9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 KOÇ BURCU YILLIK YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 KOÇ BURCU YILLIK YORUMU
Koç Burcu (21 Mart – 19 Nisan )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
2012 tüm Koçlara güzellik, sağlık ve mutluluk getirsin dileklerimle 2012 yılının size neler getirebileceği üzerine yoruma başlayım.
 
Yılın ilk yarısı, yani Hazirana kadar diyelim, kariyerinize ve işinizde para kazanmaya odaklısınız.
Yani derdiniz, amacınız çalışmalarınızın karşılığını almak veya karşılığını alacak ek çalışmalara yönelmek.
Sanırım geçen yılın bazı yıldızları sizde para kazanma hırsı yaptı. Geleceğinizi kimseden medet ummadan kendi ellerinize alma gereği hissettiniz ya da mecbur kaldınız.
Kiminiz de, tek başına maddi olarak güçlü olunmayacağı düşüncesiyle, gelirini çift gelire çıkaracak eş arayışında.. )) Şaka değil, daha güçlü yaşamak için maddi-manevi olarak bir eşin varlığının ne kadar önemli olduğunu düşünmektesiniz.. Jüpiter para evinde ve Satürn evlilik evinde size bunları düşündürtüyor bu ara..
Kimi Koçlar ise belki maddi olarak ihtiyacı olmasa da, sırf daha özgür, daha sözü dinlenir olmak adına ve istediği şeyleri, hayallerini gerçekleştirmek adına para kazanmaya sevk etti kendini.
Hazirana kadar Jüpiter Boğada para evinizde, Temmuza kadar Mars Başakta çalışma evinizde ve Plüton daha uzun yıllar meslek ve kariyer evinizde. Gerçekten bugün ve geleceğiniz için önemli yıldızlar bunlar. Bu yıldızlarla ne yapılmaz ki..
Öte yandan, Plüton Oğlak burcunda, sizin gibi öncü bir burçta ve sizi kare yani gergin açı ile etkilemekte. Bir de, burcunuza değişim yıldızı Uranüs girdi ve 7 yıl burcunuzda kalacak..
Uranüs ve Plüton tıpkı 2 inatçı keçi hikayesindeki keçiler gibi diklenmekte.
Hangisini dinleyeceksiniz? Onu mu bunu mu? Kariyer mi özgürlük mü? İkisinin de bedelleri var.. Hangi bedeli ödemeye hazırsanız o kazanır..
Mayıs-Kasım arası Uranüs ve Plüton hemen hemen tam kare açı pozisyonunda ve kare açı gerdikçe sizi seçimlere zorlar. 
İçinizdeki sesi her zamankinden fazla dinlemeye ihtiyacınız olduğu bir zamandasınız.
Yaza kadar harıl harıl bir konu üzerinde çalışacaksınız, detaya önem verecek, hatta en iyi sonucu almak için çalışma yöntemlerinizi sorgulayacak, bazı değişiklikler yapıp daha detaycı ve daha pratik olabileceksiniz.
Titiz bir çalışma üzerindesiniz. Anlaşılan önemli bir şeye hazırlanmaktasınız. Kiminiz eğitim, kiminiz işleri genişletmek, belki önemli projeler üzerinde çalışmakla meşgulsunuz.
Yazdan itibaren Jüpiter İkizlere sizin 3.evinize geçince, bu sefer işte, kariyerde veya eğitimde daha fazla verim almak adına teknolojiden daha çok yararlanma yollarına başvuracaksınız. Yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip edecek, işinize katmaya çalışacaksınız. Hem gündelik hayatı kolaylaştıran hem işinizi daha pratik ve verimli kılan şeyleri elde etmek isteyeceksiniz. Ayrıca, gerek iş yerinde gerekse gündelik hayatınızda yenilikleri takip eden, entelektüel kapasitesi yüksek ve size bir şeyler öğretecek insanlarla yakın iletişime yöneleceksiniz.
Düşüncenizi besleyen ve geliştiren şeylere merak sarıyorsunuz yılın ikinci yarısı. Bunun için bol bol seyahat de gündemde olacak gibi sonbahara kadar.
Sanırım yaza kadar bildik yöntemlerle, tecrübelerinizle para kazanmakta sıkıntı çekmezken, Jüpiter İkizlere geçince, birden karşınıza çıkan yeni insanlar olsun, işte yeni müşteriler olsun, ileri seviyede kişiler olacak, buna göre de beklentileri olacak sizden, bu sizi önce zorlasa da, ardından, hemen yeni şeyleri tecrübe edinmeye hevesle sarılacaksınız. Zaten değişim seversiniz. Bu taze enerji size iyi gelecek. Var olan monoton rutinden de çıkmak keyifli olacak ayrıca.
Nisan-Ağustos arası zaman zaman otorite ile çatışmalar yaşanabilir. Bir dönüşüm, değişim isteği içindesiniz. Ama güçlenen yönetim sizi dinlemek istemeyebilir. Çünkü Plüton’un Hazirana kadar Jüpiter’den alacağı iyi açı, yönetimi güçlendirir özellikle. Siz de yöneten takımındaysanız sorun yok ama değilseniz, onların güçlendikçe sizi dinlememesi rahatsız edici olabilir zaman zaman. Özellikle Temmuz-Ağustos arası gerginlik dorukta olabilir.
Peki yönetimle olan sorununuzu nasıl çözebilirsiniz?.. Şunu söyleyim, bir laf vardır, gün gelir devran döner… Şayet yönetim gücü elde ettikçe hatalar yapıyorsa, çok değil bir sonraki yıl çatlama ve ayrılma, ufalma kaçınılmaz olabilir..
Zaten eğer işte anlaşma sorunu varsa, Jüpiter Haziranda İkizlere geçtikten sonra, birileri iş yeriyle yolları ayırabilir. Temmuz sanki işte sorunları çözmek adına bir dönüm noktası gibi. Tabii sorunları derken, sorun yaşayanlar için söylüyorum, kimi Koçlar bu dönemde yolları ayırabilir.
İşte sorun değil de, yenilik ve değişim yaşayanlar, bahsettiğim aynı dönemde bol bol iş seyahatine çıkabilir.
Sizde gördüğüm bir şey daha var sevgili Koçlar; bu sene epey Koç ev mekanını değiştirecek gibi. Gelişen iş koşulları ve ayrıca başka nedenler kiminize semt kiminize de kent değişimi getirecek gibi. Mars Temmuzda Teraziye geçince, kendinizi başka mekana taşınırken bulacaksınız.
Kiminizin de iş mekanı taşınabilir başka yere.
Ve yazın leyleği havada göreceksiniz. Bol bol gezme, seyahat var ajandanıza kaydedeceğiniz.
Bu arada, size güzel bir haber; zıt burcunuzda gezen ve siz sabırsız Koçlara sabrı, mücadeleyi olgun bir şekilde yapmayı öğreten disiplin yıldızı Satürn 3 Ekimde Teraziden ayrılıyor!
Artık derin bir soluk alırsınız. Ve size adeta tüm ilişkilerinizi sorgulatan, bazen yalnızlık veren, bazen haklı olduğunuz halde alttan almak zorunda kalmanız dönemi vs bitiyor. İyisi-kötüsüyle ilişkiler üzerinden sorgulanmak dönemi bitiyor, başkasının, bir yakının ekstra sorumluluklarını almaktan da kurtuluyorsunuz.  
Satürn 5 Ekimde Akrep burcuna geçiyor.
Bu sefer sizi eş veya işle ilgili ortak para, borç, yatırım ve sağlık ve kendinizle ilgili içsel sorgulama dönemi başlıyor. Ama merak etmeyin, bireysel haritanız şayet Akrep burcuna pek açı yapmıyorsa, çok etkilemez Satürn Akrep süreci sizi, ancak doğum haritanızda Akrep burcuna önemli yıldız açıları varsa etkiler tabii.  
Ekimden, sonra, sağlınızla biraz daha yakından ilgilenin derim, daha doğrusu varsa şikayetiniz ihmal etmeyin derim. Eğer yoksa ve dediğim gibi haritanıza pek açı yapmıyorsa Akrep burcu, sağlık sorunu yaşamazsınız.
Zaten açı yapsın yapmasın, hayatı olduğu gibi kabul etmeyi bilen, kendiyle barışık biriyseniz, bir şeylere aşırı derece direnmiyorsanız, ılımlı olmayı biliyor, sorunları da hayatın bir parçası olarak görüyorsanız ve her şeye rağmen hayattan keyif almayı ihmal etmiyorsanız, sağlık sorunu yaşamazsınız. Ama bu dediklerimin tersinde ısrar eden biriyseniz, o zaman sağlığınızla yakından ilgilenin derim. Satürn Terazideyken başkalarıyla ilgilenme dönemiyken, Satürn Akrepte kendinizle ilgilenme dönemi olacak çünkü.
Satürn Akrepte 8.evinizde, size kronik bir sağlık sorunu verebilir, yani uzun süre uğraştıran bir sağlık sorunu. Ama güzel olan bir şey var, Neptün Balıktan sizin 8.evdeki Satürn’e güzel açı yapacak. Bu da, iyileşme demektir. Ama nasıl?
Eğer Kovada uzun süre kalan Neptün’ün ruhsal aydınlanmasından faydalanmayan Koçlar varsa, bu sefer Neptün Balıktan size ruhsal aydınlanma şansı verecek. Yani iyileşmenizin yolu ruhsal aydınlanmadan geçmekte… Kiminiz hatta bu alanda misyon bile edineceksiniz ileriki yıllarda, bunu misyona dönüştüreceksiniz.
Sağlık için Mart, Mayıs, Kasım ayında özenli olun kendinize derim. Yollar, seyahatlerde dikkat hususunda Haziran, Temmuz, Kasım ve Aralıka dikkat edin.
Mars’ın Başakta kalacağı Temmuz ayına kadar, yıldızlar korunaklı olsa da, siz yine de, çalışırken iş aletlerine karşı dikkat edin derim. Bir de, aşırı çalışmanın getireceği dikkat dağınıklığına karşı dikkat edin, bir anda on iş yapmaya kalkışsanız da, dikkatiniz açık olsun derim. Fazla çalışmaktan göz sağlığınız ve bağışıklık sisteminiz bozulabilir Temmuza kadar. Eğer bu tür sorunlar belirirse, mola vermeyi ihmal etmeyin. Ve sağlık kontrolü yaptırın derim.
Satürn Akrepte iken, tüm Koçlara para hesabı konusunda akıllı, tutumlu ve hesaplı olmayı öğütler ve öğretir. Onun sayesinde, parayı daha akıllı harcamayı öğreneceksiniz. Varsa borçlarınız bu sürede Satürn’ü dinlerseniz borçlarınızı temizlersiniz hızla, üstelik ekstra yatırım bile yaparsınız. Hatta kiminiz bu sene hayalindeki bahçeli eve kavuşabilir.
Koçlar için mistisizm ve yaratıcılık zamanı çünkü o yüzden doğa ile baş başa bir ev iyi gider size..
Bu arada, Satürn Ekime kadar Terazideyken, mahkeme sorunu olanlar varsa, ki Satürn 7.ev üzerinden bazen bu tür sorunlar verebilir, işte, bu tür sorun yaşayanlar için, kanımca dönüm noktası Temmuz diyebilirim. En erken Mayısta-Haziranda kurtulma olur, davayı o zaman sonlandırmak mümkün gibi.
Para konusunda birkaç cümle daha yazayım. Para kazanıyorsunuz bu sene kesinlikle. Özellikle Mayıs ve Haziran ayı para bakımından oldukça verimli bir ay olabilir. Kasımda Akrep burcunda önemli bir Güneş tutulması olacak ve bu sizin 8.evinizde yani yatırım ve sağlık evinde olacak. Bu dönem hem sağlığa hem büyük yatırıma dikkat edin derim. Bireysel haritanız iyi açılıysa, bu dönem aslında bazı önemli borçların bittiği bir zamana da işaret ediyor olabilir.
2012 para bakımından oldukça verimli bir zaman. Parayı yatırıma çevirmek için de iyi bir zaman. Ayrıca yılın ikinci yarısı ticarette daha kıvrak, becerikli olmayı öğreneceksiniz ve yeniliklerden faydalanmayı bileceksiniz. Yalnız iş konusunda ani ters dönüşlere, otorite ile ani çatışma riskine karşı dikkat edin derim. İşinizden memnunsanız, çatışmaları başka türlü halledin derim, işinizden olmadan yani.
Para konusunda detaylar için aylık burç yorumlarını takip ediniz.
Kasımda Güneş tutulması civarında yollarda dikkatli olmayı ihmal etmeyin derim. Bazı açılar güzel olsa da, dikkat etmek iyidir.
Aşk hayatına bakalım Koçların?
Evli Koçlar için küçük bir uyarı ve hatırlatma. Evliliklerinde bir süredir sorun yaşayan Koç varsa, sorunları olgun bir şekilde çözmeye kalksın, çünkü başka türlüsü ilişkiyi koparabilir, hele Şubat, Temmuz-Ağustos dönemi ilişki/evlilik için gergin bir dönem, ayrılık istemiyorsanız, ılımlı gidin derim. Aksi taktirde boşanma riski söz konusu.
Bekar Koçlar ne durumda?.. Sizin için evlilik olasılığını Temmuz sonuna kadar görüyorum, şayet ilişkinizi kalıcı bir seviyeye taşırsanız.. Zor, sorumluluk isteyen bir evlilik olur 2012 evliliği ama siz de zaten Satürn tarafından epey olgunlaşma sınavı yaşadınız. Tek sorun, burcunuza giren Uranüs. Yani ilişkiyi bitirirseniz siz bitirirsiniz. Özgürlük isteğiniz daha fazla artmış durumda çünkü.
Özetle, bu sene bireysel haritası uygun olmayanlar pek evlilik beklemesin diyeceğim. Ancak Yükselen burcu veya bazı önemli yıldızları Boğa, Akrep, İkizler veya Yayda olanlar bekleyebilir.
Bu arada, bu sene çevrenizden, yakınlarınızdan birileri evlenebilir.
Aşk zamanları peki?..
Şubat, Nisan, Eylül, Ekim ve Aralık ayları uygun görünüyor genel olarak. Detaylar için aylık burç yorumlarına başvurursunuz.
Peki bu sene büyük aşkı bulur musunuz?..
Bu bakımdan Mart, Eylül ve Aralık enteresan görünüyor.

Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder