9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 KOVA BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 KOVA BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Kova Burcu ( 20 Ocak – 18 Şubat )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Kovalar yaklaşık 14 yıl burcunuzda ağırladığınız Hayaller Yıldızı mistik gezegen Neptün’ü 3 Şubatta uğurluyorsunuz.
 
3 Şubat 2012’de Neptün Balık burcuna yerleşiyor uzun yıllar kalmak üzere.
Neptün kimi zaman kafanızı, hayallerinizi bulandırdı, sizi şaşırttı, yanlış kararlara, belki yanlış heveslere, ideallere sürükledi.
Ama öte yandan, bunların hepsini sizin ruhunuzla direkt temasa geçmeniz için yaptı, aslında siz ruhunuzdan kaçtıkça kafanız bunalışlaştı, yanlış yönlere saptınız.
Bu Neptün’ün bir sınavı idi.
Her yıldızın, hele ağır top yıldızın kendine özgü bir sınavdan çekiş şekli vardır, Neptün de insanın kafasını karıştırarak sınar.
Ama siz her kaçışınızda, eminim zarif Neptün’ün nazik uyarısını da duymuşsunuzdur kulaklarınızla: “Hayır, o yol bir aldatmaca, o yol hayallerin yıkıldığı yol, senin asıl amacın, misyonun o değil, veya, o kişi senin ruh eşin değil aslında, hatta sana hiç mi hiç uygun da değil..”vs vs  
Bunları dinlemediyseniz, o yollardan epeyce geçtikten sonra gerçeklerle buluşmaya başlamış, asıl değerin, kıymetin, önce kendi ruhunuzu tanımaktan geçtiğini, önce kendinize değer verirseniz, size değer veren insanları bulacağınızı, kendinizi iyi tanırsanız, asıl o zaman hayallerinizle buluşacağınızı tecrübe etmişsinizdir.
Şimdi bu dönem bitiyor.
Geriye ne kaldı? Neler öğrendiniz, Neptün’ün ama dumanlı yollarından ama aydınlık yollarından size göstermeye çalıştığı ışığı ne kadar algıladınız, Neptün gittikten sonra belki daha iyi anlayacaksınız bunları...
Neptün Balık burcuna yani sizin para evinize yerleşiyor.
Bu kiminiz için devlet veya büyük bir kurum kanalıyla para kazanma garantisi demektir, kiminiz için de dolaylı yollardan biraz kolay kazanılan para demektir. Belki ev/evleriniz var, oradan paralar gelecek. Belki yakınlarınızdan beklenmedik para destekleri gelecek. Belki gelmez dediğiniz, hatta umudunuz kalmayıp unuttuğunuz bir para birden elinize geçecektir. Belki bir hayır kurumuna önce gönüllü destek olmak adına gireceksiniz, sonra oranın sorumluluğunu alıp oradan ek gelir kazanacaksınız, hatta o kurumun ileride yönetiminde olacaksınız.
Tabii Neptün’ün bu evde de bir tuzağı vardır; hesap kitaplar konusunda dağınık olmak. Evet, nereye ne verdiğinizi bilmezseniz, beklenmedik anda borç çıkabilir karşınıza. Ya da kazandıklarınızın hayrını görmeden, hop uçar gider para. Para biriktirme sıkıntısı yaşayanlar özellikle dikkatli olmalıdır. En azından para işlerinden anlayan yakınlarını dinlemelidir. 
Mistik yıldız Neptün’le uğraştığınız yetmemiş gibi, 12.ev ruhsal alem evinize Dönüşüm yıldızı Plüton yerleşmiş durumda Oğlak burcunda. “Neler oluyor? Ben bu kadar ruhsal biri değildim? Sevmem de geçmişte kalmayı, hayat bugün ve gelecekte? Kovalıktan uzaklaşıyorum imdat” diye söylendiğinizi duyar gibiyim..
Tıpkı diğer burçlar gibi sizler de bir şekilde derin ruhsal süreçler yaşayacaksınız kaçınılmaz olarak. Değişmek için önce derinleşmek gerekir, yoğunlaşmak vs sanırım…
Zaten geçmişe gerçek anlamda takılmamamın yolu da, geçmişle alakalı takıntıları temizleyip atmaktan geçer, işte, Plüto size bu imkanı verecek.
Bir süre sonra adeta geçmişle ruhsal hesabınız bitmiş, geçmişle olan bağınızı sağlıklı bir şekilde kesmiş olacaksınız.
Ama unutmayın, köksüz ağaç ayakta kalamaz...
Kökleri kesmek demek, geçmişi silip atmak demek değildir. Bir ağaç daha gür meyve versin diye, toprağını çapalamaktır kanımca… Gerekirse toprağını havalandırmak, gübrelemek, yenilemek, ama kökten koparmak değil..
Geçen seneden Koç burcuna giren ve sizin de öz yıldızınız olan Değişim yıldızı Uranüs 3.ev düşünce evinizde gezmeye devam ediyor, daha bir 6 yıl burada gezecek.
Uranüs 3.ev düşünce, iletişim, fikirler, yaratıcı düşünceler, kardeş ve kısa yollar evinizde, adeta fır fır dönen bir radar gibidir. Beyniniz radar gibi çalışacak ve sürekli fikir üreteceksiniz, yeni fikirler, düşünceler ilham alacaksınız. Adeta proje üretecek beyniniz. Bereketli bir zihinsel çalışma sürecinde olacaksınız.
Tabii işi boşvermişçiliğe vermezseniz, Uranüs burada kaldığı sürede, kitap yazmak, yaratıcı eserler çıkarmak, mistik veya Astroloji üzerine eğitim almak, çalışmak ve hatta bundan ek gelir kazanmanız mümkün.
Burada Uranüs’ün bir tuzağı, hele de çabuk sıkılan Koçta iken, bir sürü proje, fikir üretip hepsiniz yarım bırakmaktır…. Buna dikkat edin derim.
Bu arada, icatla falan uğraşanlar için de süper üretken bir dönem. Buluş veya icatlarınızla ses getirebilirsiniz, tam da Satürn dost burç Terazide sizin 9.ev kariyer tırmanışı, işinizi daha profesyonel platforma taşıma, hatta işinizi tam olarak profesyonel düzeyde yapma, belki üniversitede hoca iseniz, payenizi çalışmalarınız sayesinde yükseltme imkanı bulacak, kendinize özgü çalışmalarınızla saygınlık kazanacaksınız.
Bu arada, Uranüs 3.evde kardeşler ve yakın çevre ve aile ile ilgili sorunlar verebilir. Fikir çatışmaları isyana dönüşebilir. Hatta ya siz ya yakınlarınız küsebilir. Ama daha sonra herkes bir diğerini olduğu gibi kabul edip ilgilenirse, sorunlar çözülür.
Öte yandan Uranüs uzaklara da işaret etmekte. Sanki kardeşlerden uzaklara gidecek var gibi. Özellikle bu sene. Belki de giden siz olursunuz, bireysel haritanıza bağlı olarak. Bir şekilde yakın çevreniz ve sizin hayatınızda hızlı değişimler dönemi başlamış. Hızla bir şeyler değişecek, kimi gidecek, kimi evlenecek, kimi çocuk yapacak, kimi okumaya başlayacak, hızla sanki ailenin, yakın çevrenin koşulları, hayat sahnesi değişip duracak.
Geçen Kasımda Başak burcuna giren ve 3 Temmuza kadar burada kalacak olan Mars sizi 8.evden etkileyecek.
Bu ev biraz insanı boğan bir etkidedir. Hele Mars sizi bazen baya sıkar. Çözemediğiniz problemler kafanızda büyür ve patlama noktasına getirir sizi.
Ayrıca Mars burada iken, siz veya evli iseniz eşiniz sağlığına dikkat etmelidir. Ani rahatsızlıklar korkutabilir sizi.
Mesela, kalbe dikkat, sindirim sorununa, bağırsak kökenli sorunlara, sinirlere dikkat etmek gerekir. Bir de, gıda zehirlenmesi, cinsel yolla bulaşan virüs veya hayvanlardan geçebilecek mikroplara dikkat etmek gerekir.
Neyse ki, Hazirana kadar Boğada kalacak, aslında sizin Güneş’e kare yani gergin açı yapan ama Mars’a olumlu açı yapan Jüpiter kalkan gibi sizi korumakta. Bu tür sorunlara karşı hem duyarlılığınızı artırmakta, hem sezginizi yükseltmekte hem de gerçekten ciddi bir sağlık sorunundan korumakta sizi.
Öte yandan, Mars Haziran-3 Temmuza kadar Jüpiter desteğini almayacak. O zaman kendinizi korumak size düşer.
Ayrıca Haziran-Temmuzda uzun yollarda sıkıntılara karşı da dikkatli olmak gerekir derim.
Bu sene kariyer adına, iş adına Temmuz-Ağustos arasında bir şeye nokta kayacaksınız gibi. Ya uzun bir çalışma ve başarı elde edeceğiniz bir çalışma döneminin sonu ya da, belki bir okul, belki işi bırakıp başka işe geçmenin zamanı gibi. Aslında, bu süre kanımca Mayıs’ta başlar. Mayıs harekete geçme dönemi gibi. Ağustos da bitiş dönemi.
Taşınmak, başka yere yerleşmek isteyenler için de aynı dönem geçerli.
Mars Başak süreci para kazandığınız ama kazandıklarınızı borçlara yatırdığınız bir dönem olabilir.
Öte yandan Mars-Jüpiter ve Plüton arasında son derece sağlam güzel açılar, size hayli sürpriz paraların geleceğini müjdelemekte. Ev almak isteyen, evini büyütmek veya eşyalarını yenilemek isteyenler için gayet iyi bir dönem Temmuza kadar olan süre.
Jüpiter Boğada sizi biraz yuvacı yapmış gibi, normalde gezmeyi severken, bu sene sanki evin tadını çıkarmak, hatta biraz tatlı tembellik yapmak ister gibisiniz.
11 Haziran 2012’de şans yıldızı Jüpiter sizin gibi Hava grubundan olan dost burç İkizlere geçiyor!  
Gelsin hareket ve heyecan!..
Evet, aşk mı istiyorsunuz? Hatta hızlı ama güzel bir evlilik mi? İşte tam sırası.
Aslında bireysel haritaları uygun olanlar için Jüpiter Boğa dönemi de oldukça uygun zaman diyebilirim evlilik için. Bahar gibi evlenirseniz, kiminiz baharda kiminiz yazın eşinizle güzel bir tatile gidersiniz.
Haziran ve sonrası sizin tatil zamanınız sevgili Kovalar. Tabii Ağustosa kadar sorumluluk ve bitirmeleri gereken işleri olmayanlar. Onlar Ağustosu bekleyecek mecburen. Ama diğerleri için tatil erken başlıyor.
Bu sefer bir değişiklik yapıp, farklı, bambaşka yerlere gitmeye ne dersiniz? Mesela bir köye.. ))
Gerçekten, Jüpiter İkizler dönemi olsun, Plüton’un ruhsal süreci olsun, sizin ruhunuza ve zihninize dokunan bir tatil iyi gelir. Yani tatilden ziyade, gidip farklı bir kültürel ortamda yaşamak gibi. Bir aylığına başka biri olmak gibi. 
Jüpiter İkizler süreci, kiminiz için yeni dil öğrenmeye veya becerilerini toplum önüne çıkarmak ve taktir, ödül kazanmak dönemi olacaktır. Kiminiz bir yerden diploma alacaksınız ve bunu güzel bir partiyle kutlayacaksınız, kiminiz bir yarışmaya katılacak ve hatta ödülle döneceksiniz.
Bir yeteneğini işe çevirmek isteyen Kovalar, durmayın derim Jüpiter İkizler sürecini iyi kullanın.
Bu arada, Marttan itibaren iyi para kazanırsınız, işleriniz açılır.
Çocukları olan Kovalar Mayıs-Haziran enteresan bir dönem. Belki de çocuğunuz uzaklara, belki yurt dışına gidebilir. Çocuğunuz bakımından Haziranda, varsa sorunlar, onunla iyi ilgilenmek de gerekir derim. Anlayışlı olmak lazımdır aksi taktirde sorunlar beklenmedik patlamalar yaratabilir.
Hamile olan veya bebek bekleyen anne/baba Kovalar bebeklerini kanımca Temmuz, Ağustos ya da Ekimde veya Aralıkta bebek sahibi olabilirler.
Aşka bakalım..
Aşk için uygun zamanlar; Venüs’ün dost burç İkizlere geçip retro olacağı ve uzun süre İkizlerde kalacağı dönem gayet uygundur. Yani 3 Nisan-7 Ağustos arası.
Yalnız Venüs’ün retro pozisyon alacağı 15 Mayıs-27 Haziran dönemi dikkatli olmak gerekir aşkta, kırıcı olmamak ve kendinizi kandırmamanız gerekir. Ayrıca bu zaman zarfında evlilik yapmayın derim.
Diğer uygun zamanlar Temmuz-Ağustos, Eylül diyebilirim. Sanki Haziran en ilginç zaman gibi aşk için. Bu dönem yine de dikkat etmek gerekir her şey iyi giderken ters köşe olmamak için ilişkiyi sağlıklı yürütmek lazımdır.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder