9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 BAŞAK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 BAŞAK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Başak Burcu ( 23 Ağustos – 22 Eylül )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Başaklar, Kasımda burcunuza giren ve 3 Temmuza kadar sizde kalacak olan mücadele yıldızı Mars haritanızda en dikkat çekici yıldız pozisyonu.
 
Mars sizi mücadeleye, hakkınızı savunmaya sevk eder mutlaka.
Bu arada küçük bir uyarı; doğum haritasında Uranüs ve Plüton’u Başakta olanlar, özellikle Yükseleni Başak olanlar, şayet bazı sorunlarla mücadele ediyorsanız ve zaman zaman size bu sorunlar ağır geliyorsa, mola verin, zorlamayın kendinizi de şartları da. Çünkü aksi zamanlarda şartları zorlamak ya size ya başkalarına zarar verebilir, anlık öfkeler pişmanlık yaratan sonuçlar doğurabilir.
Mars’ın zaman zaman ciddi baskı ve adeta tazyik yaratan bu yüksek enerjisini olumlu alanlara kaydırın derim. En başta, dediğim gibi, üzerinizde baskı hissediyorsanız, mutlaka mola verin, ortam değiştirin, dinlendirin kafanızı. Sonra sorunlarla mücadeleye devam edin, çözülmeyen sorunları da bırakın, her şeyin bir zamanı vardır.
Şans yıldızı Jüpiter dost Boğa burcunda hala ve size olumlu destek olmakta Hazirana kadar.
Jüpiter Boğada 9.evinizdeyken, kariyer adına bazı kapılar açılır size. Çok düşünmeden girin o kapılardan derim. Jüpiter aynı zamanda size yüksek sezgi de verir, hani fırsatın sizin için iyi olduğunu çabuk anlarsınız. Zaten geçen yazdan beri kariyer adına bazı ödüllerini vermiştir size bu şans gezegeni. Kiminiz şimdi size verilen fırsatları değerlendirmek ve onları kariyerinizin hanesine artık olarak kaydetmek üzere bol bol tecrübe edinmektesiniz. Çalışırken hem eğlenir hem de öğrenirsiniz.
Bu arada, eğitim çağında olanlar veya eğitimle ilgilenmek isteyenlere Jüpiter’in bir şanslı hediyesi olacaktır: yeteneğinizle alakalı bir okul okumak! Özellikle sanatla ilgilenmek isteyenler gerçekten bu alanda çok şeyler öğrenecek ve sanatı mesleğe dönüştürme şansı bulacaklardır. Özetle, sanat, bakım, estetik üzerine eğitim almak isteyenler için süper bir zaman.
Sadece sanat değil tabii, Boğa Jüpiter’i başka alanlar da ilgilendirir; ekonomi, mimarlık, yöneticilik, vs.
Zaten disiplin ve kariyerden sorumlu yıldız Satürn şu ara 2.ev para evinizde olmakla beraber, 5 Ekimden sonra Akrepe geçecek, yani 3.evinize. Bu ev de, bir alanda ciddi staj süreci, ciddi tecrübelerden geçme süreci demektir veya eğitimden. Özetle, ileride bir yeteneğinizi mesleğe dönüştürmek istiyorsanız, bu sene başlamak için zamanlama çok uygun.
Özetle, Jüpiter Başaklara, eğitim, yayın, üniversite, yabancılarla veya size uzak yetkili kişilerle işbirliği, uzaklardan gelen iş vs teklifleri, iş kurmak, uzaklarla bağlantılı iş kurmak, bir işi başlatmak gibi alanlara sevk etmekte.
Mars sizin burcunuzda ve Jüpiter ile uyumluyken yukarıda bahsettiğim konularda durmayın, atılım yapın derim.
Ancak Mars 24 Ocak-14 Nisan arası retro olacak ve ayrıca Haziran ilk yarısında İkizler-Başak ekseninde yıldız yığılması olacak, bunlar da engellerleriniz, önünüze gelen taşlara işaret etmekte. Ama merak etmeyin, bu taşlar, işlerin daha profesyonel gitmesi amacı taşımakta. Şayet, başladığınız güzel bir girişim, bir iş bu retro zamanında ve Haziranda bazı sorunlarla karşılaşırsa, ki olasıdır, o zaman, frene basmak zamanı demektir. Eksiklerin, gereğinden fazla ileri ve hızlı gitmenin ve bazı hususlarda henüz profesyonelleşmemenin getirdiği sıkıntıları bertaraf etmek zamanıdır bu dönemler.
Sorunlar çıktığında, sorunun kaynağını tespit edip, onları telafi edin ve yolunuzda yürümeye devam edin derim. Çünkü bu sene başlayacağınız işlere Oğlak burcunda uzun süre kalacak olan Plüton da destek vermekte. İş kalıcı olacak, belki bazen konsept veya bir şeyler değişecek ama işin kendisinin önemli etki yaratması ve büyümesi devam edecektir.
Tabii en küçük sorunda pes etmezseniz...
Jüpiter biraz rahatlık da verir size, o olmazsa bu modunda davranabilirsiniz. Bence asıl istediğiniz ve asıl bu iş dediğiniz işten vazgeçmeyin derim. Hayalinizi, amacınızı sonuna kadar götürün.
Bu arada bu amaca giden yolda epey tecrübe edinecek, hem işten hem işbirliği yaptığınız kişilerden iş ve hayata dair çok şey öğreneceksiniz. Bu sene adeta hem iş konusunda hem hayat konusunda, hamdım şimdi pişiyorum, diyeceksiniz.
Jüpiter size aşırı güven duygusu da verir, ben biliyorum zaten havasında olabilirsiniz. Yapmayın, bu Jüpiter’in bir şakasıdır. Ama tuzaklı bir şakadır. Özetle, işinizde çok iyi olsanız da biliyorum zaten demeyin, yıldızlar size yeni ve değerli şeyler öğretmek istiyor, kulağınızı ve gözünüzü açın derim.
Jüpiter gerçekten bazı Başaklara da iş konusunda değil ama başka konuda yeni tecrübeler öğretmeye niyetli.
Mesela bu sene evlenecek olanlar, biriyle yaşamanın ne demek olduğunu öğrenip anlayacaklar. Kimi evli Başaklar da bebek sahibi olup, anne/baba olma tecrübesi yaşayacak. Hayata karşı usta olsanız da, hayatınıza giren her yeni şey size bir şeyler öğretir, bir şeylerde daha öğrenci olduğunuzu gösterir.
İşte Jüpiter sizin bazı konularda yeni şeyleri öğrenerek hayatınızı zenginleştirmek isterken onu dinleyin derim.
Bu arada, Jüpiter kişiye öğrenmeye hazır olduğu şeyi sunar…
Uranüs’e bakarsak, Koç burcunda ve sizin 8.evinizde. Bu da cinsellik, eşle/sevgiliyle paylaşılan özel şeyler demektir. Yani bu açı da yeni ve size özel tecrübelere işaret etmekte. Belki kiminiz evlilik istemeyecek, özgür yaşantı diyeceksiniz, kiminiz de evlenmek ve hayatın bu alanında yeni şeyler tecrübe edinmek, hayatınıza birini katmak isteyeceksiniz.
Yaz ayları deyince, statünüzü, toplumsal konumunuzu belirleyen ve değiştiren gelişmeler bekleyin derim.
Yeni işe girmek isteyenler Mayıs-Haziran uygun bir dönem diyebilirim. Temmuz ve Kasım da uygun görünmekte.
Uranüs-Plüton kare açısı olacak gökyüzünde zaman zaman. Bu sizi yatırımla ilgili konularda biraz dikkatli olmaya davet ediyor. İyi hesaplamadan borç edinmeyin derim. Ödemelere dikkat edin. Ayrıca evli olanlar eşlerinin maddi meseleleriyle meşgul olabilirler.
Ayrıca evli Başaklar, eşlerinin sağlığı konusunda dikkat etmeli. Bunun için, Şubat, Ekim-Kasım, Ağustos uygun zamanlar. Nisan, Haziran ve Eylül dikkat edilmesi gereken zamanlar.
Senenin ilk yarısında gösterdiğiniz çabalar, girişimlerinizin meyvesini yazdan itibaren bol bol alırsınız. Hatta bir statü yükselmesi, bir taktir veya iyi bir iş teklifi, iş pozisyonu bekleyin derim.
Para konusunda dediğim gibi, Uranüs bazı ani ve beklenmedik masraflar çıkabilir, siz hesap kitaba dikkat ettikten sonra sorun olmaz. Ama dikkat etmezseniz sorun büyüyebilir.
Yılın ilk yarısı kimi Başaklar bol bol seyahat edecek. Kimisi iş kimisi gezmek amaçlı olacak. Daha çok iş amaçlı olacak.
Kimi Başaklar sanki uzaklardan bir yerden ev almak isteyecek.
Para kazanmak amacıyla başka kente veya yurt dışına gidenler de olacaktır.
Aşka bakarsak, ilişkisi olanlar için yıldızlar evlilik zamanı gelmiş diyor. Tabii bu yazı bulabilir. Hatta kiminiz bahar kiminiz de sonbahar gibi evlenebilirsiniz, bireysel haritalarınız da uygunsa.
Yeni aşk arayan ve evlenmek isteyenler için uygun zamanlar Ocak iyi bir zamanmış, onun haricinde, Mart ani karşılaşmalar, çarpılmalar ayı diyebilirim ama ilişki uzun soluklu olur mu orası meşgul. Ağustos, Eylül-Ekim görünmekte.
Venüs’ün bir ara retro olup uzun süre İkizlerde kaldığı Nisan-Ağustos dönemi de aşkla uğraşırsınız ama bu dönemde olgun olmak ve ilişkiyi yıkıcı tavır içinde olmamak gerekir. Bu dönem kanımca eski veya olan ilişkinizle meşgul olursunuz.
Neptün 3 Şubatta zıt burcunuz Balıka girecek, uzun yıllar burada kalmak üzere. Bu kimi Başakların “ruh eşini” bulma zamanı diyebilirim.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder