11 Eylül 2012 Salı

Transit Uranüs Balık Burcunda

Transit Uranüs balık burcunda
(10 Mart 2003-12 Mart 2011)
Gezegenlerin bir kişiliği vardır, onları iyi tanımak gerekir. Gezegenlerin kendilerine has özelliklerini anlamak gelecek yorumu yapmakta son derece önemlidir.
 
Uranüs hakkında daha önceki bir yazımda sizlere detaylı bilgi vermiştim, dilerseniz o yazımı bir kez daha okuyun ve sonra aşağıda vereceğim bilgiyi okumanızı tavsiye ederim.
Bu bağlamda, Uranüs’ün Balık’taki etkilerine geçmeden önce, Uranüs’ün özellikleriyle ilgili kısa bir gezintiye çıkalım siz sevgili astroloji meraklıları ile.
URANÜS
Uranüs Büyük Değişim, Devrim ve Özgürlük gezegenidir.
Uranüs insanın ileriye, geleceğe bakan yüzüdür.
Hani “Değiştim ben! Artık eski ben değilim. Hayata ve olaylara bambaşka bir pencereden bakıyorum, ” deriz ya, işte bu köklü ve hızlı değişimi bize yaşatan en önemli gezegendir.
Uranüs’ün gelişi nasıl olursa olsun – belki ani evlilik, belki birden gelen bir kalp krizi – anidir, birdendir. Onun hareketli ve huzursuz yüksek enerjisini gelişinden hissederiz. Uranüs ile beraber, yaşayacağımız her ne ise, bu bizi kendimizle önemli hesaplaşmaya götürür. İlgili alanda hatta belki de hayatınızın her alanında temelden bir değişim yapmak gerektiğini anlarız.
Uranüs etkisinde iken, birden olayların dışına çıkmaya, olaylara farklı bakmaya, eskiden görmediğimiz gerçekleri görmeye başlarız. Düşüncelerimizi değiştirmemize neden olan yeni bir ruh yapısı, zihinsel bir farklılık içine gireriz. Algılamalarımız genişler, zekamız daha hızlı çalışır, sezgilerimiz inanılmaz yükselir. Bağımlılıklar, sıradanlıklar bizi aniden çok sıkmaya başlar.
İşte böyle bir dönemde anlarız ki, önemli bir Uranüs transitinin etkisi altındayızdır, ve önemli ani olaylara, değişimlere gebedir kişiliğimiz ve hayatımız. Hayatımıza yeniliklerin gireceği, bazı ilklerin yaşanacağı önemli bir dönem başlıyordur bizim için. Ve bu etki geçtikten sonra da değişir, “Değiştim ben!” deriz sözün kısası.
Uranüs bireysellik ve özgürlük arayışlarının arkasındaki itici güçtür. Bunları hangi şekilde ve alanlarda gerçekleştirmeye çalıştığımızı Uranüs’ün haritamızdaki yeri gösterir. Uranüs’ün bulunduğu ev, evin temsil ettiği alanlarla ilgili olarak kısıtlamadan uzak, kendimizi özgür hissettiğimiz hayat alanlarına, yoğun değişimler geçirdiğimiz, değişimler ile mücadele ettiğimiz, asi olduğumuz, yenilikleri sevdiğimiz ve başarabildiğimiz hayat alanlarına işaret eder doğum haritasında.
Bazen de yenilikler dayatılır dıştan gelen etkilerle, hiç aklımızda yokken, tam da Uranüs’ün namına yakışır bir şekilde aniden bastırıverirler. Bunu özellikle transit Uranüs etkisinde yaşarız. Çünkü doğum haritamızda Uranüs’ün bulunduğu ev değişime yatkın olduğumuz alanlara işaret ederken, transit etki ile, hiç hazırlıklı olmadığımız bir alanda bizi yakalayabilir değişim. Aslında değişim sesini gelmeden duyurur bize de, biz bazen her nedense görmezden geliriz…
Uranüs, diğer ağır gezegenler gibi, sadece kişileri değil, toplumu, ülkeyi ve dünyayı etkiler. Kuşak farkını da temsil eder. Kuşak çatışmaları Uranüs’ün eseridir.
Buluşlar gezegenidir. Bilimsel çalışmalar hız kazanır. Olağanüstü buluşlar ortaya çıkar.
Uranüs büyük ideallerin yıldızıdır. İmkansız gibi görünen ideallere, amaçlara sevk eder bizi. Yaşam tarzımızı, seçtiğimiz arkadaş ve çevremizi, ilk görüşte aşklarımızı, büyük aşklarımızı belirler bir oranda.
Pozitif açılı bir Uranüs insanın evreni, hayatı algılamasına, geniş perspektifle görmesine, sezgi ve bilgiyle hayatın sırrına ulaşmasına yardım eder.
Uranüs ayrıca insanları savaşa, devrime, büyük isyanlara, ayaklanmalara, yıkıcı eylemlere sürükler.
Uranüs ile, bozarız, yıkarız, yeniyi inşa ederiz, isyan ederiz, yeni bir yola gireriz veya yoldan çıkarız, keşfederiz, özgürlüğü ilan ederiz, sürprizlere açık bir dönem yaşarız, insanlık için çalışırız, daha orijinal oluruz, yeni bir şeye başlarız, yeniden yana oluruz.
Uranüs’ün tehlikeli yanı kural tanımamasıdır. O asi bir gezegendir. Tecrübesiz olan, hazır olmayan birini çok afallatabilir. Ancak olayları kendi lehimize çevirecek bir yüksek bilinç sayesinde kaosu yüzümüzün akıyla atlattığımızda ne kadar çok şey kazanmış olduğumuzu anlarız.
Uranüs’ün işaret ettiği değişimleri hayatında gerçekleştiren, değişimlerinin hakkını veren ve Disiplin Yıldızı Satürn’ün şart koştuğu sorumluluklarını da yerine getiren kişi hayatta gerçek özgürlüğe kavuşur ve gerçek anlamda bağımsız bir birey olmayı başarır.
Güçlü Uranüs özelliklerini özetlersek;
Bağımsızlık, orijinallik, keşifler, buluşlar, devrimler, isyanlar, olağanüstü olaylar, üstün akıl, deha, asilik, bilim, ani sürprizler, ani fırsatlar, tahammülsüzlük, sabırsızlık, yıkma, yıkma isteği, bilinç, bilinç üstü, entelektüel sezgi, uzayla ilgili çalışmalar ve işler, insanlık için çalışma.
Uranüs’ü güçlü olan bir kişi toplumda farklı duruşuyla, orijinalliği ile, elektrik etkili güçlü manyetizmasıyla dikkatleri çeker, insanları etkiler. Karizma sahibidir.
Mustafa Kemal Atatürk çok güçlü bir Uranüs insanıdır, o yüzden boşuna dememiştir: “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir!” diye.
Uranüs insanı dünyaca ün yapabilecek büyük ve orijinal işlere ve olaylara imza atar.
Transit Uranüs Evlerde
Öncelikle, şu olgunun altını çizmek isterim; doğum haritamızdaki Uranüs pozisyonu ile transit Uranüs pozisyonu arasında fark olabilir. Doğum haritamızdaki Uranüs bizim değişime açık olduğumuz alanlara işaret edebilirken, transit etmeyebilir. Hatta değişime açık olmadığımız bir alan üzerine geldiğinde bizi çok zorlayabilir. Mesela, sağlımıza önem vermediğimizi düşünelim ve transit Uranüs de sağlıkla ilgili bir evin üzerine gelmiş olsun. İşte o zaman, sağlıkla ilgili acı dersleri ani gelen sorunlar vasıtasıyla öğrenme vakti demektir.
Dolayısıyla, doğum yıldızı ile transit yıldız arasındaki bu farklılığı dikkat alarak, transit Uranüs’ü hesaba katmalıyız.
Bu arada, evlere göre yorum yapabilmek için, daha önceki yazımda yazdığım evlerin anlamları ile ilgili bölüme bakmanızı tavsiye ederim.
Gelelim diğer genel transit Uranüs özelliklerine...
Büyük Değişim Gezegeni Uranüs bir burçta ortalama 7 yıl kalır.
Transit Uranüs şu an Balık Burcunda.
2003 Mart ayında Transit Uranüs Balık Burcuna girdi ve bu burçtaki seyrini 28 Mayıs 2010 yılına kadar sürdürecek. Ve sonra Koç Burcuna geçecek. Burada 2-3 ay kalıp Balık Burcuna geri dönecek ve en son artık kesin olarak 12 Mart 2011 yılında Koça yerleşecek.
Demek ki, Transit Uranüs 2009 yılında Balık Burcunda geziyor. Onun için transit Uranüs’ün hayatınıza, geleceğinize etkilerini öğrenmeye çalışırken, doğum haritanızda Balık Burcunun hangi evde olduğunu tespit edin öncelikle ve bu evde Uranüs’ün neler yapabileceğini, hangi alanlarda büyük değişimler ve ilginç, ani olaylar, iyi-kötü sürprizler yaşayabileceğinizi evin temsil ettiği özellikleri dikkate alarak ortaya çıkarın, sonra da, Uranüs’ün doğum haritanızda hangi yıldızlarınızla açı yaptığını bulun, ve açı yaptığı yıldızları hesaba katarak size neler yaşatacağını anlamaya çalışın.
Örneğin, yükselen burcunuz Balık olsun, transit Uranüs de Balık’ta. Bu sene dolayısıyla transit Uranüs haritanızda birinci evinizde (1.ev yükselen burç evidir aynı zamanda) seyretmektedir. Bu kişilikte, kendi kurduğunuz hayat, çevrede büyük ve ani değişimlere hazır olun demektir. Bu değişimler, çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Belki aniden aşık olmak, aniden yurt dışına gitmek, birden sıra dışı bir işe girmek veya ani gelen bir ün veya fiziksel hasara yol açabilecek bir kaza. Bunlar insanın kişiliği, çevre ve hayatında köklü değişiklikler yaratır ve kendisi ve hayat hakkında bambaşka ve üst seviyede bir bilinci taşır kişiye.
Transit Uranüs hangi evde ise, o evin aktiviteleri yoluyla veya o alanlarda acil özgürlük ihtiyacı, bireysellik ihtiyacı belirir. Ve sezgisel yeteneğimizi, zekamızı yüksek derecede kullandığımız, bilincimizi yükselteceğimiz alanları da gösterir. Ve yaptığı açılarla, eksik olan, eski olanları harekete geçirir. Bu yenilik ihtiyacı duyduğumuz alanlarda değişimi başarmak için bize engel olanları açıların yarattığı olaylar vasıtasıyla gösterir. Onları aşarsak değişim başarıya dönüşebilir ve hayatımıza güzelliklerini katabiliriz.
Aksi taktirde Uranüs bizi zihinsel, ruhsal veya pozisyon olarak yere çarpar sert bir şekilde, ani gelen büyük bir dalganın alıp yere çaldığı gibi.
Aslında gezenler iyiyi kötüyü bilmez, ilgilenmezler. Onlar gerekeni harekete geçirirler. İnsan, hayatının bir alanındaki bir alt üst oluşu çok önemseyip, üzülebilir. Ama bu yıkımın aslında bizi yeni, daha yüksek bir hayat standardına taşıyacağını anladığımız anda, yaşadığımız yıkımın aslında şansımız olduğunu anlamaya başlarız. Ağır yıldızların dersleri böyledir. Tabii bazen hiç beklemediğimiz, şansa bağlı kötü olaylar da yaşarız, kaza, ciddi hastalık, ani fiziksel saldırı gibi. Böyle bir durumda, bunu hak etmedim diyebiliriz ama hayat böyle, Uranüs’ün burada bize söylediği; geriye dönmeden ileriye bakabilmeyi ve sorunu aşmayı bilmeyi ve gerekli değişimleri başarmayı bilmektir.
Transit Uranüs ile, yürümeyen ilişkilerden, bir gelişme sağlanamayan işten, boş inançlardan kurtulursak yaşamımızda inanılmaz bir ilerleme kaydederiz. Şayet değişime karşı çıkar, direnirsek yıkım büyük ve sarsıcı olur ve beraberinde başka yıkımlara da sebep olur. Sonra da kalkar, buna “kader” deriz. Ama öte yandan değişime kulak veren, kendini bunun akışına teslim eden, yaşadığı sürecin ardından, “kaderini kendisinin yönettiğini”nin bilincine varma şansına sahip olan şanslı insanlar arasına gireriz. Yıldızlar değişin diyorsa, değişmek gerek. Yoksa, “ben talihsizin tekiyim, kadersizim” der dururuz.
Transit Uranüs Açıları
Yıldızlar arsındaki açılar çok önemlidir, bize olaylar yaratan açıların etkileridir.
Bu bağlamda, transit Uranüs açılarına birkaç örnek vererek konuya açıklık getirmek isterim.
Transit Uranüs ve doğum haritanızdaki Güneş arasında oluşan her açı çok önemlidir.
Mesela, transit Uranüs Güneşinizin üzerine geldiğinde her tür büyük yenilik, değişikliğe hazır olun. Ani evlilik, yıldırım aşkı vs. maceralara atılma ve olağanüstü bir ortamda tanışma ve sıra dışı bir evlilik verir. Ama ayrıca kişilere tahammülsüzlük ve özgürlük aşkı da verdiği için ilişkiyi şak diye koparır. Yani bu bir sabır gezegeni değildir.
Uranüs’ün ilişkilere, haritadaki yerine göre, çok köklü etkileri vardır. Aşk, dostluk, aile ilişkilerini keskin bir şekilde etkiler. Kişinin ilişkilerdeki bireyselliğini ortaya çıkaracak olaylar yaşatır.
Yıldırım aşkına bazı Uranüs açıları sebep olur.
Mesela, Uranüs Güneş, Venüs ve Ay etkilediğinde aniden aşık olursunuz. Veya Uranüs-Güneş kavuşumu olursa, birden kapılırsınız. Eğer Ay ve Venüs, Jüpiter de katkı yapıyorsa, karşılıklı elektrik olur. Ama bu elektrik etkili gezegen etkisinde başlayan aşk pek uzun ömürlü olmayabilir şayet güçlü başka açılar yoksa.
Ya da transit Uranüs’ün Güneş, Ay, Venüs ile açısı ani duygusal, ilişkilere dayalı olaylara hız katar, yeni ve sıra dışı tecrübeler yaşatır. İnsanı yoldan çıkaran bir yıldızdır aynı zamanda.
Sert bir transit Uranüs ve Mars açısı esnasında, elektrikten gelebilecek kazalara, trafik kazalarına karşı dikkatli olmak gerekir. Veya öfkeli çıkışlarla olabilecek fiziksel kavgalara karşı dikkatli olmak gerekir. Ani öfkenin yarattığı ani çıkışlar Uranüs etkisinde patlayıcı olabilir, ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir birden. Bu dönemde kızdığınız insanlardan uzak durun ve araba sürerken dikkatli olun derim. Yüksek ve yoğun enerjiyi fiziksel veya zihinsel aktivitelere harcayın dönem geçene kadar. Unutmayın, kaderimizi kendimiz yaratırız, tutup da birini öldürsek, bu benim kaderimde varmış diyebilir miyiz? Astrolojinin faydası burada başlar; insanları olası risklere karşı uyarır, kişinin kendisi ve hayatıyla ilgili bilincini yükseltir.
Geri Giden Uranüs
Geri giden Uranüs etkisinde, zihnimiz farklı ve yoğun çalışır, olayları farklı enerji düzleminde görürüz. Evrenin dilini daha açık bir şekilde çözebiliriz, olayların bize verdiği mesajları yakalarız, tesadüf dediğimiz olayların tesadüf olmadığını, bize mesajlar verdiğini anlarız. Ve geri pozisyon döneminde, ayrıca ani gelmiş olan değişimleri yaşayıp hazmetmekle çok meşgul oluruz. Bu arada Uranüs düz pozisyonda iken, kaçırdığımız fırsatlar geri gelebilir ve bunları yakalama ve değerlendirme olanağı buluruz. Olayları neden yaşadığımızı daha iyi anlar ve çözüm yollarını yükselen sezgimiz ve aklımızla daha rahat bulabiliriz.
TRANSİT URANÜS BALIKTA
Uranüs bu burçta çok rahat değildir. Çünkü Uranüs temelde bir akıl yıldızıdır. Büyük, evrensel aklı ve bilimselliği temsil eder.
Balık duygular, yaratma gücü, sezgi, felsefe, mistisizm, düşler, din, inançlar ve bilinçaltını temsil eden bir burçtur. Bilinçaltı, psikoloji, mistik konular, astroloji, yoga, doğal tıp gibi konularda sezgisel yetenekleri ve bilimsel merakı artırır.
Balıktaki Uranüs insana alınganlık, ilişkiler kurmakta zorlanma, çekingenlik verebilir. Ama öte yandan sezgiyi ve yaratıcılığı çok güçlendirir. Algılaması ve hayal gücü çok yüksek olur kişinin. Yaratma gücünü artırırken güzel sanatlarda ani gelen başarılar verebilir.
Balık şifa ve tıp ile de ilgili bir burç olduğundan dolayı tıpta önemli buluşlara imza atılabilecektir. Alternatif tıp üzerine çalışmalar hızlanabilir. Bu dönemde alternatif din arayışları, yeni fikir arayışları ve tıpta devrim yaratacak buluşlara çok tanık olacağız.
Balıkların biraz bohem tarzı ilişkilere farklı yansıyabilir. Felsefeyi de temsil eden bir burç olduğu için, yeni felsefi anlayışlar doğabilir.
Mistisizmle renklenen bir din eğilimini kamçılar. Tasavvufa ilgili olur kişi. Doğu felsefeleri gibi mistik dinsel, inanç sistemleri ilgi odağı olur. Meditasyon, yoga gibi alternatif sağaltım metotlarına ilgi artar.
Rüyalar ve sezgisel ilhamlar vasıtasıyla kişi buluşlar yaratabilen işaretler alabilir. Rüyalar, 6. his ile geleceği görme yetisi yükselir. Kısıtlayan şeylerden ruhsal ve duygusal bir kurtuluş, özgürlük arayışı başlar. Ruhsal mücadele güç alır. Geçmişin zihinsel ve duygusal etkisinden kurtuluşu ararız. Geçmişin bağlarından kurtulmak için ruhsal bir mücadele başlar kısacası.
Bu arada yeni sahte peygamberler üreyebilir.
Bilinçaltımızı kökten temizleyecek yollara başvururuz. Daha yüksek ruhsal bir kimlik arayışı içine gireriz. Negatif yanı, pratik olmayan bir idealizm, güvensizlik doğurabilir, ve şarlatanlara karşı dikkatli olmak gerekir.
Sert açılı etki, pratik olmayan bilimsel, ruhsal, dinsel arayışlara sevk eder. Zamanı boş arayışlarla harcayabiliriz. Gerçeklerden kaçmak için kendimizi mistisizmin kucağına atabiliriz. Aslında oyalanmak ve asıl sorumluluklarımızdan kaçıştan başka bir şey değildir. Aşırı idealist oluruz ama yaşantımızı zorlayan bir tahammülsüzlük düzeyinde, gerçeklere ve sorumluluklara kapalı asi bir bakışa yönelme söz konusu olur.
Ruhsal dünyamızı zorlayan bazı üzücü olaylar yaşanabilir. Başımıza gelenler bizi ruhsal bir yenilenmeye sevk edebilir.
Balık bilinçaltını da temsil eden bir burçtur demiştim. Buraya giren bir Uranüs bu konularda ani çıkışlar, keşiflere zemin hazırlayabilir. Kişinin hayata bakışı kökten yani bilinçaltı etkilerinden kurtulabilir. Kendisiyle yüzleşmeye cesareti yükseltir.
Duygusal olaylara, aşk ve ilişkilere daha idealist, veya daha mistik bir yaklaşımla bakabiliriz.
Uranüs etkisinde müzik, sinema, heykel, dans gibi sanatlarda son derece yenilikçi değişimler yaşanabilir. Balık yaratıcı imge, hayal gücünün temsilcisidir. Bu alanda her tür yenilikler ve başarılı çalışmalara tanık oluruz transit Uranüs’ün Balıktaki seyri esnasında.
Balık gibi çift karakterli burçlar her tür iletişimi de temsil eder. İletişimin, basının ön plana çıkmasına sık sık rastlarız. Basında bazı çarpıcı değişimlere tanık oluruz. Kişisel hayatımızda iletişim çok önemli hale gelebilir, özellikle de transit Uranüs’ün bize yaşatmakta olduğu alanda iletişim çok önemli hale gelir ve çok yoğun bir iletişim dönemi yaşayabiliriz. Yaşadığımız olaylarda sezgimiz anahtar bir göreve sahip olabilir. Sorunlarımızı anlamak ve çözmekte yükselen sezgimiz çok işimize yarayabilir. İletişim ve empati yeteneğimiz yükselir. Yani “karşı tarafı” anlama becerimiz hem zihinsel hem ruhsal düzeyde yükselir.
Transit Uranüs Balıkta iken, gizli yürütülen işler de ağırlık kazanabilir. Gizli kapaklı olaylar hayatımızı bir çıkmaza sürükler. Pozitif anlamda gizli, gözlerden uzak yaratıcı çalışmalar büyük eserler çıkarmamıza ve adımızı duyurmamıza yardım eder. Ancak negatif anlamda gizli yürütülen işler, ilişkiler bir süre sonra açığa çıkıp bize zor anlar yaşatabilir. Gizli güçlerin düşmanlığına maruz kalabiliriz ayrıca.
Balık her şeyden önce duygusal ve sezgisel bir yüksek anlayışa çağıran bir burçtur. Eğer sorunlarla, sorumluluklarla başarılı bir mücadele sonunda gerekli değişimleri hayatımıza katabilirsek, bunların ardından gerçekten çok daha yüksek bir bilinç, yüksek bir ruha ulaşırız. Yaşadığımız olayları bu yüksek bilince ve evrensel sevgiye ulaşmamız için yaşadığımızı anlarsak, Uranüs bize beklenmedik güzel başarı ve mutluluk fırsatlarını bol bol sunar.
Balıktaki Uranüs’ün toplumsal çağrısı şudur: “Herkesi sevin, ötekileri anlayın ve sevin, birlikte ruhsal bütünlüğü yakalayın, evrensel kardeşliği sağlayın.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder