünlerinde farklılık ve orijinal üretimler dikkatleri çekebilir. İş yerlerinde, kılık-kıyafetle ilgili yeni fikirler hayat bulur, çalışanların daha hoş, daha prezantabl olması için kararlar alınabilir.

Gelecek hafta 1 yıl Başak’ta kalacak Şans yıldızı Jüpiter’in Burçlara Etkilerini okuyabilirsiniz..!

Parlak Şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle..!

Astrolog Semavii  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder