9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 BALIK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 BALIK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Balık Burcu ( 19 Şubat – 20 Mart )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Balıklar bu senenin sizin için özel bir anlamı var: sizin öz yıldızınız Hayaller Yıldızı Neptün burcunuza yerleşiyor!
 
Uzun yıllar Kova burcunda kaldıktan sonra, nihayet 3 Şubat 2012’de burcunuza geçiyor ve bu sefer sizde uzun bir misafirlik yapmaya niyetli.
Artık bu muğlak, pırıltılı, mistik gezegen kiminizi ermiş yapar, kiminizi okyanus ötesi gezintilerde mistik maceralar arayan denizci, kiminizi pırıltılarıyla hayranlık uyandıran bir sanatçı ve kiminizi de bunalımdan bunalıma sürükleyen ve içki, sigara gibi kötü alışkanlıklarda çare arayan bir depresif yapabilir.
Şimdiden uyarayım sizi bu gizemli gezegenin depresyon tuzağına düşmemeniz için;  Neptün kafası karışık olanları, hayatta tutunacak bir amaç edinmeyenleri, tembelleri, hayatının iplerini başkalarına teslim etmeye meyilli olanları ve aşırı hassas ve duygusalları depresyona sokabilir.
Bu tuzağa düşmemek için yapmanız gereken ilk şey; öncelikle hayat amaçlarınızı belirlemek olmalıdır.
Çünkü yıldız burcunuza yerleştikten sonra, zaman zaman amaçsızlık duygusu yaşayabilirsiniz, sanki kendinizi boşlukta giden rotasız gemi misali hissedebilirsiniz.
Amacınız dahi olsa bazen böyle bir duygu karmaşası içine girebilirsiniz.
Yıldızın sisli enerjisinin sonucudur bu.
Böyle zamanlarda ciddi kararlar almayın, hayata bir mola verin, ruhunuzu ışıtan, sizi mutlu eden şeylerle meşgul olun, sevdiklerinizle birlikte olmaya özen gösterin. Ve yaratıcı çalışmalarla meşgul olun derim.
Karmaşa, kafa dağınıklığı geçtikten sonra önünüz yine ışıldayacaktır, yine idealleriniz gözünüzün önünde pırıl pırıl parlayacaktır.
Bu gezegen gerçekten enteresandır. Neptün’den olumlu şekilde faydalanmayı bilirseniz, hayatınızın en özel, en harika zamanlarını yaşarsınız. Tarif edilmez, duyguların coştuğu, hatta uçtuğu sanki hayattan çalınmış özel bir zaman olur.
Peki, Neptün’ün olumlu özelliklerinden nasıl faydalanacaksınız?
Önce bırakın hayata kendinizi, açın tüm antenlerinizi, esnetin sinirlerinizi ve ego savaşının tuzaklarından uzak durun.
Gündelik hayatınızı da yaşamaya devam edin, siz bu tuzaklardan uzak ve kendinizi hayatın tüm enerjilerine açmış halde yaşamaya devam ederken, o sizi gelir bulur merak etmeyin.
Bir gün pat diye bir ilham doğar içinize, bir gün bir anda hisseleriniz size bir şeyler anlatır. Başka bir gün bakmışsınız, yaratıcı üretkenliğiniz tavan yapmıştır. Böyle işte..
Sonra bu güzel ve yüksek, akıl sınırlarını aşan enerji sizi mistik konulara, hayatın gizemlerine sevk edebilir. Belki enteresan ve gizemli yerleri gidip görmek gelir içinizden.
Bu arada, bu dönemde, şarkı sözü yazarları, şairler, şarkıcılar, dansçılar aranızdan çıkıp ün yapabilir.
Ve giderek enerjiler sizin anlayış ve hayat felsefenize, inançlarınıza nüfuz etmeye başlar. Sorgularsınız inançlarınızı, hayat tarzınızı, neye inandığınızı, misyonunuzu..
Acele etmez ve dar, sığ hayat koşullarına sıkıştırmazsanız kendinizi bulursunuz da..
İşte, o hayat amacınızı, misyonunuzu bulduktan sonra her şey çok daha netleşir kafanızda. O zamandan sonra o yola girersiniz ve en üretken, en sıra dışı zamanları yaşarsınız.
Dediğim gibi sanatla uğraşan Balıklar varsa, onlar için inanılmaz yaratıcı dönemler olacaktır. Veya siyasetle uğraşanlar için de en idealist oldukları, hatta fikirleri için mücadele ettikleri bir dönem olacaktır.
Ancak egosu güçlü biriyseniz, Neptün sizi bir süre sonra fantezi dünyasına, sahte cennete sevk eder. Kendinizi Tanrı veya Mesih sanmaya başlarsınız.
Sonrası nedir: hüsran.
Bir gün gelir Neptün tüm pırıltılarını birden söndürür ve gerçek tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıkar. Sizi pohpohlayanların yanınızda olmadığını görürsünüz çünkü sahte cennetin sonu gelmiştir artık. Tıpkı bir film gibi; her filmin bir sonu vardır.. 
Siz siz olun sahte duygularla, sahte hislerle, sahte inançlarla gerçeklerini karıştırmayın.. Yoksa güzelim sıra dışı zaman boşa harcanmış olur.
Gelelim diğer 2012 transit yıldızlarının size neler getireceğine?..
Şans yıldızı Jüpiter Boğa burcunda ve sizin 3.evinizde tatlı enerjiler vermekte size. Jüpiter zaten sizin ikinci öz yıldızınızdır.
Bakın, bu da sizin yaratıcı, üretken düşüncelerinizi besleyen bir açı pozisyonu. Boğa da Balık gibi yaratıcı yanı, sanatçı yanı kuvvetli bir burçtur. Demek ki bu sene ne iş yaparsanız yapın estetik, sanat, yaratıcı düşünce, yaratıcı işlere meyledeceksiniz. Yaptığınız işlerde kaliteye ve size para kazandırmasına önem vereceksiniz.
Ayrıca Jüpiter bu evde, hayatınızı kolaylaştıran ve kalite ve estetik katan şeyleri elde etme arzusu verir.
Mesela araba almak ya da ne bileyim, siz de Boğa gibi azıcık rahatınıza düşkün olduğunuz için, belki arabanız yoksa, işe taksiyle gitmek..))
Başka ne olabilir?..
Belki tatili daha lüks ve konforlu geçirmek adına tatil seti almak, size huzur veren ve doğa-estetiğin buluştuğu yerlere kısa seyahatler yapıp orada mangal yakmak (iştahınız açılabilir açık havada hele de Boğa burcunda Jüpiter etkisinde.) Mangal sevmem diyen kibar Balıklar Bolu Dağlarında manzara karşısında güzel bir sofrada keyifle yemek yemek için atlayıp gidebilir bir hafta sonu.
Jüpiter’in güzel bir yanı daha: bu sene sevdiklerinizle ve ailenizle daha yakın iletişim ve ilişki kurarsınız. Sanki bu sene daha bir düşkün olursunuz ailenize. Onlarla bazı sevinçleri paylaşırsınız.
Kardeşi olanlar, onlarla ilgili sevinçli haberleri paylaşabilir. Ya da kardeşlerle iş birliği, ortaklık kurma girişimi başlatabilir. Tabii illa kardeş şart değildir, kardeş kadar yakın kişi de olabilir.
Bazı eski dostlarla kavuşma, onlarla mutlu anlar paylaşılabilir. Ayrıca dediğim gibi, Mars da zıt burcunuz Başakta iken, bir kardeş veya yakın biriyle ortalık falan düşünebilirsiniz.
Evet, bu kısmen mantıklı görünmekte. Mars her ne kadar size zıt açı ile gergin enerji gönderse de, dediğim gibi, hayale dalmaz, işin detaylarıyla iyi ilgilenirseniz, olabilir. Hatta kanımca ortak olacağınız kişiler oldukça titiz, detaycı kişiler olabilir. Yalnız ortalık için 14 Nisana kadar pek uygun değil diyebilirim. 14 Nisandan sonra Hazirana kadar olan sürede olabilir. Öncesi veya sonrası biraz risk taşımakta.
İşiniz eğer tanıtım, promosyon, reklam gerektiriyorsa tam zamanı. Beklediğinizden de güçlü çıkan müşterileri portföyüzüne katmayı başarabileceğiniz bir zaman.
Öte yandan, Mars 14 Nisana kadar retro iken, ya siz işi aksatma gibi şeyler yapabilirsiniz ya da muhatap olduğunuz kişilerle alakalı belki sizin dışınızda aksilikler çıkabilir. Bunlar için sabırlı olmak gerekir. Aksatan siz olursanız, bence güven kaybına uğratabilirsiniz. Çünkü karşınızdaki kişiler titiz olabilir. Yine de insan ilişkileriniz kuvvetliyse, Jüpiter’in de olumlu desteğiyle sorunları çözebilirsiniz.
Satürn Terazide 8.evinizde geziyor hala. Bu ev daha önceki yorumlarımda da bahsettiğim gibi, en başta sağlık evidir, sonra yatırım, ortak para, borç, alacak, vergi vs evidir.
Satürn bu evde kişiyi zaman zaman bunaltır. Eğer varsa sağlık şikayetiniz dikkate almak gerekir.
Para konusunda sizi hesaplı olmaya, kazandıklarınızın kıymetini bilmeye, sağlam ve düzenli hesap-kitap yapmaya sevk eder. Bu dönemde Satürn’ün akıl ve sağduyu sesine kulak verirseniz, hem yüklüce borçlarınızdan kurtulursunuz hem iyi para biriktirirsiniz.
Satürn bu sene 5 Ekim 2012’de dost burç Akrep burcuna geçiyor.
Evet, birçok Balıklar için bu tarihten sonra, geçmiş, oldu-olmadıları bir kenara koyup yeniden kariyer tırmanışı başlatma dönemi başlıyor.
Çünkü Satürn’ün 2.5 sene Akrepte kalacağı ev 9.ev yani kariyer tırmanışı evidir.
Satürn 9.ev transit sürecini iyi değerlendirin derim, bilincinizi yükseltin bu konuda, bu sürecin detaylarını öğrenmek için sitemde yazdığım “Astroloji Öğretiyorum” Bölümündeki “Satürn Transitleri Üzerine Astrolojinin Yanlışları” adlı makalemi okumanızı tavsiye ederim.
Şans yıldızı Jüpiter 11 Haziran 2012’de Boğadan ayrılıp İkizler burcuna giriş yapıyor, yani sizin yuva, aile evine. Demek ki yuvanızda genişleme, büyüme, değişim ve yuva ve ev şartlarını geliştirme dönemi başlıyor.
İkizler sizin Güneş’e gergin yani kare açı yapar. Bu demek değildir ki, olumsuzdur. Jüpiter sonuçta şans yıldızıdır. Sizi yuvayı geliştirmek adına biraz masrafa zorlar, zorluğu budur. Ayrıca yeni yuva şartlarına alışmak adına bir zaman geçmesi gerekir falan.
Mars Jüpiter’in İkizlere girdiği ilk ayda halen Başakta olacak, bu tek kelimeyle masraf demektir. Taşınmak, evle alakalı masraf. 
Haziran, Kasımda yollarda sıkıntı yaşamak için dikkatli olun derim.
Bu dönem kiminiz için evlilik yapmak adına masraf demektir. Kiminiz için ev almak adına.. Ama size tavsiyem ev almak için bu zamanı seçmeyin derim. Evlilik için sorun değil ama Mars’ın en azından Terazi burcuna geçmesini bekleyin derim ev vs almak için. Mars 3 Temmuzda Teraziye geçiyor.
Zaten Temmuz-Ağustos, Ekim, belki Mayıs yatırım adına uygun zamanlar gibi görünmekte.
Aşka bakarsak; bu sene Venüs uzun süre İkizlerde kalacak, retro olacak bir ara çünkü. 3 Nisan-7 Ağustos arası İkizlerde. Bu dönem aşk ve evlilik için hayli enteresan ve iyi bir dönem. Ancak Venüs’ün retro olduğu 15 Mayıs-27 Haziran dönemi evlenmeyin derim. Öncesi veya sonrası daha uygun evlilik için.
Onun haricinde, Şubat, Mart, Nisan, Ağustos ve Kasım uygun aylar aşk için. Evlilik için Nisan-Mayıs arası, Mart belki, Temmuz ve Eylül görünmekte uygun zamanlar olarak.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder